Toimiiko nettideittalu 5-kymppiselle?

Toimiiko nettideittailu 5-kymppiselle? Elämää on jo takana ja kokemuksia. Miten 5-kymppinen suhtautuu nettideittailuun?

Nettitreffit viisikymppisenä – voiko se todella toimia?

Yksinäisyys voi syödä sydäntä.

Hitaasti ja huomaamatta.

Kunnes on liian myöhäistä.

Sinulle jää kutistunut sydän.

Ja tyhjyyden peitto kietoutuneena ympärillesi.

Toimiiko nettideittalu 5-kymppiselle?

Kun yritin nettideittailua jonkin aikaa sitten, se ei mennyt hyvin. Päätin kokemuksen miettien, uhkaisiko ”yksinäisyyden peitto” peittää hartioideni lisäksi koko kehoni.

Pidin tauon nettideittailusta. Ja tein hieman itsetutkiskelua miettien, mitä todella etsin.

  • Halusinko edes suhdetta?
  • Ja jos halusin, mitä etsin suhteelta?

Olin niin jämähtänyt omiin tapoihini. En ole ollut parisuhteessa 10 vuoteen. Hyväksyin siis sen, että olisi asioita, joita minun pitäisi hyväksyä. Mitkä olivat siis kompromissini?

Tiesin, että seurustellessani yli viisikymppisenä minun täytyisi repiä tuo peitto pois nopeasti, ennen kuin se juurtuisi vielä syvemmälle. Vaihtoehtona olisi viettää taas seuraavatkin kymmenen vuotta yksin.

Seuraavia asioita sinun on otettava huomioon deittaillessai viisikymppisenä.

Toimiiko nettideittalu 5-kymppiselle? 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!
Toimiiko nettideittalu 5-kymppiselle? 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!

Fyysinen vetovoima

Onko ulkonäöllä vielä merkitystä myöhemmällä iällä?

Monissa profiileissa on kaljuuntuvia miehiä. Hienoa, jos kaljuuntuvat miehet viehättävät sinua. Minun oli oltava realistinen tässä asiassa. Useimmat tähän ikäryhmään kuuluvat miehet alkavat harventua ja kaljuuntua päästä. Kompromissi.

Minun oli myös otettava huomioon oma ulkonäköni. Kaksikymppinen vartaloni oli jo kauan sitten jäänyt taakseni. Vaihdevuodet näkyivät vatsassani ja se näytti pömpöttävän kuin olisin niellyt kokonaisen kanan kerralla.

Hiukseni olivat harvenemassa ja harmaat raidat korostivat niitä. Kaulassani alkoi näkyä ryppyjen merkkejä.

Minun oli oltava realistinen. Perustasolla tarvitaan kyllä jonkinlaista fyysistä vetovoimaa. Toki ymmärrän, että olemme ns. kypsyneet iän myötä.

Asetin ikähaarukaksi 57-62 vuotta. Ja etsintä alkoi.

Arvojen yhteensopivuus

Samanlaiset arvot on tärkeää. Samanlainen koulutustausta. Tai ainakin joku, joka pystyisi käymään syvällisiä keskusteluja. Jakaa näkemyksiä. Mielipiteitä. Ja ehkä samankaltaisia toiveita tässä elämänvaiheessa.

Halusin jonkun, jolle perhe on edelleen tärkeä. Tyttöni ja lapsenlapseni ovat edelleen etusijalla. Ja tulevat aina olemaan.

Olettaisin, että tässä ikäryhmässä useimmilla miehillä, joilla on ollut lapsia, olisi joko aikuisia lapsia tai ehkä jopa muutama lapsenlapsi, joten he olisivat samoilla linjoilla näiden asioiden kanssa.

Jotkut samanlaiset kiinnostuksen kohteet auttavat aina rikkomaan jään. Mutta jotkut erot antavat tilaa tehdä omia juttujamme. Olisi plussaa, jos he pitäisivät kävelystä, matkustamisesta ja samanlaisesta huumorista. Huumorintaju on mielestäni olennainen ominaisuus.

Pyydänkö liikaa?

Sinkkutapahtumat - löydä kumppani

Toimiiko nettideittalu 5-kymppiselle?

Vakautta ja hauskanpitoa

Halusin jonkun, joka oli vakaa. Joka viihtyy omassa nahassaan. Jonkun, joka oli jo onnellinen itsessään, mutta kumppanin tapaaminen olisi plussana hänen elämäänsä.

Ikäiselläni ihmisellä on jo omat tapansa ja olin jo hyvin kiinni omissa tavoissani. Miten meidän tapamme sopisivat yhteen? Tarvitsin myös jonkun, joka olisi valmis tulemaan ulos omalta mukavuusalueeltaan ja jakamaan uusia asioita yhdessä.

Halusin lomailla yhdessä. Käydä ulkona syömässä. Kävelylenkkejä. Kädestä pitämistä. Halauksia. Koskettamista. Tehdään jotain hetken mielijohteesta, koska se on mahdollista.

Tutkin siis profiileja etsiessäni vastaavuutta näille kiinnostuksen kohteille.

Perheen ja ystävien reaktiot

Ennen kuin etenin, niin kerroin suunnitelmistani läheisilleni. Heidän näkemyksensä ovat tärkeitä; tarvitset heitäkin osana turvaverkkoasi.

Siskoni oli innoissaan siitä, että päätin kokeilla deittailua uudelleen. Hän oli kysellyt minulta jo vuosia, milloin yrittäisin taas deittimarkkinoilla. En vain ollut koskaan aiemmin tuntenut tarvetta.

Tämä oli iso askel paitsi minulle myös tyttärilleni, vaikka he ovat jo aikuisia. Vanhin tyttäreni ei ollut ottanut viimeisintä seurustelusuhdettani hyvin. Hän oli tuolloin 15-vuotias. Sanotaanko vain, että hän ei tehnyt sitä helpoksi. Nyt kun hän on tuplasti viisaampi, on hän ilmoittanut antavansa miehelle enemmän mahdollisuuksia ja pyytänyt anteeksi 15-vuotiasta itseään.

Olin laittanut ajatukset deittailusta syrjään, sillä olin halunnut nähdä nuorimman tyttäreni asettuvan aloilln ja hän meni naimisiin hiljattain.

Ystäväni olivat innossaan ja haluavat tarkistaa potentiaalisen kumppanini mahdollisimman pian.

Nyt minun pitäisi vain löytää hänet.

Miten minun nettideittailu edistyy?

Toimiiko nettideittalu 5-kymppiselle?

Kesän lopulla avasin uudelleen deittiprofiilini.

Olin tosissani ja halusin käyttää aikaa etsimiseen enkä vain olla viikon tai kuukauden. Minulla ei ollut kiire, ja halusin keskustella ihmisten kanssa ja nähdä, oliko meillä keskinäistä yhtyttä.

Oli helppo päästä taas alkuun. Profiilini oli jo valmiina.

Pian aloin taas kirjoitella. Keskustelin vuorotellen kolmen miehen kanssa. Toimiiko nettideittalu 5-kymppiselle?

Mies numero 1

Juttelu sammui parin viestin jälkeen.

Mies nro 2

Sama juttu.

Mies nro 3

Viikon kuluttua juttelimme edelleen. Ja juttelimme. Ja lisää juttelua. Suunnittelimme tapaamista kahville.

Ensimmäiset treffit

Satoi kun hän suostui tapaamiseen lähelläni, jotta minun ei tarvitsisi matkustaa. Tapasimme kaupungin keskustassa julkisella paikalla, ihan kuten neuvotaan. Turvallisuustekijöillä on edelleen merkitystä kaikissa elämänvaiheissa.

Hän seisoi odottamassa ja oli ottanut mukaan varasateenvarjon siltä varalta, ettei minulla olisi sellaista mukana. Todella huomaavaista.

Kävimme kahvilla, joka eteni illalliseks ja juttelimme pitkään. Kunnes hän huomasi, että hänen autonsa parkkiaika oli loppunut. Niinpä treffit päättyivät äkillisesti, kun hän ryntäsi pois. Sovimme, että haluaisimme tavata uudelleen.

Toiset treffit

Hän halusi näyttää minulle paikan, missä käy vesiuinnissa. En pidä uinnista, mutta suostuin tapaamiseen, koska kyseessä on julkinen tila. Sielllä oli myös kahvila, jossa on tarkoitus käydä kahvilla.

Kävimme pitkän kävelyretken ja juttelimme. Ja juttelimme. Ja nauroimme. Tuntui kuin olisin tavannut vanhan ystävän ja jatkoimme siitä, mihin jäimme.

Sitten hänen puhelimensa soi. Se oli kahvilan omistaja, joka kertoi, että kahvila oli sulkemassa, ja parkkipaikka olisi pian kiinni. Kumpikaan meistä ei ollut huomannut aikaa. Juoksimme takaisin.

Olin kuumissani ja hermostunut enkä näyttänyt kovin hyvälle, kun saavuimme takaisin lähtöpaikkaan. Hän tarjoutui tarjoamaan minulle illallisen. Hänestä tuntui pahalta miten äkillisesti juttelu keskeytyi. Niinpä teimme niin. Ja nauroimme tapahtumalle. Juttelimme. Eikä kumpikaan halunnut illan loppuvan.

Kolmannet treffit

Suostuin tapaamaan häntä taas julkisella paikalla ja sitten ajoimme hänen kyydissään ulkoilualueelle. Kun saavuimme sinne, niin parkkipaikka oli suljettu. Katsoimme molemmat toisiamme ja aloimme nauramaan.

Meillä ei todellakaan ollut onnea parkkipaikkojen kanssa.

Muutimme aluperäisen suunnitelman ja lähdimme vaihtoehtoiselle reitille. Hänen kätensä livahti minun käteeni ja kävelimme käsi kädessä. Jos joku olisi nähnyt meidät, hän olisi todennäköisesti luullut meidän olleet yhdessä vuosia.

Kaikki tuntui niin luonnolliselta. Niin helppoa.

Meidän ei tarvinnut teeskennellä. Pystyimme olemaan oma itsemme.

Kun seurustelee yli viisikymppisenä, ei ole aikaa peleihin, vaan sitä joko pitää toisesta ja haluaa nähdä, mihin se vie.

Joten niin me aiomme tehdä. Katsomme, mihin tämä johtaa meidät.

Ja toivomme, ettei meillä ole enää parkkitraumoja.

Toivottakaa onnea. Ja että tuo runon tyhjyyden peitto on vihdoin poistunut hartioiltani.

Mitä mieltä sinä olet? Toimiiko nettideittalu 5-kymppiselle?

Toimiiko nettideittalu 5-kymppiselle? 3 | 3 Tapahtumia sinkuille!

Juurijulkaistun tutkimuksen mukaan netissä tavanneet parit ovat muita onnettomampia.

Jos siis suosit potentiaalisen kumppanin löytymistä tosielämästä, niin tule tapahtumiin. Voit myös yhdistää Avec seuranhaun ja liven, sillä Avecissa kysytään mihin tapahtumaan seuraavaksi olet menossa. Sinusta kiinnostunut voi tulla ko. tapahtumaan tämän perusteella. Avec’issa on myös sovittu treffit tapahtumaan ja sitä kautta poistuttu sinkkumarkkinoilta.

Heittädy mukaan ja tule mukaan!

Toimiiko nettideittalu 5-kymppiselle?
Picture of Sari

Sari

Sari on ollut Sinkkutapahtumissa mukana alusta lähtien ja perustajajäseniä. Hän on Sinkkujuhannuksen pääjärkkäri sekä järjestää retkeilyä, fillarointia, vuohikävelyitä, pikadeittejä, retriittejä ym. Sinkkuuden aalloilla jo kaksinumeroinen luku vuosia, joten genre on hyvin tuttu.
0 0 ääntä
Arvio artikkeli
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Kaikki kommentit

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki