Matka yksin: Kun parisuhdetta ei löydy

Kun parisuhdetta ei löydy, astuu elämään hiljainen tyhjyys, jonka täyttäminen voi tuntua aluksi vaikealta. Se voi olla kuin matka tuntemattomaan.

Moikka siellä, sinä kanssasinkku!

Ehkä istut juuri nyt sohvalla, mukava teekuppi kädessäsi ja mietit, miten tämä elämä sinkkuna oikein sujuu. No, samassa veneessä ollaan, sillä minäkin olen kulkenut tätä polkua yli 10 vuotta. En ole kunnolla ollut parisuhteessa tänä aikana, mutta hei, tässäpä on tarina siitä, miten tästä tiestä on tullut oman elämäni polku.

Kun parisuhdetta ei löydy

Tarina parisuhteen kariutumisen jälkeisestä yksinäisyydestä, kivusta sekä itsensä ja onnellisuuden löytämisestä.

Yksinäisyyden kipu

Ensimmäiset vuodet ilman vakavaa parisuhdetta olivat kivuliaita. Ystävien ja perheen ”Milloin löydät miehen?” -kommentit tuntuivat kuin puukoniskuilta ja yhteiskunnan odotukset ahdistivat. Tapasin miehiä, jotka eivät olleet valmiita sitoutumaan ja joka kerta se tuntui kuin olisin menettänyt palan itsestäni.

Matka yksin: Kun parisuhdetta ei löydy 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!
Matka yksin: Kun parisuhdetta ei löydy 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!

Itsensä uudelleenlöytäminen

Mutta sitten jotain tapahtui. Aloitin tarkastella itseäni syvemmin ja löysin uusia puolia. Huomasin, että osasin nauttia omasta seurastani ja arvostaa niitä pieniä hetkiä yksin. Opin, että itseään voi löytää uudelleen, vaikka olisi ollut pitkään ilman romanttista suhdetta.

Pettymykset opettajina

Jokainen pettymys toi mukanaan oppitunteja. Ei, se ei ole klisee vaan totuus. Olen tavannut miehiä, jotka eivät ole halunneet samaa kuin minä, mutta jokainen heistä on opettanut minulle jotain. Olen oppinut tuntemaan omat rajani, arvostamaan itseäni ja tiedän, mitä ansaitsen.

Ei parisuhdetta, ei ongelmaa

Vähän kuin se laulu: No woman no cry – mutta woman korvattuna man sanalla.

Nyt istun tässä, yli 10 vuotta myöhemmin, kirjoittamassa tätä juttua. Kappas vain, elämä ei sittenkään ole pysähtynyt vain siksi, ettei ole sitä parisuhde. Se on ollut täynnä yllätyksiä, kasvua ja itsensä ymmärtämistä. On ollut hetkiä, kun olen tuntenut olevani täysin yksin, mutta sitten on ollut niitä päiviä, kun olen tajunnut, että olen itse itselleni riittävä.

Parisuhde ei ole ainoa mittari onnelle ja täyttymykselle. Kun parisuhdetta ei löydy, voi keskittyä syventämään muita ihmissuhteita, olivat ne sitten ystäviä, perhettä tai itseä.

Kun parisuhdetta ei löydy

Kun parisuhdetta ei löydy

Tsempit sinne jonnekin

Jos siis sinä siellä jossain istut, ehkä kyynel silmäkulmassa tai hymy huulilla, niin muista tämä: Sinä pärjäät kyllä. Elämä kantaa, vaikka parisuhdetta ei olisi. On okei olla sinkku ja elämällä on silti merkitystä. Tämä matka ei ole loppu; se on vasta alku. Jatka eteenpäin omassa tahdissasi. Parhain rakkaus on se, jonka annat itsellesi.

Jatka sinkkuiluasi. Elämä on täynnä yllätyksiä ja niitä löytää hyvin sinkkunakin. Ei se parisuhde ehkä sittenkään ole se yksin autuaaksi tekevä. Siinä olet myös sinä, sen toisen kanssa. Itseäsi ei kannata suhteeseen paeta.

Ehkä joku päivä suhde tulee luoksesi ja vaikka ei tulisi, niin elämästä kannattaa nauttia.

Vinkkejä mitä tehdä (sillä aikaa kun parisuhdetta ei löydy):

 1. Itsetutkiskelu:
  • Pohdi omia arvojasi, tavoitteitasi ja intohimojasi.
  • Keskity tuntemaan itsesi syvemmin ja ymmärtämään, millainen kumppani olisi todella yhteensopiva kanssasi.
 2. Henkilökohtainen kasvu:
  • Käytä aikaa ja energiaa kehittääksesi itseäsi. Opiskele uusia taitoja, harrasta kiinnostavia aktiviteetteja ja laajenna omaa osaamisaluetta.
 3. Fyysinen hyvinvointi:
  • Panosta terveyteesi ja hyvinvointiisi. Liiku säännöllisesti, syö terveellisesti ja huolehdi riittävästä unesta.
  • Fyysinen hyvinvointi vaikuttaa positiivisesti mielialaasi ja itseluottamukseesi.
 4. Sosiaaliset suhteet:
  • Vahvista olemassa olevia ystävyyssuhteitasi. Laajenna sosiaalista verkostoasi osallistumalla harrastuksiin, tapahtumiin tai ryhmiin, jotka kiinnostavat sinua.
 5. Omaa aikaa:
  • Opettele nauttimaan omasta seurastasi. Löydä aktiviteetteja, jotka tuovat sinulle iloa ja tyydytystä itsenäisesti.
 6. Harrastukset ja muut toimet:
  • Syvenny harrastuksiisi ja löydä uusia kiinnostuksen kohteita.
  • Osallistu kursseille tai tapahtumiin, joissa voit kohdata samanhenkisiä ihmisiä.
 7. Itsearvostus:
  • Harjoittele positiivista ajattelua ja keskity vahvuuksiisi. Ole armollinen itsellesi ja tunnista omat saavutuksesi.
 8. Uusien ihmisten kohtaaminen:
 9. Mindfulness ja hyvinvointi:
  • Kokeile mindfulness-harjoituksia ja muita rentoutumismenetelmiä. Pysähdy hetkeksi ja anna itsellesi tilaa olla läsnä tässä hetkessä.
 10. Asenne ja positiivisuus:
  • Ylläpidä positiivista asennetta. Vaikka parisuhdetta ei ole vielä löytynyt, niin että elämä on silti täynnä mahdollisuuksia ja yllätyksiä.

Elämässä on vielä paljon kokemattomia seikkailuja, yllätyksiä ja ihania hetkiä odottamassa. Sinulla on aikaa ja tilaa löytää juuri se oikea tie, olipa se sitten parisuhteen, uran tai henkilökohtaisen kasvun polku. Anna itsellesi lupa unelmoida ja uskoa omiin mahdollisuuksiisi.

Kun parisuhdetta ei löydy
Picture of Bloggaaja

Bloggaaja

SinkkuBloggaajan takana on vieraskynäkirjoitukset. Useita eri kirjoittajia.
0 0 ääntä
Arvio artikkeli
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Kaikki kommentit

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki