Tietosuoja ja omat tietosi

Sinkkutapahtumat toimii yhteisöllisesti ja sivusto toimii alustana järjestää tapahtumia sekä muuta sinkuille suunnattua sisältöä sekä informoida niistä sähköpostitse.

Alussa tietosuoja sekä jäljempänä miten pääset itse näkemään mitä tietoja sinusta on järjestelmässä.

Rekisteröidyistä käyttäjistä kerätään hallintajärjestelmään se tieto, joka on näkyvissä omassa profiili-näkymässäsi.

Käsittelyn tarkoituksena on jäsensuhteiden hoitaminen, jäsenen ja rekisterinpitäjän oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttaminen sekä sovellettavan tietosuojalain säädännönmukainen henkilötietojen käsittely rekisterinpitäjän palveluihin liittyviin tarkoituksiin, tutkimustoimintaan, rekisterinpitäjän ja/tai sen yhteistyökumppaneiden mainonnan ja/tai suoramarkkinoinnin suuntaaminen jäsentietojen perusteella rekisterinpitäjän viestimien ja palvelujen kautta luovuttamatta henkilötietoja ulkopuoliselle taholle.

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteita ovat sopimus, suostumus ja rekisterinpitäjän oikeutettu etu.

Rekisterinpitäjän oikeutettu etu on käsittelyperusteena silloin, kun rekisteröidyn ja rekisterinpitäjän välillä on asiallinen yhteys. Tällainen asiallinen yhteys muodostuu mm. silloin, kun rekisteröity on omasta aloitteestaan rekisterinpitäjään yhteydessä, tai kun rekisterinpitäjä käsittelee rekisteröidyn henkilötietoja rekisteröidyn ja rekisterinpitäjän välisen toiminnan yhteydessä.

Rekisterinpitäjän sähköistä suoramarkkinointia lähetetään sellaisille rekisteröidyille, jotka ovat antaneet vapaaehtoisen suostumuksensa sähköiseen suoramarkkinointiin tilaamalla sinkuille suunnattua sisältöä sähköpostitse.

Kun rekisteröityä pyydetään antamaan suostumuksensa sähköiseen suoramarkkinointiin, hänelle kerrotaan samalla, että suostumuksen peruuttaminen on mahdollista helposti ja milloin tahansa.

Markkinointiviestien tilaamisen (mm. ilmoitukset tapahtumista ja blogipostauksista) voi peruuttaa  klikkaamalla jokaisen markkinointiviestin yhteydessä olevaa kieltomahdollisuutta (”Poistu listalta”  -toiminto), jolloin rekisteröidyn tiedot poistetaan rekisterinpitäjän sähköisen suoramarkkinoinnin tilaajalistalta.

Rekisteröidystä käsitellään seuraavia, edellä mainittujen käyttötarkoitusten kannalta tarpeellisia tietoja:

  • Etu- ja sukunimi (vain sinun ja ylläpidon tietoon)
  • Julkinen käyttäjänimi (voi olla täysin anonyymi) tai lempi-/etunimesi
  • Sähköpostiosoite (saa olla anonyymi)
  • Puhelinnumero (vapaaehtoinen, prepaid nro sallittu)

Yllämainittu on tapahtumahallinnointia varten.

Sinkkulistalle rekisteröityessä kerätään vain etunimi ja sähköpostioisoite.

Rekisterinpitäjä voi luovuttaa tietoja Suomen viranomaistoimien niin edellyttäessä.

Rekisterinpitäjä käsittelee ja säilyttää tietoja ainoastaan niin kauan kuin on tarpeellista.

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/. Tämä ominaisuus ei välttämättä ole käytössä sivustolla, mutta ilmoitetaan tässä varmuuden vuoksi.

Mikäli lataat kuvia tälle sivustolle, sinun tulee välttää sellaisten kuvien lataamista, joissa on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata ja katsoa paikkatietoa kuvista, joita sivustolla on.

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan.

Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.

Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Tapahtumahallinta

Google-palveluiden avulla luodaan karttoja ja automaation täydennys, kun haetaan tapahtumia sijainnin mukaan, mikä saattaa kerätä tietoja selaimestasi Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti.

Keräämme ja tallennamme tiedot, jotka lähetät meille varausta tehdessä, varaamaan pyydetyt tilat tapahtumallamme ja pitämällä kirjaa läsnäolosta.

Keräämme ja tallennat tiedot, jotka olet lähettänyt meille tapahtumista (ja vastaavista paikoista), jotka haluat julkaista sivustollamme.

Voimme käyttää evästeitä tilapäisesti tallentamaan käynnissä olevan varauksen tiedot sekä virhe- tai vahvistusviestit lähettämällä tai hallitsemaan tapahtumia ja paikkoja.

Keräämme mahdollisesti tietoja kävijöistä, jotka kommentoivat sivustoja, jotka käyttävät Akismet-roskapostiviestipalvelumme (mikäli käytössä). Keräämämme tiedot riippuvat siitä, miten käyttäjä asettaa Akismetin sivustolle, mutta sisältää tyypillisesti kommentoijan IP-osoitteen, käyttäjän edustajan, viittaajan ja sivuston URL-osoitteen (samoin kuin muut kommentaattorin antamat tiedot, kuten nimensä, käyttäjänimen, sähköpostiosoitteen osoite ja itse kommentti).

Sivustolla on käytössä disqus kommentointi, joka on ulkopuolisen tahon ylläpitämä ominaisuus. Disqus privacy policy’n englanniksi voit lukea täältä.

Pääset näkemään kaikki tietosi suoraan järjestelmästä kirjautuneena

Poistamalla tilisi, kaikki tietosi häviävät eikä niitä säilytetä.

Rekisteröityessä sivulle annat sähköpostiosoitteesi, jota käytät salasanasi palauttamiseen sekä mahdollisesti käytetään ilmoitusviestien (tapahtumat, blogipostaukset, Avec seuranhakuviestit) lähettämiseen. Näistä viesteistä voit poistua jokaisen sähköpostiviestin alalaidassa olevan linkin kautta (Muokkaa tilaustasi ja Poistu listalta).

Omasta profiilistasi näet seuraavat tietosi

  • sähköpostin (ei julkinen)
  • etunimen tai valitsemasi muun nimen
  • mahdollisen valokuvasi tai useampi
  • mihin tapahtumiin olet mahdollisesti osallistunut (mikäli ilmoittautuminen sivuston kautta rekisteröityneenä)
  • mitä tapahtumia olet sivuston kautta järjestänyt
  • profiilia luodessa voit valita anonyymiteetin, ettei satunnainen sivustokävijä sinua tunnista (suositeltavaa)
  • Mikäli olet luonut seurahakuprofiilin Avec’iin, niin sivustolla on valmiita kysymyksiä, joihin jokainen henkilö vastaa itse (luovuttaa tiedot). Näitä tietoja käytetään match (seuranhaku) tarkoituksiin, jotta henkilöt löytävät toisiaan sivuston kautta. Jokainen käyttäjä hallinnoi näitä itse ja tiedot voi itse myös poistaa. Poistamalla profiilin, kaikki tiedot poistuvat eikä niitä säilytetä missään eikä niitä voi enää palauttaa.

Lyhykäisyydessään

Sivustolla näkyy niitä tietoja, joita olet itse sinne syöttänyt (tapahtumat, profiilisi, seuranhaku, blogipostaukset). Pääset itse hallinnoimaan omia tietojasi kirjautumalla sekä poistamaan ne täydellisesti.

Ilmoittamasi tiedot ovat julkisia sähköpostiosoitettasi lukuunottamatta. Sähköpostia käytetään viestintään ja salasanan palautukseen.

Yhteydenottolomakkeella ilmoittamasi tiedot menevät sivuston tiedotustiimille, jotta he voivat vastata viestiisi. Kerätyt tiedot näet lomakkeesta ja niitä käytetään vain sinun ja tiedotustiimin väliseen kommunikointiin.

Käyttäessäsi sivustolla sosiaalisen median jakotoimintoja tai tykkäyksiä, joitain tietojasi käsitellään. Lisätietoja näistä saat kunkin somekanavan tietosuojasta. Sinkkutapahtumat voi mahdollisesti näyttää näistä jako- ja tykkäyksien lukumäärää sivustolla.

Sinkkutapahtumien rekisteriasioista voit olla yhteydessä Juha Suomiseen puh. 0400 636 789 työpäivän jälkeen klo 16-20 välisenä aikana. Sivustoa ylläpidetään vapaaehtoisten toimesta vapaa-ajalla.

Tiedä kun tapahtuu

Aitoja kohtaamisia, jossa näet ja koet muita sinkkuja. Liity listalle ja saat tiedon kun tapahtuu.

Sinkkujen viikkokirje