10 suhteen loppumisen tunnetta

Merkkejä siitä, että on aika päästää irti. 10 tunnetta jotka merkitsevät suhteen loppua. Hyvä suhde on taistelun arvoinen, mutta milloin päästää irti?


Merkkejä siitä, että on aika päästää irti. Kun huomaat nämä 10 tunnetta jotka merkitsevät suhteen loppua, on aika pysähtyä ja miettiä missä mennään.

Uskon, että hyvä suhde on taistelun arvoinen. Itse asiassa minulla on aavistus, että lukemattomat suhteet päättyvät ennenaikaisesti, koska ihmiset luovuttavat helpommin kuin yrittävät korjata sen.

Kuitenkin…

Uskon myös, että monet suhteet kestävät aivan liian kauan, koska toinen (tai molemmat) ihmiset siinä kieltäytyvät myöntämästä, että se on ohi.

10 suhteen loppumisen tunnetta

Tuloksena on pitkittynyttä tuskaa ja sydänsuruja, jotka olisi voitu välttää – tai ainakin lieventää – jos seinällä oleva kirjoitus olisi luettu.

Vastuuvapauslauseke: Ennen kuin käsittelemme näitä merkkejä, on tärkeää ymmärtää, että jokaisessa suhteessa on ylä- ja alamäkiä. Me kaikki olemme eri mieltä, riitelemme, ymmärrämme väärin, tuotamme toisillemme pettymyksiä… se on yksinkertaisesti osa ihmisyyttä. Tästä huolimatta, kun koet näitä merkkejä jatkuvasti ajan mittaan ilman parannusta, on aika arvioida rehellisesti uudelleen suhdettasi, mitä saat siitä ja miksi todella olet yhä siinä.

1: Stressiä on enemmän kuin iloa.

Parisuhteen on tarkoitus parantaa elämääsi, ei hankaloittaa sitä.

Kuinka usein nauratte, hymyilette ja pidätte hauskaa yhdessä, verrattuna siihen, kuinka usein riitelette, jätätte toisenne huomiotta tai istutte hiljaa päivällisellä tai sohvalla?

Kuinka paljon iloa tämä henkilö ja suhde todella tuo elämääsi? Kuinka paljon emotionaalista ahdistusta he tuovat?

Kun valvot yöllä ajatellen yhteistä tulevaisuuttanne, tunnetko toivoa? Vai pelkoa? Kaipaatko sinkkuuden aikoja? Vai nautitko todella siitä, ettet vain ole parisuhteessa… vaan että olet tässä suhteessa?

Jos olet enemmän stressaantunut kuin onnellinen ja voit liittää tuon stressin suoraan suhteeseesi, miksi ylipäätään haluaisit jatkaa?

2: Et halua hengailla heidän kanssaan.

Tarkoitan vain satunnaista hengailua. Elokuvan katsominen, ruokakauppaan meneminen, satunnaisten asioiden hoitaminen, kahvilassa istuminen ja puiden tuulenvireen katseleminen… arkipäiväisempiä tapahtumia, joita pari voi kokea yhdessä.

Jos yhtäkkiä ajatus näiden kokemusten jakamisesta kumppanin kanssa muuttuu vähemmän houkuttelevaksi kuin niiden tekeminen yksin, on aika alkaa kysyä itseltään, kuinka paljon todella haluat viettää aikaa kumppanisi kanssa – ja olla rehellinen vastauksen suhteen.

10 suhteen loppumisen tunnetta 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!
10 suhteen loppumisen tunnetta 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!

3: Et pidä siitä, mitä opit hänestä ajan myötä.

TÄMÄ ON ERITTÄIN TÄRKEÄ.

Vaatiiko se isoja kirjaimia, kursiivia ja lihavointia? Kyllä, kyllä tarvittiin.

Ja kerron teille miksi…

On hyviä ja huonoja syitä sitoutua johonkin. Hyviä syitä ovat esimerkiksi rakkaus, keskinäinen lojaalisuus, yhteisen tulevaisuuden rakentaminen, yhteneväiset arvot…

Huonoja asioita ovat sellaiset syyt kuin: ”Olen tässä mukana, joten voin yhtä hyvin jäädä. Se on parempi kuin ei mitään.”

Totuus on, että seurustelu on kuin koeaika. Pohjimmiltaan testaat häntä nähdäkseni, sopiiko hän elämääsi. Ja opit hänestä asioita viikkojen, kuukausien ja jopa vuosien kuluessa.

Näet hänet erilaisissa tilanteissa, tarkkailet, miten hän käsittelee stressiä, kamppailua ja ristiriitoja. Tulet tarvitsemaan tukea – ja huomaat, miten he ovat tukenasi noina aikoina (tai sitten eivät…).

He tulevat myös tarvitsemaan tukea, ja näet, miten he ottavat sen sinulta vastaan. Tai sitten ei…

Elämä on dynaamista ja monipuolista, ja ihmisen kerrokset kuoriutuvat pois sitä mukaa, kun menemme eteenpäin.

On ehdottoman tärkeää olla täysin rehellinen itselleen siitä, pidätkö siitä, mitä opit hänestä, vai et.

Sitoutuminen ja omistautuminen ovat jaloja piirteitä, mutta eivät, jos osoitat niitä vääristä syistä tai väärää ihmistä kohtaan.

Me kaikki muutumme, kasvamme ja kehitymme ajan myötä. Joskus kasvamme yhdessä. Joskus kasvamme erilleen.

4: Et pidä siitä, millaiseksi olet muuttumassa.

Suhde ei perustu vain siihen, mitä tunnet kumppaniasi kohtaan, vaan myös siihen, mitä tunnet itsestäsi, kun olet hänen kanssaan.

Tuoko hän esiin positiivisia vai negatiivisia piirteitasi? Inspiroivatko ja rohkaisevatko he sinua vai saavatko he sinut tuntemaan itsesi riittämättömäksi ja kyvyttömäksi? Uskooko hän sinuun ja kykyihisi vai kannustaako hän sinua ”vain rentoutumaan” ja ”pelaamaan varman päälle”?

Kokonaisuutena näkemyksesi itsestäsi muuttuu sen mukaan, millaisessa suhteessa olet. Se, miten kumppanisi kohtelee sinua ja käyttäytyy sinua kohtaan, voi vaikuttaa valtavasti minäkuvaasi.

Siksi sanon aina asiakkailleni, että on äärimmäisen tärkeää olla täysin selvillä omasta identiteetistäsi – sillä jonkun toisen läsnäolo elämässäsi ei saisi olla vahvempi kuin sinun käsityksesi siitä, kuka olet. Siksi, jos huomaat, että suhteesi vaikuttaa kielteisesti tai vaikuttaa sinuun, etkä enää pidä siitä, millaiseksi olet muuttumassa, on tärkeää lähteä pois, ennen kuin menetät itsesi kokonaan.

Vaellussinkut

10 suhteen loppumisen tunnetta

5: Tarpeisiisi ei vastata.

Molemmilla parisuhteen osapuolilla on sama vastuu:

Yksi: ilmaista kumppanilleen toiveensa, tarpeensa ja halunsa.

Kaksi: Työskennellä täyttääkseen kumppaninsa toiveet, tarpeet ja halut.

Jos jompikumpi tai molemmat kumppanit eivät kykene tai halua kunnioittaa tätä vastuuta, on täysin järkevää lähteä eri teille. Kyse ei ole itsekkyydestä, vaan siitä, että tunnet olosi turvalliseksi ja täytetyksi suhteessa jonkun sellaisen ihmisen kanssa, joka arvostaa sinua ja onnellisuuttasi – niin kuin sinä teet hänelle vastineeksi.

6: Sinä olet se, joka tekee KAIKEN työn.

Muista vastuuvapauslausekkeeni tämän artikkelin alussa: Tässä ei ole kyse ”nyt ja silloin”, vaan koko ajan.

Jos huomaat jatkuvasti, että sinä olet se, joka kantaa suhteen vastuuta, ja ilman sinua ei olisi kompromisseja, ei suunnitelmia, ei ponnisteluja, ei edistystä… lopulta sinusta tuntuu kuin vetäisit ankkuria perässäsi.

Jos kumppanisi ei panosta suhteeseen yhtä paljon, miksi sinun pitäisi panostaa?

*Kääntäen: Jos et enää välitä tarpeeksi panostaaksesi, se on yhtä hyvä syy lähteä pois. Jos sydämesi, sielusi ja mielesi eivät ole mukana – ei sinunkaan pitäisi olla.

10 tunnetta jotka merkitsevät suhteen loppua

10 suhteen loppumisen tunnetta

7: Olet menettänyt luottamuksen.

Ehkä kumppanisi on tehnyt jotain pettääkseen luottamuksesi, tai ehkä hän on pettänyt toistuvasti suhteenne aikana. Tai ehkä hän on alkanut käyttäytyä hämärästi ja epäluuloisesti ympärilläsi…

Jos et pääse perille hänen tekemisistään etkä saa itseäsi luottamaan häneen uudelleen täysin, on aika katkaista johto ja kävellä pois, sillä siinä ympäristössä pysyminen tuo sinulle vain kaunaa, epäilyksiä ja tuskaa.

8: On olemassa MITÄ tahansa hyväksikäytön muotoa.

Ei tekosyitä, ei toista mahdollisuutta, ei joustoa. Hyväksikäyttö on hyväksikäyttöä on hyväksikäyttöä, eikä se ole koskaan hyväksyttävää missään muodossa missään vaiheessa.

9: Olette yksinkertaisesti kasvaneet erilleen toisistanne.

Tätä on vaikea hyväksyä, koska erolle ei välttämättä ole mitään ”todellista syytä”. Ainakaan ei tunnu siltä, että olisi.

Et oikein osaa sanoa, miksi… se vain… ei tunnu oikealta.

Yksilöinä me luonnollisesti muutumme vuosien varrella. Olen aivan eri ihminen kuin 10 vuotta sitten, ja vielä 10 vuoden päästä olen taas aivan eri ihminen.

Toiveena tietysti on, että parisuhteessa molemmat ihmiset kasvavat yhdessä yksilöinä ja pariskuntana, mutta kun puhutaan koko elämästä, mitään takeita ei ole.

Ehkä toinen joutuu terveysongelmiin, menettää läheisensä, kokee urallaan mullistuksia tai tapahtuu jotain merkittävää, joka muuttaa hänen elämänkaartaan.

Ehkä toinen henkilö on paljon innokkaampi kuin toinen, ja heidän kasvunsa tapahtuu hyvin eri tahtiin. Tai ehkä toinen ei kasva lainkaan…

Ehkä molemmat ihmiset alkavat kasvaa eri suuntiin ja haluavat eri asioita. Heidän arvomaailmansa ei ole enää yhtenevä, heidän tulevaisuudenkuvansa ovat ajautuneet erilleen, heidän pitkän aikavälin tavoitteensa ja tarpeensa ovat yksinkertaisesti… vain… erilaisia.

Kun näin tapahtuu, meidän on kohdattava yksi kaikkein vaikeimmista oivalluksista:

Voi olla kaksi hyvää ihmistä, jotka eivät vain sovi toisilleen.

Katse, katsekontakti, nainen, kesä

10 suhteen loppumisen tunnetta

10: Ette vain ole enää onnellisia.

Totuus on tämä: Et ole kenellekään selityksen velkaa niistä päätöksistä, joita teet elämässäsi.

Saat yhden tilaisuuden tähän olemassaoloon. Se ei ole mikään kenraaliharjoitus. Se ei ole harjoituskierros. Tämä elämä on sinun elämäsi, ja sinulla on täysi valta siihen, mitä teet sillä – ja kenen kanssa vietät sen.

Jos et vain ole enää onnellinen suhteessasi, se on ainoa syy, jonka tarvitset lähteä pois.

Jos et voi kuvitella tulevaisuutta hänen kanssaan, se on ainoa syy lopettaa se.

Jos tiedät, ettet voi olla täysin onnellinen hänen kanssaan, se on ainoa syy, miksi sinun pitää erota.

Jos valvot yöllä toivoen, että rinnallasi olisi joku muu, sinun ei tarvitse tietää muuta…

Ainoa asia, joka jää jäljelle, on ryhtyä toimiin. Saada rohkeutta, jota tarvitaan ilmaista lempeästi ja kunnioittavasti halu erota.

Ollaksesi uskollinen omalle sydämellesi ja sielullesi.

Tehdä se, minkä tiedät olevan sinulle oikein…

Lähdet uudelle matkalle löytämään ja määrittelemään itsesi uudelleen, jotta voit jonain päivänä löytää itsellesi parhaiten sopivan ihmisen. Tai yksinkertaisesti jatkaa matkaa yksin.

Valinta ei ole kenenkään muun kuin sinun. Ainoa kysymys on, onko sinulla rohkeutta tehdä se.

Artikkelin ”10 suhteen loppumisen tunnetta” kirjoittaja: James Sama.

10 suhteen loppumisen tunnetta. 

Kun suhde loppuu ja kaipaat vertaistukea, niin tule mukaan sinkuille suunnattuihin tapahtumiin. Löydät samassa elämäntilanteessa olevia ihania ihmisiä, jotka ymmärtävät sinua. Löydä uusi ystäviä.

1 1 äänestä
Arvio artikkeli
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Kaikki kommentit

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki

st-logo-192

Tilaa viikkokirje

Sinkkulistan kautta voit saada, tapahtumien lisäksi,  samanhenkisten ihmisten viisaita neuvoja ja inspiroivia tarinoita suoraan sähköpostiisi.