Miksi sinkuilla kohtaaminen on niin vaikeaa?

Miksi sopivan kumppanin löytäminen tuntuu joskus siltä, kuin yrittäisi löytää neulaa heinäsuovasta? Miksi sinkuilla kohtaaminen on niin vaikeaa?

Oletko koskaan miettinyt, miksi sopivan kumppanin löytäminen tuntuu joskus siltä, kuin yrittäisi löytää neulaa heinäsuovasta – pimeässä, ilman taskulamppua? Moni hyvä mies ja nainen etsii kumppania, mutta jostain syystä he vain eivät tunnu kohtaavan. Tässäpä syitä (kevyellä otteella), miksi tilanne on tällainen ja miten voimme kääntää sen kohti parempaa.

Miksi sinkuilla kohtaaminen on niin vaikeaa?

Kohtaaminen on sinkkujen deittailuviidakossa usein kuin yrittäisi löytää sateenkaaren pään – houkuttelevaa, mutta vaikeasti saavutettavaa. Vaikka moni upea mies ja nainen etsii kumppania, he kohtaavat usein ailahtelevia naisia ja sitoutumiskammoisia miehiä, mikä tekee kumppanin löytämisestä yhtä vaikeaa kuin hernekeiton syöminen haarukalla. Mutta hei, älä heitä pyyhettä kehään! Jokainen kohtaaminen opettaa jotain uutta ja vie sinut askeleen lähemmäksi sitä (tarpeeksi) oikeaa, kunhan pidät huumorin ja positiivisen asenteen matkassa mukana.

viiva
viiva
Miksi sinkuilla kohtaaminen on niin vaikeaa?

Huomion haku

Kuvittele itsesi keskiaikaiselle torille, missä ritarit taistelevat kauniin neidon huomiosta. Nykyään tilanne ei ole kovinkaan erilainen – paitsi että ritarit ovat korvautuneet moderneilla Tinder-profiileilla ja torit some-alustoilla. Kaikki yrittävät erottautua joukosta, ja siinä rytäkässä voi käydä niin, että loistotyypit jäävät huomioimatta, koska jokaisella on niin paljon valinnanvaraa.

Ailahtelevat ja sitoutumiskammoiset

Miehet kertovat kohtaavansa ailahtelevia naisia ja naiset taasen sitoutumiskammoisia miehiä – kuulostaako tutulta? Vähän kuin romanttisesta komediasta, jossa päähenkilöt kohtaavat lukuisia kommelluksia ennen kuin he lopulta löytävät toisensa. Moni meistä on varovainen sitoutumaan, koska pelkäämme pettymyksiä tai olemme tottuneet liikaa itsenäisyyteen. Kuka nyt haluaisi luopua vapaudestaan, kun voi tilata pizzaa keskellä yötä ja katsoa lempisarjaansa koko viikonlopun?

Ailahtelevat naiset – Mieli kuin tuuliviiri

Mies, oletko joskus tuntenut olosi kuin olisit pyörremyrskyn keskellä yrittäessäsi ymmärtää naista, jonka tunteet vaihtuvat nopeammin kuin televisiokanavat kaukosäätimellä? Eipä hätiä, et ole yksin. Tässä muutamia syitä, miksi naisen ailahteleva käytös saattaa hämmentää:

  1. Epävarmuus omista tunteista: Jos nainen ei ole varma siitä, mitä hän haluaa, hänen käytöksensä voi olla yhtä arvaamatonta kuin salamarakkaus kesäyössä.
  2. Menneet kokemukset: Aikaisemmat sydänsurut tai pettymykset voivat tehdä hänestä varovaisemman. Hän voi olla kuin pelästynyt kissa, joka varoo uutta vesilammikkoa.
  3. Korkeat odotukset: Jos hän odottaa elämänsä ritaria saapuvaksi valkoisella ratsulla, pienetkin epätäydellisyydet voivat saada hänet vetäytymään nopeammin kuin haave unelmien prinssistä.
Miksi sinkuilla kohtaaminen on niin vaikeaa?

Miksi sinkuilla kohtaaminen on niin vaikeaa?

Sitoutumiskammoiset miehet – Vapautta vai pakokauhua?

Ja naiset, te tiedätte sen tunteen, kun tapaatte miehen, joka vaikuttaa täydelliseltä kumppanilta – kunnes sitoutumisesta puhutaan. Tämä sitoutumiskammoisuus voi saada miehen katoamaan kuin ninja savupommin jälkeen. Mutta mikä saa miehet pelkäämään sitoutumista?

  1. Vapauden kaipuu: Sitoutuminen voi tuntua siltä, että menettää vapautensa. Ajatus siitä, että ei voi enää tehdä päätöksiä itsenäisesti, voi olla pelottavampaa kuin viiden ruokalajin illallinen appivanhempien kanssa.
  2. Pelko epäonnistumisesta: Jos mies on kokenut epäonnistumisia aikaisemmissa suhteissa, hän voi pelätä, että sama toistuu. Hän voi olla kuin pieni lapsi, joka pelkää palata samaan kiikkulautaan, josta on aikaisemmin tippunut.
  3. Tunteiden hallinta: Jos tunteet eivät ole selvät, sitoutuminen voi tuntua yhtä pelottavalta kuin hyppy laskuvarjolla – ilman turvaverkkoa.

Odotukset korkealla

Meillä kaikilla on ihannekuva täydellisestä kumppanista – jonkinlainen hybridi supermallista, nerosta ja kotitalousihmeestä. Kun todellisuus iskee ja deitti ei ihan vastaa unelmia, pettymys on väistämätön. Ehkä meidän pitäisi välillä antaa itsellemme (ja toisillemme) lupa olla epätäydellisiä. Loppujen lopuksi ne pienet oudot piirteet tekevät meistä juuri sellaisia kuin olemme.

Miten toimia?

1. Ota rento asenne: Lopeta ottamasta deittailua liian vakavasti. Elämä on liian lyhyt murehtimiseen. Ajattele treffejä enemmän mahdollisuutena tavata uusia ihmisiä ja pitää hauskaa. Ihan kuin menisit kaverin kanssa juttelemaan tai tekemään jotain kivaa. Lähde siitä, että tapaat (potentiaalisen) ystävän. Deittailu voi olla stressaavaa, mutta koita nauraa ja nauttia matkasta. Vitsit ja kevyet hetket voivat helpottaa paineita ja tehdä tilanteesta rennomman.

2. Ole avoin ja rehellinen: Jos kaipaat sitoutumista, sano se. Jos etsit vain rentoa seuraa, kerro sekin. Avoimuus säästää kaikilta aikaa ja vaivaa. Kuin myös niiltä pahimmilta sydänsuruilta. Kysy suoraan, mitä toinen haluaa ja mitä odottaa.

3. Laske odotuksiasi (hieman): Tämä ei tarkoita, että sinun pitäisi tyytyä mihin tahansa. Mutta anna ihmisille mahdollisuus näyttää parhaat puolensa ennen kuin tuomitset heidät. Tapaa pari kertaa ennen kuin luovutat. Kaiken ei tarvitse johtaa suhteeseen. Treffeilllä on syntynyt myös upeita platonisia ystävyyssuhteita.

4. Osallistu aktiivisesti: Lähde tapahtumiin, kursseille tai harrastusryhmiin, joissa voit kohdata ihmisiä luonnollisemmissa tilanteissa. Kuka tietää, ehkä juuri siellä piilee se tarpeeksi oikea?

5. Ole kärsivällinen ja ymmärtäväinen: Ailahtelevuus ja sitoutumiskammoisuus voivat johtua monista syistä. Älä ota kaikkea henkilökohtaisesti – yleensä kyse ei ole sinusta, vaan toisen omista haasteista.

6. Keskity myös itseesi: Käytä aikaa myös itseesi ja omien toiveiden saavuttamiseen. Kun olet itsevarma ja tyytyväinen itseesi, vedät todennäköisemmin puoleesi samanhenkisiä ihmisiä.

Matka

Kyllä, täydellisen kumppanin löytäminen on yleensä haastavaa, mutta se ei tarkoita, että sen pitäisi olla tylsää tai uuvuttavaa. Nauti matkasta, pidä pilke silmäkulmassa ja muistuta itsellesi, että jokainen kohtaaminen vie sinut lähemmäksi sitä oikeaa. Sinkkujuhannus ja muut tapahtumat ovat loistavia tilaisuuksia tutustua uusiin ihmisiin – ja kuka tietää, ehkä juhannustaikoja kannattaa kokeilla ihan tosissaan.

Miksi sinkuilla kohtaaminen on niin vaikeaa?
Picture of Sari

Sari

Sari on ollut Sinkkutapahtumissa mukana alusta lähtien ja perustajajäseniä. Hän on Sinkkujuhannuksen pääjärkkäri sekä järjestää retkeilyä, fillarointia, vuohikävelyitä, pikadeittejä, retriittejä ym. Sinkkuuden aalloilla jo kaksinumeroinen luku vuosia, joten genre on hyvin tuttu.
4.5 2 ääntä
Arvio artikkeli
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Kaikki kommentit

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki