Miksi sopivan naisen löytäminen on vaikeaa miehelle?

Taidot, joita miehet tarvitsevat kumppanin löytämiseksi, ovat muuttuneet. Miksi sopivan naisen löytäminen on vaikeaa miehelle?
Miksi hyvän naisen löytäminen on niin vaikeaa yli 35-vuotiaille sinkkumiehille?

Taidot, joita miehet tarvitsevat kumppanin löytämiseksi, ovat muuttuneet.

Eräs 38-vuotias miespuolinen ystäväni valitti minulle hiljattain, kuinka vaikeaa on löytää hyviä naisia. Ja hänellä on osoittaa asioita väitteensä tueksi.

Yhdellä hänen viimeisimmistä treffeistään oli nilkkaranneke. Eikä mikään söpö sellainen. Rikollisten nilkkaranneke.

Miksi sopivan naisen löytäminen on vaikeaa miehelle?

Ystäväni on ns. hyvä löytö mieheksi. Tai mitä monet kutsuisivat ”laadukkaaksi mieheksi”. Hänellä on oma koti ja hän saa tarpeeksi hyvää elantoa, jotta hänen elämänsä olisi mukavaa.

Mutta hänellä on yksi ongelma. Hän haluaa älykkään, urasuuntautuneen, empaattisen, hoivaavan ja rehellisen naisen. Toki hän haluaisi naisen olevan nuori ja viehättävä, mutta ne eivät voi olla hänen ainoat kriteerinsä. (Editorin kommentti: urasuuntautunut ja hoivaava <— ehkä olisi hyvä miettiä kumpi).

Tuolle unelmien naiselle ei ole väliä kuinka paljon rahaa miehellä on tilillä. Tuon naisen valloittamiseksi ominaisuuksilla on enemmän väliä kuin tyylillä.

Tervetuloa deittailun uuteen aikakauteen, jossa kaikki, mikä kiiltää, on nyt vanhaa. Nyt raha tekee vaikutuksen vain harvoihin.

Tämä ei ole ainoa tapa, jolla deittimaisema on muuttunut viime vuosikymmenen aikana. Ja valitettavasti monien miesten on vaikea tietää miten menetellä.

Miksi sopivan naisen löytäminen on vaikeaa miehelle? 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!
Miksi sopivan naisen löytäminen on vaikeaa miehelle? 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!
Miksi sopivan naisen löytäminen on vaikeaa miehelle?

Naiset haluavat kumppanin, eivät elättäjää.

Termi ”elättäjä” tuli sanastoon 1820-luvulla. Elättäjä oli siis ensisijainen rahan ansaitsija, joka toi leivän kotiin.

Niin, naiset eivät siis enää tarvitse leiväntuojaa. Nykyään useimmat naiset välttelevät hiilihydraatteja, ja ne, jotka eivät välttele, voivat tuoda kotiin omat hemmetin rinkelinsä.

Vuonna 2020 USA:ssa tehdyn kotitalouksien tuloja koskevan tutkimuksen mukaan 41 prosenttia äideistä oli perheensä pääasiallinen elättäjä. (Huom: viimeisimmät saatavilla olevat tiedot olivat vuodelta 2017, eikä niissä kumma kyllä ollut mukana lapsettomia koteja. Tyypillisesti lapsettomien naisten tulotaso nousee).

Jotkut miehet ovat edelleen kiinni elättäjämentaliteetissa. Heille on opetettu, että jos he tekevät kovasti töitä ja ansaitsevat kunnon palkkaa, se antaa heille korkeamman aseman. Sitä myötä myös valinnanvaraa naisissa.

Sen sijaan naiset sanoivat, että hemmettiin tämä ”miehet elättäjinä” -hölynpöly ja elättivät itsensä. Vuonna 2021 naisten osuus kaikista Yhdysvaltojen korkeakouluopiskelijoista oli 59,5 prosenttia. Nykyään naisia on korkeakouluissa 4:3 enemmän kuin miehiä.

Vuonna 2019 yli 25-vuotiaat ja sitä vanhemmat naiset ohittivat miehet korkeakoulutetussa työvoimassa. Myös alle 30-vuotiaat naiset kuroivat vihdoin palkkakuilun umpeen 22 kaupungissa. Palkkaeron ennustetaan kaventuvan entisestään, kun koulutuserot kasvavat Gen Z:n ja seuraavien sukupolvien myötä.

Vuosikymmenien ajan miehille luvattiin heteronormatiivisten ja perinteisten perheideaalien satu. Isä on linnan kuningas, ja äiti on kuningatar, talonmies, piika ja jos he ovat todella harhaisia… seksikissa korkokengissä sekoittamassa hänelle drinkkiä.

Nyt miesten on tarjottava jotain, mitä he eivät ole koskaan oppineet tarjoamaan – kumppanuutta.

Toki nainen haluaa edelleen hyvin ansaitsevan kunnianhimoisen miehen, mutta ei siksi, että hän voi ostaa upean kämpän. Useimmat naiset haluavat hyvätuloisen miehen, koska he haluavat seurustella tasa-arvoisensa kanssa. Ensimmäistä kertaa historiassa assortatiivinen pariutuminen on korvannut hypergamia.

Miesten haasteet deittailussa. Miksi deittailu on vaikeaa miehelle?
Miksi sopivan naisen löytäminen on vaikeaa miehelle?

Naisten vaatimukset nousevat. Miesten vaatimukset laskevat.

Pyyhkäisykulttuurissamme monet sinkut valittavat, että deittailusta on tullut tyytymättömyyden lähde. Pew Research Centerin vuonna 2020 tekemässä tutkimuksessa sinkuilta kysyttiin, miksi seurustelu on nykyään vaikeampaa.

56 prosenttia naisista oli samaa mieltä väitteestä, että ”on vaikea löytää jotakuta, joka vastaa heidän odotuksiaan”. Mutta vain 35 prosenttia miehistä koki, että heidän odotuksensa eivät täyty.

Miksi naiset ovat niin paljon tyytymättömämpiä seurusteluun?

Monet väittävät, että miehet eivät täytä naisten odotuksia, koska naisten odotukset ovat epärealistisia. Ja sitten he vetävät sen, miksi ”80 prosenttia naisista valitsee vain 20 prosenttia parhaista, viehättävistä miehistä”. Valitettavasti nettideittisovelluksista saadut tiedot eivät tue tätä väitettä.

Näen toisenlaisen ongelman. Kyse ei ole siitä, että naisten vaatimukset olisivat liian korkeat. Vaan miesten vaatimukset ovat liian alhaiset. (Ja ”matalilla” tarkoitan pinnallisia.) Useimmat miehet seurustelevat naisen kanssa, jolla on paljon puutteita… kunhan hän on vain ns. seksikäs.

Voit syyttää minua virheellisyydestä, mutta tutkimus tukee tässä asiassa.

Tutkijat testasivat kaikkien aikojen hauskimmassa tutkimuksessa Hot/Crazy Matrixin paikkansapitävyyttä. Tässä YouTube-videossa naisten ”kuumuus” asetettiin x-akselille ja heidän ”hulluutensa” y-akselille asteikolla 1-10. Vaikka Hot/Crazy-asteikossa oli ilmeisesti tarkoitus olla röyhkeä, siinä oli jonkin verran totuutta. Miehet haluavat kuumimmat naiset, jotka aiheuttavat heille vähiten ongelmia.

Miksi sopivan naisen löytäminen on vaikeaa miehelle?

Valitettavasti miehet ilmeisesti rakastavat ongelmia.

Tässä tutkimuksessa miehet ilmoittivat olevansa valmiita tapailemaan naisia, joilla on ”psykopatia” ja ”rajatilapersoonallisuushäiriö” (BPD), kunhan nainen on viehättävä. Sitä vastoin nämä piirteet olivat naisille esteenä.

Tehdäkseni asian selväksi, en väitä, että kukaan BPD:tä tai psykopatiaa sairastava henkilö ei olisi rakkauden arvoinen tai ettei hän hallitsisi terveysongelmiaan. Psykopatiaa tutkitaan liian vähän, mutta BPD:tä koskeva tutkimus on kiistaton. Meta-analyysitutkimuksissa BPD:stä kärsivillä todettiin olevan huomattavasti suurempi määrä lähisuhdeväkivaltaa. Eräässä toisessa tutkimuksessa havaittiin, että BPD-vangit olivat huomattavasti yliedustettuina vankiloissa, erityisesti naisvangit.

Väkivallan kanssa korreloivat persoonallisuushäiriöt eivät kuitenkaan ole vain sellaisia, jotka heiluttavat punaista lippua naisille eivätkä miehille. Eräässä toisessa tutkimuksessa, jossa tutkittiin yli 12 000 deittisovelluksen käyttäjää, havaittiin, että naisen profiilissa olevat kielioppivirheet estivät miehiä ottamasta yhteyttä naisiin vain 11 prosentissa tapauksista. Mutta naiset ottivat yli 300 prosenttia epätodennäköisemmin yhteyttä miehiin, joiden deittiprofiilin kielioppi oli huono.

Mutta kun miehet tarvitsevat kumppaniltaan vain yhtä paljon kunnianhimoa kuin labradorinnoutajalla, naisten vaatimukset jatkavat nousuaan. Pew Research Centerin tuoreessa tutkimuksessa kysyttiin miehiltä ja naisilta, mitä ominaisuuksia he etsivät kumppaniltaan eniten. Naisista 78 prosenttia vastasi ”vakituinen työpaikka”, kun taas miehistä vain 46 prosenttia välitti siitä, onko nainen ansiotyössä. Miehet mainitsivat ensimmäiseksi toivotuimmaksi ominaisuudeksi ”samanlaiset ajatukset lasten hankkimisesta ja kasvattamisesta”.

Valitettavasti naisten ei tarvitse jakaa lasten kasvatusstrategioita miesten kanssa, koska he voivat halutessaan hankkia lapsia ilman miehiä.

Kouluttautuneet naiset valitsevat äitiyden avioliiton sijasta.

Monet ovat valinneet sinkkuuden. Viime vuonna jopa Yhdysvalloissa oli alhaisin avioitumisaste sitten vuoden 1867, jolloin avioliitot rekisteröitiin ensimmäisen kerran.

Tietenkin myös monet miehet valitsevat sinkkuuden (tai ovat pakotettuja valitsemaan sen). Pew Research Centerin vuonna 2019 tekemän tutkimuksen mukaan 39 prosenttia miehistä oli naimattomia, kun taas naisista 36 prosenttia. Näin ei ollut kolmekymmentä vuotta sitten, jolloin naimattomia naisia oli enemmän kuin naimattomia miehiä.

Mutta ei ole vaikea nähdä, miten jouduimme tähän sotkuun. Vuosisatojen ajan yksiavioisuus kahlitsi naiset ja miehet avioliittoihin, joita kumpikaan ei halunnut. Miesten oli pakko valita hedelmällisiä morsiamia kuin siitoseläimiä, ja naisten oli pakko vaihtaa neitsyys, myötäjäiset ja hedelmällisyys yhteiskunnan hyväksymään siviilisäätyyn.

Nyt yhteiskunta ei arvostele sinua siviilisäätysi mukaan. Myöskään ”avioliiton ulkopuolella syntyneet” lapset eivät enää pitkään aikaan ole ollut se tabu, joka ne ennen olivat. Vuonna 1990 28 prosenttia syntyneistä oli avioliiton ulkopuolella. Vuoteen 2016 mennessä luku oli noussut 40 prosenttiin.

Tätä suuntausta johtavat kuitenkin koulutetut naiset. Johns Hopkinsin yliopiston sosiologin Andrew Cherlinin tutkimuksessa havaittiin, että aviottomien äitien syntyvyys kasvoi eniten koulutetuilla naisilla. Vuonna 1996 vain 4 prosenttia korkeakoulutetuista kolmekymppisistä naisista oli saanut lapsen avioliiton ulkopuolella. Nykyään tämä osuus on noussut 24,5 prosenttiin.

Uskottomuus on lisääntynyt naisilla, ei miehillä.

Miesten uskottomuusaste on keskimäärin korkeampi. (Tai pitäisikö sanoa… heidän ilmoittamansa uskottomuusasteet ovat korkeammat.) Vuonna 2018 20 prosenttia miehistä ilmoitti harrastaneensa seksiä muun kumppanin kuin puolisonsa kanssa, kun taas vain 13 prosenttia naisista myönsi saman.

No, nyt naiset ovat saamassa heitä kiinni.

Hän ei halua seurustella kanssasi muttei myöskään menettää sinua
Miksi sopivan naisen löytäminen on vaikeaa miehelle?

Vuodesta 1990 naisten uskottomuusaste on kasvanut 40 prosenttia, mutta pysynyt suunnilleen samana miesten keskuudessa. Mielenkiintoisinta on, että uskottomuus oli suurinta 50-69-vuotiailla naisilla. Boomer-ikäisistä on tulossa ärtyisiä.

Uskottomuuden lisääntymiseen naisilla epäillään olevan kaksi syytä.

Yhden teorian mukaanuseammat 30- ja 40-vuotiaat naiset ovat vähentäneet deittalua. Myöhemmin nämä naiset pettävät todennäköisemmin pienituloisempia miehiä.

Esimerkiksi tutkija Corinne Low tutki hiljattain iän ja tulojen yhtymäkohtaa avioliittomarkkinapreferensseissä. Low havaitsi, että naiset menivät naimisiin useammin pienituloisempien miesten kanssa parikymmentäseitsemän ikävuoden jälkeen. Low teoretisoi, että vanhemmat naiset menevät naimisiin pienituloisempien kumppaneiden kanssa, koska varakkaammat miehet valitsevat nuorempia naisia. Ilmeisesti useimmat lapsettomat miehet suosivat nuorempia naisia, koska nuoret naiset ovat hedelmällisempiä. Ei mikään ihme.

Miksi sopivan naisen löytäminen on vaikeaa miehelle? 3 | 3 Tapahtumia sinkuille!
Connie Low— Pricing the Biological Clock: The Marriage Market Costs of Aging to Women, August 2022.
Miksi sopivan naisen löytäminen on vaikeaa miehelle?


Naisten korkeammalle uskottomuusasteelle on kuitenkin nykyaikaisempi syy. Kun yhä useammat naiset vapautuvat taloudellisesta riippuvuudesta miehistä, he pettävät enemmän. Rahalla on aina enemmän valtaa kuin seksillä.

Tämä vallan siirtyminen näkyy suhteiden jälkimainingeissa. Naiset eivät ainoastaan petä enemmän, vaan he tuntevat siitä myös vähemmän syyllisyyttä. Tuoreessa tutkimuksessa todettiin, että naiset ilmoittivat itsetuntonsa ja elämäntyytyväisyytensä kasvaneen sen jälkeen, kun heillä oli ollut suhde. Samaan aikaan miehet sanoivat, että heidän suhteensa johtivat vain syyllisyyteen ja katumukseen.

Toisin sanoen yhä useammat naiset saattavat pettää, koska heidän taloudellinen vaikutusvaltansa saa heidät tuntemaan, että heillä on oikeus pettää.

Nämä tilastot saattavat vaikuttaa masentavilta, mutta nykyaikaisessa rakkaudessa on toivoa. Eli Finkle ennustaa kirjassaan The All or Nothing Marriage (Kaikki tai ei mitään -avioliitto), että kun yhä useammat pariskunnat valitsevat taloudelliseen tasa-arvoon perustuvan avioliiton, elossa olevat liitot ovat kaikkein kestävimpiä. Ottakaa tämä kannustuksena ja ei muuta kuin liikkelle etsimään kumppania!

Onneksi useimmat miehet ovat kehittyneet ja näkevät kumppaninsa yhteistyökumppanina, jonka kanssa on samat arvot ja tulevaisuudennäkymät.

Ratkaisu useimmille miehille on ilmeinen. Jos miehet haluavat kumppanin, joka on samalla tasolla kunnianhimossa, ystävällisyydessä ja älykkyydessä, on valittava naiset näiden olennaisempien ominaisuuksien perusteella.

Kauniilla ja nuorella ei ole enää niin paljon painoarvoa.

Sinkkutapahtumat - kivaa tekemistä sinkuille
Sinkkutapahtumat -sinkuille livetapahtumia ja ilmaista seuranhakua

Artikkelin Miksi sopivan naisen löytäminen on vaikeaa miehelle? on kirjoittanut Carlyn Beccia.

Miksi sopivan naisen löytäminen on vaikeaa miehelle?
Bloggaaja

Bloggaaja

SinkkuBloggaajan takana on vieraskynäkirjoitukset. Useita eri kirjoittajia. Haluatko kirjoittaa sinkkublogiin? Voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai SinkkuBloggaajan profiilia hyödyntäen. Lähetä kirjoituksesi täältä.
5 1 äänestä
Arvio artikkeli
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Kaikki kommentit

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki

Tilaa viikkokirje

Löydä muita samassa elämäntilanteessa olevia sinkkuja.