13 syytä miksi vanhojen sielujen on vaikea löytää rakkautta

Miksi vanhojen sielujen on vaikea löytää rakkautta? Yksi suurimmista ongelmista, joita vanhat sielut kohtaavat tässä elämässä, on rakkauden löytäminen. Se, mikä erottaa vanhat sielut muista, on heidän syvempi kypsyytensä tai viisautensa, ja tämän viisauden myötä tulee tarve elää ja rakastaa aidosti.

Olin aina nälkäinen rakkauden perään. Halusin vain kerran tietää, millaista on saada siitä tarpeekseni – saada niin paljon rakkautta, etten kestäisi enempää. Vain kerran.

Haruki Murakami, (Norwegian Wood)

Miksi vanhojen sielujen on vaikea löytää rakkautta?

Yksi suurimmista ongelmista, joita vanhat sielut kohtaavat tässä elämässä, on rakkauden löytäminen.

Se, mikä erottaa Vanhat sielut muista, on heidän syvempi kypsyytensä tai viisautensa, ja tämän viisauden myötä tulee tarve elää ja rakastaa aidosti.

Mutta kuten olet luultavasti jo huomannut, useimpien suhteiden ongelma on se, että ne luodaan yksinäisyyden välttämiseksi, mukavuuden tai turvallisuuden luomiseksi tai jonkinlaisen itsearvostuksen tunteen saamiseksi.

Toisin sanoen monet suhteet perustuvat egokeskeisten ”pelien” pelaamiseen, aivan kuten televisiossa ja elokuvissa nähdyt. Ihmiset viihtyvät draamassa. Ihmiset uskovat ”tarvitsevansa” toista ihmistä täyttämään tyhjän aukon sisällään. Mutta jokin sinussa janoaa syvempää rakkautta melodraaman ja himon tuolla puolen.

Totuus on, että kaipaat syvällä sisimmässäsi sitä, mitä et ole koskaan (tai harvoin) ennen kokenut: suhdetta, joka on intensiivinen mutta terve, omistautunut mutta vapaa, tukeva mutta ei tukahduttava.

Kaipaat rehellisyyttä, aitoutta, intohimoa, empatiaa, aitoa rakkautta, vilpittömyyttä ja syvyyttä. Haluat tulla nähdyksi, kuulluksi, ymmärretyksi, arvostetuksi ja rakastetuksi sellaisena kuin olet. Ja haluat ilmaista samaa toista kohtaan.

Ensimmäinen suhteeni tapahtui parikymppisenä. Siihen asti elämässäni ei tuntunut, että kukaan ihminen olisi vastannut rakkauteni intensiteettiä, vaikka olin matkustanut lukemattomien maiden läpi ja tavannut satoja ihmisiä.

Monien Vanhojen sielujen kanssa työskennellessäni olen ymmärtänyt, että monilla muillakin on tämä täsmälleen sama ongelma: kyvyttömyys löytää tai muodostaa todella tyydyttävää suhdetta.

13 syytä miksi vanhojen sielujen on vaikea löytää rakkautta 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!
13 syytä miksi vanhojen sielujen on vaikea löytää rakkautta 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!

Seuraavassa on joitakin tärkeimpiä syitä siihen, miksi vanhojen sielujen on vaikea löytää rakkautta:

1. Haluamme rakkautta, joka on aitoa

Haluamme olla suhteessa, joka rohkaisee ja juhlii molemminpuolista aitoutta. Emme halua piilotella, teeskennellä, tukahduttaa tai muuttaa sitä, keitä olemme millään tavalla. Emme halua löytää jotakuta, joka ei välitä ”sietää” meitä, vaan pikemminkin rohkaisee meitä ”esittämään” aidoimman ja aidoimman minämme, jotta meidät syleillään täysin.

2. Haluamme rakkautta, joka opettaa meitä

Sen sijaan, että kritisoidaan tai hylätään, kaipaamme jotakuta, joka osoittaa, missä menemme pieleen, tai tapoja, joilla voimme kasvaa. Syvällä sisimmässämme ymmärrämme, että meillä on aina lisää opittavaa (Sokrates sanoi kerran: ”Todellinen viisaus on sitä, että tietää, ettei tiedä mitään”). Voidaan väittää, että kaikki rakkaussuhteet opettavat meitä, mutta yleensä ne opettavat meitä tiedostamattaan kärsimyksen sivutuotteena. Tietoinen opetus sen sijaan on harvinaista, arvokasta ja vaikeasti löydettävissä.

