Milloin uusi suhde eron jälkeen?

Kuinka kauan sinun oikeasti kannattaa olla yksin eron jälkeen? Psykologian tohtori Paulette Koufman Sherman kertoo, että on vaikea määrittää sopivaa aikaa. Lue lisää blogista.

On erilaisia tapoja käsitellä eroa. Yksi on aloittaa uusi suhde heti eron jälkeen, kun kaipaa lohdutusta. Se ei ole kuitenkaan ehkä se terveellisin tapa. Sanonta ”pääset eroon yhdestä, kun tapaat toisen”.

Kuinka kauan sinun oikeasti kannattaa olla yksin eron jälkeen? Milloin uusi suhde?

Psykologian tohtori Paulette Koufman Sherman kertoo, että on vaikea määrittää sopivaa aikaa, mutta todennäköisesti kannattaa odottaa ainakin kuukauden ennen kuin hyppää deittailun maailmaan.

”Monet tarvitsevat kuukauden tai kaksi käsitelläkseen eroa, surra ja oppia virheistä ennen kuin ovat valmiita, mikäli olivat jotakuinkin vakavassa suhteessa aikaisemmin”.  Jos olet ollut suhteessa vuoden tai kauemmin, voit tarvita kolme-neljä kuukautta. Jos taasen suhteesi oli lyhyempi, niin pienempi aika voi jo riittää.

Eroon ikävistä tyypeistä

Aikaa tärkeämpää on oma mielentilasi. Ettet vielä ole eron jälkeisessä tunnetilassa, vaan olet päässyt siitä yli. Sinun olisi hyvä käsitellä asiaa (joka on välttämätöntä) esim. käpertyneenä sohvalle ja surra menetettyä suhdettasi kunnes olet palannut normaaleihin toimiisi ystävien, harrastusten ja kaiken muun pariin. ”Näin tunnet itsesi ehjäksi ja itseluottamuksesi on taas kunnossa, jotta voit aloittaa seuraavan suhteesi etkä vain yritä täyttää edellisen suhteen jättämää aukkoa”. sanoo Sherman.”Aikalisän ottaminen eron jälkeen ei ole vain haavojen nuolemista vaan oppimista edellisestä suhteesta ja mitä oppeja voit viedä mukanasi seuraavaan suhteeseen” kertoo psykologian tohtori Sherman.

”Suhteen loppuminen opettaa meille paljon itsestämme: tapaamme kommunikoida, joka on joko tehokas tai sitten ei, kuinka käsittelemme turvattomuutta, konfilteja ja kuinka opimme itsestämme yksilönä sekä parisuhteessa” hän jatkaa.
Ajattele sitä mitä suhteesi ja erosi opetti sinulle siitä mitä haluat ja mitä et halua. Pidä huolta, että et deittaile vain viedäksesi ajatuksesi pois erosta.

Ero on kuitenkin käsiteltävä.

Pikku säätö tai yhdenillan juttu eron jälkeen ei välttämättä ole huono juttu. Jos kuitenkin etsii uutta vakavaa suhdetta, niin sinun kannattaa odottaa kunnes olet edellisestä suhteestasi päässyt yli.

Jos olet hiljattain eronnut ja/tai tunnet itsesi yksinäiseksi, niin sinkkutapahtumat soveltuvat sinulle oivallisesti. Tapaat mukavia ihmisiä harrastusten ja kiinnostuskohteiden merkeissä. Todennäköisesti saat myös elinikäisiä ystäviä ja voit heittää hyvästit yksinäisyydelle. Tervetuloa mukaan tapahtumiin!

Artikkelin lähde Glamour.

Picture of Sari

Sari

Sari on ollut Sinkkutapahtumissa mukana alusta lähtien ja perustajajäseniä. Hän on Sinkkujuhannuksen pääjärkkäri sekä järjestää retkeilyä, fillarointia, vuohikävelyitä, pikadeittejä, retriittejä ym. Sinkkuuden aalloilla jo kaksinumeroinen luku vuosia, joten genre on hyvin tuttu.
0 0 ääntä
Arvio artikkeli
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Kaikki kommentit

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki

Sinkkujuhannus ☀️

Tuu mukaan 💘

Varaa paikkasi NYT - vielä ehdit.

Naisille jonotuslista käytössä.