Ensivaikutelma on tärkeä: Opas keskustelun aloittamiseen

Opas keskustelun aloittamiseen. Kuinka aloittaa keskustelu ja lähestyä kiinnostavaa henkilöä? Olet kiinnittänyt huomiosi johonkin miellyttävältä vaikuttavaan henkilöön. Mitä tehdä seuraavaksi?

Itseluottamus on avainasemassa.

Näet hänet huoneen toisella puolella. Unohdetaan se tarina että olet jo muodostanut kuvitelman ja oletukset siitä kuka hän on ja mitä hän haluaa elämältään. Korostetaan sen sijaan tapaa, jolla kaikki näyttää tulevan tarkemmin esiin. Värit ovat kirkkaampia, juoman maku tuntuu paremmalta, ja saatat jopa kuulla musiikkia siellä, missä sitä ei ole.

Tämä on sinun hetkesi, ja haluat tuoda siihen päähenkilön energiaa. Mutta miten? Miten aloitat keskustelun sen kanssa, johon haluat tutustua paremmin?

Opas keskustelun aloittamiseen.

Kuinka aloittaa keskustelu kiinnostavan henkilön kanssa?

Ole kunnioittava.

Hoidetaan tämä heti alkuun ennen kuin mennään pidemmälle. Olet ehkä silmäillyt häntä huoneen toiselta puolelta ja haluat lähestyä häntä samalla kunnioituksella kuin mitä osoittaisit kenelle tahansa ihmiselle. Tervehdi häntä. Esittele itsesi. Tee kaikki, mitä tekisit esittäytymisessä, jos kyseessä olisi henkilö, jonka kanssa haluaisit ystävystyä.

Vaikka olisitkin kiinnostunut intiimistä tai romanttisesta suhteesta, kunnioittava aloitus herättää hänen huomionsa varmasti paremmin kuin se, että lähestyisit häntä halpamaisella repliikillä tai epäkunnioittavalla kommentilla. Pidä kunnioitus mielessäsi riippumatta siitä, mitä sanot tai teet seuraavaksi. Sitä ei tarvitsisi sanoa, mutta jos et haluaisi jonkun sanovan niin äidillesi, tyttärellesi, siskollesi tai parhaalle naisystävällesi, älä sano sitä tälle henkilölle, joka ei tehnyt sinulle mitään muuta kuin kiinnitti huomiosi samalla, kun eli omaa elämäänsä.

Sinkkutapahtumat - sinkuille seuraa ja ohjelmaa
Opas keskustelun aloittamiseen. Sinkkutapahtumat on helppo väylä tutustua mielenkiintoisiin ja vapaisiin tyyppeihin.

Johda luottavaisesti.

Unohda itseäsi halventavat huomautukset. Se, joka ehdotti johdantona ”itseironista läppää”, ei tiedä, mistä puhuu. Itsensä vähätteleminen ei ole söpöä ja saatat luulla osoittavasi huumorintajua, vaikka itse asiassa osoitat huonoa itsetuntoa.

Kun lähestyt häntä, näytä itsevarmalta. Lähesty ystävällisesti hymyillen kuin olisit iloinen tavatessasi hänet, et kuin odottaisit, että sinut tyrmätään. Et halua, että hän antaa (väärän) numeronsa säälistä – eikä hän luultavasti sitäkään tee – mutta haluat näyttää, että olet hyvä tyyppi ja itsevarma ihminen, joka on kiinnostunut tutustumaan häneen paremmin.

Huomaa hänestä jotain mikä ei ole fyysistä.

Kun lähestyt henkilöä, jonka kanssa haluat jutella, huomaa hänessä jotain muuta kuin fyysistä. Mitä tahansa fyysistä ominaisuutta oletkin huomannut, voit olla varma, että muut kiinnostuneet ihmiset ovat huomauttaneet siitä hänelle jo aiemmin. Huomaa sen sijaan jotain muuta hänessä.

Lukeeko hän kirjaa? Mitä hän lukee? Sivuhuomautuksena mainittakoon, että lukijat vihaavat usein sitä, että heitä keskeytetään, joten jos hän kääntää huomionsa jatkuvasti takaisin sivulle, jätä hänet rauhaan.

Onko hänellä paita tai jokin muu asuste, joka viittaa hänen fanitukseensa tai suosikkiurheilujoukkueeseensa? Jos olette samalla työpaikalla, tämä on helppoa, koska mahdollisesti käytte samoja työhön liittyviä kursseja. Yritä löytää yhteinen sävel. Jos et löydä yhtään, etsi jokin asia, josta hän on kiinnostunut, ja kysy häneltä siitä.

Ensivaikutelma on tärkeä: Opas keskustelun aloittamiseen 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!
Ensivaikutelma on tärkeä: Opas keskustelun aloittamiseen 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!

Älä ota itseäsi niin vakavasti.

Muista, että älä aloita itseäsi vähättelevillä huomautuksilla, mutta älä myöskään ota itseäsi niin vakavasti. Kyse ei ole elämästä tai kuolemasta. Voit potkaista pallon, mutta se ei tarkoita, että teet maalin. Suhtaudu asiaan varauksella ja pidä hauskaa tutustuessasi tähän henkilöön.

Aloita vitsillä, jos haluat. Hän joko ymmärtää huumorintajusi tai sitten ei. Joka tapauksessa opit jotain hänestä. Jos nolaat itsesi täysin ja teet jotakin kiusallista, on ihan ok nauraa sille, miten hassu olet, kunhan teet sen tavalla, joka ei saa sinua näyttämään siltä, ettei sinulla ole itsetuntoa. Jos et ole varma tyylistä, kokeile huumoriasi ystävilläsi ja kysy rehellisiä neuvoja.

Ole utelias.

Haluatko todella tuntea hänet ihmisenä vai haluatko häneltä jotain? Etsitkö makuuhuonekumppania vai vain jotakuta, jonka voit viedä juhliin näytille? Tarvitsetko oikeasti enemmän terapeuttia kuin rakastajaa? Ole rehellinen itsellesi ja utelias sen suhteen, mitä todella haluat. Se vaikuttaa vuorovaikutukseen.

Ole sitten utelias häntä kohtaan. Huolimatta siitä, millaista tarinaa luultavasti jo päässäsi kehität, niin hän on vain oma itsensä, jolla on omat kiinnostuksen kohteensa. Älä oleta, että tunnet hänet. Tutustu häneen. Kysy hänen kiinnostuksen kohteistaan ja persoonallisuudestaan. Älä yritä mahduttaa häntä johonkin laatikkoon, koska hän on ihminen, jonka olet juuri tavannut, ja hän ansaitsee vapauden olla oma itsensä ja tulla pidetyksi sellaisena kuin on eikä sellaisena kuin toivot hänen olevan. Huomaatko eron?

Ole oma itsesi.

Sinun on myös oltava oma itsesi. Valepersoonan esittäminen tai ulospäinsuuntautuneisuuden yrittäminen, vaikka olet täysin introvertti, ei koskaan toimi. Joko vaikutat epäaitoudelta tai hän huomaa myöhemmin, että olet teeskennellyt alusta alkaen. Valheet, edes niin sanotut valkoiset valheet, eivät ole paras tapa aloittaa suhdetta.

Kuinka mies vietellään? - Sinkkutapahtumat
Opas keskustelun aloittamiseen: Kuinka lähestyä kiinnostavaa henkilöä?

Saatat yllättyä siitä, kuinka tehokasta on olla oma itsensä. Ihmiset, jotka eivät sovi sinulle, eivät ole kiinnostuneita. Ihmiset, jotka rakastavat kaikkia omituisia asioita sinussa, vetävät sinua puoleesi. Saat enemmän aitoja suhteita, kun lakkaat yrittämästä olla sitä, mitä muut haluavat, ja opit sen sijaan viihtymään sellaisena kuin olet. Autenttisuutesi tekee myös tästä ihmisestä turvallisen paikan olla myös hänen aidoin itsensä.

Älä ota hylkäämistä henkilökohtaisesti.

Saatat aloittaa keskustelun ja loukkaantua, kun hän ei pidä sinusta. Älä tee niin. Hän saattaa olla parisuhteessa. Hän saattaa olla eroamassa parisuhteesta eikä ole kiinnostunut seurustelusta. Hän ei ehkä pidä sinua sopivana siihen, mitä hän haluaa.

Lakkaa ottamasta sitä henkilökohtaisesti, loukkaantumasta ja yrittämästä taivutella ihmisiä, jotka eivät ole kiinnostuneita seurastasi, muuttamaan mieltään. Ymmärrä, että sopivuus ei ole oikea vain siksi, että sinä olet kiinnostunut siitä. Suhteisiin tarvitaan kaksi ihmistä etkä voi olla tarpeeksi kiinnostunut korvataksesi jonkun toisen kiinnostuksen puutetta.

Hyväksy hänen päätöksensä armollisesti. Ole ystävällinen. Kuvittele, miltä tuntuisi, jos sinua lähestyisi joku, jonka kanssa et haluaisi seurustella, ja yritä tuntea myötätuntoa sitä kohtaan, miten vaikeaa hänen on hylätä sinut.

Ensivaikutelma on tärkeä: Opas keskustelun aloittamiseen 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!
Ensivaikutelma on tärkeä: Opas keskustelun aloittamiseen 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!

10 helppoa keskustelun avaajaa.

Jos et vieläkään tiedä, mitä sanoa, kannattaa välttää hyväksi havaittua ja kulunutta ”Käytsä täällä usein?”.

Kokeile sen sijaan näitä 10 helppoa keskustelunavausta.

  • ”Hei. Juomasi näyttää mielenkiintoiselle, mitä se on?” Jos he juovat viiniä tai syövät alkupalaa, kysy, mitä mieltä he ovat siitä. Se ei ole kaikkein kiehtovin keskustelunavaus, mutta jos hän on edes hieman kiinnostunut, se antaa hänelle tekosyyn puhua myös sinulle.
  • ”Mistä tunnet isännän/emännän?” Tämä on loistava johdatus juhlissa ja tapahtumissa. Yhteyden selvittäminen voi tuottaa paljon tietoa.
  • ”Hei.” Tämä on klassikko ja syystä. Oletko harkinnut, että sanoisit vain ”hei” ja esittäytyisit? Se voi olla kaikki mitä tarvitset, jotta saat keskustelun käyntiin.
  • ”Tämä paikka on (lisää adjektiivi tähän)”. Paikan kommentointi voi olla hyvä tapa murtaa jää. Jos olet täpötäydessä tilaisuudessa, voit aina puhua hyvästä tilaisuuden teemasta. Puistossa tai ulkotilassa? Siellä on sää ja/tai maisemat.
  • ”Sinulla on kaunis hymy.” Kehu häntä. Valitse kohteliaisuus, joka on sopiva ja kunnioittava. Se on avoin ovi keskusteluun.
  • ”Oletko lukenut mitään mielenkiintoista viime aikoina?” Tämä voi olla hyvä tapa aloittaa keskustelu henkilön kanssa, jonka olet jo tavannut mutta jota et tunne hyvin.
  • ”Katson juuri (lisää ohjelma tähän). Oletko katsonut jotain hyvää viime aikoina?” Jos haluat löytää yhteisen sävelen, voit aina aloittaa siitä, mitä olet katsonut viime aikoina. Ihmiset rakastavat suositella suosikkiohjelmiaan, ja se voi tarjota avoimen oven tutustua häneen paremmin.
  • ”Onpa ollut kylmä tällä viikolla!” Säästä puhuminen voi tuntua hölmöltä, mutta se on helppo tapa saada vastaus. Epätavallisen kuumuuden, kylmyyden, sateen tai jopa lumen kommentointi voi olla johdatus muihin keskustelunaiheisiin. Jos sää on ollut täydellinen, voit aina sanoa jotakin siitä, kuinka paljon nautit siitä, sen sijaan että aloittaisit valittamalla.
  • ”Voinko auttaa?” Jos näet jonkun kamppailevan oven tai jonkin muun asian kanssa, kysy, voitko auttaa. Älä oleta ja hyppää väliin. Varmista sen sijaan, että asia on kunnossa. Tämä auttaa häntä tuntemaan olonsa turvallisemmaksi, mutta osoittaa myös, että olet tarkkaavainen.
  • ”Oletko tältä alueelta?” Kannattaa olla varovainen, miten sanoit tämän, mutta voit kysyä, onko joku kasvanut alueella vai onko hän hiljattain muuttanut tänne. Se voi olla hyvä tapa saada tietää heistä enemmän, ja voit jopa kertoa omasta syntyperästäsi.

Meressä on enemmän kaloja.

Yhden hylkääminen ei tarkoita, ettet olisi sen arvoinen, mitä etsit. Se tarkoittaa vain, että yritit ja hän ei vastannut toiveeseesi haluamallasi tavalla. Sinulla on oikeus olla kiinnostunut. Hänellä on oikeus olla kiinnostumatta. Älä tuhlaa enää aikaa siihen, että kuvittelet, mitä olisi voinut olla.

Maailmassa on paljon ihmisiä. Ehkä sinun pitäisi laajentaa verkkoasi isommalle alueelle. Ehkä sinun on vaihdettava harrastuksiasi, jotta voit tavata enemmän ja erilaisia ihmisiä. Ehkä sinun on lakattava metsästämästä niin paljon, että se pelottaa ihmiset, joita haluaisit ehkä tapailla. Useimmat ihmiset aistivat epätoivon ja jopa läheisriippuvaisen käyttäytymisen. Lakkaa murehtimasta tätä yhtä, joka ei ehkä ole kiinnostunut sinusta, ja muista, että oikea ihminen on olemassa.

sinkkujen uusi vuosi
Opas keskustelun aloittamiseen: Kuinka lähestyä kiinnostavaa henkilöä?

Seuraava askel, jos hän pitää sinusta.

Jos hän on vastaanottavainen keskustelullesi ja kiinnostunut tutustumaan sinuun paremmin, älä yritä esittää coolia. Kysy häneltä, haluaisiko hän lähteä kahville tai tavata sinut illallisella. Lähetä hänelle tekstiviesti, kun ajattelet häntä, äläkä hermostu, jos et saa välitöntä vastausta. Anna suhteen kehittyä luonnollisella painollaan.

Älä yritä esittää vaikeasti saatavaa. Anna sen sijaan hänen tietää, että olet kiinnostunut hänestä. Itse asiassa on hyödyllistä, jos kerrot hänelle aikeesi heti alusta alkaen. Jos olet kiinnostunut vain satunnaisista tapaamisista, tee se selväksi. Jos etsit vakavaa suhdetta, kerro se hänelle. Jos hän vaikuttaa kiinnostuneelta, älä teeskentele haluavasi sitä, mitä hän haluaa. Kerro hänelle, mitä olet kiinnostunut tavoittelemaan, jotta hän voi päättää, sopiiko se hänelle.

Uuden alku.

Sinun tapaamisesi voi olla tarina, joka kerrotaan häissäsi tai kirjoissa. Se voi mahdollisesti myös olla painajaistarina, jonka kerrot juhlissa saadaksesi ystäväsi nauramaan ja iloitsemaan siitä, ettei heille käynyt niin. Oli miten oli, jonkun mieleisesi henkilön lähestyminen on varmasti jännää. Jos et lähesty häntä, saatat aina miettiä, mitä olisi voinut olla.

Jätä imelät repliikit väliin ja suhtaudu tähän mahdollisuutena tutustua johonkin uuteen. Se voi johtaa hauskaan tai kiehtovaan keskusteluun, uuteen ystävyyteen tai jopa suhteeseen, jota olet toivonut löytäväsi. Et koskaan saa tietää, ellet tee sitä loikkaa tuntemattomaan. Älä vain häntä salaa huoneen toiselta puolelta.

On aika kävellä hänen luokseen ja tervehtiä häntä.

Sinkkutapahtumat - kivaa tekemistä sinkuille
Sinkkutapahtumat -sinkuille livetapahtumia ja seuranhakua.
Opas keskustelun aloittamiseen: Kuinka lähestyä kiinnostavaa henkilöä? 

Artikkelin Opas keskustelun aloittamiseen on kirjoittanut Chrystal Jackson, kirjoittajaksi ryhtynyt entinen terapeutti.

5 2 ääntä
Arvio artikkeli
Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentoi
Vanhin
Uusin Eniten ääniä
Inline Feedbacks
Kaikki kommentit
Karikoo.fi
Karikoo.fi
8 kuukautta sitten

Hyvä juttu!

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki

st-logo-192

Tilaa viikkokirje

Sinkkulistan kautta voit saada, tapahtumien lisäksi,  samanhenkisten ihmisten viisaita neuvoja ja inspiroivia tarinoita suoraan sähköpostiisi.