3. Olemme parantajia, mutta emme halua ”korjata” ketään.

Luonteestamme johtuen meillä on taipumus vetää puoleemme ihmisiä, jotka etsivät apua. Mutta vaikka luonnollinen reaktiomme on tarjota apua, ymmärrämme, että suhteeseen ryhtyminen toisen ihmisen ”korjaamiseksi” ei ole viisasta. Emme halua olla kumppanimme 24/7 lääkäreitä tai neuvonantajia, vaan haluamme löytää jonkun, joka on samanlaisessa tilanteessa kuin me.

13 syytä miksi vanhojen sielujen on vaikea löytää rakkautta 3 | 3 Tapahtumia sinkuille!
Miksi vanhojen sielujen on vaikea löytää rakkautta?

4. Meillä on monimutkaiset persoonallisuudet

Ajattelemme paljon, näemme syvälle todellisuuden luonteeseen ja meillä on intensiiviset persoonallisuudet. On vaikea löytää ihmistä, joka ymmärtää tai vastaa monimutkaisia identiteettejämme. Syvällisyys ja totuuden etsiminen yhteiskunnassa, joka arvostaa materialistista statusta, esineitä ja pinnallista ulkonäköä, voi pelottaa useimmat ihmiset tutustumasta meihin.

5. Haluamme rakkautta, joka on muutakin kuin ”tykkäämistä”.

Haluamme kiivasta, tinkimätöntä, aitoa, syvää rakkautta. Nykymaailmassa useimmat ihmiset heittelevät sanaa ”rakkaus” ikään kuin se olisi synonyymi sanalle ”tykkää”, kuten: ”Rakastan tätä jäätelöä/tätä kenkäparia”.

”Tykkää” ei ole sitoutumista. Yhtenä päivänä pidät yhdestä mausta, seuraavana päivänä toisesta.

Rakkaus on erilaista. Tykkääminen on pinnallista, mutta rakkaus on läpitunkevaa. Kun ”tykkääminen” on jonkin asian ulkoisen muodon ihailua (ja antaa kaikkien tietää, mitä se kertoo sinusta), rakkaus näkee ulkoisen muodon taakse ja ihailee sielua.

6. Haluamme rakkautta, joka on haavoittuvaa

Yhteensopivuus persoonallisuuden tasolla ei yksinkertaisesti riitä. Todellinen rakkaus ei ole tykkäämistä toisesta tai samojen kiinnostuksenkohteiden jakamista, vaan sen sijaan sydämen ja sielun avaamista vapaaehtoisesti – vaikka se satuttaisi.

Halukkuus olla haavoittuvainen avaa haavat, antaa niille ilmaa ja parantaa ne. Haavoittuvuuden kautta koemme rohkeutta ja kykyä rakastaa ehdoitta.

7. Haluamme sitoutumista ja ponnistelua

Rakkautta on jatkuvasti vaalittava, kuin palavan tulen hiillosta. Sanat ovat tyhjiä, kun niitä ei seuraa toiminta. Vanhoina sieluina tiedämme, että todellista rakkautta voi osoittaa vain yhteisten kokemusten, ponnistelun ja omistautumisen kautta.

8. Haluamme rakkautta, jonka juuret ovat kokonaisuudessa.

Sillä hetkellä, kun onnellisuutesi riippuu toisesta ihmisestä, menetät vapautesi rakastaa omasta tahdostasi. Haluamme kumppanin, joka on onnellinen ja kokonainen, jotta voimme jakaa tämän kokonaisuuden hänen kanssaan. Kun ihmiset ryhtyvät suhteeseen ”tarvitsevuuden” tunteesta, koska he tuntevat itsensä epätäydelliseksi tai pelkäävät olevansa yksinäisiä, suhde on tuhoon tuomittu. Vanhoina sieluina ymmärrämme, että terveiden suhteiden juuret ovat sisäisessä onnellisuudessa.

13 syytä miksi vanhojen sielujen on vaikea löytää rakkautta 4 | 4 Tapahtumia sinkuille!
13 syytä miksi vanhojen sielujen on vaikea löytää rakkautta 4 | 4 Tapahtumia sinkuille!

Miksi vanhojen sielujen on vaikea löytää rakkautta?

9. Emme tyydy mihinkään vähempään kuin sielunkumppanirakkauteen.

Vanhojen sielujen on vaikea tyytyä mukavuuteen, himoon, pinnalliseen vetovoimaan, turvallisuuteen tai ”toistensa seurana pitämiseen”. Tarvitsemme jonkun, joka jakaa arvomme ja on todellinen henkinen kumppani. Janoamme sielunkumppanuus- ja kaksoisliekkirakkautta.

10. Emme nauti ”deittipelistä”.

Draama, riippuvuus, stimulointi, säännöt siitä, mitä ”pitäisi ja mitä ei pitäisi” tapahtua … Vanhojen sielujen mielestä tämä itsekeskeinen lähestymistapa rakkauteen on niin epämiellyttävä. Tämä lisää rakkauden löytämisen yhä suurempaa vaikeutta.

11. Meillä on haavoja

Monet Vanhat sielut tulevat vanhoiksi sieluiksi vaikeuksien ja traumaattisten elämäntilanteiden kautta, jotka pakottavat sisäisen kypsyyden kasvuun. Kun on kyse rakkaudesta, on elintärkeää, että löydämme jonkun, joka on tarpeeksi kypsä käsittelemään ”matkatavaroita”, joita usein kannamme mukanamme. Mutta tätä voi olla vaikea löytää toisista.

12. Haluamme muutakin kuin pelkkää seksiä

Himo, viettely ja seksi ovat houkuttelevia, mutta lopulta hetkellisiä ja pinnallisia, jos niistä tehdään pakkomielle. Vaikka rakastamme seksiä, haluamme muutakin kuin yhden yön juttuja. Haluamme jakaa kehomme niiden kanssa, jotka rakastuvat ensin sieluumme, eivätkä vain fyysiseen olemukseemme.

13. Olemme vapaita henkiä

Syy siihen, miksi rakastuminen on niin kaunista, on se, että se laajentaa meitä: se yhdistää meidät synnynnäiseen vapauteemme. Sillä hetkellä, kun tällaista transsendenttia kokemusta valvotaan, laitamme rakkauden häkkiin. Ja joka kerta, kun katsomme tuota häkkiä, tunnemme syyllisyyttä muistellessamme, kuinka vapaa tuo lintu kerran oli.

Syvällä sisimmässään vanhat sielut tietävät, miten elintärkeää on rohkaista vapautta ihmissuhteissa. Mutta on vaikea löytää ihmistä, joka on valmis lentämään myös vapaana. Vapaus vaatii rohkeutta ja kykyä rakastaa toista siitä huolimatta, mitä hän sanoo, haluaa tai tekee.

Ensimmäinen lahja, jonka annoin Lunalle, oli sormus, jossa oli kaiverrus: ”Alis volat propriis” (Hän lentää omilla siivillään).

Nämä ovat vain muutamia syitä siihen, miksi niin monet vanhat sielut kamppailevat rakkauden löytämisessä.

Mitä mieltä sinä olet? Vanhojen sielujen on vaikea löytää rakkautta – vai onko?

Tällä hetkellä on paljon keski-ikäisiä sinkkuina, mikä tuke sitä, että vanhojen sielujen on vaikea löytää rakkautta? Kuulutko sinä tähän kategoriaan?

Sinkkutapahtumat - kivaa tekemistä sinkuille
Sinkkutapahtumat -sinkuille ohjelmaa ja seuraa

Oletko sinä ”vanha sielu”? Tapahtumien kautta voit löytää sielunkumppanisi tai ehkäpä kaksoisliekkisi. Sinkkujen omassa Avec seuranhaussa on syvääluotaavat kysymykset, joiden avulla esittelet itsesi sekä tutustut muihin profiileihin. Avec on täysin ilmainen väylä etsiä seuraa verkossa. Tapahtumien kautta tiedät heti onko sielujen sympatiaa aidon kohtaamisen kautta.

Valitse sinulle sopiva väylä löytää seuraa 🙂

Artikkelin 13 syytä miksi vanhojen sielujen on vaikea löytää rakkautta kirjoittaja on Aletheia

0 kommenttia

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki

st-logo-192

Tilaa viikkokirje

Sinkkulistan kautta voit saada, tapahtumien lisäksi,  samanhenkisten ihmisten viisaita neuvoja ja inspiroivia tarinoita suoraan sähköpostiisi.