”Pidän sinusta mutta”

"Minä pidän sinusta mutta… en halua sitoutua juuri nyt. Tsillataan ja katsotaan, mitä tapahtuu. Sopiihan se sinulle?"

”Minä pidän sinusta mutta… en halua sitoutua juuri nyt. Tsillataan ja katsotaan, mitä tapahtuu. Sopiihan se sinulle?”

Kun muistelen kirjoitustani päiväkirjassa, jonka nuorempi minäni oli kirjoittanut, se saa minut nyrpistelemään, koska on selvää, että minua vedätettiin.

Pidän sinusta mutta

Nuoret korvani kuulivat neljä taikasanaa. ”Minä pidän sinusta.” Ne eivät kuulleet, että tämä henkilö ei halunnut suhdetta, eivätkä huomanneet, että hän sanoi luultavasti samaa monille muillekin.

Törmään kerta toisensa jälkeen ystäviin, jotka toivovat parisuhdeneuvoja, ja vaikka he ovat usein vanhempia kuin tuolloinen nuori itseni, he ovat samassa tilanteessa.

He eivät kuitenkaan ymmärrä näitä yksinkertaisia totuuksia, joiden oppiminen vei minultakin liian kauan, nimittäin nämä:

  • Kun joku pitää sinusta, hän kertoo sen sinulle.
  • Jos haluat parisuhdetta, niin usko jokaisen sanaan. Kun hän sanoo, ettei halua, niin hän ei halua.
  • Tällä planeetalla on miljardeja ihmisiä; aivan varmasti löydät jonkun, joka haluaa sitoutua.

Jos kaipaat selkeitä esimerkkejä, tässä on muutamia lyhyitä päiväkirjamerkintöjä ja noloja hetkiäni, jotka voivat auttaa muistuttamaan sinua siitä, miksi parisuhteen määrittely on tärkeää.

Lue myös miten sinua voidaan johtaa harhaan.

He kertovat sinulle, etteivät he etsi suhdetta…

”Hän kertoi minulle, ettei hän etsi suhdetta, mutta tapailu sopii.”

Päiväkirjani on ristiriidassa tätä merkintää edeltävien ja seuraavien sivujen kanssa, joissa halusin vain olla oikeassa suhteessa ja saada poikaystävän.

Silti en kokenut voivani nirsoilla, joten jätin huomiotta: Lopulta hän vastaisi tunteisiini. Kun hän ei kuitenkaan lopulta vastannutkaan, niin totuushan oli jo hänen sanoissaan. Vaikkei hän ollut sanonut tarkkoja sanoja, hän ei ollut kertaakaan sanonut haluavansa enemmän kuin mitään rentoa. En yksinkertaisesti halunnut kuunnella.

"Pidän sinusta mutta" 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!
"Pidän sinusta mutta" 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!

He ”myöntävät”, että heillä on salaisia tunteita sinua kohtaan.

Olimme ulkona ja hän hymyili parhaalle ystävälleni ja minulle. Kun hänen komeat kasvonsa ilmestyivät eteemme, hän oli kuin unelma. Kuitenkin hän käveli nopeasti pois puhuakseen jonkun muun kanssa.

”Näytät hyvälle tänään”, hän sanoi ja siveli kevyesti polveaan polveani vasten. ”Pidän sinusta.” Sanat olivat taas musiikkia korvilleni. Kunnes hän taas vetäytyi nopeasti pois, kun yksi hänen kavereistaan alkoi lähestyä.

Kun joku oikeasti välittää sinusta, hänellä ei ole tarvetta pitää sitä salassa. Hän ei myöskään käyttäydy oudosti ollessaan kanssasi julkisesti, varsinkaan ystäviensä nähden.

He kertovat sitoutuvansa mahdollisesti myöhemmin

”Mulla nyt on sellainen hetki elämässäni etten voi sitoutua. Muutaman kuukauden kuluttua asiat voivat olla toisin ja olen valmis seurusteluun.”

Tässä vaiheessa kaikki muuttui.

Hänen siis sanoi, että hän AIKOI etsiä suhdetta. Se mitä hän oli sanonut aiemmin, ei merkinnyt, koska nyt oli todisteita siitä, että voisin olla hänen romanttinen kiinnostuksensa kohde.

Halusi hän myöntää sen itselleen tai ei, niin tämä mies yritti seurustella muiden kanssa ja palaisi lopulta takaisin exänsä luo, koska he seurustelivat yhä uudelleen ja uudelleen.

Voit haaveilla turvallisesti saavuttamattomasta

”Kysyin häneltä haluaisiko hän lähteä kanssani konserttiin parin kuukauden päästä ja hän vastasi, että mielellään. ”

Koko sen ajan, kun uneksin tulevaisuudesta. Hän oli palaamassa yhteen ex-tyttöystävänsä kanssa ja jutteli minulle sivusilmällä.

Kun katson taaksepäin, on helppo huomata, että mies teki kaiken, mitä hänen piti tehdä. Minulle kerrottiin suoraan, ettei hän ollut kiinnostunut suhteesta. Toki hän olisi pitänyt sovittaa tekonsa sanojensa mukaisiksi eikä flirttailla ja pelehtiä kanssani vähän, mutta annoin myös itseni tulla pelatuksi.

On oikesti parempi (tunnepuolen kannalta) olla yksin kuin tehdä kompromisseja. Kannattaa päästä eroon näistä emotionaalisesti tyhjentävistä ja hämmentävistä tilanteista, jotta voit olla saatavilla kun oikea henkilö tulee elämääsi.

Elämä on liian lyhyt käyttääksesi aikaasi johonkin, joka ei ole valmis jakamaan kanssasi samoja asioita.

Pidän sinusta mutta – toimintasuunnitelma

Jos kuulet lauseen ”Pidän sinusta, mutta”, se voi todellakin olla vihje siitä, että toinen henkilö ei ole välttämättä kiinnostunut vakavasta suhteesta tai on jollain tavalla epäröivä. Tässä on muutamia asioita, jotka voit harkita:

  1. Ole rehellinen itsellesi: Mieti, mitä itse haluat suhteelta. Jos etsit vakavaa suhdetta ja toinen henkilö vaikuttaa epäröivältä, saatat joutua pohtimaan, onko tilanne sinulle sopiva.
  2. Keskustele avoimesti: Pyydä lisätietoja siitä, mitä hän tarkoittaa. Keskustelu voi tuoda esiin molempien odotukset ja tarpeet suhteen suhteen.
  3. Älä pakota suhdetta: Jos toinen henkilö ei ole valmis sitoutumaan tai etsimään samaa kuin sinä, on tärkeää olla valmis hyväksymään tilanne sellaisenaan. Pakottamalla suhdetta voi aiheuttaa molemmille osapuolille turhia ongelmia.
  4. Anna aikaa: Jos toinen henkilö vaikuttaa epäröivältä, anna hänelle aikaa selvittää omat tunteensa ja ajatuksensa. Älä kiirehdi päätöksentekoa.
  5. Tarkista omat odotuksesi: Varmista, että omat odotuksesi suhteen suhteen ovat realistisia. Joskus on hyvä arvioida, odotatko liikaa liian nopeasti.
  6. Tee päätös omien tarpeidesi perusteella: Jos tilanne ei näytä etenevän toivomallasi tavalla, sinun on saatettava omat tarpeesi etusijalle ja päätettävä, onko järkevää jatkaa suhdetta vai etsiä jotain muuta.

On hyvä pitää mielessä, että kaikki eivät ole samassa vaiheessa elämäänsä tai valmiita samoille asioille suhteen suhteen. Avoimuus ja rehellinen keskustelu voivat auttaa selvittämään tilannetta ja tekemään parempia päätöksiä omasta hyvinvoinnistasi.

Pidän sinusta mutta
Picture of Bloggaaja

Bloggaaja

SinkkuBloggaajan takana on vieraskynäkirjoitukset. Useita eri kirjoittajia.
5 1 äänestä
Arvio artikkeli
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Kaikki kommentit

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki

Sinkkujuhannus ☀️

Tuu mukaan 💘

Varaa paikkasi NYT - vielä ehdit.

Naisille jonotuslista käytössä.