12 asiaa ymmärtää rakkaudesta

Sinä et oikeasti rakastu, vaan rakkaus rakennetaan. Se on ikäänkuin matka. 12 asiaa ymmärtää rakkaudesta.

Sinä et oikeasti rakastu, vaan rakkaus rakennetaan.

Rakkaus ei ole pelkkää auringonpaistetta ja hekumaa. Se ei ole huoletonta.

Rakkaus on matka. Dynaaminen ja vaihteleva polku, jota kuljemme valitsemamme kumppanin kanssa. Se on jotain, jota rakennamme ja vahvistamme ajan mittaan toiminnalla.

Tämän matkan varrella koemme voittoja, haasteita, kamppailuja, kipua, iloa, menetyksiä ja kaikkea siltä väliltä.

Seuraavissa kohdissa keskustelemme realiteeteista, joita rakkauden tunnistaminen ja rakentaminen edellyttää.

12 asiaa ymmärtää rakkaudesta 💘

1: Rakkaus opettaa sinulle, kuka todella olet.

Monet ihmiset viettävät suurimman osan elämästään (ellei jopa koko elämänsä) tuntien epävarmuutta siitä, keitä he pohjimmiltaan todella ovat.

Heidän arvonsa, uskomuksensa, maailmankuvansa – identiteetti itsessään on sumuinen tai passiivinen käsite, joka tavallaan ohitetaan, kun elämä tapahtuu ympärillämme.

Monet meistä tekevät päätöksiä ulkoisten tekijöiden perusteella, kuten mikä tuo meille eniten rahaa, mikä on parasta henkilöstöllemme tai osakkeenomistajillemme, mikä on parasta lapsillemme, vanhemmillemme tai rakkaillemme – kenelle tahansa muulle kuin itsellemme.

Vaikka tämä on (jossain määrin) jaloa ja epäitsekästä, monet lähestyvät sitä niin äärimmilleen, että he menettävät prosessin aikana näkyvistä sen, keitä he todella ovat.

Rakkaus tuo teidät takaisin maan pinnalle.

Rakkaus asettaa sinut kasvokkain sen kanssa, mitä todella haluat ja tarvitset ollaksesi onnellinen. Et voi valehdella itsellesi omista tunteistasi, vaikka kuinka kovasti yrittäisit tai kuinka paljon esität muille.

Tutkit asioita ja ihmisiä, joita haluat (ja joita et halua) elämääsi. Jos kyseessä on terve rakkaus, tunnet olosi turvalliseksi ja varmaksi suhteessasi.

viiva
viiva

2: Rakkaus on hieman uhkapeliä.

Rakkaus on kuin lotto – saatat joutua häviämään paljon ennen kuin voitat. Mutta et koskaan voita, jos et edes yritä.

Ei ole idioottivarmaa tapaa löytää rakkautta, joka ei vaatisi sydänsuruja, turhautumista tai kamppailua matkan varrella. Tosielämässä toimii realiteetit.

Todellisuudessa rakkaus vaatii meitä laittamaan itsemme likoon kerta toisensa jälkeen. Tapaamme vääriä ihmisiä, ennen kuin löydämme sen oikean.

Nämä väärät opettavat meille aina jotain – jos olet valmis asiaa katsomaan.

100 prosenttia tätä lukevista ihmisistä,on saanut sydämensä särkymään jossain vaiheessa. Ehkä useammin kuin muutaman kerran…

Kun olet päässyt kivun läpi, voit tunnistaa esiin nousevat opetukset. Miten se opetti sinulle, mitä et halua kumppanilta. Miten se opetti sinulle itsestäsi asioita, jotka tekivät sinusta entistäkin vahvemman ja viisaamman. Miten se ohjasi sinut polulle, jota et ehkä olisi muuten löytänyt.

Yksi suurimmista vahvuuksista, joita kenelläkään meistä voi olla rakkauden löytämisessä, on armoton sitkeys. Kieltäytyminen yksinkertaisesti luovuttamasta tai väsymästä prosessiin. Ymmärrys siitä, että on avattava monta ovea, ennen kuin löytää yhden, jonka takana on oikea ihminen.

Sinun on tapailtava monia epäsopivia ennen kuin löydät jonkun, jolla on rohkeutta rakastaa sinua. Sen sijaan, että vajoat synkkyyteen joka kerta, kun jokin asia ei toimi, tunnusta, että olet nyt yhtä lähempänä toimivaa suhdetta.

