Siirry työkalupalkkiin
Löydä sinkkuja

Pysytkö positiivisena vuoden pimeimpänä aikana?

Elämme vuoden pimeintä aikaa. Oletko onnistunut pysymään positiivisena? Positiivisuus on hyväksi aivoille ja lisäksi se suojaa myös sydäntäsi. Haluathan pysyä terveenä? Optimisteilla on paljon paremmat verensokeri- sekä kokonaiskolesteroliarvot. He olivat myös fyysisesti aktiivisia.

Elämme vuoden pimeintä aikaa. Marraskuun -19 kerrottiin olevan pimein miesmuistiin.

Oletko onnistunut pysymään positiivisena?

Positiivisuus on hyväksi aivoille ja lisäksi se suojaa myös sydäntäsi. Haluathan pysyä terveenä? Optimisteilla on paljon paremmat verensokeri- sekä kokonaiskolesteroliarvot. He olivat myös fyysisesti aktiivisia.

Tämä vuodenaika saattaa vetää pessimismiin kun pimeys lisääntyy.

Pessimismi tarkoittaa huonojen puolien näkemistä kaikessa tai oletusta, että asiat vain pahenevat. Pessimisti saattaa olla jatkuvasti ärtynyt ja tyytymätön elämäänsä sekä itseensä. Pessimistinen asenne kuluttaa voimavaroja huomattavasti enemmän kuin optimistinen asenne.

Pessimistin on vaikea nauttia mukavista asioista, heillä on vaikeuksia luottaa ihmisiin ja usein pessimistit levittävät negatiivista energiaa ympärilleen. He saattavat jopa tehdä läheistensä tai kohtaamiensa ihmisten elämästä epämukavaan ihan huomaamattaan.

Miten sinkku pysyy positiivisena?

Moni kaipaa toisen lämmintä halausta ja fyysistä kosketusta. Kun sitä ei saa, niin turhautuu ja pessimismi saattaa alkaa valtaamaan mieltä. Tässä vaiheessa kannattaa jo pysähtyä. Oman hyvinvointinsa vuoksi.

Voit vaikka kysyä itseltäsi: ”Jos olisin nyt parisuhteessa, niin mikä olisi eri lailla juuri nyt tässä tilanteessa?”

Toki sinulla olisi se kumppani elämässäsi, mutta hänkään ei aina ole paikalla. Miten siis silloin käsittelisit asian? Soittaisitko ystävällesi? Tapaisitko ystäviäsi?

Voit myös suoraan miettiä sitä, mikä kohentaa mielialaasi. Tee myös niin. Älä jää kasvattamaan huonoa mieltäsi paikoillesi, äläkä varsinkaan jaa sitä syyttömille. Varmaan tiedät heti henkilöitä esim. Facebookista, joilla elämä tuntuu aina olevan negatiivista? Haluatko itsellesi saman leiman tai mielialan?

Liikunta tunnetusti nostaa mielialaa. Mene kävelylle hetkeksi. Tai kuuntele musiikkia ja tanssi. Piristäisikö sinua hyvä kirja?

Jotkut eläimet, joilla on ollut stressiä (esim. pakenemisreaktio), poistavat sen kehostaan ravistelemalla. Kokeile samaa.Puhu itsellesi kauniisti

Puhu ylipäätään kauniisti. Käyttämäsi sanat muokkaavat aivojasi: Olet motivoituneempi ottamaan elämäsi paremmin haltuun ja tiedostat vastuusi omista elämänvalinnoistasi.

Vastuu omista tunteista

Löydä se oma tapasi käsitellä huonoja asioita ilman, että heität niitä muiden päälle. Vain sinä voit ottaa vastuun omasta elämästäsi ja muuttaa sitä. Et voi muuttaa muita. Älä siis jää minnekään kinaamaan siitä, kuinka juuri sinä olet oikeassa jossain asiassa, vaan lähde tilanteesta pois. Et saavuta mitään ns. voittamalla väittelyn vaikka hetkellisesti siltä saattaa tuntuakin. Jokaisella meillä on oma käsityksemme asioita ja elämästä eikä ole muiden asia korjata sitä. Voit korjata vain oman.

Onko elämäsi hyvää kun kinaat netissä jonkun vieraan ihmisen kanssa jostain täysin merkityksettömästä asiasta? Voisitko sen sijaan tehdä jotain mukavaa, josta tulisi sinulle itsellesi hyvä olo?

Miten suojautua itse?

Aseta rajat

Mieti ne rajat, joihin asti mielesi pysyy positiivisena. Pidä ne mielessäsi ja kun tilanne alkaa mennä rajoille, niin huomio se. Haluatko lähteä mukaan vellomaan asioita vai mahdollisesti keskittyä johonkin sinulle itsellesi mukavaan sen sijaan?

Jos olet netissä jakanut (henkilökohtaisia) asioitasi ja koet niitä vastaan hyökättävän, niin mieti mitä jaat nettiin. Ehkä olisi parempi jakaa ne tutuille ja turvallisille ystävillesi sen sijaan? Mieti rajat mitä itsestäsi haluat tuntemattomille (netissä) kertoa. Kirjoita ne vaikka ylös paikkaan, josta näet ne helposti.

Älä päästä negatiivisten ihmisten viemään positiivisuuttasi. Suojele sitä. Poistu paikalta tarpeen vaatiessa, sillä negatiivinen ihminen tuskin muuttuu. Ole sinä itsellesi se muutos. Päästä irti ihmisistä, jotka keskittyvät negatiivisuuteen liiaksi.

Karsi elämästäsi sellaiset ihmiset, jotka aiheuttavat sinulle vain stressiä ja mielipahaa.

Anna anteeksi

Anteeksi antaminen vapauttaa sinut. Se ei tarkoita, että hyväksyisit teot, vaan se, että vapautat itsesi. Sinun ei tarvitse olla tekemisissä näiden ihmisten kanssa. Anna anteeksi ja jatka elämääsi.

”Jotkut ihmiset ovat täynnä draamaa, mutta se ei tarkoita, että sinun pitäisi osallistua näytelmään.”

Ole jämäkkä

Negatiivisten kommenttien kuunteleminen ei johda mihinkään eikä sinun ei tarvitse niitä kuunnella tai olla sellaisen henkilön lähettyvillä.

Sinä itse päätät millaista elämäsi on: positiivista vai negatiivista. Päätös on yksin sinun.

Kun valitset positiivisuuden, niin sinun on myös vaalittava sitä ja pysyttävä päätöksessäsi. Kun huomaat tilanteen menevän itsesi kannalta epämieluisaan suuntaan, niin tee asialle jotain. Jos ei muuta, niin poistu paikalta /tilanteesta mikäli mahdollista. Tee mikä kulloinkin tilanteeseen oman itsesi kannalta toimii. Kuuntele mitä intuitiosi sinulle sanoo. Se perstuntuma yleensä on oikein.

Sinä ansaitset hyvää, pysy siinä.

Yleensä kun kohtaamme ihmisiä kasvotusten, osaamme käyttäytyä. Kun siihen väliin tulee peltiä (auto) tai tietokone+piuha, niin meistä tulee raivopäisiä leijonia.

Jokohan olemme viettäneet tarpeeksi aikaa netissä ja on aika lähteä tapaamaan ihmisiä ihan kasvotusten? Ollaan ihmisiä ihmisille eikä anonyymejä rähisijöitä netissä tai autossa.

Viimeistään siinä vaiheessa kun elämä on meistä hiipumassa pois, tulee mieleen, miten eri tavalla olisimmekaan voineet elämämme elää. Onko kukaan kuolinvuoteellaan katunut sitä, että oli muille ihmisille ystävällinen ja kunnioittava?

Mitä enemmän keskityt hyvään, sitä enemmän hyvää on elämäsi.

 


Sinnittele pimeyttä vastaan ja tule mukaan tapaamaan muita sinkkuja uuden vuoden juhlaan!

Jakaminen on kaunista

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Tilaa blogi- ja viikkokirje

Vahvista osoitteesi liittymisen jälkeen saamastasi sähköpostista. Kiitos.
Sinkkutapahtumia

Sponsoroitu linkki

Liity mukaan
Älä jää ulkopuolelle . Liity sinkkulistalle