Emotionaalisesti kypsä mies – 12 merkkiä

Merkkejä, joiden perusteella tunnistat tyypin emotionaalisesti kypsä mies. Miten hän elää elämäänsä, miten hän kohtelee muita ympärillään olevia ja myös… miten hän kohtelee itseään.

12 merkkiä että olet kohdannut hänet: Emotionaalisesti kypsä mies.

Hänellä on kyky ottaa vastaan rakkautesi.

Emotionaalinen kypsyys on seurausta elämänkokemuksista ja tarkoituksellisesta kasvusta, jotka vievät ihmisen henkilökohtaisen kehityksen tielle. Se voimaannuttaa hänet olemaan kaikkialla (mm. ihmissuhteissaan) terveimpänä ja aidoimmalla versiolla itsestään.

Haasteena on usein tietää, kuka on oikeasti tehnyt tätä sisäistä työtä ja kuka vain esittää hyvää show’ta, joka vetää sinua puoleensa vääristä syistä.

Tässä artikkelissa keskustelemme joistakin merkeistä, joiden perusteella voit päätellä, onko mies todella emotionaalisesti kypsä sen perusteella, miten hän elää elämäänsä, miten hän kohtelee muita ympärillään olevia ja myös… miten hän kohtelee itseään.

Emotionaalisesti kypsä mies – 12 merkkiä

1: Hänellä on rauhoittava energia.

Tunteiden itsesäätely on jotain, joka tulee ajan, kokemuksen ja viisauden myötä.

On pelottavaa katsoa tunteitaan silmiin ja kokea ne täysin. Selvittää niiden juuret vai ovatko ne biologisen evoluution tuote.

Jos emme kuitenkaan kerää rohkeutta oppia mitä sisimmät tunteemme kertovat, pysymme niiden orjina.

Olemme pikemminkin reaktiivisia kuin reagoivia, toimimme impulssien ja vaistojen varassa sen sijaan, että pitäisimme tauon selvittääksemme, mitä alitajuntamme todella yrittää kertoa meille.

Tämä tauko, vaikkakin lyhyt, antaa meille aikaa, jota tarvitsemme ymmärtääksemme todella itseämme.

Sen jälkeen se auttaa meitä reagoimaan tarkoituksellisemmin ja harkitummin.

Kun kehitämme reagointiamme, saamme enemmän itseluottamusta erilaisissa tilanteissa, koska olemme oppineet luottamaan itseemme, osoittaneet itsellemme, että voimme ”käsitellä mitä tahansa” emmekä ole vain defloneita.

Tämä itsevarmuuden taso tuo mukanaan tyyneyttä ja rauhaa, joka ilmenee tasaisena ja vakaana energiana.

Oletko koskaan ollut sellaisen miehen seurassa, joka vaikuttaa jatkuvasti kiihtyneeltä? Joka reagoi äärimmäisillä tavoilla muuttuviin olosuhteisiin tai ärsykkeisiin ympärillään? Vaikka tämä ei tee hänestä huonoa ihmistä ja reaktiotasolle on lukemattomia selityksiä, se ei ehkä kuitenkaan vastaa sitä ihmistyyppiä, jonka kanssa haluaisit olla ja joka on tehnyt työtä hallitakseen reaktioitaan.

Emotionaalinen kypsyys antaa hänelle paremmat edellytykset olla kärsivällisempi ja ymmärtäväisempi myös teidän suhteessanne.

2: Hän sanoo, mitä tarkoittaa sekä tarkoittaa, mitä sanoo.

Tunnekypsyyden ymmärtämiseksi auttaa kun ymmärtää epäkypsyyttä.

Epäkypsyys on aina ulkoisen vahvistuksen ja hyväksynnän hakemista. Tuntiakseen olonsa hyväksi se tarvitsee muiden kehuja ja kohteliaisuuksia.

Toki – me kaikki nautimme ulkoisesta hyväksynnästä, mutta siitä nauttimisen ja sen varaan laskemisella on suuri.

Kun mies on vielä epäkypsässä elämänvaiheessa, hän sanoo ja tekee asioita, jotka on suunniteltu nimenomaan tuon hyväksynnän saamiseksi. Näin tehdessään hän sanoo asioita vain siksi, että ne ”kuulostavat hyvältä”, ei siksi, että hän todella tarkoittaa niitä.

Kun mies kasvaa tämän elämänvaiheen ohi, päämääräksi tulee rehellinen elämä ja rehellisyys perustuu siihen, että ihmisen sanat vastaavat hänen tekojaan.

Tätä on tärkeää tarkkailla erityisesti suhteen alkuvaiheessa, koska silloin ihmiset ”toimivat parhaimmillaan”. He sanovat asioita, joita haluat kuulla, käyttäytyvät aina hyvin ja tekevät parhaansa hurmatakseen sinut.

Kysymys ei kuitenkaan ole siitä, mitä hän sanoo, vaan siitä, mitä hän tekee sen tueksi… ja kuinka johdonmukaisesti hän tekee sen.

Emotionaalisesti kypsä mies - 12 merkkiä 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!
Emotionaalisesti kypsä mies - 12 merkkiä 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!

3: Joskus hän ei sano mitään.

Tunne-elämältään kypsymättömien miesten on aina todistettava itseään sinulle.

Sitä varten heidän on, no… aina puhuttava. Yleensä itsestään. Ja kuinka ovat suosittuja naisten keskuudessa. Myös jotkut kerskailevat potenssillaan.

He kokevat hiljaisuuden epämukavalta, koska tuo tyhjä tila saa heidät hermostumaan siitä, mitä ajattelet, oletko kyllästynyt, etkö pidä heistä, tai jos he hukkaavat tilaisuuden kertoa sinulle, kuinka upeita he itse ovat.

Niinpä he täyttävät tuon tilan yleensä ”ominaisuuksilla ja eduilla”, joita heidän seuransa tarjoaa.

Joillekin ihmisille kylläkin tulee epämukava olo hiljaisuudessa ja he etsivät tapoja täyttää tuo aukko monista eri syistä. Sanoisin kuitenkin, että se kuuluu samaan sateenvarjoon kuin edellä mainittu persoonallisuus, eikä se ole ”emotionaalisesti kypsää”.

Jotkut näistä kohdista voivat olla kiistanalaisia ja jakavia, koska aivan ilmeisesti kaikki eivät pysty täysin hallitsemaan reaktioitaan ärsykkeisiin, mikä ei tee heistä yhtään vähempiarvoisia.

Kriteerit, jotka tässä tapauksessa on kuitenkin täytettävä, ovat emotionaalisesti kypsän miehen kriteerit – ja mielestäni yksi näistä kriteereistä on kyky yksinkertaisesti kuunnella, omaksua ja tuumia tietoa ilman, että hänen tarvitsee aina esittää omia mielipiteitään ja ajatuksiaan.

Kun hän puhuu, ihmiset hänen ympärillään tietävät, että se on merkityksellistä ja harkittua. ”Hiljaiset vedet virtaavat syvälle”, kuten sanonta kuuluu.

4: Häntä voidaan haastaa ilman, että hän tuntee itsensä uhatuksi.

Haastetuksi tuleminen ja uhatuksi tuleminen ovat kaksi hyvin erilaista asiaa – mutta sen tunnistaminen vaatii emotionaalista kypsyyttä.

Ne, jotka arvostavat kasvua ja muutosta, toivottavat haasteet tervetulleiksi elämäänsä. He ymmärtävät, että se tuo mahdollisuuden ongelmanratkaisuun, ajattelutapojensa muuttamiseen ja ylittää mitä he luulivat olevan mahdollista, jotta he voivat selvittää haasteet.

Ilman tätä näkökulmaa jokainen haaste tuntuu kuitenkin uhalta.

Kun olet eri mieltä, se on uhka hänen mielipiteilleen.