3: Rakkaus vaatii johdonmukaista molemminpuolista ponnistelua.

Popkulttuurissa elää kuva, joka ylläpitää ajatusta ”satumaisesta” rakkaudesta. Rakkaus, joka vain… toimii.

Toki voit löytää (ja toivottavasti löydätkin) ihmisen, jonka kanssa klikkaa ja joka päättää kulkea elämän rinnallasi, kuten sinäkin teet hänen kanssaan.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että matkaanne voidaan ajaa autopilotilla. Se ei koskaan ole helppoa. Mikään arvokas asia ei oikeastaan ole sitä.

Kenen tahansa, joka päättää solmia yksiavioisen suhteen, on ymmärrettävä, että suhteiden ylläpitäminen vaatii jatkuvaa ponnistelua.

Rakkauden kohdalla meidän on kiinnitettävä asianmukaista huomiota, jotta liekit saadaan roihuamaan.

Kun teemme niin, se voi kuitenkin pitää meidät lämpimänä ikuisesti.

12 asiaa ymmärtää rakkaudesta

12 asiaa ymmärtää rakkaudesta

4: Rakkaus vaatii itsetutkiskelua.

Kun olet rakastunut johonkuhun, näkemyksesi tulevaisuudesta alkaa muuttua. Miten se ei voisi muuttua? Elämässäsi on uusi ihminen, jonka maailma kietoutuu sinun maailmaasi tavalla, jota et osannut odottaa – se muuttaa elämää.

Se saa sinut katsomaan sisäänpäin ja esittämään kysymyksiä:

  • Olenko täysin valmistautunut elämään toisen ihmisen kanssa?
  • Olenko valmis olemaan epäitsekäs hänen onnensa vuoksi?
  • Olenko valmis mukauttamaan elämäntapaani, jotta hän mahtuu elämääni?
  • Olenko valmis tähän?
  • Missä voisin kehittyä, jotta voisin olla hänelle parempi kumppani?

Parisuhteessa on paljon uusia näkökulmia verrattuna sinkkuna olemiseen, ja jos olet valmis olemaan rehellinen itsellesi, ne auttavat sinua kasvamaan ja kehittymään nykyisestä itsestäsi parisuhteeseen sopivammaksi versioksi.

5: Rakkaus ei ratkaise ongelmia (eikä sen pitäisikään ratkaista niitä).

Meille tarjotaan usein mielikuvaa onnellisuudesta, joka liittyy rakastumiseen. Kyllä, rakkaus voi tehdä sinut uskomattoman onnelliseksi ja se parantaa elämääsi tavoilla, joita et ymmärrä ennen kuin koet sen, mutta se ei ratkaise ongelmia puolestasi.

Jos olet epävarma, olet edelleen epävarma rakkaudessa.

Jos sinulla on taloudellisia haasteita, rakkaus ei ratkaise niitä.

Jos riitelet kumppanisi kanssa, se ei ratkea muuttamalla yhteen, menemällä naimisiin tai hankkimalla lapsia – nuo ongelmat ovat edelleen olemassa.

Uskon, että monet ihmiset haluavat olla parisuhteessa, koska he luulevat, että se antaa heille vihdoin sen maagisen yhteenkuuluvuuden, täyttymyksen tai onnellisuuden tunteen, jota he ovat kaivanneet. Väistämättä he kuitenkin pettyvät lopulta siihen, että rakastuminen ei ollutkaan se maaginen ratkaisu, jota he odottivat sen olevan.

6: Konflikti on väistämätön, mutta sitä voidaan hallita.

Kaikki riitelevät eri tavoin, ja jos olette terveessä suhteessa, jossa kommunikointi on avointa, riitoja ei tule usein.

Sitä kuitenkin tapahtuu.

Sitä tapahtuu jostain suuresta tai pienestä asiasta, perheasiasta tai arvojen erosta.

Riidat ovat osa parisuhdetta, ne eivät ole suhteen loppu.

Tästä huolimatta molempien osapuolten on sitouduttava tekemään töitä, jotta näistä keskusteluista tulisi rauhallisia, tuottavia ja oikeudenmukaisia.

Elämme aikaa, jolloin sosiaalinen media näyttää meille kaikkien elämän kohokohdat. Näyttää siltä, että kaikki ovat aina onnellisia, hymyileviä, rakastuneita ja huolettomia…

Huom! Näyttää siltä.

Totuus ihmissuhteista on, että ne vaativat työtä ja voivat olla haastavia, vaikka kuinka rakastaisit jotakuta.

Jopa ihmiset, jotka julkaisevat täydelliseltä näyttävää elämäänsä verkossa, ovat ihmisiä, jotka kohtaavat samat haasteet, kun kamerat ovat pois päältä.

Jos pystyt hyväksymään, että erimielisyydet ja riidat ovat osa elämää, voit keksiä parhaan tavan käsitellä niitä kumppanisi kanssa. Mutta jos ajattelet, että niitä tapahtuu vain epäonnistuneissa, onnettomissa suhteissa – alat etsiä suhteesta ulospääsyä heti, kun asiat vaikeutuvat.

viiva
viiva
12 asiaa ymmärtää rakkaudesta

7: Rakkaudella on edelleen rajansa, joita on kunnioitettava.

Kaikki tietävät avioliittolupauksen ”kunnes kuolema meidät erottaa”, ja sen että avioliitto on elinikäinen sitoumus, mutta rajoja on olemassa.

Esimerkiksi hyväksikäyttöä ei pitäisi koskaan suvaita parisuhteessa.

Ei myöskään pettämistä tai uskottomuutta.

Älkää antako ihmisten uskotella, että rakastuneena oleminen tarkoittaa, että teitä voidaan kohdella huonosti, loukata tai pettää.

Terve rakkaus ei vaadi sinua uhraamaan moraalisia tai eettisiä normejasi, jotta voisit kokea sen. Se ei pakota sinua tekemään asioita, jotka eivät ole sinulle mieluisia. Se ei ylitä rajojasi oikeutuksen vuoksi. Se kunnioittaa ja säilyttää yksilöllisyytesi ja itsenäisyytesi.

Emotionaalinen, fyysinen, henkinen ja hengellinen terveytesi ja hyvinvointisi ovat aina etusijalla, eikä ”rakkaus” tai avioliitto ole koskaan tekosyy puuttua niihin.

8: Rakkaus itsessään on VERBI.

Rakkaus heijastuu sinuun tekojen kautta.

Jos joku kertoo rakastavansa sinua, mutta ei osoita sitä teoillaan, miten voit uskoa häntä?

Et voi, koska todellinen rakkaus näkyy sen kautta, miten joku kohtelee sinua.

Silti – liian usein jäämme kiinni uuden rakkauden aiheuttamasta jännityksestä, tunteesta, intohimosta ja himosta, ja sen seurauksena annamme sellaisten käyttäytymismallien lipsua, joita emme normaalisti tekisi. Keksimme tekosyitä, kirjaamme ne pois ”pikkuasioina” tai yksinkertaisesti jätämme ne huomiotta toivoen, että jonain päivänä tämä henkilö alkaa taikomalla ilmestyä meille tavalla, jonka ansaitsemme.

Kaikki eivät ilmaise rakkauttaan samalla tavalla, mutta jotta rakkaus ilmenisi todellisuudessa, sen on perustuttava tekoihin, ei vain sanoihin.

Rakkauden osoittaminen vaatii johdonmukaista, molemminpuolista ponnistelua joka ikinen päivä. Jos olet valmis antamaan sitä, olet enemmän kuin ansainnut saada sitä vastineeksi.

Lue myös ajoittaisesta vahvistuksesta.
12 asiaa ymmärtää rakkaudesta

9: Ansaitset rakkauden, jota olet valmis antamaan.

Vastarakkauden ansaitsemisesta puheen ollen:

Jos joku ei arvosta ja kunnioita arvoasi, ei se, että annat hänelle enemmän, muuta hänen mieltään.

Rakkaus on kaksisuuntainen tie, ja kun pystyt seisomaan vahvasti omassa arvossasi ihmisenä, lakkaat antamasta jos sinulle ei anneta vastavuoroisesti

On tärkeää, että selvität itsellesi omat halusi, tarpeesi, toiveesi, tavoitteesi ja identiteettisi, jotta voit täysin hyväksyä kykysi vastaanottaa tervettä rakkautta.

Jotkut meistä ehdollistuvat uskomaan, että meidän on oltava parisuhteessa ”antaja”, ja vaikka uskon, että on tärkeää antaa koko itsensä kumppanille, siitä tulee yksinkertaisesti emotionaalista marttyyriutta, jos antaminen ei ole vastavuoroista.

Muistakaa – hienot suhteet eivät ole antamista ja ottamista, vaan antamista ja antamista.

10: ”Sitä oikeaa” ei ole olemassa.

Tämän sanomisen kanssa on oltava varovainen, koska ei ole tarkoitus saada sitä kuulostamaan siltä, että rakkaus olisi kertakäyttöistä.

Rakkaus on yksi arvokkaimmista ja kalleimmista asioista, joita voimme kokea toiselta ihmiseltä ja toisen ihmisen kanssa.

Tästä huolimatta – ei ole olemassa vain yhtä ihmistä planeetalla, jonka kanssa voimme rakentaa rakkautta.

Näemme tästä todisteita joka päivä omassa elämässämme ja ympärillämme olevissa ihmisissä. Ihmiset, jotka ovat eronneet ja menneet uudelleen naimisiin. Pariskuntia, jotka erosivat ja myöhemmin muodostivat parisuhteen jonkun toisen kanssa. Joku, joka kohtasi menetyksen ja oli lopulta toisessa suhteessa, kun aikaa oli kulunut.

Rakkaus kannattaa pitää perspektiivissä. Sen rakentaminen kestää kauan. Se on jotain, jota meidän pitäisi vaalia ja josta meidän pitäisi pitää kiinni. Sen voi menettää ajan myötä, jos ihmiset etääntyvät toisistaan fyysisesti tai emotionaalisesti.

Mutta jos menetät rakkauden, sinun ei pitäisi koskaan tuntea, että maailma on loppumassa tai ettet koskaan löydä sitä uudelleen.

12 asiaa ymmärtää rakkaudesta

11: Rakkaus edellyttää toistensa täydellistä ja molemminpuolista hyväksyntää.

Menneen, nykyisen ja tulevan.

Ihmiset tulevat mukaan kaikkine asioineen, jotka tekivät heistä sen, mitä he ovat tänään.

Asioita, jotka tapahtuivat ennen kuin he tapasivat sinut.

Suhteita, joita heillä oli, kokemuksia, joita he elivät läpi, traumoja, juhlia, voittoja, tappioita, ehkä lapsia.

Et voi todella rakastaa jotakuta, ellet pysty katsomaan hänen koko olemassaoloaan ja todella hyväksymään häntä sellaisena kuin hän on. Kaiken sen, mitä heihin liittyy. Jokaista osaa heistä ja sitä elämää, jonka he ovat luoneet ennen sinua.

Huomaa, ettei sanottu suvaita. Jonkin asian sietäminen on yksinkertaisesti odottamista, kunnes se on ohi, tai sen huomiotta jättämistä ja teeskentelemistä, ettei sitä ole olemassa.

Jonkin asian hyväksyminen on sen täydellistä omaksumista osaksi todellisuuttanne. Sinun ei tarvitse pitää kaikesta siitä, mutta sinun on hyväksyttävä se. Muuten vain poimit ihmisestä ne osat, joista pidät, eikä se ole todellista rakkautta.

12: Tärkein rakkaus tulee sisältäpäin.

Tärkein suhde, joka sinulla koskaan on, on suhde itseesi. Jos se ei ole terve, mikään muu ei ole sitä.

Jos et tunne täydellistä rakkauden ja hyväksynnän tunnetta sisältäsi, epäilet aina muiden osoittamaa rakkautta.

Kysyt, ansaitsetko todella sen.

Työnnät muita alitajuisesti pois.

Estät itseäsi edes yrittämästä löytää sitä.

Vaikka rakkaus on jaettu kokemus, sen täytyy ensin tulla sisältämme.

Näin ne, jotka ovat tehneet sisäistä työtä (itsensä rakastamisessa), voivat löytää meidät.

Itsensä rakastaminen ja hyväksyminen on perusta, jolle suhde rakentuu. Mitä vahvempi, sitä parempi.

Artikkelin 12 asiaa ymmärtää rakkaudesta on alunperin kirjoittanut James Sama ja sitä on hieman muuteltu hieman enemmän Suomeen sopivaksi.

12 asiaa ymmärtää rakkaudesta
Picture of Sari

Sari

Sari on ollut Sinkkutapahtumissa mukana alusta lähtien ja perustajajäseniä. Hän on Sinkkujuhannuksen pääjärkkäri sekä järjestää retkeilyä, fillarointia, vuohikävelyitä, pikadeittejä, retriittejä ym. Sinkkuuden aalloilla jo kaksinumeroinen luku vuosia, joten genre on hyvin tuttu.
0 0 ääntä
Arvio artikkeli
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Kaikki kommentit

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki