Kuinka päästää irti säätösuhteesta ja voittaa menetyksen pelko

Menetyksen pelko voi olla voimakas tunne, joka pitää monet meistä kiinni suhteissa, jotka eivät enää tee meitä onnelliseksi. Se on kuin näkymätön side, joka estää meitä astumasta ulos mukavuusalueeltamme ja kohti parempaa. Mutta miksi niin monet meistä pysyvät suhteissa, joissa emme ole onnellisia? Yksi suuri syy on pelko menettämisestä.

Kuinka päästää irti säätösuhteesta ja voittaa menetyksen pelko

Säätösuhteet, kuten niitä joskus kutsutaan, voivat tuntua paremmalta vaihtoehdolta kuin ”yksinäisyys”. Ne ovat jopa tuttuja mukavuusalueemme nurkka, jossa tiedämme mitä odottaa ja missä emme kohtaa tuntematonta. ”Tuttu helvetti on parempi kuin tuntematon taivas”. Menetyksen pelko saa meidät uskomaan, että parempaa ei löydy, että tämä on kaikki mitä ansaitsemme tai että olemme liian vanhoja tai vaurioituneita löytääksemme jotain parempaa.

Todellisuudessa menetyksen pelko voi pitää meidät ansassa, estäen meitä kasvamasta ja löytämästä todellista onnea. Se voi saada meidät sietämään asioita ja kohtaamaan pettymyksiä, joita emme ansaitse.
Menetyksen pelosta voi päästä eroon ja löytää rohkeuden ja voiman astua kohti parempaa tulevaisuutta.

Ensimmäinen askel on tunnistaa ja tunnustaa pelko. Se ei ole helppoa, mutta on tärkeää olla rehellinen itsellemme siitä, miksi pysymme suhteissa, jotka eivät tee meitä onnelliseksi. Kun olemme tunnistaneet pelkomme, voimme alkaa työskennellä sen kanssa ja oppia päästämään siitä irti.

Toinen askel on rakentaa itseluottamusta ja itsetuntemusta. Kun tunnemme olevamme arvokkaita ja ansaitsemme parempaa, emme enää tyydy vähempään. Tämä voi vaatia työtä ja itsensä hyväksymistä sellaisena kuin olemme, mutta se on välttämätöntä, jos haluamme löytää todellisen onnen ja tyytyväisyyden.

Seuraava askel on olla rohkea kun se pyytää astumaan ulos mukavuusalueelta. Se voi olla pelottavaa ja epävarmaa, mutta se on välttämätöntä, jos haluamme löytää todellisen rakkauden ja onnen. On tärkeää olla avoin uusille mahdollisuuksille ja valmis ottamaan riskejä, jos haluamme löytää sen, mitä todella haluamme elämässämme.

Menetyksen pelko voi olla voimakas este onnen tiellä, mutta se ei ole voittamaton. Kun tunnistamme ja työskentelemme pelkomme kanssa, voimme löytää rohkeuden ja voiman astua kohti parempaa tulevaisuutta. Ja kun teemme sen, voimme löytää todellisen onnen ja tyytyväisyyden elämässämme, joka on kaiken sen arvoista.

viiva
viiva

Mikä pitää säätösuhteessa

Säästösuhteessa pysymiseen on monia syitä. Merkkejä siitä, kyseessä on säätösuhte voi mm. olla:

 1. Epävarmuus: Sinkku saattaa tuntea epävarmuutta suhteensa tulevaisuudesta tai siitä, onko hänellä mahdollisuutta löytää parempi kumppani. Tämä epävarmuus voi saada hänet pysymään suhteessa, vaikka se ei täysin täyttäisikään hänen tarpeitaan.
 2. Mukavuusalueella pysyminen: Säätösuhteessa pysyminen voi olla helppoa, koska se tarjoaa mukavuutta ja turvallisuutta. Henkilö saattaa pelätä muutosta ja haluaa pysyä tutussa tilanteessa, vaikka se ei olisikaan täysin tyydyttävä.
 3. Pelon tunne: Pelko yksin jäämisestä tai menetyksen pelko voi saada pysymään suhteessa, vaikka se ei täysin vastaakaan tarpeita. Henkilö saattaa pelätä, että parempaa vaihtoehtoa ei ole saatavilla ja että hän jäisi yksin, jos päättäisi lähteä suhteesta.
 4. Alhaiset itsetunto: Henkilö saattaa uskoa, ettei hän ansaitse parempaa suhdetta tai että hän ei kykene löytämään parempaa kumppania. Tämä voi saada hänet pysymään suhteessa, vaikka se ei täytäkään hänen tarpeitaan tai tekee hänet onnettomaksi.

Näiden merkkien tunnistaminen voi auttaa tiedostamaan tilanteensa ja ottamaan tarvittavia askelia kohti terveempää ja onnellisempaa suhdetta.

Kuinka päästää irti säätösuhteesta ja voittaa menetyksen pelko

Kuinka päästää irti säätösuhteesta ja voittaa menetyksen pelko

Kuinka päästää irti säätösuhteesta ja voittaa menetyksen pelko

Toimintasuunnitelma

Irtipäästäminen säätösuhteesta, joka ei enää toimi ja josta pitää kiinni pelon vuoksi, voi olla haastavaa, mutta se on askel kohti parempaa ja onnellisempaa tulevaisuutta. Tässä toimintasuunnitelma, joka voi auttaa sinua pääsemään irti:

 1. Tunnista ja hyväksy tilanne: Ensimmäinen askel on tunnistaa, että suhde ei (enää) tee sinua onnelliseksi ja että pidät siitä kiinni pelon (tai muun huonon syyn) vuoksi. Hyväksy, että säätösuhteesta luopuminen voi olla pelottavaa, mutta se voi avata oven paremmille mahdollisuuksille.
 2. Reflektoi tarpeitasi ja tunteitasi: Pysähdy hetkeksi ja pohdi, mitä todella haluat suhteeltasi ja mitkä tarpeesi eivät enää täyty nykyisessä suhteessa. Tunne omat tunteesi ja anna itsellesi lupa tuntea ne.
 3. Keskustele luottamuksellisesti: Jos mahdollista, keskustele säätösuhteen toisen osapuolen kanssa avoimesti ja rehellisesti suhteen tilasta ja omista tunteistasi. Jos suhde ei ole terveellinen tai molemmat eivät ole sitoutuneita sen parantamiseen, on aika miettiä eroa.
 4. Tee suunnitelma: Laadi suunnitelma siitä, miten aiot edetä. Pohdi käytännön asioita, kuten hänen jättämän tyhjän tilan täyttämistä. Mieti miten haluat jatkossa olla exään yhteydessä.
 5. Hanki tukea ja apua: Pyydä tukea ja apua ystäviltäsi, perheeltäsi tai ammattilaisilta, jos tarvitset sitä. He voivat tarjota tukea ja neuvoja, kun käyt läpi vaikeita aikoja.
 6. Ota aikaa itsellesi: Anna itsellesi lupa tuntea kaikki tunteesi ja käsitellä niitä. Ota aikaa itsellesi ja tee asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi ja rentoutuneeksi.
 7. Ole kärsivällinen ja armollinen itsellesi: Muutos ei tapahdu yhdessä yössä ja saatat kohdata takapakkeja matkan varrella. Ole kärsivällinen ja armollinen itsellesi, ja muista, että ansaitst onnellisen ja terveellisen suhteen.

Päästäminen irti säätösuhteesta voi olla vaikeaa, mutta se voi avata oven uusille mahdollisuuksille ja paremmalle tulevaisuudelle. Ole rohkea ja luota siihen, että ansaitset onnellisen ja terveellisen suhteen.

Sinkkutapahtumat Instagramissa.

Kuinka päästää irti säätösuhteesta ja voittaa menetyksen pelko
Picture of Sari

Sari

Sari on ollut Sinkkutapahtumissa mukana alusta lähtien ja perustajajäseniä. Hän on Sinkkujuhannuksen pääjärkkäri sekä järjestää retkeilyä, fillarointia, vuohikävelyitä, pikadeittejä, retriittejä ym. Sinkkuuden aalloilla jo kaksinumeroinen luku vuosia, joten genre on hyvin tuttu.
0 0 ääntä
Arvio artikkeli
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Kaikki kommentit

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki

Sinkkujuhannus ☀️

Tuu mukaan 💘

Varaa paikkasi NYT - vielä ehdit.

Naisille jonotuslista käytössä.