25 totuutta rakkaudesta

Vaikka jokainen parisuhde on erilainen, voimme katsoa pitkään yhdessä olleista ihmisistä vihjeitä siitä, miten he saivat sen toimimaan. 25 totuutta rakkaudesta.

Tony Robbinsin vanha sitaatti sanoo, että ”menestys jättää jälkiä”. Ajatuksena on, että voimme oppia ihmisiltä, jotka ovat jo siellä, minne itse haluamme mennä. Ei siinä mielessä, että kopioisimme heitä, vaan siinä mielessä, että voimme nähdä, mikä toimi (ja mikä ei), ja lyhentää aikaa, jonka tarvitsemme itse selvittääksemme sen.

25 totuutta rakkaudesta

Olen aina uskonut, että sama pätee myös rakkauteen. Vaikka jokainen parisuhde on erilainen, voimme katsoa pitkään yhdessä olleista ihmisistä vihjeitä siitä, miten he saivat sen toimimaan.

Alla 25 rakkauden oppituntia, jotka nyt voivat auttaa sinua välttämään sydänsuruja myöhemmin.

Jotkut asiat voi oppia vain kokemuksen kautta… tai lukemalla niistä.

1: Rakkauteen ei rakastuta, sitä rakennetaan.

Yksi suurimmista rakkauteen liittyvistä väärinkäsityksistä on se, että se on jotain, jonka löytää matkan varrella. Kuvittelemme sen lämpimäksi peitoksi, jonka vain löydämme jostain, kietoudumme siihen ja pysymme lämpimänä ikuisesti.

Totuus on, että löydät ihmisen, jonka kanssa päätät rakentaa rakkautta. Sinun ja tuon henkilön on sitten tehtävä töitä päivittäin luodaksenne elämän ja rakkauden, jota olette molemmat halunneet. Se ei ole valmis muotti, vaan se on räätälöity. Mittatilaustyönä, jos niin haluatte.

Rakkaus on teko – verbi – valinta, ja sitä testataan monta kertaa elämänne aikana.

Tämä tuntuu joistakin pelottavalta ja haastavalta. Jos näin on, ottakaa se merkkinä. Merkkinä siitä, että joko ette ole valmis lähtemään tällaiselle matkalle toisen ihmisen kanssa tai olette väärän ihmisen kanssa.

Kumpaakaan näistä ei tarvitse hävetä, mutta niitä ei myöskään kannata jättää huomiotta. Rehellisyys itselleen sen suhteen, mitä haluaa ja kenen kanssa sitä haluaa, on äärimmäisen tärkeää matkan jokaisessa vaiheessa.

Oikean ihmisen kanssa oikeaan aikaan on kuitenkin jännittävää ja virkistävää rakentaa yhdessä jotain, joka kestää koko elämän. Se saa sinut tekemään töitä sen eteen, koska haluat elää mahdollisimman kaunista, onnellista ja täyttymyksellistä elämää, ja haluat tehdä sen yhdessä.

Väärän ihmisen kanssa ”ikuisuus” tuntuu aivan liian pitkältä ajalta. Oikean ihmisen kanssa se ei tunnu tarpeeksi pitkältä.

2: Hyväksyntä

Olemme kaikki kokeneet sen ennenkin – toivomme salaa, että valitsemallamme henkilöllä olisi erilaisia piirteitä tai ominaisuuksia tai että hän olisi hellämpi tai jakaisi kanssamme enemmän kiinnostuksenkohteitamme…

On surullista ja ehkä jopa tuskallista kuulla, mutta se ei tee siitä yhtään vähemmän totta. Itse asiassa se tekee siitä vielä tarpeellisemman sanoa se ääneen, koska se pitää meidät väärissä ihmissuhteissa liian kauan, kun toivomme, että lopulta heistä kehittyisi sellainen henkilö, jollaiseksi toivoimme heidän olevan, jos vain rakastamme heitä tarpeeksi tai oikeilla tavoilla.

Tämä sama taipumus tuo meidät sellaisten ihmisten luo, joita haluamme ”korjata” tai ”auttaa”. Meistä tuntuu, että voimme ohjata heidät valoon ja muuttaa heidän negatiivisia tai myrkyllisiä mallejaan.

Jos olet kulkenut jompaakumpaa näistä poluista aiemmin, tiedät jo, miten se päättyy.

Haluamme heille niin paljon enemmän kuin he haluavat ja ajattelemme, että jos vain rakastamme heitä oikealla tavalla, he tajuavat jutun ja alkavat elää sen mukaan.

Kokemus opettaa meille, että jotta joku voi muuttua, hänen on tehtävä päätös tehdä työtä ja tulla sellaiseksi ihmiseksi, jollaiseksi hän haluaa ja kykenee. Siihen asti kunnes näin tapahtuu, jäät negatiivisen pettymyksen vangiksi, kun löydät ihmisiä, jotka näet pikemminkin projekteina kuin kumppaneina.

25 totuutta rakkaudesta 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!
25 totuutta rakkaudesta 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!

3: Aika on arvokkain lahja.

Aika opettaa meille arvokkaita läksyjä, mutta itse aika välineenä on se, mitä meidän on ensin opittava arvostamaan.

Pidämme sitä liian usein itsestäänselvyytenä, kun jokainen tunti, päivä, viikko, kuukausi ja vuosi kulkee menoaan. Yhtäkkiä juhlimme toista syntymäpäivää, toista juhlapäivää tai toista virstanpylvästä, joka kerran näytti olevan valovuosien päässä. Aika voi kulua nopeasti, ja siksi läsnäolo ja tietoisuus on niin tärkeää.

Olen oppinut tämän erinomaisesti, kun minulla on ollut elämässäni ensimmäistä kertaa lapsia. Vanhin lapsistamme on 8-vuotias, ja nuorin täytti hiljattain 4 vuotta.

Kun tapasin 4-vuotiaan, hän oli vasta 6 kuukauden ikäinen.

Silmänräpays ja tässä sitä nyt ollaan.

Tiedät jo, miten nopeasti aika kuluu, koska olet nähnyt ja kokenut sen omassa elämässäsi.

Se kuitenkin liittyy myös rakkauteen, sillä ymmärrät todella, miten arvokasta tämä kallisarvoinen ja kuluva aika on. Se on kirjaimellisesti itse elämää.

Siksi se on suurin lahja, jonka voimme antaa toiselle ihmiselle, sillä annamme palan elämäämme, jota emme voi saada takaisin.

Siksi ajan antaminen toiselle on niin tärkeää.

Siksi ajan antaminen toiselle ihmiselle on arvokkain lahja, jonka voit antaa hänelle. Ja siksi meidän on oltava kiitollisia ja läsnä, kun he antavat omansa meille. Ei kiinni puhelimessa, vaan keskittyen toiseen joka on siinä lähellä.

4: On parempi pysyä sinkkuna kuin tyytyä väärään ihmiseen.

Nuorempana on paljon helpompaa innostua suhteesta vain sen vuoksi, että olisi suhtessa. Saatamme tuntea jonkinlaista ulkoista tai sisäistä painetta tehdä niin. Ajattelemme, että se saa meidät tuntemaan itsemme onnellisemmiksi, täydellisemmiksi tai hyväksytyimmiksi.

Jos annamme tälle filosofialle liikaa painoarvoa, alamme vähitellen alentaa standardiamme vain sen vuoksi, että löytäisimme jonkun.

Opetus on se, että mitä alemmas nuo standardit laskevat, sitä vähemmän tyydyttäviä on suhteet. Itse asiassa opimme, että väärässä suhteessa oleminen saa meidät tuntemaan olomme yksinäisemmäksi kuin sinkkuna oleminen koskaan.

Sinkkuna oleminen, kunnes oikea ihminen tulee vastaan, vaatii voimia, mutta juuri siksi rajojen asettaminen ja ylläpitäminen on niin tärkeää. Se auttaa meitä rakentamaan itseluottamusta, joka säilyy vankkana parisuhdestatuksesta riippumatta.

Mitä enemmän tunnemme syvää onnellisuutta ja itsensä rakastamista, sitä vähemmän etsimme sitä ulkoisista lähteistä. Ja kun emme tunne tätä tarvetta, meillä on voima hyvästellä elämästämme ihmisiä, jotka eivät täytä vaatimuksiamme.

Pidän sinusta mutta

25 totuutta rakkaudesta

5: Opi menneisyydestäsi, älä elä siinä.

Yksi vaikeimmista asioista pitää mielessä, kun seurustelee jonkun uuden kanssa on se, että ”seuraava” ei ole ”exäsi”.

On luonnollista ja ymmärrettävää pitää kiinni oletuksistasi rakkaudesta, ihmissuhteista, odotuksista ja siitä, mikä on ”tervettä” tai ”normaalia” kaiken tämän sisällä, varsinkin jos olet toistanut samoja kuvioita yhä uudelleen ja uudelleen.

Totuus on kuitenkin se, että historia toistaa itseään vain niille, jotka kieltäytyvät oppimasta siitä.

Jotta voimme edetä ja hyväksyä onnellisuuden elämässämme, meidän on oltava valmiita jättämään menneisyys taaksemme.

Meidän pitäisi pakata sen meille opettamat opetukset käsimatkatavaroihin ja ottaa ne mukaan, jotta emme tee samoja virheitä uudelleen. Pidetään kiinni vain siitä, mikä on arvokas opetus, ja päästetään irti asioista, jotka eivät enää palvele meitä.

Tuulilasi on suurempi kuin takalasi syystä – on hyvä vilkaista taaksepäin, missä olet ollut, mutta jos keskityt siihen, törmäät varmasti.

6: Teidän molempien on panostettava YHTÄ paljon.

Tärkeissä ihmissuhteissa ei ole kyse antamisesta ja ottamisesta – niissä on kyse antamisesta ja antamisesta.

Jos olet luonnostaan epäitsekäs ja antava ihminen, panostat paljon suhteita rakentaessasi. Niin paljon, että et ehkä ole täysin rehellinen itsellesi siitä, mitä saat vastineeksi.

Antamisessa ei pitäisi koskaan olla kyse siitä, mitä saat vastineeksi. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että teidän molempien on oltava valmiita olemaan paikalla toistenne vuoksi säännöllisesti.

Tiedät, että olet löytänyt oikean kumppanin, kun hän osoittaa sinulle uudelleen ja uudelleen, kuinka paljon merkitset hänelle, vielä pitkään sen jälkeen, kun hän on ”saanut sinut omakseen”.

7: Kerro mitä haluat.

Kumppanisi vastuulla on täyttää tarpeesi parisuhteessa, mutta hän ei voi täyttää niitä, jos ei tiedä, mitä ne ovat.

Monet ihmiset luovat mielessään tarinoita siitä, millainen ihminen tai suhde tulee olemaan. He ikään kuin kirjoittavat käsikirjoituksen valmiiksi ennen kuin suhde edes alkaa, ja sitten ajan kuluessa he odottavat, että suhteen kulku noudattaa tuota käsikirjoitusta.

Ongelma on se, että toisella henkilöllä ei ole aavistustakaan siitä, että tämä käsikirjoitus on olemassa, ja se on luotu ilman mitään todellista lähdettä tai todellisuusperää.

Siksi sinun vastuullasi on (tehokkaasti) viestiä haluistasi, tarpeistasi, toiveistasi – asioista, joita hyväksyt ja joita et hyväksy suhteen rajojen puitteissa.

Et voi suuttua toiselle siitä, että hän ei täytä käsikirjoitusta, jonka olemassaolosta hän ei edes tiennyt.

Jos hän kuitenkin tietää, mitä tarvitset, mutta ei ole halukas täyttämään niitä, on aika palata kohtaan 6. Jos hän tietää, mitä tarvitset, on aika palata kohtaan 6.

8: Jotkut ihmiset ovat yksinkertaisesti surkeita.

Jos olet yhtään minun kaltaiseni, haluat aina nähdä ihmisissä hyvää ja etsit kaikkialta jotain hyvää löytääkseen heistä.

On myös ihmisiä, joihin törmäät, jotka näyttävät tekevän tämän tehtävän mahdottomaksi.

Se ei tarkoita, että he ovat huonoja ihmisiä, se tarkoittaa vain, että he eivät ole sinun ihmisiäsi.

Eikä sinun pitäisi joutua kaivamaan potentiaalisesta kumppanista asioita, joista pidät hänessä, jotta asiat toimisivat ja jotta hän tekisi asioita vuoksesi. Se on resepti katastrofiin.

Kun löydät tällaisia ihmisiä, hyväksy heidät sellaisina kuin he ovat ja anna heidän jatkaa iloista matkaansa ilman sinua. Elämä on liian lyhyt päästääksesi tuollaista negatiivisuutta elämääsi.

emotionaalisesti saavuttamattomissa

25 totuutta rakkaudesta

9: Substanssi on seksikästä (ja välttämätöntä).

Kyllä, fyysinen vetovoima on tärkeää missä tahansa intiimissä suhteessa – mutta kokemus opettaa meille nopeasti, että se ei yksinään pysty ylläpitämään syvempää yhteyttä elämän haasteiden tai parisuhteen normaalien koettelemusten läpi.

Ei ole väliä, kuinka kaunis, komea tai seksikäs joku on – jos hän ei halua tai pysty seisomaan rinnallasi vaikeina aikoina, ei mikään hänen tai hänen valokuviensa tuijottaminen saa sinua tuntemaan, että sinusta välitetään ja sinua rakastetaan.

Substanssi, syvällisyys, rehellisyys, arvokkuus, älykkyys, myötätunto – muiden ominaisuuksien ohella – ovat sitä, mikä kumppanissa on todella arvokasta.

10: Rakkaus EI ole kaikki mitä tarvitset.

Kaikki etsivät rakkautta ja luulevat, että se on lopullinen ratkaisu heidän ongelmiinsa tai että se itsessään riittää pitämään parisuhteen koossa loppuelämän ajan.

Totuus on tämä: Rakkaus ei ole kaikki mitä tarvitset.

Tarvitaan molemminpuolista kunnioitusta, kompromisseja, uhrautumista, ymmärrystä, halua tehdä töitä asian eteen ja seistä rinnalla, kun ajat ovat vaikeita. Sinun on oltava valmis olemaan hänen rinnallaan paitsi valoisina päivinä myös pimeinä. Rohkaista häntä tulemaan parhaaksi versioksi itsestään, mutta myös rakastaa ja hyväksyä hänet sellaisena kuin hän on tänään.

11: Kaksi hyvää ihmistä ei välttämättä sovi toisilleen.

Tätä on vaikea oppia, ja siksi se on myös niin tärkeää.

Onko sinulla koskaan ollut suhdetta, jossa henkilö näytti paperilla upealta? Hän oli kaikkea sitä, mitä (luulit) haluavasi… kunnianhimoinen, huolehtiva, älykäs, intohimoinen, epäitsekäs…

Miksi sitten jokin tuntui aina olevan ”pielessä”?

Vaikka kaikki näennäisesti näyttää hyvälle, yhteensopivuus on tärkeää.

Jos te kaksi ette sovi yhteen, jotain tuntuu aina olevan pielessä, vaikka hän olisi kuinka hyvä ihminen.

Tämä on tärkeää muistaa, koska se muistuttaa meitä siitä, että päättyneen suhteen ei aina tarvitse olla jonkun ”vika”.

Sen ei tarvitse olla katastrofaalinen tapahtuma tai sitä ei tarvitse nähdä epäonnistumisena.

Elämässä on yksinkertaisesti tilanteita, joissa kaksi ihmistä ei vain sovi hyvin yhteen läheisesti, eikä yhteensopivuus yksinkertaisesti ole kohdallaan. Mitä nopeammin hyväksymme tämän, sitä nopeammin voimme saada selvyyttä siihen, miksi se ei toiminut, ja siirtyä eteenpäin.

12: Joku muu ei ole vastuussa onnellisuudestasi.

Ihmiset, jotka etsivät onnellisuutta parisuhteesta [kun he eivät ole vielä luoneet sitä itselleen], eivät tunnu koskaan löytävän sitä.

Miksi?

Koska sinun on ensin saatava oma elämäsi kuntoon ja jaettava se sitten jonkun kanssa. Jos et ole onnellinen sinkkuna, et ole onnellinen parisuhteessa.

Kyllä, parisuhteen pitäisi tuoda onnellisuutta elämääsi, mutta se ei voi luoda onnellisuutta sinussa. Tämän vuoksi niin monet rakastuneet ihmiset ovat silti tyytymättömiä tai kriittisiä itseään kohtaan – mikään määrä ulkoista vahvistusta ei voi täyttää aukkoa, joka on sisällämme.

13: Suhdetta on ruokittava joka päivä – sytytettävä liekki palamaan.

Kuvittele, että sytytät tulen takassa.

Se alkaa kyteä, sitten palaa ja syttyy sitten itsestään tuleen.

Jokainen, joka on koskaan tehnyt näin, tietää, että lopulta liekit alkavat kutistua, kun niiden polttoaine palaa pois. Jotta liekit pysyisivät vahvoina, meidän on lisättävä lisää puuta, sytytettävä tulta ja annettava sille ilmaa hengitettäväksi.

Tätä on tehtävä niin kauan kuin haluamme tulen palavan.

Kun lakkaamme antamasta sille huomiota, se väistämättä palaa kokonaan loppuun ja sammuu.

Sama pätee parisuhteeseen: Meidän on ylläpidettävä rakkauden tulta joka ikinen päivä, jos haluamme sen jatkavan palamista.

14: Kummankin on oltava valmis kasvamaan.

Henkilökohtainen kasvu ja kehitys on olennainen osa onnellista elämää. Emme voi odottaa pysyvämme paikoillaan ja samalla tyytyväisinä. Nämä kaksi eivät yksinkertaisesti voi olla rinnakkain.

Joskus ihmissuhteet päättyvät, koska vain toinen oli halukas tekemään työtä kehittyäkseen.

Väistämättä toinen kumppani kasvaa toisen yli.

Jotta suhde kukoistaisi ja kasvaisi – teidän molempien on oltava halukkaita tekemään töitä. Ei vain erikseen, vaan myös pariskuntana.

Tämän vuoksi on myös tärkeää ymmärtää, mihin te molemmat näette tulevaisuutenne johtavan ja mitkä ovat pitkän aikavälin tavoitteenne. Joskus kyse ei ole siitä, että toinen kumppani kasvaa ja toinen ei, vaan kahdesta kumppanista, jotka kasvavat eri suuntiin, mikä aiheuttaa heidän välilleen eron, joka on liian pitkä kurottavaksi umpeen.

25 totuutta rakkaudesta 3 | 3 Tapahtumia sinkuille!
25 totuutta rakkaudesta 3 | 3 Tapahtumia sinkuille!
25 totuutta rakkaudesta

15: Opetus

Jos se ei tuonut sinulle sitä, mitä halusit, se opetti sinulle sen, mitä et halunnut.

Kaikkia suhteita ei ole tarkoitettu kestämään, mutta ne opettavat ja valmistavat sinua siihen, joka kestää.

16: Rehellisyys on aina valttia.

Kun olemme nuorempia, haluamme kaikki pitää hauskaa ja olemme hieman huolettomampia. Mutta kun kypsymme, ymmärrämme, että on tärkeää olla rehellinen ja kertoa suoraan, mitä haluamme. Meistä tulee ”liian vanhoja” (vaikka olemme vielä nuoria) leikkimään pelejä, ja haluamme jonkun, jonka kanssa ei tuhlata aikaa.

”Mutta entä jos totuus on epämukava?”

Uskon, että jos me kaikki olemme oikeasti rehellisiä itsellemme, se mitä etsimme, on rehellisyys, vaikka se satuttaisi. On paljon parempi hyväksyä totuus ennen kuin kuluu liikaa aikaa, vaikka se olisi kivuliasta, kuin tuhlata kuukausia (tai vuosia) toimimalla väärien oletusten varassa tai uskomalla valheeseen. Se sattuu lopulta paljon enemmän.

17: Suhteet vaativat työtä, mutta niiden ei pitäisi olla työtä.

Kaikki ei tule olemaan auringonpaistetta ja sateenkaarta ja pelloilla hyppiviä pikku pupuja. Elämässä ja parisuhteessa tulee olemaan haasteita.

En aiotässä kertoa, että kaikki tulee olemaan helppoa ja sen pitäisi sujua täysin luonnollisesti loppuelämänne ajan ja että teillä ei koskaan tule olemaan riitaa. Jopa maailman onnellisimmat pariskunnat kertovat, että tuollaisena pysyminen vaatii johdonmukaista viestintää, kompromisseja ja ymmärrystä.

Mutta hyvien asioiden pitäisi (täytyy) voittaa huonot asiat.

Sinun pitäisi tuntea, että hän parantaa elämääsi, ei vaikeuta sitä. Jos tuntuu siltä, että se murenee, jos et käytä aikaa yrittäessäsi saada sen toimimaan… anna sen sitten murentua. Sitä ei ollut alunperin tarkoitettu sinulle.

18: Oman identiteetin säilyttäminen on ehdottoman tärkeää.

Tämä on tärkeä asia.

Monet sukelsivat syvälle suhteessaan pitkäksi aikaa ja unohtivat keitä he itse asiassa olivat.

He tekivät kaikki päätökset sen perusteella, mitä heidän kumppaninsa halusi, ja menettivät näkyvistä sen, mitä he itse halusivat.

He saivat lapsia ja luopuivat urastaan, harrastuksistaan, kiinnostuksen kohteistaan tai ystävistään – ja kun lapset kasvoivat, kokivat he identiteetti- ja tarkoituskriisiin.

On helppoa jäädä kiinni jonkun uuden ihmisen viehätyksestä suhteen alkuvaiheessa.

Saatat haluta olla hänen kanssaan jatkuvasti, mikä on hienoa, jos tunne on molemminpuolinen!

Mutta ajan mittaan, kun suhde kehittyy, on tärkeää, että kumpikin jatkaa omien harrastusten ja kiinnostuksenkohteidensa kanssa – etenkin, koska juuri ne ovat houkutelleet kumppanimme alun perin luoksemme.

Yhteisriippuvuus ei ole se perusta, jonka haluat rakentaa terveelle suhteelle, joka koostuu kahdesta onnellisesta ja tyytyväisestä kumppanista. Se johtaa vain hämmennykseen tai jopa kaunaan tulevaisuudessa, kun savu hälvenee ja jäät miettimään, kenen elämää olet elänyt – koska se ei ole sitä, mitä itse kuvittelit itsellesi.

Tee arvomaailmatesti.

19: Tiiminä toimiminen.

Yksi tärkeimmistä opeista, jotka olen saanut seuratessani vanhempiani 36 vuoden ajan (he ovat olleet yhdessä yli 40 vuotta), on se, että he suhtautuivat kaikkeen yhtenä yhtenäisenä tiiminä.

Kukaan ei ole täydellinen, ja jokainen parisuhde kohtaa haasteita, mutta niistä on paljon helpompi selvitä, kun seisomme kumppanimme vieressä ja katsomme ulkomaailmaa ja sen muuttuvia olosuhteita.

Kyse ei ole ”minä ja minä”, vaan ”me”.

25 totuutta rakkaudesta

20: Seksi on erittäin tärkeää, mutta läheisyys on tärkeämpää.

Luulen, että monet ihmiset uskovat, että seksi voi ratkaista ongelmat parisuhteessa. Sovintoseksillä, vihaisella seksillä, ihan miten vaan.

Pointti on tämä – kyllä, terve ja yhteisymmärrykseen perustuva seksielämä parisuhteessa on äärettömän tärkeää. Se toimii usein tunnesuhteenne barometrina, ja se kärsii selvästi, kun ette ole sopusoinnussa kumppaninne kanssa.

Sitä vastoin, kun te kaksi olette sopusoinnussa ja tunnette läheisyyttä ja yhteyttä, nautitte todennäköisemmin toisistanne myös fyysisesti.

Seksin fyysisellä aktilla on siis paljon syvempi merkitys kuin pelkkä nautinto. Se on heijastus yhteydestänne, ja se vahvistuu tai heikkenee itse yhteyden perusteella.

Siksi läheisyyden rakentaminen kumppanisi kanssa on kaiken muun yhteyden perusta.

Se edellyttää rehellisyyttä ja avoimuutta haluistanne, tarpeistanne ja toiveistanne.

Se edellyttää, että kuuntelet heidän toiveitaan ilman tuomitsemista.

Se lähentää teitä myös muilla kuin seksuaalisilla tavoilla. Kädestä pitäminen, sohvalla halailu, ym.

Nämä ovat todellisen yhteyden heijastuksia. Kuka tahansa voi harrastaa seksiä, mutta kuka tahansa ei voi rakastella.

21: Kommunikointi, luottamus, kunnioitus ja yhteiset arvot.

Kommunikointi on olennainen osa parisuhdetta, koska se mahdollistaa avoimen keskustelun ja tunteiden jakamisen. Hyvä kommunikointi auttaa rakentamaan ymmärrystä kumppanin tarpeista ja odotuksista, mikä vahvistaa suhteen perustaa.

Luottamus on toinen keskeinen tekijä parisuhteen onnistumisessa. Ilman luottamusta on vaikea tuntea olevansa turvallinen ja hyväksytty kumppanin kanssa. Luottamus syntyy rehellisyydestä, läsnäolosta ja sitoutumisesta toisiinsa.

Kunnioitus on myös tärkeää, sillä hyvässä parisuhteessa kumppanit kohtelevat toisiaan arvostaen ja ottavat huomioon toistensa tarpeet ja toiveet. Kunnioittava suhtautuminen auttaa luomaan tasapainoisen ja tasa-arvoisen suhteen.

Yhteiset arvot toimivat pohjana parisuhteen kestävyydelle. Kun kumppaneilla on samankaltaisia arvoja, elämänasenteita ja tavoitteita, on helpompi löytää yhteistä näkökulmaa erilaisiin tilanteisiin ja päätöksiin.

Näiden tekijöiden merkitys korostuu, koska ne auttavat luomaan vahvan perustan ja kestävän pohjan parisuhteelle. Ne edistävät avoimuutta, turvallisuutta ja sitoutumista suhteessa, mikä parantaa mahdollisuuksia pitkäaikaiseen onnelliseen parisuhteeseen.

22: Selvillä ”tylsistä asioista”.

Eli nämä:

Laskut, asioinnit, kotityöt, lastenhoito, ruoanlaitto, siivous, projektit talon ympärillä…

Kuka vastaa mistäkin? Miten jaatte kulut? Kuka tienaa tällä hetkellä enemmän rahaa ja miten voitte hyödyntää sitä, jotta perheelle jäisi enemmän aikaa tai vapautta? Aiotko perustaa perheen? Kuka hakee ja vie lapset?

Elämän tylsillä ja perustavanlaatuisilla pikkuseikoilla on suurempi merkitys päivittäisessä rutiinissasi kuin luuletkaan.

Jos ympärillä lojuu pyykkikasoja tai roskia eikä kukaan ole ”vastuussa” niiden hoitamisesta, niiden olemassaolo liian kauan voi aiheuttaa riitaa tai turhautumista.

Loppujen lopuksi kyse ei kuitenkaan ole oikeastaan pyykistä. Kyse on siitä, mitä pyykki edustaa – siitä, että joku tuntee itsensä ylityöllistetyksi tai aliarvostetuksi tai että vastuu on aivan liian suuri.

En sano, että tarvitaan sukupuolirooleja tai että asiat pitäisi jakaa jollakin tietyllä tavalla, mutta sen ymmärtäminen, kuka on vastuussa mistäkin kotitaloudessa, voi auttaa luomaan tehokkuutta ja harmoniaa.

