Miesten haasteet deittailussa

Mitkä ovat miesten haasteet deittailussa? Ja miten helpottaa niitä? Deittiasiantuntijan neuvoja miehille treffien ja deittailun saralla. Et ole yksin ongelman kanssa.

Miesten kohtaamat suurimmat kipuilut deittaillessa naisia.

Mies kohtaa deittailussa paljon haasteita. Mitä ne ovat ja voiko niille tehdä jotain?

Miesten haasteet deittailussa

Voisin keskustella päinvastaisesta naisten osalta. Mutta useimmat treffejä koskevat artikkelit on suunnattu naisille. Ei ole mikään salaisuus, että suurin osa deittineuvoista ja -resursseista on suunnattu naisille. Itse asiassa Hinge-deittisovelluksen tekemän tutkimuksen mukaan 84 prosenttia sen käyttäjistä oli naisia ja vain 16 prosenttia miehiä. Tämä ero näkyy myös kirjakauppojen itseapu- ja neuvontaosastoilla, joiden hyllyt ovat täynnä naisille suunnattuja kirjoja, joissa on parisuhdeneuvoja.

Mutta miksi näin on? Ehkä se johtuu siitä, että jotkut naiset on perinteisesti nähty sellaisina, jotka etsivät parisuhdetta ja tarvitsevat siksi neuvoja ja ohjausta. Tai ehkä se johtuu siitä, että miehet on sosiaalistettu pitämään tunteensa ja seurustelukamppailunsa omana tietonaan.

Useimmat naiset eivät kuitenkaan kuuntelisi minua. Olen hieman liian suorasukainen. Mene kuuntelemaan Derrick Jaxnia ja Matthew Husseyta. He puhuttelevat teitä kaikkia paljon paremmin kuin minä voisin.

Naiset ovat voimaantuneempia kuin koskaan ja se on hyvä niin.

Seurustelu on vaikeaa sukupuolesta riippumatta. Naisilla on omat ainutlaatuiset vaikeutensa rakkauden löytämisessä ja sama pätee miehiin. Tämän artikkelin tarkoituksena on valottaa suurinta haastetta, jonka miehet kohtaavat deittaillessaan nykyään. Tämän artikkelin tarkoituksena ei missään nimessä ole haukkua naisia, vaan sen sijaan se tarjoaa naisille mahdollisuuden tuntea myötätuntoa miehen näkökulmaa kohtaan ja miehille mahdollisuuden saada neuvoja.

Olen kokenut saman. Olen ollut ensitreffeillä ja ymmärrän, miten vaikeaa voi olla ”tehdä asioita oikein”. Teknologian ja deittisovellusten yleistymisen myötä deittipelistä on tullut entistä monimutkaisempaa.

Siksi olen täällä auttamassa. Haluan tuoda mukaan huumoria ja positiivisuutta ja tarjota käytännön neuvoja, joiden avulla deittailusta tulee hieman vähemmän pelottavaa. Sukelletaanpa siis suurimpaan kamppailuun, jonka miehet kohtaavat seurustellessaan naisten kanssa nykyään.

Miesten haasteet deittailussa 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!
Miesten haasteet deittailussa 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!

Ensimmäisten treffien pelot

Olet vihdoin sopinut treffit sellaisen kanssa, jonka kanssa olet jutellut jo jonkin aikaa ja sinusta tuntuu, että siinä voisi olla potentiaalia. Sovit treffit ja perhoset alkavat lentää mahassasi. Kääntöpuolena: paineita on. Haluat tehdä hyvän vaikutuksen, etkä halua pilata mitään. Niinpä laitat parhaat vaatteesi päälle, harjoittelet vitsejäsi ja olet valmis. Sitten treffit alkavat ja tuntuu kuin kävelisit nuoralla. Et ole varma, mitä saat sanoa, mitä et saa sanoa, etkä halua loukata toista.

Tässä kohtaa asiat mutkistuvat entisestään. Deittimaailma on täynnä kaikenlaisia kirjoittamattomia sääntöjä. On ”kolmen päivän sääntö”, ”viiden treffin sääntö” ja kaikenlaisia muita ohjeita, joita ihmisten mukaan pitäisi noudattaa. Mutta kuka on keksinyt nämä säännöt? Ja miksi ne ovat niin tärkeitä?

Eivät ne ole. Ne eivät ole koskaan olleet, eikä niiden pitäisi koskaan olla. Ne ovat vain jonkun luokkatietoisen hölmön keksimiä. Joku joka on kasvanut erityisten etuoikeutettuna, joten hän kokee, että hänellä on oikeus kertoa sinulle, miten sinä löydät romantiikkaa. Todellisuudessa näillä niin sanotuilla ”säännöillä” ei ole mitään todellista merkitystä ja ne on luultavasti vain keksinyt joku, joka etsii sopivaa tekosyytä olla soittamatta takaisin.

Esimerkiksi ”kolmen päivän sääntö” väittää, että sinun pitäisi odottaa kolme päivää ennen kuin soitat jollekulle ensitreffien jälkeen. Mutta miksi kolme päivää? Miksei kahta tai neljää päivää? Säännön takana ei ole mitään todellista syytä; se on vain mielivaltainen luku, johon ihmiset ovat tarttuneet.

Miksi miehet päättävät suhteen?
Miesten haasteet deittailussa. Miksi deittailu on vaikeaa miehelle?

Lisäksi nämä ”säännöt” voivat itse asiassa olla varsin haitallisia, varsinkin niille, jotka ottavat ne liian vakavasti. Ne voivat aiheuttaa paljon ahdistusta ja stressiä, kun ihmiset yrittävät pitää kirjaa päivien tai päivämäärien määrästä ja murehtivat, rikkovatko he jotain kuvitteellista sääntöä. Tämä voi viedä treffeistä hauskuuden ja tehdä niistä työläitä.

On aika irrottautua näistä vanhentuneista ja merkityksettömistä säännöistä ja keskittyä vain pitämään hauskaa ja olemaan oma itsensä. Deittailussa pitäisi olla kyse siitä, että löydät jonkun kiinnostaan eikä siitä, että noudatat tyhmiä ohjeita. Seuraavan kerran, kun huomaat stressaavasi ”viiden treffin säännöstä” tai muusta vastaavasta hölynpölystä, lopeta ja nauti hetkestä. Muista, että deittailussa on kyse hauskanpidosta ja rakkauden löytämisestä, ei jonkun muun laatimien sääntöjen noudattamisesta.

 1. Aseta omat standardisi ja rajasi. Sen sijaan, että seuraat yhteiskunnallisia tai kulttuurisia odotuksia, luo omat arvosi ja periaatteesi, jotka ovat linjassa omien arvojesi ja toiveidesi kanssa.
 2. Ole rehellinen ja avoin kumppanillesi. Kommunikaatio on avainasemassa ihmissuhteissa. Kerro avoimesti, mitä haluat ja mitä etsit ja käy avointa keskustelua kumppanisi kanssa varmistaaksesi, että ymmärrätte toisianne.
 3. Hyväksy haavoittuvuus. Sen sijaan, että yrität antaa itsestäsi tietyn kuvan tai piiloutua kuoren taakse, anna itsesi olla haavoittuvainen ja näytä todellinen itsesi. Tämä ei ainoastaan houkuttele oikeanlaista ihmistä, vaan myös vahvistaa yhteyttä kumppanisi kanssa.
 4. Keskity yhteyteen, älä pelkkään ulkoisiin asioihin. Sen sijaan, että etsit vahvistusta kumppaniltasi tai ulkoisista lähteistä, keskity aidon ja merkityksellisen yhteyden rakentamiseen. Tämä johtaa tyydyttävämpään ja kestävämpään suhteeseen.
 5. Älä pelkää lopettaa deittailua sopimattoman kanssa. Jos sinusta tuntuu, että suhde ei täytä tarpeitasi tai jos sinulla on jatkuvasti arvotörmäyksiä toisen kanssa, on ihan okei astua syrjään ja etsiä joku, joka on linjassa arvojesi ja tavoitteidesi kanssa. Muista, että on parempi olla sinkku ja onnellinen kuin olla suhteessa, joka ei ole sinua varten.

Kuten huomaat artikkeleissani, annan ihmisille aina vaihtoehtoja. En koskaan sano, että MINUN TAPANI ON AINOA TAPA. Sanon, että kokeile sitä. Katso, mitä tapahtuu.

11 syytä miksi olet yhä sinkku – ja mitä voit tehdä sen suhteen?
Miesten haasteet deittailussa. Miksi deittailu on vaikeaa miehelle?

Sukupuoliroolit

Naiset ovat muuttuneet ja kehittyneet parempaan suuntaan. Heillä on nykyisin enemmän valinnanvapautta ja odotuksia kuin koskaan aiemmin. Vuonna 2023 sukupuolten tasa-arvolla on vielä pitkä matka edessään.

Vaikka naiset eivät enää olekaan perinteisiä (mikä on hienoa!), he usein haluavat, että miehet pysyvät 50-luvulla.

 • Maksaa treffit ja toivoo avaamaan ovet.
 • Haluaa miehen olevan suojelija.
 • Miehet kosiskelevat ja jahtaavat naista.
 • Miehet suunnittelevat ja aloittavat ensimmäiset 1-4 treffiä.
 • Jotkut naispuoliset deittivalmentajat kannustavat miehiä noudattamaan tiukkoja deittisääntöjä, kuten olemaan lähettämättä naiselle tekstiviestejä ennen kuin tietty määrä päiviä ensimmäisten treffien jälkeen.
 • Jotkut naiset valittavat, että miehet ovat ”kirjekavereita”, koska he eivät pyydä ulos. He haluavat, että miehen pitäisi pyytää naista ulos eikä päinvastoin.

Miesten deittaaminen ei ole muuttunut. Useimmat naiset eivät kai halua meidän muuttavan perinteisiä seurustelumenetelmiämme! Tämä luo suuren epätasapainon.

Ai, haluatte meidän muuttuvan? Voin siis olettaa, että olet valmis kantamaan vastuun tuosta yllä olevasta luettelosta.

Todista se käytännössä.

Ajatus siitä, että miesten pitäisi olla voimakkaita suojelijoita, kun taas naisten pitäisi olla tunteellisia ja herkkiä, on edelleen syvälle mieliimme juurtunut; ihmiset vain eivät koskaan myönnä sitä.

Esimerkiksi miesten odotetaan usein maksavan ensitreffit ja tekevän ensimmäisen liikkeen, mutta mitä tapahtuu, kun nainen haluaa tehdä ensimmäisen liikkeen tai maksaa treffit? Nainen saattaa tuntea, ettei hän täytä perinteistä rooliaan. Tämä voi johtaa sekaannukseen ja konflikteihin parisuhteessa.

Samoin naisten odotetaan usein olevan tunteellisia ja herkkiä, mutta mitä tapahtuu, kun nainen on loogisempi ja käytännöllisempi? Miehestä voi tuntua, ettei hän ole tarpeeksi ”naisellinen”, tai naisesta voi tuntua, ettei hän täytä perinteistä rooliaan.

Miesten haasteet deittailussa. Miksi deittailu on vaikeaa miehelle?
Miesten haasteet deittailussa. Miksi deittailu on vaikeaa miehelle?

Nämä sukupuoliroolit voivat olla tukahduttavia, ja ne voivat rajoittaa kasvuamme ja potentiaaliamme ihmissuhteissa. Kaikki ovat erilaisia, eikä parisuhteessa ole oikeaa tai väärää tapaa olla. On teidän molempien päätettävissä, mikä on tasa-arvoinen suhde. Ei kukaan muu kuin te kaksi.

Miten voimme siis irrottautua näistä sukupuolirooleista deittimaailmassa? Tässä on viisi todistettua tapaa:

 1. Ole tietoinen omista odotuksistasi: Ensimmäinen askel sukupuolirooleista irrottautumisessa on tiedostaa omat odotuksensa. Kysy itseltäsi, mitä odotat kumppaniltasi ja mitä odotat itseltäsi. Odotatko kumppanisi olevan elättäjä ja suojelija vai odotatko hänen olevan tunteellinen ja herkkä? Kun olet tietoinen omista odotuksistasi, voit työskennellä vapautuaksesi niistä.
 2. Kommunikoi avoimesti kumppanisi kanssa: Viestintä on avainasemassa missä tahansa parisuhteessa. Keskustele kumppanisi kanssa avoimesti ja rehellisesti odotuksistasi ja katso, ovatko ne linjassa keskenään. Jos ne eivät ole, etsi ratkaisu, joka sopii teille molemmille.
 3. Ole avoin erilaisille lähestymistavoille: Parisuhteessa ei ole yhtä oikeaa tapaa. Ole avoin erilaisille lähestymistavoille äläkä pelkää kyseenalaistaa omia odotuksiasi. Jos kumppanisi haluaa maksaa treffit, anna hänen maksaa. Jos haluat tehdä ensimmäisen liikkeen, tee se.
 4. Hyväksy yksilöllisyytesi: Muista, että kaikki ovat erilaisia, ja juuri se tekee ihmissuhteista niin ainutlaatuisia ja erityisiä. Hyväksy yksilöllisyytesi äläkä yritä sopeutua mihinkään muottiin.
 5. Älä pelkää haastaa yhteiskunnallisia odotuksia: Älä kuitenkaan pelkää haastaa niitä. Yhteiskunnan odotukset ovat vain sitä – odotuksia. Ne eivät ole kiveen hakattuja, eivätkä ne ole ainoa tapa saada aikaan onnistunut suhde.

Seurustelun ”kilpajuoksu”

Deittailu on kuin maraton, jonka maaliviivana on sitoutuminen pitkään suhteeseen. Mutta ennen maaliin pääsyä on voitettava useita esteitä, kuten tunne siitä, ettei tiedä oikeaa ajoitusta. Milloin on liian aikaista lähettää se jatkoviesti? Milloin on liian myöhäistä pyytää jotakuta toisille treffeille? Raja ”liian aikaisin”, ”liian myöhään” ja ”juuri oikeaan aikaan” on aina häilyvä.

Olet ehkä kuullut ikivanhan sanonnan: ”Miksi ostaa lehmä, kun maidon saa ilmaiseksi?”. Tämä on malliesimerkki siitä, että ”liian aikaisin” ja ”juuri oikeaan aikaan” välinen raja on häilyvä. Kuinka pian on liian aikaista ottaa esille sitoutuminen tai jopa avioliitto? Jos mainitset asiasta liian aikaisin, saatat pelästyttää kumppanisi pois. Toisaalta, jos odotat liian kauan, saatat jättää käyttämättä loistavan tilaisuuden. Monet miehet tuntevat olevansa huonosti varustautuneita käsittelemään kaikkea tätä vastuuta.

Tekemäni tutkimus osoitti, että parikymppisillä ihmisillä kestää keskimäärin kaksi vuotta tehdä suhteesta ns. virallisen. Mutta kun he ovat kolmekymppisiä, he odottavat keskimäärin vain 6 kuukautta ennen kuin tekevät suhteesta ns. virallisen. Tämä osoittaa, että kun vanhenemme, ymmärryksemme ajoituksesta kehittyy ja meistä tulee varmempia päätöksenteossa. Se ja meistä tulee hieman epätoivoisempia, koska olemme tuhlanneet aikaamme.

Triggeröidyitkö tästä?

Ikävä totuus on, että deittailu on kuin monimutkainen peli, eikä siihen ole olemassa mitään sääntöjä tai ohjeita. Paras tapa navigoida näillä hämärillä deittivesillä on kommunikoida avoimesti ja rehellisesti kumppanisi kanssa. Jos et ole varma jostain asiasta, kysy!

Jokainen liikkuu omaan tahtiinsa. Jotkut ovat valmiita suhteeseen jo muutaman viikon kuluttua, kun taas toisilla voi kestää kuukausia tai jopa vuosia. Tärkeintä on löytää joku, joka on samalla viivalla kuin sinä ja olla kärsivällinen.

11 merkkiä miehen alhaisesta itsetunnosta
Miesten haasteet deittailussa.

Jos tiedät, ettet ole yksin vaihtoehtojen joukossa voi saada sinut tuntemaan, ettet ole tarpeeksi hyvä. Tämä on yleinen tunne, jonka monet miehet kohtaavat seurustellessaan naisten kanssa ja sen voittaminen voi olla haastavaa. Mutta pienellä ymmärryksellä voit voittaa todennäköisyydet ja erottua joukosta.

”Olen utelias – näytät vihjaavan, että naisilla on rajattomasti valinnanvaraa ja miehillä ei? Että me nautimme kermasta kun miehille jää vain tähteistä?”

Anna minun selventää tätä.

Erittäin viehättävillä naisilla on paljon valinnanvaraa ja miehet, jotka eivät tee kehitä itseään, saavat tähteet. Luonnonvalinta toimii deittailussa. Kaikilla naisilla ei ole loputtomasti vaihtoehtoja. Kaikki miehet eivät voi seurustella juuri sen kanssa, joka heitä viehättää.

Olen pahoillani.

Älä ammu sanansaattajaa.

Kun on kyse deittailusta miehenä, itse-epäily voi hiipiä mieleen ja saada sinut kyseenalaistamaan arvosi. Itse asiassa Match.comin tutkimuksen mukaan yli 60 prosenttia miehistä tuntee jossain vaiheessa epävarmuutta deittimahdollisuuksistaan. Tämä vain osoittaa, että et ole yksin tuskailusi kanssa ja että se on monille ihmisille yleinen kokemus. Kilpailu on kovempaa kuin koskaan. Usein jotkut naiset sanovat:

”Miehillä on vaikea, koska olemme nostaneet vaatimustasoamme”.

Kyllä. Sitä se on.

Tämä on selviytymistä.

Mutta ettehän te tyydy, eikö niin?

Erittäin viehättävillä naisilla on paljon vaihtoehtoja ja he saavat usein paljon huomiota miehiltä. Mutta se ei tarkoita, että he ovat kiinnostuneita vain miehistä, joilla on upea vartalo ja varallisuutta. Naiset etsivät kumppaniltaan paljon erilaisia asioita. Haluaminen voi vaihdella suuresti henkilöstä toiseen. Jotkut naiset saattavat etsiä jotakuta, joka on kiltti ja ymmärtäväinen. Toiset taasen jotakuta, joka on seikkailunhaluinen ja spontaani. Tärkeintä on selvittää, mitä kiinnostamasi nainen etsii ja sitten osoittaa, että sinulla on nämä ominaisuudet. Siis jos sinulla todella on nuo ominaisuudet. Älä koskaan valehtele kuka olet saadaksesi naisia.

Se haiskahtaa epätoivolta.

Ole itsevarma itsesi ja anna persoonallisuutesi paistaa läpi. EliteSinglesin tekemän tutkimuksen mukaan aitous on houkuttelevin piirre, joka miehellä voi olla. Älä siis yritä olla joku, joka et ole, vaan näytä naiselle, josta olet kiinnostunut, todellinen itsesi.

Älä noudata samaa käsikirjoitusta, jota kaikki muut miehet noudattavat. Kokeile sen sijaan jotain uutta ja ainutlaatuista. Tämä voi tarkoittaa sitä, että viet hänet epätavallisille treffeille, kuten kalliokiipeilylle tai museoon. Tai että lähetät hänelle ainutlaatuisen ja huomaavaisen viestin. Tavoitteena on näyttää hänelle, ettet ole vain yksi satunnainen tyyppi, vaan että olet upea ja huomaavainen.

Johtopäätös:

Keskittykäämme aitojen ihmissuhteiden luomiseen ja tapaamiemme ihmisten tuntemiseen sen sijaan, että yrittäisimme vain tavoitella määrää.

Filosofi ja psykologi Eric Frommin sanoin:

”Kyky olla yksin on kyky rakastaa. Se saattaa vaikuttaa paradoksaaliselta, mutta se ei ole sitä. Se on eksistentiaalinen totuus: vain ne ihmiset, jotka kykenevät olemaan yksin, kykenevät rakastamaan, jakamaan, menemään toisen ihmisen syvimpään sisimpään – ilman omistamista.”

Ei enää välitöntä tyydytystä ja hyväksynnän hakemista, vaan pyrittäisiin rakentamaan merkityksellisiä suhteita ja olemaan parempia miehiä. Muistakaa, että menestyksekkään parisuhteen avain ei ole se, kuinka monta naista olette deittailut, vaan suhteiden laatu.

Mikä on siis ratkaisu? No, ensimmäinen askel on olla vain oma itsensä. Älä yritä olla joku, joka et ole. Ole rehellinen ja aito. Älä yritä seurustellessasi noudattaa mitään naurettavia sääntöjä. Tee vain sitä, mikä tuntuu oikealta!

Oletko valmis viemään ensimmäiset treffisi keskinkertaisista hyviin?

Sinkkutapahtumat - kivaa tekemistä sinkuille
Sinkkutapahtumat -sinkuille livetapahtumia ja ilmainen + rajoitukseton seuranhaku.

Artikkelin ”Miesten haasteet deittailussa” on kirjoittanut Trey Hamilton, joka toimii deittailuvalmentajana.

Miesten haasteet deittailussa.
Bloggaaja

Bloggaaja

SinkkuBloggaajan takana on vieraskynäkirjoitukset. Useita eri kirjoittajia. Haluatko kirjoittaa sinkkublogiin? Voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai SinkkuBloggaajan profiilia hyödyntäen. Lähetä kirjoituksesi täältä.
0 0 ääntä
Arvio artikkeli
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Kaikki kommentit

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki

Tilaa viikkokirje

Löydä muita samassa elämäntilanteessa olevia sinkkuja.