Perfect match – täydellinen kumppani. Onko sellaista?

Täydellinen kumppani: Haaveiletko prinssistä valkoisella ratsulla? Sellaisella joka tulee ja tekee elämästäsi täydellisen? Joka täydentää sinua?

Tai haaveiletko kauniista prinsessasta, joka täyttää jokaisen pienimmänkin (seksuaalisen) toiveesi? Sellaisen, jota on kiva esitellä kavereille ylpeänä?

Kärjistettyä kyllä, mutta piileekö tuossa osatotuus?

Missä on täydellinen kumppani?

Miksi parisuhteen löytyminen tuntuu monesta vaikealle? Eikö kysyntä ja tarjonta kohtaa? Pitäisikö laskea vaatimustasoa?

Deittailun monia muotoja nykypäivänä:

 • säätäminen: monta rauta tulessa eikä keskitytä yhteen kerralla
 • kukaan ei herätä tunteita – friendzone
 • ghostaaminen
 • passiivisuus
 • takertuvuus – 1. treffien jälkeen halutaan alttarille
 • luottamuspula: kerran petetyn on vaikea luottaa
 • sitoutuminen: kulman takana varmasti odottaa parempi
 • norsunluutorni: etsitään täydellistä vaikkei itse ole
 • kiire: kaikki mulle nyt heti
 • joustamisen puute: it’s my way or the highway
 • itsekkyys: toinen on palvelija, työntekijä
 • ja niin edelleen, ja niin edelleen

Onko näille jotain yhteistä nimittäjää? Kuten esimerkiksi:

 • en tiedä kuka olen
 • en tiedä mitä etsin / haluan
 • realiteetit
 • toiminta

Yksinkertaisesti: Tiedät oikeasti kuka olet ja mitä halut. Ovatko toiveesi realistisia? Jos ovat, niin toimi.Jos sinulla on nälkä, niin tiedät varmasti haluavasi ja tarvitsevasi ruokaa. Saadaksesi ruokaa, on sinun mentävä todennäköisesti kauppaan. Hyllyltä valitset itsellesi ruokaa. Jos arvoihisi ei kuulu biohakkerointi, niin todennäköisti valintasi on käytännöllinen normiruoka. Jos taas arvosi on juurikin lähellä biohakkerointia, niin valitset toisin: Etsit terveellistä ruokaa. Tiedät kuka olet (esim. biohakkeri) mitä haluat (ruokavalintasi), realiteetit (onko varaa) ja toiminta (ruuan ostaminen ja valmistaminen).

Tämä on lopulta aika helppoa, mutta tiedostatko sitä? Oletko tietoinen valinnoistasi? Vai menetko automaatilla?

Kepillä jäätä?

Usein huomaa kuinka deittailurintamalla mennään autopilotilla. Ei tiedetä mitä etsitään ja kokeillaan kepillä jäätä ns. silmät ummessa. Jos olet pysähtynyt miettimään kuka olet ja mitä haluat, niin sen jälkeen toiminnan kohdistaminen arvojesi mukaisesti voi säästää aikaasi etkä enää kokeile kepillä jäätä.

Meistä varmaan suurin osa on joskus kuvitellut rakastuvansa palavasti ihmiseen, joka ei ole meille yhtään yhteensopiva. Tällaisessa suhteessa todennäköisesti koemme ajoittaista vahvistusta ja tunne kasvaa kunnes sydän särkyy.

Mitä jos olisimme rehellisiä itsellemme ja sille, mitä oikeasti haluamme? Tämä vaatii pysähtymista ja pohtimista. Voisiko tällaisella välttää joitain turhia sydänsärkyjä? Hyvin mahdollista.

Kuka olet?

Kuka sinä olet? Millaisia ominaisuuksia sinulla on? Millaiset ovat arvosi? Millaista elämää vietät?

Osaatko vastata näihin? Oletko valmis selvittämään? Mitä jos kaikesta epäilyistäsi huolimatta löytäisitkin ihan hyvän tyypin, jonka ansaitsee olla onnellinen? Tie onnellisuuteen on tietää kuka itse on.

Mitä etsit?

Etsitkö hetken huumaa vai jotain pitempiaikaista? Ole rehellinen niin itsellesi kuin muille. Voit ehkä menettää panon, mutta yhteisellä ymmärryksellä se todennäköisesti on parempaa. Kummallekin eläimellinen meno 😉

Millaisia ominaisuuksia toivot elämänkumppanillasi olevan? Onko sinulla niitä myös? Miksi toivot juuri näitä ominaisuuksia toiselta?

Realiteetit

Kun olet tutustunut itseesi vähän paremmin ja siihen mitä kumppanilta odotat sekä millaista elämää vietät + haluat viettää, niin kuinka mahdollista se on? Onko realistista?

Vaikka sinun ja hänen arvot kohtaisivat muilta osin, mutta haluat asua kaupungissa ja toinen maalla, niin mitkä ovat mahdollisuudet? Tai pidät juhlista ja tapahtumista, mutta toinen viihtyy kotona?

Nämä ovat asioita, joita kannattaa pohtia ääneen sen toisen henkilön kanssa jos olette edenneet sinne asti. Lopulta omalta kohdaltasi päätöksen teet sinä itse. Samoin kuin hän. Jos ne kohtaavat, tarina jatkuu. Toinen mahdoliisuus on puntaroida tätä asiaa jo heti tutustumisen alussa. Olla rehellinen niin itselle kuin sille toisellekin. Onnistuminen on kiinni teistä kahdesta ja siitä mitä kumpikin haluaa ja kohtaavatko toiveet riittävästi.

Toiminta

Kaiken kruunaa toiminta.

Mitään ei tapahdu odottamalla tai toivomalla. On toimittava. Lue tämä vielä uudelleen.

Kun kohtaat kiinnostavan tyypin, jonka kanssa kemiat ja arvot tuntuvan kohtaavan, on toimittava. Ensimmäistä askelta ei kannata jäädä odottamaan, sillä se toinenkin voi odottaa (syystä tai toisesta). Tai ehkei hän vielä ole samalla tasolla asian suhteen. On hitaampi syttymään.

Toiminta voi olla niinkin helppoa kuin keskusteluyhteyden avaaminen.

Ihmiset pitävät kun saavat kertoa itsestään. Sinun rooliksi jää kysyä.Pari helppoa keskustelunavauksia esimerkiksi voisi olla

 • missä asut ja lisäkysymykset paikkakunnasta
 • mistä olet lähtöisin ja lisäkysymykset paikkakunnasta
 • suosikki vuodenaika / aamu- vai iltaihminen ja kehittää siitä keskustelua eteenpäin
 • suosikkileffa ja miksi

Keskusteluhin lisävinkkejä

 • Keskustelun aloittaminen: ”Hei olen Maija. Mikä on sinun nimesi?”
 • Kysy avoimia kysymyksiä
 • Pidä yllä keskustelua small talkilla
 • Huomioi oma sisäinen keskustelusi päässäsi. Pidä se positiivisena.
 • Pidä yllä hyvää tasapainoa kysymyksissä ja vastauksissa

Yhteenveto

Kun tunnet itsesi hyvin ja tiedät kuka olet, kunnioitat itseäsi sekä muita. Sinulla ei ole tarvetta käyttää ihmisiä. Moni deittailun nykypäivän häilyvä muoto jää pois elämästäsi (kts. lista ylempää).

Tämä tuo lisää sitä paljon kaivattua selkärankaa deittailuun.

Kun tiedä mitä haluat ja olet sen selvittänyt itsellesi pohjamutia myöten, on aika toimia.

Vain ja ainoastaan toiminnan kautta, elämäsi voi muuttua.

Jos toiveesi on parisuhde, niin tutustu itseesi ja siihen mitä haluat. Sen jälkeen tutustu ihmisiin ja kun huomaat henkilön, jolta mahdollisesti löytyy toivomiasi ominaisuuksia, niin toimi. Aloita keskustelulla, luo katsekontakti ja ole kannustava sekä positiivinen.

Parisuhde ei aina ole se ratkaisu

Parisuhde ei välttämättä ole satujen onnellinen loppu, jossa eletään elämä onnellisesti loppuun asti.

Itsensä ja arvonsa tunteva sinkku pärjää hyvin ilman parisuhdetta eikä välttämättä sellaista kaipaa.

Meitä on moneksi. Jotkut haluavat parisuhteen, toiset eivät. Jotkut häilyvät rajalla.

Tärkeintä on suhde omaan itseensä.

Täydellinen kumppani – onko sitä?

Ole itsellesi se täydellinen kumppani. Paras neuvo ikinä.

sinkkutapahtumat
Picture of Sari

Sari

Sari on ollut Sinkkutapahtumissa mukana alusta lähtien ja perustajajäseniä. Hän on Sinkkujuhannuksen pääjärkkäri sekä järjestää retkeilyä, fillarointia, vuohikävelyitä, pikadeittejä, retriittejä ym. Sinkkuuden aalloilla jo kaksinumeroinen luku vuosia, joten genre on hyvin tuttu.

0 kommenttia

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki