Väärän henkilön kanssa? Huomaa 8 varoitusmerkkiä

8 varoitusmerkkiä siitä että tyydyt väärään ihmiseen ja olet väärän henkilön kanssa.

Voisit toki pärjätä huonomminkin, mutta voisit pärjätä paljon paremmin…

Tunnetko olosi täyttymättömäksi nykyisessä säädössäsi / suhteessa?

”Mutta jokaisessa suhteessa on alamäkiä”, sanot ehkä itsellesi. Silti sinulla on sellainen jäytävä tunne, että asioiden pitäisi tuntua paremmalta.

”Mutta ihmissuhteet ovat vaikeita. Ne vaativat työtä”, sanot itsellesi. Silti tunnet itsesi uupuneeksi, aivan kuin työntäisit taakkaa ylämäkeen.

Missä menee raja?

Mistä tiedät, onko kyseessä vain väliaikainen vaihe vai tyydytkö huonoon suhteeseen?

Tässä on 8 selvää merkkiä, että olet väärän henkilön kanssa.

1. Suhteesi toimii vain tulevaisuudessa.

Ensimmäinen varoittava merkki kun olet asettumassa aloillesi, on ajatus siitä että kumppanisi muuttaa käyttäytymistään. Asiat eivät ole nyt hyvin, mutta näet niissä potentiaalia. Houkuttelet itseäsi uskottelemalla itsellesi, että te kaksi tarvitsette vain enemmän aikaa yhdessä.

Löymällä vetoa, että joku muuttuu, ei ole koskaan hyvä veto. Käyttäytymisen muuttaminen on toki mahdollista, mutta ei ole terveellistä odottaa sitä kumppaniltasi, jotta voisit tuntea olosi onnelliseksi suhteessa.

Kumppanin hyväksyminen on olennainen osa onnellista ja tervettä parisuhdetta. Jos toinen teistä tuntee, että toisen on tehtävä suuria muutoksia, jotta suhde toimisi, te kaksi ette vain sovi toisillenne.

2. Sovittelette kompromissien sijaan.

Terveet suhteet ovat kaksisuuntaisia, kun on kyse kompromisseista.

Jos kumppanisi ei toistuvasti ota tunteitasi huomioon, se ei ole hyvä merkki. Hyvä kumppani reagoi myönteisesti, kun ilmaiset huolesi. Hän tekee selväksi, että te kaksi olette tiimi ja välitätte aidosti siitä, mikä on sinulle tärkeää.

Kiinnitä huomiota siihen, miten kumppanisi reagoi, kun ilmaiset halusi tai tarpeesi, kuten viettää enemmän ”laatuaikaa” yhdessä.

Kumppanisi teot, eivät hänen sanansa, paljastavat hänen kykynsä tulla sinua vastaan. Jos kumppanillasi ei ole aikomuksiakaan tarpeidesi täyttämisestä ja sinusta tuntuu, että sinä teet niin aina, jotta asiat toimisivat – sinä vain tyydyt huonoon suhteeseen.

3. Onnellisuuden tunteminen.

Kuinka usein tunnet itsesi onnelliseksi parisuhteessa? Onko se 90 prosenttia ajasta? 75%? 40%? 10%? Oletko suurimman osan ajasta onneton, mutta takerrut muutamiin ihaniin hetkiin, jotka te kaksi jaoitte kauan sitten?

Ole rehellinen itsellesi tässä asiassa.

The Relationship Alphabet -kirjan bestsellerin kirjoittajan Zach Brittlen mukaan terveissä suhteissa on vähintään 5:1 positiivinen ja negatiivinen vuorovaikutus. Asiat eivät aina ole aurinkoisia, mutta lopputulos on, että hyvien hetkien pitäisi olla suurempia kuin huonojen!

Väärän henkilön kanssa? Huomaa 8 varoitusmerkkiä 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!
Väärän henkilön kanssa? Huomaa 8 varoitusmerkkiä 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!

4. Ystäväsi ja perheesi eivät näe teitä tiiminä.

Suhtaudu tähän varauksella.

Muiden mielipiteillä ei pitäisi olla suurta osuutta suhteeseenne, mutta he voivat kuitenkin tarjota arvokkaan näkökulman. Kun esimerkiksi kolme eri läheistä ihmistä kertoi minulle, että heidän mielestään exäni oli paskiainen, kiinnitin asiaan huomiota.

Ei, ystäväsi ja perheesi eivät ehkä ole paras tuomari suhteestasi, mutta jos he ajattelevat, että olet tyytymässä huonoon suhteeseen, niin se ei ole hyvä merkki.

5. Jossain voisi olla parempi?

Parikymppisenä seurustelu tuntuu hauskalta ja kevyeltä, mutta mitä enemmän ikää tule, sitä enemmän tuntuu, että aika loppuu kesken. Saatat olla epätyydyttävässä parisuhteessa, mutta ns. katselet ympärillesi ja ajattelet, että ”tämä on luultavasti parasta, mitä tästä voi tulla”.

Ymmärrä se, että jos sinusta tuntuu, että pystyt parempaan, olet ainakin itsellesi sen velkaa, että yrität.

6. Teillä ei ole yhteensopivia tavoitteita.

Hän haluaa muuttaa toiselle puolelle Suomea ja sinä pysyt mieluummin nykyisessä paikassa. Sinä haluat mennä naimisiin, mutta hän ei ole niin varma. Hän haluaa kolme lasta ja sinä vihaat lapsia.

Ei ole väliä miten hienosti asiat ovat alussa, mutta yhteensopimattomat tavoitteet johtavat lopulta siihen, että suhteenne pysähtyy. Suhteestanne ja elämäntavoitteistanne kannattaa keskustella.

Jos yhteisen elämän rakentaminen näyttää molempien mielissä hyvin erilaiselta, voitte päätyä paheksumaan toisianne siitä, että joudutte tyytymään.

7. Päätöksiä ei osata tehdä.

Hyvin erikoinen tosiasia on, että pariskunnat, jotka asuvat yhdessä ennen avioliittoa, ovat yleensä tyytymättömämpiä ja eroavat todennäköisemmin. Tätä kutsutaan avoliiton vaikutukseksi.

Kliinisen psykologin ja The Defining Decade -kirjan kirjoittajan Meg Jayn mukaan monet pariskunnat muuttavat yhteen mukavuudenhalusta ja ”liukuvat” lopulta avioliittoon, koska se on seuraava askel, eivätkä arvioi suhdettaan.

Jay huomauttaa, että kriteerit yhteenmuutolle ovat paljon alhaisemmat kuin avioliitolle, mutta kun avioliitossa ollaan, pariskunnat tuntevat olevansa ”lukittuneita”, koska eroaminen on paljon vaikeampaa (ja kalliimpaa).

Jos olet tässä tilanteessa, kysy itseltäsi, haluatko todella mennä naimisiin tämän henkilön kanssa vai asutko vain tällä hetkellä hänen kanssaan?

Avioliitosta lähteminen on vähän vaikeampaa kuin avoliitosta ja sen vuoksi suhdetta yritetään pelastaa enemmän kuin avoliitossa.

8. Vaistosi kertoo sinulle

Vaistosi on voimakas indikaattori parisuhteestasi. Tunnetko itsesi jatkuvasti ahdistuneeksi ja epävarmaksi suhteesta? Tunnetko olevasi aliarvostettu eikä kumppanisi näe tai rakasta sinua täysin? Saako kumppanisi sinut tuntemaan itsesi tarvitsevaiseksi, koska sinä haluat suhteelta enemmän?

Jos vastaus on kyllä, se on selvä merkki siitä, että olet väärän ihmisen kanssa.

Terveessä parisuhteessa alun perhoset korvautuvat mukavuuden ja turvallisuuden tunteella. Et ole jatkuvasti huolissasi siitä, että kumppanisi ei rakasta sinua, koska hän antaa sinulle tarvitsemasi fyysisen ja emotionaalisen varmuuden.

Paha vaisto tarkoittaa usein sitä, että olet asettumassa aloillesi.

Vielä ajatuksia

Jos luet tätä artikkelia, tiedät luultavasti jo syvällä sisimmässäsi, että olet asettumassa aloillesi. Muiden tehtävä ei ole neuvoa sinua jäämään tai lähtemään, mutta huomioi tämä: Et tule katumaan huonosta suhteesta lähtemistä, vaikka se tarkoittaisi sinkkuna elämämistä jonkin aikaa.

Sinkkutapahtumat - kivaa tekemistä sinkuille
Sinkkutapahtumat -sinkuille livetapahtumia ja ilmaista seuranhakua

Artikkelin on kirjoittanut Ruth Burrowes: Seikkailuja, neuvoja niin rakkaudessa kuin deittailussakin.

sinkkujuhannus 2022
Sinkkujuhannus kaikille sinkuille – tule sinäkin!
Picture of Sari

Sari

Sari on ollut Sinkkutapahtumissa mukana alusta lähtien ja perustajajäseniä. Hän on Sinkkujuhannuksen pääjärkkäri sekä järjestää retkeilyä, fillarointia, vuohikävelyitä, pikadeittejä, retriittejä ym. Sinkkuuden aalloilla jo kaksinumeroinen luku vuosia, joten genre on hyvin tuttu.
0 0 ääntä
Arvio artikkeli
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Kaikki kommentit

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki