Olenko ikuisesti sinkku?

Kysymys, jota kysytään usein ja useimmiten se purkautuu paniikin vallassa: "Olenko ikuisesti sinkku? Tuleeko minusta se ns. ikisinkku?"

”Jäänkö ikuisesti sinkuksi. Tuleeko minusta se ns. ikisinkku?”

Kysymys, jota kysytään usein ja useimmiten se purkautuu paniikin vallassa. Taas uusi Instagram-kihlajaiskuva tai hääkuva ja sen on pam – triggeri. Pelko, mustasukkaisuus, raivo, avuttomuus, uupumus. Halu tehdä jotain sinkkuuden lopettamiseksi mahdollisimman nopeasti. Mutta mitä ikinä yritätkään tehdä, mitä ikinä oletkaan yrittänyt tehdä, se ei toimi. Olet edelleen sinkku ja ehkä jopa peloissasi. Kysyt myös täysin väärän kysymyksen.

Ikuisesti sinkku?

Kyse ei ole deittivinkeistä ja -vihjeistä tai Instagram-deittiguruista. Kyse ei ole mistään maagisesta muutoksesta, jonka voit toteuttaa ja joka saa kumppanisi materialisoitumaan eteesi. Kyse ei ole siitä, että kysyisit itseltäsi, oletko ikuisesti sinkku vai et, koska jos haluat suhteita, saat niitä. Ei ehkä haluamallasi aikataululla, mutta aikataululla, joka on paljon paremmin sinulle räätälöity.

Oletko koskaan kysynyt itseltäsi, että jokin haluamassasi ei toimi? Kyse on edelleen siis suhteesta, ei huvijahdista Caprilla.

Oleellinen kysymys ei ole ”Olenko ikuisesti sinkku?” Sen sijaan se on: ”Miksi ajatella vain sitä?”

Yksittäinen keskittyminen, kaiken kuluttava, omistautuminen sinkkuuden lopettamiseen keinolla millä hyvänsä, ei suoraan sanottuna ole mikään tapa elää. Se on puutekeskeistä epätoivoista ja jos loukkaannutte siitä, että tämä sanotaan suoraan, niin tämä on juuri sinulle. Olen kirjoittanut ja podcastannut viisi vuotta ja yrittäen auttaa naisia näkemään, kuinka paljon sinkkuus ei olekaan kurjaa.

Voimme oikeasti irrottautua turhasta riippuvuudesta treffeihin, loputtomasta pyrkimyksestä ”löytää joku” ja ehkä oikeasti elää omaa elämäämme. Sinkkuelämä, jonka keskiössä ei ole deittailu, on noin 100 kertaa onnellisempaa kuin sinkkuelämä, joka vain keskittyy kumppanin löytämiseen. Elät itse asiassa vähemmän kuin voisit elää. Tämä taasen tarkoittaa, että olet luultavasti vuorovaikutuksessa vähemmän ihmisten kanssa ylipäätään. Haluatko oikeasti tietää, miten et ole ”ikuisesti sinkku” ja oletko kiinnostunut päästämään irti tarpeesta ratkaista tämä ”ongelma” ennen kuin alat elää?

On edelleen lukemattomia Facebook-ryhmiä ja Instagram-tilien kommenttiosioita, joissa myönnetään, kuinka paljon deittailu on perseestä, mutta samalla kieltäydytään tekemästä asialle mitään.

Sinkkuuden ykkössyy ei ole yksinäisyys, koska maailmassa on liikaa ystäviä, perheenjäseniä, harrastuksia ja lemmikkejä. Ajatus siitä, että sinkut ovat vain yksinäisiä, on todella jähmeä ja tietämätön tapa tarkastella sinkkuja. Jokainen, joka on joskus tuntenut itsensä yksinäiseksi parisuhteessa, voi vahvistaa tämän.

Olenko ikuisesti sinkku? 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!
Olenko ikuisesti sinkku? 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!

Ristiriitaiset tavoitteet

Treffisovelluksilla ja niiden käyttäjillä on kaksi hyvin kilpailevaa tavoitetta.

Käyttäjät haluavat löytää rakkauden, jolloin deittisovellukset menettävät maksavan asiakkaan, kun käyttäjät löytävät toisensa.

Miksi deittisovellus haluaisi oikeasti koskaan olla tehokas, kun sen todellisena kannustimena on pitää sinut sinkkuna ja pyyhkäisemässä niin kauan kuin mahdollista? Kuinka kauan olet valmis maksamaan yritykselle siitä, että se valehtelee sinulle? Kuinka kauan olet valmis maksamaan Tinderille siitä, että sen käyttäjät leikittelevät kustannuksellasi?

Lakkaa pitämästä tuntemaasi työkaveria, joka meni naimisiin sovelluksen kautta, esimerkkinä ja aloita katsomaan häntä sellaisena kuin hän todellisuudessa on – poikkeavuutena, jota käytetään houkuttelemaan kokonainen sukupolvi sinkkuja luopumaan rahoistaan. Mieti kuinka kauan olet valmis odottamaan ja ponnistelemaan ollaksesi poikkeus.

Sinkkuihmiset voivat välittää muustakin kuin seurustelusta. Tuleva kumppanisi ei luultavasti piileskele deittisovelluksessa.

Deittisovellukset eivät ole ainoa tapa, jolla ihmiset tapaavat. Todellisuudessa kun ihmiset tapaavat deittisovelluksissa, se on suorastaan vahinko. Toki aina kun miljoonat ihmiset saatetaan yhteen, jotkut heistä rakastuvat. Jopa rikkinäinen kello on oikeassa kahdesti päivässä.

Elämme koko elämän täynnä mahdollisuuksia, mutta jos olet aina vain sovelluksessa, menetät sen.

Elä sinulle sopivalla tavalla sinkkuna

Voit lopettaa deittailun ja silti löytää itsellesi sopivia suhteita. Sinkkuus ei oikeastaan ole syvältä – deittailu on. Olet onnekas sinkku siksi, että saat koko sängyn itsellesi eikä sinun tarvitse koskaan tehdä kompromisseja kenenkään kanssa tai tehdä enemmän kuin oman osuutesi kotitöistä. Olet onneton, koska deittailu on suorastaan rangaistus: vaikeaa ja usein hedelmätöntä. Olet onneton, koska aina kun yrität löytää vähänkin empatiaa siitä, miten mahdotonta seurustelu on ollut, kaikki sanovat vain, että olet vain tehnyt jotain väärin.

Sinulla on lupa lopettaa deittailu ja silti luoda yhteyksiä itsellesi oikeisiin ihmisiin joka tapauksessa. Sinulla on tästä todiste jokaisessa näkemässäsi / tuntemassasi suhteessa, joka ei alkanut siksi, että joku metsästi sitä epätoivoisena. Sinulla on lupa lopettaa seurustelu, jos se saa sinut vihaamaan elämääsi.

Sinkkuudessa ei ole mitään niin häpeällistä, että ansaitsisit vihata elämääsi. Vai onko yhteiskunta luonut sinkkuuden ympärille negatiivisia narratiiveja, jotka saavat meidät tuntemaan itsemme häpeällisiksi ja alempiarvoisemmiksi kuin pariskunnat? Tarinoita, jotka pitävät meidät täysin sokeina tälle vapaalle, mahdollisuuksien täyttämälle ajalle. Emme elä yksinkertaisessa yhtälössä, eikä deittailun tarvitse koskaan johtaa minkäänlaisiin suhteisiin. Sinun ei tarvitse osallistua tähän, jos se saa sinut tuntemaan olosi huonoksi. Saat tavata tulevia kumppaneitasi vain elämällä elämääsi.

Täydellistä?

Sinussa ei ole mitään vikaa jos olet ”edelleen sinkkuna” ja sen voi jopa todistaa.

Ovatko kaikki ystäväsi ja perheenjäsenesi, jotka ovat parisuhteessa, täydellisiä? Tuskin. Se, kuka olet, ei ole ongelma, joka pitäisi korjata, jotta löytäisit kumppanin. Se, kuka olet aidosti, on juuri se, mikä vetää oikeat ihmiset puoleesi lähemmäs. Et voi ”pelotella” itsellesi oikeita ihmisiä pois. Ja tämä on totta.

Ilkeät ja katkerat

On kammottavia tilejä, jotka postaavat ”hauskoja” pieniä kuvakaappauksia ja tekevät pilaa miehistä, jotka lähettävät viestejä naisille. Tämä ei ole vitsi, vaan joku avaa sovelluksen etsiessään elämänsä rakkautta ja joutuu sen sijaan hyväksikäytetyksi ja pilan kohteeksi.

Ghostaus, dikpikit ja muu dissaus

Ghostaus ei ole vitsi. Joka ryhtyi toimiin saadakseen sinut kiinnittämään häneen huomiota ja päättääkin yllättäen, ettet ole enää huomion arvoinen. Hän jättää sinut huomiotta ikään kuin sinua ei olisi koskaan ollutkaan. Se ei ole hauskaa.

Yllättäen pyytämättä tulleet dikpikit eivät ole vitsi. Ne ovat seksuaalisia tunkeutumisia elämääsi, joita deittisovellusten miehet kokevat oikeudekseen kaataa päällesi. Ja joka kerta, kun ”tykkäät” hauskasta pikku postauksesta tai jaat meemin tai jatkat sellaisten televisio-ohjelmien katsomista, joissa sinkkuja kohdellaan kuin hovinarreja yleisön viihdykkeeksi, osallistut dissaamiseen.

Tämän kappaleen lukeminen tuntuu syystä ällöttävältä. Joku lukijoista saattaa tajuta jotain epämukavaa ensimmäistä kertaa. Ja se on ihan okei, koska nyt voit itse asiassa tehdä jotain tunteillesi sen sijaan, että altistat itsesi yhä useammalle ja yhä useammalle ja yhä useammalle pettymykselle parhaimmillaan ja traumalle pahimmillaan. Voit jättäytyä pois ja auttaa muokkaamaan uutta tarinaa.

Kysymykset itsellesi ja oivallus?

Oletko koskaan kysynyt itseltäsi, miksi vihaat sinkkuna olemista? Vai oletatko, että siinä on jotan väärää? Kieltäydytkö näkemästä mitään muuta kuin ongelmalauseen ”Olenko ikuisesti sinkku?”, koska luulet, että se on ainoa asia, josta saat välittää? Kun nyt ehkä olet jo viettänyt monta vuotta tekemällä asioita vanhanaikaisesti, ehkä voisit kokeilla uutta näkökulmaa? Kysy itseltäsi, mitä hyvää sinkkuna olemisessa on. Saatat yllättyä vastauksista. Saatat huomata, että se on itse asiassa yllättävän hauska tapa elää ja sellaista, jota itse asiassa kaipaat jonain päivänä, kun olet parisuhteessa. Koska sinä tulet olemaan parisuhteessa jossain vaiheessa, jos niin haluat. Sillä välin voit lopettaa panikoinnin ja alkaa tunnustaa, että sinulla on jo nyt mainio, arvokas, vapaa ja kaunis elämä.

Oletko ikuisesti sinkku? Se on hyvin epätodennäköistä. Keskitytkö yhä tähän erikoiseen kysymykseen kuultuasi, mitä juuri äsken luit? Toivottavasti et. Toivottavasti huomaat, että sinulla on parempaa tekemistä.

Sinkkutapahtumat - kivaa tekemistä sinkuille
Sinkkutapahtumat -sinkuille livetapahtumia ja seuranhakua.
Olenko ikuisesti sinkku?

Sinkkutapahtumat Instassa.

Picture of Sari

Sari

Sari on ollut Sinkkutapahtumissa mukana alusta lähtien ja perustajajäseniä. Hän on Sinkkujuhannuksen pääjärkkäri sekä järjestää retkeilyä, fillarointia, vuohikävelyitä, pikadeittejä, retriittejä ym. Sinkkuuden aalloilla jo kaksinumeroinen luku vuosia, joten genre on hyvin tuttu.
0 0 ääntä
Arvio artikkeli
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Kaikki kommentit

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki

Sinkkujuhannus ☀️

Tuu mukaan 💘

Varaa paikkasi NYT - vielä ehdit.

Naisille jonotuslista käytössä.