25 totuutta rakkaudesta

23: Naimisiin mennään koko perheen kanssa.

Tämä koskee enemmänkin nuorempia pareja, jotka ovat vasta aloittamassa – mutta on tärkeää muistaa, että valitsemasi henkilön mukana tulee kokonainen ekosysteemi, joka on ollut olemassa kauan ennen kuin hän tapasi sinut.

Jokaisella on erilainen perhedynamiikka, normit, perinteet ja odotukset. Ehkä he ovat kotoisin yksinhuoltajataloudesta, huoltajat ovat kasvattaneet heidät tai he ovat kasvaneet sijaisperheessä.

Ehkä heidät on kasvatettu vankassa ja rakastavassa perheessä, joka on aina tukenut heitä ja antanut heille turvallisuuden tunteen.

Kun rakennat elämän jonkun kanssa, hänen näkökulmansa maailmaan muotoutuu ja muokkautuu sen mukaan, mitä hän on kokenut varttuessaan. Se näytti heille, mitä ”normaali” oli.

Joillakin he jatkavat samoja malleja, joita he ovat kokeneet. Toiset taas vannovat tekevänsä kaiken täsmälleen päinvastoin.

Siitä huolimatta, elleivät he ole täysin irrottautuneet heitä kasvattaneista ihmisistä, tulet viettämään joitakin tilaisuuksia, juhlapyhiä ja juhlia ”heidän kansansa” kanssa, kuten hekin viettävät sinun kansasi kanssa.

Sinun ei tarvitse pitää heistä kaikista, mutta sinun on hyväksyttävä heidät – niin kuin he tekevät sinulle.

24: Sinun on hyväksyttävä KAIKKI hänessä.

Puhuimme aiemmin siitä, että on rakastettava jotakuta sellaisena kuin hän on tänään, mutta vaaditaan erilaista hyväksyntää, kun on kyse elämän rakentamisesta hänen kanssaan – täydellistä ja suodattamatonta hyväksyntää.

Et ehkä pidä hänen menneisyydestään, hänen tekemistään päätöksistä tai ihmisistä, joiden kanssa hän oli ennen sinua – mutta juuri nuo asiat tekivät hänestä sen, mitä hän on tänään. Ja toivottavasti ne jäävät menneisyyteen.

Tämän täyden hyväksynnän on oltava molemminpuolista.

25: Sinä olet rakkauden arvoinen.

Ehkä kaikkein tärkein, mutta vaikein kaikista opittavista – olet luonnostaan arvokas ihminen, joka on sen rakkauden arvoinen, jota olet valmis antamaan muille ihmisille.

Tämän itsearvostuksen ja itsensärakastamisen todellinen omaksuminen voi olla vuosia kestävä prosessi, joka näyttää erilaiselta meillä kaikilla, mutta se on todella kokemuksen ja sisäisen työn tulos monilla elämänalueilla.

Kun todella ymmärrät arvosi, lakkaat neuvottelemasta siitä ja antamasta aikaasi ihmisille, jotka eivät ansaitse sinua.

Itsesi rakastamisen määrä sanelee suoraan sen rakkauden laadun, jonka hyväksyt keneltäkään muulta.

Kehitä sitä ensin, ja kaikki, mikä on tätä vaatimustasoa alhaisempaa, alkaa pudota pois ja jättää tilaa vain sille, mikä on sinulle oikein ja hyväksi.

Elämä on yksinkertaisesti liian lyhyt hyväksymään vähempää.

Artikkelin 25 totuutta rakkaudesta on kirjoittanut kouluttajana, valmentajana ja kirjailijana toimiva James Sama.

25 totuutta rakkaudesta
Picture of Bloggaaja

Bloggaaja

SinkkuBloggaajan takana on vieraskynäkirjoitukset. Useita eri kirjoittajia.
0 0 ääntä
Arvio artikkeli
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Kaikki kommentit

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki

Sinkkujuhannus ☀️

Tuu mukaan 💘

Varaa paikkasi NYT - vielä ehdit.

Naisille jonotuslista käytössä.