Siirry työkalupalkkiin
12 askelta tunnistaa ja käsitellä myrkyttäjää

Myrkyttäjä: 12 askelta tunnistaa ja käsitellä tyyppiä

Onko elämässäsi ollut toksinen henkilö, myrkyttäjä? Kuinka tunnistaa ja käsitellä myrkyttäjää? 12 askelta tunnistaa tyyppi ja kuinka toimia heidän kanssaan. Lue vinkit ja helpota elämääsi.

Onko sinun elämässäsi (ollut) myrkyttäjä eli toksinen tyyppi?

Sinulla on todennäköisesti ollut myrkyllisiä ihmisiä pölyttämässä myrkyllään.

Vaikeat ihmiset tuntevat vetoa normaaleihin ihmisiin  ja meillä kaikilla on todennäköisesti ollut ainakin yksi henkilö elämässämme, jota olemme yrittänyt miellyttää oman itsemme kustannuksella.

Heidän vaurionsa piilee heidän hienovaraisuudessaan ja tavalla, jolla he voivat tuoda esiin klassisen uhriutumisen. He voivat saada sinut kyseenalaistamaan ”ylireagoivuuden”, ”yliherkkyyden”, ”taipumuksesi väärän tulkintaan”.  Sinä olet jatkuvasti loukkaantunut tai se, joka mukauttaa jatkuvasti omaa käyttäytymistäsi välttääkseen loukkaamasta toista.

Kyky havaita heidän haitallinen käyttäytymisensä on ensimmäinen askel vaikutusten minimoimiseksi. Et ehkä pysty muuttamaan mitä he tekevät, mutta voit muuttaa mitä itse teet ja miettiä miten myrkyttäjästä pääsee eroon.

On paljon asioita, jotka myrkylliset ihmiset tekevät manipuloidakseen ihmisiä ja tilanteita omaksi edukseen.

Tässä 12 askelta:  Tunnista myrkyttäjä ja kuinka käsitellä häntä

Niiden tunteminen auttaa sinua välttämään joutumista vaikutuksen alle:

1. He pitävät sinua epävarmuudessa siitä, minkä version heistä saat.

He ovat jonain päivänä täysin ihania, ja seuraavana päivänä ihmettelet mitä olet tehnyt järkyttääksesi heitä. Usein ei ole mitään selvää, mikä selittäisi asenteen muutoksen – tiedät vain, että jokin ei ole oikein. He saattavat olla piikkisiä, surullisia, kylmiä tai hankalia, ja kun kysyt, onko jotain vialla, vastaus on todennäköisesti ’ei mitään’ – mutta ne vihjaavat sinulle vain tarpeeksi kertoaksesi sinulle, että jotain on. ’Tarpeeksi’ saattaa olla huokaus, kohotettu kulmakarva, kylmä olkapää. Kun tämä tapahtuu, saatat joutua tekemään tekosyitä heille tai tekemään kaiken voitavan tehdäkseen heidät onnelliseksi. Miksi se toimii heille?

Älä yritä miellyttää heitä. Myrkylliset ihmiset tajusivat jo kauan sitten, että kunnolliset ihmiset menevät ylimääräiseen pitääkseen ihmiset, joista välittävät, onnellisina. Jos yrityksesi miellyttää eivät toimi tai ne eivät kestä pitkään, ehkä on aika lopettaa. Kävele pois ja palaa takaisin, kun tunnelma on muuttunut. Et ole vastuussa kenenkään muun tunteista. Jos olet tehnyt jotain tietämättään vahingoittaaksesi jotakuta, kysy, puhu siitä ja pyydä anteeksi. Joka tapauksessa sinun ei tarvitse joutua arvaamaan.

2. He manipuloivat.

Jos sinusta tuntuu kuin olisit ainoa, joka osallistuu suhteeseen, olet todennäköisesti oikeassa. Myrkyllisillä ihmisillä on tapa välittää ilmapiiriä, jonka mukaan olet velkaa heille jotain. Heillä on myös tapana ottaa sinulta tai tehdä jotain, joka satuttaa sinua. Tämä on erityisen yleistä työpaikoilla tai suhteissa, joissa tasapaino on poissa.

Et ole velkaa kenellekään mitään. Jos se ei tunne armoa, niin ei ole.

3. He eivät ota vastuuta omista tunteitaan.

Sen sijaan, että vastaisivat omista tunteistaan, he toimivat ikään kuin tunteet olisivat sinun. Sitä kutsutaan projektioksi, kuten heidän tunteiden ja ajatusten projisoimiseksi sinulle. Esimerkiksi joku, joka on vihainen, mutta ei ota siitä vastuuta, saattaa syyttää sinua vihaisuudestaan ​​heihin. Se voi olla yhtä hienovarainen kuin: ”Miksi olet vihainen minulle” tai ”Olet ollut huonolla tuulella koko päivän.”

Löydät itsesi perustelevan ja puolustavan, ja tämä usein käy näissä ympyröissä – koska kyse ei ole sinusta. Ole todella selkeä siitä, mikä on sinun ja mikä heidän. Jos sinusta tuntuu kuin puolustat itseäsi liian monta kertaa syytöksiltä tai kysymyksiltä, ​​jotka eivät sovi, sinua saatetaan projisoida. Sinun ei tarvitse selittää, perustella tai puolustaa itseäsi tai käsitellä väärään syytteeseen. Muista se.


Sponsoroitu linkki4. He saavat sinut todistamaan itsesi heille.

He asettavat sinut säännöllisesti tilanteeseen, jossa sinun on valittava heidän ja muun välillä, ja tunnet aina velvollisuutensa valita heidät. Myrkylliset ihmiset odottavat, kunnes olet sitoutunut, sitten he avaavat draaman. ’Jos välität minusta, ohitat harjoitustunnisi ja vietät aikaa kanssani.’ Tämän ongelmana on, että tarpeeksi ei koskaan riitä. Harvat asiat ovat lopullisia – ellei kyse ole elämästä tai kuolemasta, todennäköisesti se voi odottaa.

5. He eivät koskaan pyydä anteeksi.

He valehtelevat ennemmin kuin pyytävät anteeksi, joten ei ole mitään syytä väitellä heidän kanssaan. He kiertävät tarinaa, muuttavat tapaa, jolla se tapahtui, ja kertovat sen niin vakuuttavasti, että uskovat omaan höpinäänsä.

Ihmiset tekevät virheitä eikä sitä tarvitse aina pahoitella . Ja sinun ei tarvitse pyytää anteeksi siirtyäksesi eteenpäin elämässäsi. Siirry vain eteenpäin – ilman heitä.

Pidä kiinni totuudesta, mutta älä väittele heidän kanssaan siitä. Siinä ei ole vain ole mitään järkeä. Jotkut ihmiset haluavat olla oikeassa enemmän kuin he haluavat olla onnellisia, ja sinulla on parempia asioita kuin tarjota alustaa besserwissereille.

6. Heillä on aina draamaa, mutta eivät koskaan jaa ilojaan.

He löytävät syyt, miksi hyvät uutiset eivät ole hyviä uutisia.  Älä anna heidän vaimentaa sinua tai kutistaa sinua. Sinä et tarvitse heidän hyväksyntää muutenkaan – tai kenenkään muunkaan kuin itsesi.

7. He jättävät keskustelun keskeneräiseksi – ja sitten he siirtyvät offline-tilaan.

He eivät ole puhelimen tavoitettavissa. He eivät vastaa textareihin tai sähköposteihin. Saatat joutua miettimään keskustelua tai väitteitä yhä uudelleen päässäsi, arvaamaan suhteen tilaa, ihmettelemään, mitä olet tehnyt järkyttääksesi heitä vai ovatko he kuolleita, elossa tai vain jättäneet sinut huomiotta.

Sinusta välittävät ihmiset eivät anna sinun tuntea oloasi kurjaksi yrittämättä selvittää sitä. Ainakin he yrittävät.

8. He käyttävät myrkyttömiä sanoja, joilla on myrkyllinen sävy.

Viesti voi olla tarpeeksi viaton, mutta ääni vihjaa paljon enemmän. Jotain, mitä ”mitä teit tänään?”, Voi tarkoittaa eri asioita sanotusta tavasta riippuen. Se voi tarkoittaa mitä tahansa siitä, että ’Joten lyön vetoa, ettet tehnyt mitään – kuten tavallisesti’ – ’Olen varma, että päiväsi oli parempi kuin minun.

9. He tuovat merkityksettömiä yksityiskohtia keskusteluun.

Kun yrität ratkaista jotain sinulle tärkeätä, myrkylliset ihmiset tuovat merkityksettömiä yksityiskohtia aikaisemmista pohdinnoistasi. Tämän ongelmana on, että ennen kuin tiedät sen, kiistelet jostain kuusi kuukautta sitten sanomastasi puolustaessasi itseäsi sen sijaan, että käsittelisit käsiteltävänä olevaa asiaa.

Jotenkin asiat näyttää aina päätyvän siihen, mitä olet tehnyt heille.

10. He eivät keskity mitä sanot vaan miten sanotaan.

Voit yrittää ratkaista ongelman tai saada selvennystä ja ennen kuin tiedät sen, keskustelu / väite on siirtynyt pois sinulle tärkeästä asiasta ja tapaan, jolla puhuit siitä. Löydät itsesi puolustavan sävyäsi, eleitäsi, sanamuotoasi tai tapaa, jolla vatsasi liikkuu hengitettäessä – sen ei tarvitse edes olla järkeä. Sillä välin, alkuperäinen tarpeesi on ohitettu.

11. He liioittelevat.

’Sinä aina …’ ’Et koskaan …’

On vaikea puolustaa itseäsi tällaiselta manipuloinnilta. Myrkyllisillä ihmisillä on tapana vetää sanomisia ja tekemisiäsi joka kerta samaan formaattiin. Älä lähde väittelemään tästä. Et voi voittaa eikä sinun edes tarvitse.


Sponsoroitu linkki12. He ovat tuomitsevia.

Olemme kaikki väärässä joskus, mutta myrkylliset ihmiset varmistavat, että tiedät sen. He tuomitsevat sinut ja pyyhkäisevät itsetuntoasi osoittaen, että olet merkityksetön koska olet tehnyt virheen. Meillä kaikilla on oikeus tehdä virheitä, mutta he tuomitsevat meitä siitä loputtomiin.

Kun nyt  tiedät joitain myrkyllisten ihmisten suosikkikeinoja, niin voit terävöittää tutkaasi, jolloin nämä manipulaatiot on helpompi havaita ja nimetä.

Vielä tärkeämpää on, että jos tiedät myrkylliselle henkilölle ominaiset merkit, sinulla on paremmat mahdollisuudet suojata itsesi ennen kuin sitoudut mihinkään yrittäessäsi miellyttää heitä.

Jotkut ihmiset eivät voi olla tyytyväisiä, ja toiset eivät ole hyviä sinulle – ja monta kertaa sillä ei ole mitään tekemistä sinun itsesi kanssa.

Voit aina sanoa ei näille tyypeille. Ole itsevarma ja ole tietoinen omista puutteistasi, omituisuuksistasi ja niistä asioista, jotka saavat sinut loistamaan. Et tarvitse kenenkään muun kuin itsesi hyväksyntää. Manipuloiva ihminen haluaa hyötyä sinusta ja siksi tarvitsee sinua. Sinun ei tarvitse sallia sitä.

Sano myrkyttäjälle: ”Hyvästi”.

Lähde: Hey Sigmund

 

Jakaminen on kaunista

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Tilaa blogi- ja viikkokirje

Vahvista osoitteesi liittymisen jälkeen saamastasi sähköpostista. Kiitos.
Sinkkutapahtumia

Sponsoroitu linkki