Ei enää se toinen vaihtoehto

Olen nainen, joka on aina ollut se toinen vaihtoehto ja kierrellyt sinkkumarkkinoilla kuin turistibussi kaupunkilomalla.

Tarina sinkkunaisesta joka ei enää ole se toinen vaihtoehto

Olen nainen, joka on kierrellyt sinkkumarkkinoilla kuin turistibussi kaupunkilomalla – täynnä toiveita ja odotuksia, mutta lopulta jäänyt taka-alalle, kun joku muu on ottanut paikkani kärkipaikalla. Kyllä, olen ollut se toinen vaihtoehto, se varjojen varjo, joka on saanut roikkua sivussa odottamassa, että joku viimein huomaa minut.

Mutta tiedättekö mitä? Olen päättänyt, että tämä ei ole enää minun roolini. Olen tajunnut, että olen itse sallinut tämän tilanteen jatkumisen. Olen antanut muiden määrittää minun arvoni ja asettaa minut toiseksi parhaaksi. Mutta ei enää. Nyt on aika astua ulos tuosta roolista ja ja ottaa oma voimani takaisin.

Mutta palataan hetkeksi menneeseen ja katsotaan, miten tämä kaikki alkoi. Olen ollut tässä pelissä niin kauan, että muistan vielä, kun Tinder oli uusi ja jännittävä asia. Olen hypännyt suhteesta toiseen, toivoen aina, että seuraava olisi se oikea. Mutta jostain syystä löysin itseni aina samasta tilanteesta – toisen vaihtoehdon asemasta.

Ei enää se toinen vaihtoehto 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!
Ei enää se toinen vaihtoehto 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!

Kyllä, minulla on ollut niitä hetkiä, kun olen itkenyt pettymyksestä ja tuntunut, että en ole tarpeeksi hyvä. Mutta sitten jokin sisälläni heräsi. Se oli se pieni ääni, joka sanoi: ”No, tämä ehkä ajoittain ollut hauskaa, mutta mitäs jos kokeilisit jotain erilaista?”

Ja niin päätin ottaa vastuun omasta elämästäni. Aloin nähdä tilanteen uusin silmin. Sen sijaan, että olisin surkutellut olematonta onneani, otin menneestä opiksi. Olinhan minä itse antanut tämän kaiken tapahtua. Ja jos minä olin sen sallinut, niin minä voin myös muuttaa sen.

Sinkkutapahtumat - löydä kumppani

Se toinen vaihtoehto

Tarina sinkkunaisesta joka ei enää ole se toinen vaihtoehto

Ensimmäinen askel oli hyväksyä, että olen tärkeä ja arvokas. Olen ainutlaatuinen ja ihana juuri sellaisena kuin olen, eikä minun tarvitse olla toisen varasuunnitelma. Seuraavaksi päätin asettaa omat tarpeeni ja toiveeni etusijalle. Enää en suostu olemaan kenenkään toinen vaihtoehto. Olen hyvä ihminen ja ansaitsen olla se ainoa ja paras vaihtoehto jollekin.

Ja tiedättekö mitä? Se päätös on ollut vapauttava. En enää ole kiinni vanhoissa kaavoissa, vaan voin olla avoimin mielin ja omana itsenäni. Olen oppinut hymähtämään itselleni ja tilanteilleni, sillä se on antanut minulle tärkeän oppiläksyn.

Joten tässä sitä ollaan, ns. omassa voimassa. Ei enää ole toisen varavaihtoehtoja, vaan ensimmäisiä valintoja.

Sinkkunaiset ja -miehet siellä: Me ollaan arvokkaita ja ainutlaatuisia, ja meidän paikkamme on olla jollekin se ensimmäinen vaihtoehto. Ja jos joku ei näe sitä, se on heidän menetyksensä, ei meidän. Ollaan omia vahvoja ja aitoja itsejämme, ja se on parasta mitä voimme olla.

Hyvästi varasijalla oleminen ja tervetuloa ykkösvaihtoehtona loistaminen!

Ei enää se toinen vaihtoehto 3 | 3 Tapahtumia sinkuille!

Mitä voit tehdä jos koet olevasi (aina) se toinen vaihtoehto:

  1. Tutustu itseesi syvemmin: Aloita matka itsetuntemukseen. Tutki omia arvojasi, tarpeitasi ja unelmiasi. Mitä haluat elämältäsi? Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi ja tyytyväiseksi? Mitä ominaisuuksia arvostat kumppanissa? Kun tunnet itsesi paremmin, osaat asettaa selkeämmät ja realistisemmat odotukset suhteille.
  2. Aseta selkeät rajat: Opi asettamaan terveitä rajoja ja olemaan itsellesi uskollinen. Älä suostu olemaan toinen vaihtoehto tai sivuroolissa. Jos joku kohtelee sinua epäkunnioittavasti tai laiminlyö sinua, älä epäröi asettaa rajoja ja tarvittaessa päästää irti suhteesta, joka ei täytä tarpeitasi.
  3. Ole aktiivinen ja avoin: Ole aktiivinen parisuhteen etsinnässä. Osallistu erilaisiin tapahtumiin, harrastuksiin ja verkostoihin, joissa tapaat uusia ihmisiä. Ole avoin uusille kokemuksille ja mahdollisuuksille, mutta samalla tiedosta omat rajasi ja älä suostu mihinkään, mikä ei tunnu oikealta.
  4. Kommunikoi selkeästi: Ole avoin ja rehellinen kommunikaatiossa potentiaalisten kumppanien kanssa. Kerro selkeästi omista tarpeistasi, toiveistasi ja odotuksistasi. Älä pelkää keskustella vaikeista aiheista, kuten tunteista, sitoutumisesta ja tulevaisuuden näkymistä.
  5. Panosta itseesi: Keskity omaan hyvinvointiisi ja henkilökohtaiseen kasvuusi. Panosta terveyteesi, ulkonäköösi, harrastuksiisi ja mielenkiinnon kohteisiisi. Itsensä kehittäminen tekee sinusta houkuttelevamman ja itsevarmemman ihmisen, joka ei suostu olemaan toisen vaihtoehto.
  6. Ole kärsivällinen: Parisuhteen löytäminen voi viedä aikaa, ja matka voi olla mutkikas. Ole kärsivällinen ja armollinen itsellesi. Älä kiirehdi asioita, vaan anna suhteille aikaa kehittyä luonnollisesti.
  7. Luota itseesi: Tärkeintä on uskoa itseesi ja omiin kykyihisi löytää rakastava ja kunnioittava parisuhde. Luota siihen, että ansaitset olla ensimmäinen vaihtoehto ja että oikea kumppani arvostaa sinua juuri sellaisena kuin olet.

ps. Sinkkuretriitti tulossa – tule mukaan käsittelemään sinkkuaiheita!

Tarina sinkkunaisesta joka ei enää ole se toinen vaihtoehto
Picture of Bloggaaja

Bloggaaja

SinkkuBloggaajan takana on vieraskynäkirjoitukset. Useita eri kirjoittajia.
5 2 ääntä
Arvio artikkeli
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Kaikki kommentit

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki

Sinkkujuhannus ☀️

Tuu mukaan 💘

Varaa paikkasi NYT - vielä ehdit.

Naisille jonotuslista käytössä.