Ne tyypit, jotka kieltäytyvät uskomasta, että sinkut voivat olla onnellisia

Jotkut ihmiset suuttuvat niille, jotka ovat valinneet sinkkuuden. He kieltäytyvät uskomasta, että sinkut voivat olla onnellisia. Onko sinun arjessasi vaikeampaa olla sisimmältään sinkku vai sinkku, joka haluaa olla parisuhteessa?

Jotkut ihmiset suuttuvat niille, jotka ovat valinneet sinkkuuden.

On ihmisiä, jotka kieltäytyvät uskomasta, että sinkut voivat olla onnellisia

Tykkään kirjoittaa ihmisistä, jotka ovat sydämeltään sinkkuja – ihmisistä, jotka rakastavat sinkkuelämäänsä ja jotka kokevat, että sinkkuus on sitä, mitä he todella haluavat. Myönnän kuitenkin, että on paljon sinkkuja, jotka todella haluavat olla parisuhteessa. Kirjoitan heistä vähemmän, koska he saavat jo paljon huomiota. Itse asiassa vallitseva myytti on, että syvällä sisimmässään kaikki sinkut ovat juuri heidän kaltaisiaan. Jos sinkut sanovat rakastavansa sinkkuelämäänsä, myytti väittää, että he vain huijaavat itseään.

Minulta kysyttiin hiljattain mielenkiintoinen kysymys: Onko sinun arjessasi vaikeampaa olla sisimmältään sinkku vai sinkku, joka haluaa olla parisuhteessa? Ilmeisin vastaus näyttää olevan, että kumppania kaipaavilla sinkuilla on vaikeampaa – heillä ei loppujen lopuksi ole sitä, mitä he haluavat, kun taas sydämeltään sinkut elävät elämää omilla haluamillaan ehdoilla.

Monella tapaa tämä on luultavasti oikea vastaus. Sydämeltään sinkkuna olemisessa on kuitenkin jotain erityisen haastavaa. Tutkimukset osoittavat, että muilla ihmisillä on taipumus väheksyä sinkkujen väitteitä onnellisuudesta ja että he itse asiassa tuntevat vihaa sinkkuja kohtaan, jotka ovat päättäneet olla sinkkuja.

Kun sinkut sanovat olevansa onnellisia, muut ihmiset eivät usko heitä.

Tein onnellisuustutkimuksen kollegani kanssa. Loimme monia erilaisia ihmisprofiileja. Profiilit sisälsivät muun muassa henkilön iän, sukupuolen, kotikaupungin, nykyisen asuinpaikan, harrastukset ja sen, onko henkilöllä lapsia. Loimme jokaisesta profiilista kaksi identtistä versiota, paitsi että toisessa profiilissa henkilö kuvattiin sinkuksi ja toisessa naimisissa olevaksi.

Ne tyypit, jotka kieltäytyvät uskomasta, että sinkut voivat olla onnellisia 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!
On ihmisiä, jotka kieltäytyvät uskomasta, että sinkut voivat olla onnellisia

.

Tutkimukseen osallistujat lukivat profiilit (kukin osallistuja näki vain yhden version kustakin profiilista, joko sinkku- tai naimisissa olevan version) ja vastasivat erilaisiin kysymyksiin vaikutelmistaan henkilöstä, josta he lukivat. Heiltä kysyttiin esimerkiksi: ”Kuinka aidosti onnellisena pidät tätä henkilöä?” ja ”Kuinka onnelliseksi luulet tämän henkilön väittävän olevan?”.

Kun profiilissa mainittu henkilö kuvattiin sinkuksi, hänet arvioitiin jatkuvasti vähemmän onnelliseksi kuin silloin, kun hänet kuvattiin naimisissa olevaksi. Muistakaa, että profiilin kaikki yksityiskohdat olivat identtisiä siviilisäätyä lukuun ottamatta.

Ehkä vielä mielenkiintoisempaa on, että osallistujat ajattelivat, että sinkkujen kertomukset omasta onnellisuudestaan olivat todennäköisesti liioitellumpia kuin naimisissa olevien henkilöiden kertomukset. Jos esimerkiksi sinkku ilmoitti onnellisuutensa olevan 7,2p 9-pisteisellä asteikolla (korkeammat luvut merkitsevät suurempaa onnellisuutta), osallistujat arvelivat, että sinkun todellinen onnellisuus oli vain 5,9p. He ajattelivat, että myös naimisissa olevat ihmiset liioittelivat hieman onnellisuuttaan, mutta eivät yhtä paljon kuin sinkut.

Aluksi ajattelimme, että he ehkä olettivat, ettei sinkuilla ole ketään elämässään, joten teimme toisen tutkimuksen, jossa loimme uusia profiileja sinkuista ja teimme selväksi, että heillä oli pitkäaikainen ystäväpiiri, he olivat läheisiä sisarustensa kanssa ja ystävällisiä naapureidensa kanssa. Sillä ei ollut väliä. Osallistujaryhmämme olivat edelleen ylivoimaisesti sitä mieltä, että sinkut eivät olleet yhtä onnellisia kuin naimisissa olevat ja että kun sinkut sanoivat olevansa onnellisia, he liioittelivat.

Yritimme uudelleen. Ehkä he ajattelivat, että sinkut olivat itsekkäitä, joten teimme kyselyn toisen version, jossa täsmennettiin, että sinkut, joita he arvioivat, olivat huomattavan epäitsekkäitä. Sekään ei auttanut. Ei auttanut myöskään se, että sinkkujen kuvailtiin olevan urallaan hyvin menestyneitä tai aineellisesti vaikuttavia.

Ne tyypit, jotka kieltäytyvät uskomasta, että sinkut voivat olla onnellisia 2 | 2 Tapahtumia sinkuille!
Ne tyypit, jotka kieltäytyvät uskomasta, että sinkut voivat olla onnellisia 2 | 2 Tapahtumia sinkuille!

Miten loimme kyselyn neljä variaatiota?

Seuraavassa on esimerkkejä tiedoista, joita lisäsimme kyselymme neljän muunnelman profiileihin. (Näissä esimerkeissä käytetään miesten nimiä, mutta yhtä monissa profiileissa oli myös naisten nimiä). Jälleen luotiin profiilipareja siten, että naimaton ja naimisissa oleva henkilö kuvattiin kaikin tavoin samanlaisina, paitsi heidän siviilisäädynsä osalta.

Ihmeelliset ihmissuhteiden väliset siteet:

Alanilla on ystäväpiiri, joka on tuntenut toisensa jo vuosia ja välittää toisistaan paljon. He pysyvät ajan tasalla toistensa elämästä ja tapaavat toisiaan aina kun voivat. Alan on myös läheinen sisarustensa kanssa, ja hänellä on lämpimät ja ystävälliset suhteet naapureihinsa.

Hämmästyttävän epäitsekäs:

Joskus ihmisiä kuvaillaan ”kultaisella sydämellä”. Derek on yksi näistä ihmisistä. Hän osallistuu vapaaehtoistyönä niin paljon kuin pystyy soppakeittiöihin. Hän lahjoittaa hyväntekeväisyyteen enemmän kuin useimmat ihmiset hänen tuloluokassaan. Jopa ihmiset, jotka eivät ole hänelle kovin läheisiä, tietävät, että he voivat kääntyä hänen puoleensa, jos he joskus tarvitsevat apua.

Uran suuret saavutukset:

Joe on menestynyt urallaan hyvin. Hän sai työpaikan vaikutusvaltaisesta yrityksestä hyvin nuorena, ja hänet ylennettiin nopeasti. Kollegat arvostavat häntä suuresti.

Vaikuttavaa aineellista menestystä:

Raylla on ylellinen koti ja hän ajaa uudella BMW:llä. Hän myös syö mielellään tyylikkäissä ravintoloissa.

Ne tyypit, jotka kieltäytyvät uskomasta, että sinkut voivat olla onnellisia

Yritimme mitä tahansa, ihmiset olivat silti sitä mieltä, että sinkut liioittelevat onnellisuuttaan enemmän kuin naimisissa olevat.

Ihmiset suuttuvat sinkuille, jotka valitsevat sinkkuna olon

Gal Slonimin ja hänen kollegoidensa raportoimassa israelilaisten osallistujien kanssa tehdyssä tutkimuksessa laadittiin lyhyitä elämäkerrallisia luonnoksia. Luonnosparit olivat jälleen identtisiä, paitsi että toisessa luonnoksessa henkilö kuvattiin sinkuksi ja toisessa pariskunnaksi.

Kirjoittajat lisäsivät vielä yhden mielenkiintoisen käänteen: puolet sinkuista kuvattiin valinneiksi sinkuiksi, kun taas toisen puolen kuvattiin haluavan pitkäaikaista parisuhdetta.

Ne tyypit, jotka kieltäytyvät uskomasta, että sinkut voivat olla onnellisia 4 | 4 Tapahtumia sinkuille!
On ihmisiä, jotka kieltäytyvät uskomasta, että sinkut voivat olla onnellisia

.

Osallistujat, jotka arvioivat eri elämäkerrallisia luonnoksia, olivat reaktioissaan johdonmukaisia. He suhtautuivat paljon ankarammin sinkkuihin, jotka valitsivat sinkkuna olemisen, kuin niihin, jotka halusivat romanttisen kumppanin. He ilmaisivat enemmän vihaa niitä kohtaan, jotka olivat vapaaehtoisesti sinkkuja. He pitivät heitä yksinäisempinä, onnettomampina, vähemmän lämpiminä ja vähemmän sosiaalisina kuin sinkkuja, jotka halusivat parisuhteen. Wendy Morris ja Brittany Osburn dokumentoivat samanlaisia käsityksiä aikuisten keskuudessa Yhdysvalloissa.

Miksi vihamielisyys sinkkuna eläviä ihmisiä kohtaan?

Kirjoittajat eivät testanneet selityksiä, mutta he arvelevat, että sinkkuelämästään pitävät sinkut haastavat sosiaaliset normit. He murskaavat myyttejä, joihin muut ihmiset ovat panostaneet – esimerkiksi myytin siitä, että sinkkuihmiset haluavat ennen kaikkea tulla sinkuiksi ja että todella onnellinen voi olla vain, jos on parisuhteessa.

Sinkkuja, jotka sanovat haluavansa paeta sinkkuelämää, on helpompi ymmärtää. He eivät uhkaa vallitsevia ajattelutapoja. He pitävät vallitsevat arvojärjestelmät ennallaan. Siitä he saavat palkkioksi ystävällisempiä ja myötämielisempiä reaktioita muilta ihmisiltä.

Avec seuranhaku
Avec seuranhaku on ilmainen sinkuille kuten myös suurin osa tapahtumista.

Artikkelin ”On ihmisiä, jotka kieltäytyvät uskomasta, että sinkut voivat olla onnellisia” on kirjoittanut Bella DePaulo.

Picture of Sari

Sari

Sari on ollut Sinkkutapahtumissa mukana alusta lähtien ja perustajajäseniä. Hän on Sinkkujuhannuksen pääjärkkäri sekä järjestää retkeilyä, fillarointia, vuohikävelyitä, pikadeittejä, retriittejä ym. Sinkkuuden aalloilla jo kaksinumeroinen luku vuosia, joten genre on hyvin tuttu.

0 kommenttia

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki