Kaksoisliekki: Määritelmä ja merkit että olet tavannut omasi

Kaksoisliekkisuhteen ajatellaan olevan henkinen tai sielullinen yhteys. Kaksoisliekki on ns. henkinen käsite, joka kuvaa tiettyä intensiivistä yhteyttä kahden yksilön välillä, jotka ovat oletettavasti "yhden kokonaisuuden kaksi puoliskoa".

”Kaksoisliekki” on ns. henkinen käsite, joka kuvaa tiettyä intensiivistä yhteyttä kahden yksilön välillä, jotka ovat oletettavasti ”yhden kokonaisuuden kaksi puoliskoa”. ”Kaksoisliekki” ei ole tunnustettu kliininen termi, vaikka niin sanottuja kaksoisliekkisuhteita voidaan usein kuvata nykyaikaisilla parisuhdetermillä.

Lue alla lisää kaksosliekkien ideasta (jolla ei ole tieteellistä tukea), myös siitä, miten voit tietää, oletko löytänyt omasi ja mitä odottaa kaksosliekkiyhteydeltä.

Mikä on kaksoisliekki?

Liekkisuhteen ajatellaan olevan henkinen tai sielullinen yhteys, jossa kaksi ihmistä ovat yhtä lailla sitoutuneita itseensä, suhteeseen ja toisiinsa, kertoo Angela Amias, lisensoitu kliininen sosiaalityöntekijä ja Wyomingin Cheyennessä sijaitsevan Institute for Trauma Informed Relationships -instituutin kliininen johtaja.

Kaksoisliekkejä olevien henkilöiden ajatellaan työntävän ja haastavan toisiaan kohti itsensä löytämistä ja henkilökohtaista kasvua, sanoo Avigail Lev, Psy.D, San Franciscossa toimiva lisensoitu kliininen psykologi ja Bay Area CBT Centerin perustaja ja johtaja.

Nämä suhteet alkavat niin voimakkaasta kipinästä, että [se voi] aluksi tuntua ylivoimaiselta toisesta tai molemmista ihmisistä”, Amias sanoo. ”[Nämä] suhteet syvenevät nopeasti, ja usein tuntuu, että olette tunteneet toisenne ikuisesti.”

Eräässä 2016-katsauksessa havaittiin aivoskannausten avulla, että intensiivinen romanttinen rakkaus aktivoi aivojen ”palkitsemisjärjestelmän” osia, erityisesti dopamiinia (välittäjäaine, joka liittyy mielihyvään ja muissa tapauksissa riippuvuuteen) runsaasti sisältäviä alueita. Sama tutkimus luokittelee romanttisen rakkauden usein positiiviseksi, mutta myös voimakkaasti negatiiviseksi tilaksi, joka on samanlainen kuin monet riippuvuudet.

Vastaavasti tohtori Lev varoittaa, että termi ”kaksoisliekki” voi ongelmallisesti edistää ”ihastumisvaihetta, joka ei ole suotuisa tai realistinen terveille, pitkäaikaisille suhteille”, sekä ”myrkyllisiä suhdedynamiikkoja, kuten fantasiasuhteita, tilannekuvasuhteita ja harhaluuloja, joihin liittyy rakkauden pommittamista (liiallista huomiota, ihailua, palvomista ja käyttäytymisen peilaamista, jotta se muistuttaisi ymmärrystä) ja tulevaisuuden teeskentelyä (väärien lupausten antamista tulevaisuudesta)”.

Miten kaksoisliekit valitaan?

Liekkien ajatuksena on, että heidät ovat pikemminkin ”tarkoitettu olemaan” kuin täysin valitut yhteydet. Tämä ajatus on kuitenkin vain joidenkin uskomus eikä mikään tieteellinen termi – sinulla on kuitenkin vaikutusvaltaa siihen, miten löydät ja ylläpidät suhteitasi.

Todellinen liekki tuntuu kuin peililtä itsestäsi; he heijastavat ominaisuuksiasi ja piirteitasi, niin hyviä kuin huonoja, sanoo Charlynn Ruan, Ph.D., Los Angelesissa toimiva lisensoitu kliininen psykologi ja Thrive Psychology Groupin perustaja.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sinä ja kaksoisliekkisi olisitte täsmälleen samanlaisia, eikä kummankaan henkilön identiteetin pitäisi riippua täysin toisesta tai suhteesta, tohtori Ruan lisää.

Bonnie Scottin, San Antoniossa toimivan lisensoidun ammatillisen ohjaajan, parisuhdeterapeutin ja Mindful Kindness Counseling -yrityksen perustajan mukaan voit löytää kaksoisliekkisi seuraavasti:

 • Tunnistamalla ja pitämällä kiinni omasta autenttisesta energiastasi
 • Tutustumalla itseesi ja suhteesi laukaiseviin tekijöihin
 • Osallistumalla yhteisöön
 • Älä odota, kunnes jokin tuntuu ”täydelliseltä”

”Tämäntyyppisen suhteen, jos sitä vaalitaan, pitäisi lopulta tuottaa tyydyttävä keskinäisriippuvainen suhde (pikemminkin kuin itsenäinen, läheisriippuvainen tai riippuvainen), jossa molemmat ihmiset ovat voimakkaampia yhdessä ja yksilöinä suhteen tuloksena”, sanoo tohtori Ruan.

Kaksoisliekki: Määritelmä ja merkit että olet tavannut omasi 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!
Kaksoisliekki: Määritelmä ja merkit että olet tavannut omasi 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!

Merkkejä siitä, että olet tavannut kaksoisliekkisi

”Yksi selkeimmistä merkeistä siitä, että olet tavannut omasi, on syvän yhteyden nopea kehittyminen ja tunne siitä, että suhde on tarkoitettu tulemaan”, Amias sanoo.

Muita merkkejä siitä, että olet tavannut kaksoisliekkisi, ovat Amiasin mukaan muun muassa:

 • Sisäisen vetovoiman tunteminen kyseistä henkilöä kohtaan
 • Tuntuu kuin olisitte tavanneet jo aiemmin tai tunteneet toisenne aina.
 • Kun parisuhteessa syntynyt intohimo valuu muille elämänalueille.
 • Yhteinen sitoutumisen taso suhteeseen ja toisiinne.

Jos olet epävarma siitä, onko toinen henkilö oletettu kaksoisliekkisi, Scott suosittelee kysymään itseltään seuraavat kysymykset:

 • Kannustaako tämä henkilö minua ja innostuuko hän, kun kasvan?
 • Kunnioittaako hän rajojani?
 • Onko minulla hauskaa, tunnenko saavani tukea ja hyväksyntää heiltä?
 • Mitä osia itsestäni näen tässä ihmisessä? Onko näiden piirteiden jakaminen välttämättä hyvä asia?

Jos tunnet, että sinua lainkaan manipuloidaan, sivuutetaan, käytetään kaasuvaloja tai että kaikki yhteinen on traumahistoria, tämä henkilö ei ole kaksoisliekkisi, Scott lisää.

Kaksoisliekki vs. sielunkumppani

Vaikka kaksoisliekeillä ja sielunkumppaneilla voi olla joitakin yhtäläisyyksiä, kuten intensiivinen, intohimoinen ja nopeasti muodostuva yhteys, on myös joitakin keskeisiä eroja, Amias toteaa. ”[Kaksoisliekkejä] käytetään usein vaihdellen ”sielunkumppanin” kanssa, mutta [niitä] pidetään yleensä spesifimpinä”, Scott sanoo.

”Ihmisellä saattaa olla paljon sielunkumppaneita (ystäviä, perheenjäseniä, romanttisia ja ei-romanttisia kumppaneita), mutta vain yksi kaksoisliekki, joka yleensä esitetään romanttisena kumppanina”, Scott sanoo.

Löydä se oikea - kuukauden sinkku by Sinkkutapahtumat

Kaksoisliekki: Määritelmä ja merkit että olet tavannut omasi

Kaksoisliekkiyhteydet: Mitä odottaa

Tämä on oletettavasti ”intensiivinen ja merkityksellinen yhteys”, joten on parasta valmistautua siihen, mitä siihen saattaa liittyä:

 • Alussa voi olla odotettavissa epävakautta. Tämä johtuu suhteen kehittyessä nopeasta ja intensiivisestä luonteesta, joka voi jättää asianosaiset hämmentyneiksi, Amias sanoo.
 • Kaksoisliekkiyhteyden ylläpitäminen vaatii kovaa työtä, kuten aitoa ponnistelua ja sitoutumista, aivan kuten missä tahansa muussakin suhteessa, tohtori Lev toteaa.
 • Konfliktit ja niiden terveet ratkaisut ovat yleisiä kaksoisliekkisuhteissa, koska molemmat kumppanit pyrkivät molemminpuoliseen kasvuun ja ymmärrykseen. ”Konfliktin jälkeisessä jälleenyhdistymisprosessissa on molemminpuolista sitoutumista”, Amias sanoo.
 • Kaksoisliekit eivät unohda ulkopuolisia suhteita ystäviin ja perheeseen. ”Jopa kaikkein syvimmin tyydyttävät suhteet eivät menesty eristyksissä muista suhteista”, tohtori Ruan sanoo. Kaksoisliekkien pitäisi odottaa tuntevansa olonsa turvalliseksi ja vakaaksi toistensa seurassa, etenkin suhteen edetessä, Amias lisää.

Niille, jotka uskovat käsitteeseen, kaksoisliekit ovat kohtalonyhteyksiä, mutta on silti yksilöiden tehtävä löytää kaksoisliekkinsä maailmasta, sanovat Scott ja tohtori Ruan.

Etsi suhteita ihmisiin, joita kohtaan tunnet vetovoimaa, jotka jakavat kiinnostuksen kohteesi ja näkemyksesi ja jotka haluavat jatkaa kasvuasi – nämä kaikki ovat hyviä merkkejä kaksoisliekistä, Scott sanoo. On kuitenkin tärkeää, että ”täydellisyyteen” ei panosteta liikaa, Scott lisää. ”Kaksoisliekki on loppujen lopuksi vain ajatus, etkä halua menettää jotain hienoa, koska rajoitat sitä, mille olet avoin”, hän sanoo.

”Uskotpa sitten kaksoisliekkeihin tai et, paras strategia terveen parisuhteen löytämiseksi ja säilyttämiseksi on tehdä syvällistä työtä itsesi eteen eikä odottaa, että toinen ihminen täydentää sinua”, tohtori Ruan sanoo.

Artikkelin Kaksoisliekki: Määritelmä ja merkit että olet tavannut omasi on kirjoitanut Lauren Silva.

Lisää kirjoituksia aiheesta ”kaksoisliekki” ja ”sielunkumppani”.

Sinkkujen oma Avec seuranhaku on ilmainen ja rajoitukseton. Löydä oma liekkisi tai kumppanisi Avecista tai tapahtumista. Mikäli haluat panostaa seuranhakuun, niin Sinulle voisi olla Kuukauden Sinkku hyvä vaihtoehto.

Sinkkutapahtumat - sinkuille seuraa ja ohjelmaa
Sinkkutapahtumat – sinkuille seuraa ja ohjelmaa
Sari

Sari

Sari on ollut Sinkkutapahtumissa mukana alusta lähtien. Hän järjestää kuukausittaisia retkeily/laavu/kota -tapaamisia pääasiallisesti Etelä-Suomessa. Lisänä pari sinkkujuhannusta, ratsastusta, pari alppimatkaa, fillarointia, vuohikävelyitä ja mitä näitä nyt on kunhan liikkuu kaloreilla. Kirjoittaa myös blogisisältöjä. Yhteystiedot löydät sivulta Tiimi-sivu
5 1 äänestä
Arvio artikkeli
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Kaikki kommentit

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki

Tilaa viikkokirje

Löydä muita samassa elämäntilanteessa olevia sinkkuja.