5 neuvoa miten välttää sydämen särkyminen

Miten välttää sydämen särkyminen? Trauma voi saada meidät sabotoimaan itseämme tavalla, jota emme voi edes täysin nähdä tai ymmärtää

Miten saavuttaa hyvä parisuhde.

En haluaisi ”kehuskella”, mutta olen aika hyvä särkemään oman sydämeni.

Miten välttää sydämen särkyminen

Sydämen särkyminen ei ole taito, jota olisin edes opetellut. Traumasta selviytyminen teki minusta todella hyvän selviytymään haasteista – mutta yhtä huonon näkemään, milloin käytökseni aiheutti niitä.

Trauma saa meidät sabotoimaan itseämme tavalla, jota emme voi edes täysin nähdä tai ymmärtää. Vasta traumaterapian läpikäydessäni minulla oli tarpeeksi etäisyyttä ja perspektiiviä nähdä, miten omat valintani olivat tehneet elämästäni vaikeampaa. Muut ihmiset saattoivat tuottaa minulle pettymyksen, mutta omat valintani olivat ne, jotka jatkuvasti särkivät sydämeni – eivät heidän.

Nyt olen valmis katkaismaan myrkyllisten suhteiden kierteen.

Satunnainen rakastaja kyseenalaistaa, olenko todella katkaissut kierteen. Ymmärrän miksi. Vaikutan varmaan törkeän itsevarmalta, kun ottaa huomioon parisuhteeni historian. Mutta jokin minussa on muuttunut. Jotain voimakasta. Paranin riittävästi saadakseni selvyyttä käyttäytymiseeni ja ymmärtääkseni vihdoin, että onnellisuudellani ei ole mitään tekemistä kenenkään muun kuin itseni kanssa.

5 neuvoa miten välttää sydämen särkyminen 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!
5 neuvoa miten välttää sydämen särkyminen 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!

5 merkkiä,että olet rikkoneet myrkylliset ihmissuhdekierteet lopullisesti

On merkkejä siitä, että olemme vihdoin kääntäneet kulman ja jättäneet itsesabotoivat käyttäytymismallit taaksemme.

Kommunikointi

Tein ennen paljon asioita, jotka särkivät oman sydämeni. Tein oletuksia. Minulla oli epärealistisia odotuksia. Minulla oli parantumattomia traumoja, jotka saivat minut tuntemaan itseni epävarmaksi ihmissuhteissa. En pyytänyt mitä tarvitsin, tai puhunut ääneen, kun olin vaikeuksissa.

Haluatko tietää keskeisen asian huonon ihmissuhdekierteen katkaisemisesta? Kommunkaatio ja sen priorisoiminen korkealle. Ei ole outoa haluta tietää, missä mennään; tiedämme, että se on välttämätöntä. Itse asiassa emme siedä kumppaneita, jotka kieltäytyvät antamasta meille tarvitsemaamme selvyyttä.

Kun mietin, mistä on kyse, kysyn. Kun tarvitsen jotakin tai tarvitsen selvyyttä, puhun ääneen. Minun ei ole helppoa kommunikoida hyvin tai pyytää apua, mutta tiedän, että jos en tee niin, päädyn taas uuteen suhteeseen, jossa kyvyttömyyteni kommunikoida särkee oman sydämeni.

Yhtensopimattomien suhteiden ja epäterveen käyttäytymisen hylkääminen

Minulla on maisterin tutkinto terapiasta, mutta minulla pitäisi oikeastaan olla sellainen tekosyistä. Osaisin selitellä melkein mitä tahansa käytöstä. Joskus jätin hälytysmerkit huomiotta, mutta toisinaan taas tunsin vetoa niihin. Muodostin traumasidoksia ja jäin suhteisiin, joissa kemia arvioitiin niin paljon korkeammalle kuin yhteensopivuus tai luonne.

Kun alat rikkoa syklejä, alat muuttaa tapaa, jolla olet vuorovaikutuksessa toisten kanssa. Itse lakkasin keksimästä tekosyitä ja aloin antaa heidän käyttäytymisensä puhua puolestaan. Lakkasin jättämästä varoitusmerkit huomiotta, enkä yksinkertaisesti enää ole kiinnostunut tällaisesta. Minulla oli todella huikaiseva kemia joidenkin ihmisten kanssa, mutta pystyin yksiselitteisesti todeta, että mikään muu kuin satunnainen suhde ei tulisi kysymykseen, koska perusyhteensopivuus puuttui.

Peruin treffejä kun minulla oli paljon epäilyksiä. Minusta tuli jämäkkä dealbreakerieni suhteen. Pystyin tunnustamaan epäterveen käytöksen ilman, että kyseenalaistin ihmisarvoa prosessin aikana. Pystyin sanomaan, että ”tämä sopii minulle ja tämä ei”, vetämättä mitään johtopäätöksiä heidän luonteestaan tai minusta.

Hylätyksi tulemisen pelko
Miten välttää sydämen särkyminen?

Terveempien päätösten tekeminen

On todisteita siitä, että olen katkaissut oman sydämeni särkemisen kierteen. Teen jo parempia päätöksiä parisuhteessa. Olen täysin tyytyväinen siihen, että olen yksin, kun vaihtoehtona on olla epäterveessä suhteessa. Tiedän, että pystyn vastaamaan omiin tarpeisiini ja voin haluta jonkun elämääni tarvitsematta häntä siellä.

Itseluottamuksen rakentamiseksi on tärkeää alkaa tehdä näitä terveitä päätöksiä. Joka ikinen kerta, kun teet hyvän valinnan, vahvistat edistymistäsi. Oli vaikeaa kertoa mahdolliselle kumppanille, etten enää uskonut meidän sopivan yhteen, mutta olisi ollut paljon pahempaa jatkaa sitä kun näin jo lopun. Se ei tuntunut hyvältä, mutta se rauhoitti minua kun pystyin tekemään vaikeita päätöksiä, jos ne ovat etujeni mukaisia.

Traumojenpurku ja tunteiden selkeyttäminen

Kuva exästäni ilmestyy yllättäen aikajanalleni. En vihaa häntä. En ole vihainen. Olen antanut kaiken mahdollisen rakkauden ja tehnyt rauhan tuon osan menneisyyttäni kanssa.

Joskus voit luulla, että olet katkaissut huonon syklin, mutta katkeruus menneisyydestä osoittaa selvästi, että sinulla on vielä parantamistyötä tehtävänä. Voit ehkä sulkea terveen suhteen pinnan alla olevan katkeruuden, mutta olet paljon terveempi, kun pyrit löytämään ratkaisun ja rauhan.

Tiedän, että jos olisin parantunut ja rakastanut itseäni enemmän, olisin lähtenyt paljon aikaisemmin pois niin monista suhteistani. Näen sen nyt. Siksi tiedän, että seuraavalla kerralla, kun rakkautta ei enää ole tarjoilla, minulla on voimaa todeta tosiasiat, kiittää yhteisestä ajasta ja kävellä pois. Se on saattanut kestää kauan, mutta tiedän, että ansaitsen rakkautta ja kuulumista.

”Jos vietät aikasi toivoen, että joku kärsii seuraukset siitä, mitä hän teki sydämellesi, annat hänen satuttaa sinua toisen kerran omassa mielessäsi.”

Shannon L. Alder

Itsensä rakastaminen ja kunnioittaminen

Panostin aina niin paljon toisten ihmisten rakastamiseen ja kunnioittamiseen, että laiminlöin itseni kokonaan. Nyt olen sitoutunut rakastamaan ja kunnioittamaan omia toiveitani ja tarpeitani. Otan aktiivisen roolin hyvän elämän rakentamisessa, ja sen perustana on ajatus siitä, että olen yhtä tärkeä kuin muutkin.

Suhdehistoriani on kaikkea muuta kuin itserakkautta – tähän asti. Tiedän, että voin olla vahva kumppani jollekin toiselle, mutta en enää luovu siitä, kuka olen, vastineeksi siitä, että joku pysyy rinnallani. Tiedän, että oikea ihminen ei ikinä pyytäisi minulta sellaista.

”Elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi miettien, mitä muut ihmiset ajattelevat sinusta. Jos heillä olisi paremmat asiat elämässään, heillä ei olisi aikaa puhua sinusta. Minulle ei ole tärkeää muiden mielipiteet minusta, vaan minulle on tärkeää minun mielipiteeni itsestäni.”

Ei enää sydämensärkymistä

Jotkut voivat toki särkeä sydämemme. Kesti kauan parantua siitä, kun viimeksi rakastuin. On jotain sanoinkuvaamattoman tuskallista kokea rakkauspommitus, jota seuraa devalvaatio. Traumaattisen siteen voimakkuus sai aikaan sen, että tuntui mahdottomalta lähteä. Kun suhde päättyi, kesti vuosia toipua kivusta ja surusta.

Todellisen rakkauden löytäminen on vaikeaa
Miten välttää sydämen särkyminen?

Mutta jos olen rehellinen, sillä aikaa kun hän oli kiireinen särkemään sydäntäni, minäkin tein sitä. Minun olisi pitänyt lähteä heti, kun huomasin, että kiintymys oli poissa. Minun olisi pitänyt lähteä pois, kun tajusin, että kerran hyvä suhde ei ollut enää hyvä. Minun olisi pitänyt, olisi pitänyt, olisi pitänyt … mutta en tehnyt niin, koska en pystynyt.

Tämä on yleistä traumasta selviytyneillä. Särjemme omat sydämemme, koska stressi ja kipu ovat meille tuttuja. Tiedämme, miten selviytyä. Kunnes paranemme, emme vain oikein keksi, miten kukoistaa.

Viime aikoina olen sopeutunut uuteen normaaliin. Onnelliseen normaaliin. Rauhalliseen normaaliin. Päiviin, jolloin kukaan ei saa minua tuntemaan itseäni huonoksi. Päiviä, jolloin en vain seiso siinä ja ota huonoa kohtelua vastaan kuin olisin ansainnut sen.

Elämä on hyvää – ja se on myös vaikeaa. Tiedän, että sydämeni pystyy rakastamaan uudelleen – ja särkymään. Mutta tiedän myös, että olen saanut tarpeekseni oman sydämeni särkemisestä.

Olen lopettanut olemasta osa ongelmaa. Minulla on rakkautta annettavana, mutta nostan riman ylös ja nostan sen kokonaan siihen, missä sen olisi pitänyt olla alun perin – missä se olisi ollut ilman traumaa – ja hengitän syvään. Sydämeni on valmiina, ja tällä kertaa tiedän, että pidän siitä hyvää huolta.

Sinkkutapahtumat - kivaa tekemistä sinkuille
Sinkkutapahtumat -sinkuille livetapahtumia ja syvällinen ilmainen seuranhaku.

Artikkelin 5 neuvoa miten välttää sydämen särkyminen kirjoittaja on Chrystal Jackson, kirjoittajaksi ryhtynyt terapeutti.

5 neuvoa miten välttää sydämen särkyminen
Picture of Sari

Sari

Sari on ollut Sinkkutapahtumissa mukana alusta lähtien ja perustajajäseniä. Hän on Sinkkujuhannuksen pääjärkkäri sekä järjestää retkeilyä, fillarointia, vuohikävelyitä, pikadeittejä, retriittejä ym. Sinkkuuden aalloilla jo kaksinumeroinen luku vuosia, joten genre on hyvin tuttu.
0 0 ääntä
Arvio artikkeli
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Kaikki kommentit

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki

Sinkkujuhannus ☀️

Tuu mukaan 💘

Varaa paikkasi NYT - vielä ehdit.

Naisille jonotuslista käytössä.