Kun töissä on kilpailua, se on uhka hänen työpaikalleen.

Kun ilmaantuu ongelma, jota on vaikea ratkaista, se on uhka hänen egolleen.

Elämän on joskus uhkia, mutta meidän on kyettävä selvästi näkemään ero näiden kahden välillä, ettemme ole vaarassa kohdella yhtä kuin toista.

Haasteet ovat osa elämää ja jos päätät viettää elämäsi tämän ihmisen kanssa, tulette kohtaamaan paljon haasteita yhdessä.

Terveyshaasteita, taloudellisia haasteita, yhteensopivuushaasteita, kasvatushaasteita – luettelo jatkuu.

Kysymys ei ole siitä, tuleeko niitä eteen (niitä tulee)… vaan siitä, miten hän on varustautunut käsittelemään niitä, kun niitä tulee.

5: Hän saa sinut tuntemaan olosi turvalliseksi.

Koska puhumme emotionaalisesta kypsyydestä, tässä kohdassa on kyse myös emotionaalisesta turvallisuudesta.

Tietenkin kaikenlainen turvallisuus on parisuhteessa olennaista, sillä kukaan, joka tuntee olonsa turvattomaksi millään tavalla, ei voi antaa itseään täysin toiselle ihmiselle – eikä hänen pitäisikään antaa.

Emotionaalinen turvallisuus on kuitenkin sitä, kun voit tuntea olosi mukavaksi avautua ja rakentaa syvän siteen toisen ihmisen kanssa ilman tuomitsemista.

Emotionaalinen kypsyys on hyväksyvää ja rakastavaa. Se pitää sisällään tilaa, johon voit astua miettimättä, mikä on ”juju” tai mitä on tulossa seuraavaksi.

Emotionaalinen kypsyys pitää sinulle turvallisen paikan, koska se on jo luonut tuon paikan itselleen. Jos joku ei ole vielä tehnyt tuon tason työtä ja elää itse myllerryksessä ja kaaoksessa, miten voitte odottaa mitään erilaista, kun astutte tuohon maailmaan?

Houkuttelevan sinkkumiehen paradoksi
Emotionaalisesti kypsä mies – 12 merkkiä.

6: Hän ottaa vastuun.

Kuinka monen sellaisen miehen kanssa olet ollut, joka on vältellyt kaikkea vastuuta vääryyksistä? Tai jotka kieltäytyivät myöntämästä virheitä? Tai jotka yksinkertaisesti saattoivat vain… olla olematta syyllisiä? Kieltäytyi pyytämästä anteeksi (koskaan)?

Luulen, että olemme kaikki samaa mieltä siitä, että tämä ei todellakaan täytä ”emotionaalisen kypsyyden” tunnusmerkkiä, itse asiassa päinvastoin.

Tästä seuraa, että sen vastakohta olisi merkki emotionaalisesta kypsyydestä – kyky ja halu ottaa vastuu teoistaan.

Ei tosin vain teoista, vaan myös ajattelutavasta, henkilökohtaisesta kehityksestä, onnistumisista, epäonnistumisista, voitoista, virheistä…

Yhdysvaltain merivoimien SEALS-joukoissa vallitsee filosofia, joka tunnetaan nimellä ”äärimmäinen vastuu” ja jonka motto on ”kaikki on minun syytäni”.

Aluksi tämä saattaa vaikuttaa itsesääliltä tai jopa voimattomalta – mutta mitä enemmän tutkimme asiaa, sitä enemmän ymmärrämme, että kyse on vastuunottamisesta. Olla se, joka ”tulee esiin” ja tekee tarvittavan muutoksen. Etsiä ratkaisua ongelmaan, aiheutitpa sen itse tai et.

Tällaiset miehet ovat vankka joukkuekaveri ja kumppani elämässä, koska he ovat luotettavia ja luotettavia. Voit luottaa siihen, että he myös pitävät puoliasi – koska se on osa heidän luonnettaan.

7: Hän tietää, mihin hän on (tai ei ole) valmis.

Oletko tehnyt sen ennenkin? Olet yrittänyt ”korjata” jonkun henkilön. Olet ottanut ”projektin” kumppanin sijaan. Olet vakuuttanut itsellesi, että jos vain rakastat häntä tarpeeksi/oikealla tavalla/oikealla intensiteetillä, hän tulee järkiinsä ja elätte onnellisina elämänne loppuun asti…

Sitten, kuukausien – tai ehkä jopa vuosien yrittämisen jälkeen – olet sisäistänyt, että asiat eivät vain toimi näin.

Sillä ei yksinkertaisesti ole merkitystä, mitä sanot tai teet, jos joku ei ole valmis päätämään sinua elämäänsä.

Tiedät sen itsekin kun ette ole valmiina. Olet juuri eronnut tai käymässä läpi myrskyisää elämänvaihetta, kyse ei yksinkertaisesti ole siitä, mitä joku muu sanoo tai tekee, vaan ainoastaan siitä, mihin tunnet olevasi valmis.

Emotionaalisessa kypsyydessä on kyse tietoisuudesta.

Se ei pakota itseään väärään suhteeseen väärään aikaan.

Se ei vakuuta itselleen, että se on valmis johonkin, mihin se ei ole.

Se tuntee itsensä tarpeeksi ymmärtääkseen, että vääristä syistä toimiminen tuo vain lisää sydänsuruja ja surua myöhemmin.

Jos hän on valmis – sinä tiedät sen ja tunnet sen. Jos hän ei ole, jäät aina miettimään hänen tunteitaan.

8: Hän kykenee itsetutkiskeluun.

Emotionaalisesti kypsät miehet ymmärtävät sisäisen tutkiskelun haasteen, mutta myös sen arvon, että he voivat olla rehellisiä siitä, mitä (ja ketä) he näkevät.

Tämä on yksi vaikeimmista asioista, joita kukaan meistä voi tehdä, koska se edellyttää, että katsomme itseämme sensuroimattomasti ja mahdollisesti emme pidä siitä, mitä löydämme.

Siinä piilee kuitenkin sen arvo – ymmärtää itseämme sellaisella tasolla, jota harva on valmis tekemään. Se antaa meille selkeyttä ja kyvyn nähdä hyvät, huonot, epävarmat ja hankalat asiat.

Vaikka jotkut saattavat kauhistua ajatusta, on tärkeää ymmärtää, että parannuksia itsessä ei voi tehdä, ellei ensin tunnista ja tunnusta, millä alueilla niitä tarvitaan.

On helppo välttää sellaista, mitä emme halua nähdä ja jopa teeskennellä, ettei sitä ole olemassa. Vaikeinta – mutta myös tärkeintä – on kohdata ne suoraan. Se vaatii todellista voimaa ja kypsyyttä.

9: Hän osaa asettaa tarpeesi etusijalle.

💞 Suurissa ihmissuhteissa ei ole kyse antamisesta ja ottamisesta, vaan antamisesta ja antamisesta 💞

Todellisen kumppanuuden muodostaminen jonkun kanssa ei voi koskaan tapahtua, jos jompikumpi (tai molemmat) ihmiset säilyttävät itsekkäät taipumuksensa, jotka palvelivat heitä sinkkuaikana.

Sama ajattelutapa ei yksinkertaisesti päde intiimin suhteen tai perheen rakentamiseen.

Meidän on oltava valmiita tekemään kompromisseja, uhrautumaan ja antamaan kumppanillemme kaikin tavoin – emotionaalisesti, fyysisesti ja henkisesti – ja hänen on tehtävä sama meille vastineeksi, kun hän vastaa meidän ponnisteluihimme.

Jos mies tekee edelleen kaikkensa elääkseen ikään kuin hän olisi sinkku… antakaa hänen elää.

Kun olemme nuoria ja kirjoitamme innostuneina listan haluista ja tarpeista, joita ihanteellisella kumppanillamme on – ”kärsivällisyys” ei aina ole listan kärjessä.

Oikea mies tukee sinua näillä 13 tavalla
Emotionaalisesti kypsä mies – 12 merkkiä.

10: Hän on kärsivällinen.

Kun kypsymme ja saamme lisää elämänkokemusta, tapaamme enemmän ihmisiä ja ymmärrämme, millä elämässä on oikeasti merkitystä – tulee selväksi, että kärsivällisyys on suuri tekijä suhteen laadussa ja siinä, miten kaksi ihmistä sulauttaa elämänsä yhteen.

Kärsivällisyyttä tarvitaan, kun tutustumme toisiimme, opettelemme erilaisista perheperinteistä, suunnittelemme yhdessä juhlia tai tapahtumia, tapaamme toistemme perheitä ja ystäviä – ehdottomasti myös häitä suunniteltaessa.

Kärsivällisyys on merkki emotionaalisesta kypsyydestä, koska siinä ymmärretään, ettei ole mitään järkeä kiirehtiä, jos haluaa sen kestävän ikuisesti.

11: Häntä inspiroi vahvuutesi, ei pelota se.

Parisuhde on kumppanuutta. Meidän on tultava toimeen toisen ihmisen kanssa rakentaaksemme molempien haluaman elämän ja rakkauden – eikä tämä voi tapahtua, jos vain yksi ihminen tekee työtä tai ponnistelee.

Se ei voi myöskään tapahtua, jos toinen henkilö ajattelee, että aktiivinen kumppani tarkoittaa, että hän yrittää ”voittaa” tai ”saada varjoon” häntä.

Sen sijaan meidän on nähtävä tämä sellaisena kuin se todella on: Joku tekee töitä suhteemme eteen.

Tiimityö saa unelman toimimaan.

12: Hän elää täydessä linjassa identiteettinsä kanssa.

Identiteettimme ja tarkoituksemme ovat kaksi liikkeellepanevaa voimaa siinä, miten vietämme päiviämme. Ne määräävät onnellisuutemme ja täyttymyksemme tason. Ne ohjaavat päätöksentekoamme ja varmistavat, että elämme arvojemme ja uskomustemme mukaisesti.

Identiteetin ja tarkoituksen epäselvyys voi siis aiheuttaa hämmennystä ja ristiriitoja omassa itsessä.

Miten voimme tehdä oikean päätöksen ”minun” kannalta, jos emme tiedä, kuka se on?

Miten voimme noudattaa arvojamme, jos ne ovat meille epäselvät?

Miten voimme valita oikean kumppanin, jos emme tiedä, mitä (tai ketä) todella etsimme elämässä?

Mies, joka on tehnyt työtä identiteettinsä kehittämiseksi ja vaalimiseksi, on rakentamassa elämäänsä tämän keskeisen teeman ympärille. Tämän seurauksena hän pystyy tunnistamaan oikeat asiat (ja ihmiset), kun niitä tulee vastaan.

Oikealle miehelle – se tarkoittaa sinua.

Sinkkutapahtumat - kivaa tekemistä sinkuille
Sinkkutapahtumat -sinkuille livetapahtumia ja ilmaista seuranhakua.

Artikkelin Emotionaalisesti kypsä mies kirjoittaja on James Sama, joka on kansainvälisesti tunnustettu puhuja, kirjailija ja henkilökohtaisen kehityksen valmentaja.

Emotionaalisesti kypsä mies - 12 merkkiä.
Picture of Sari

Sari

Sari on ollut Sinkkutapahtumissa mukana alusta lähtien ja perustajajäseniä. Hän on Sinkkujuhannuksen pääjärkkäri sekä järjestää retkeilyä, fillarointia, vuohikävelyitä, pikadeittejä, retriittejä ym. Sinkkuuden aalloilla jo kaksinumeroinen luku vuosia, joten genre on hyvin tuttu.
0 0 ääntä
Arvio artikkeli
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Kaikki kommentit

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki