Löydä sielunkumppani – 6 askelta

Lue sinkkublogista miten voit helpommin löytää sielunkumppanisi.

On aika epätodennäköistä, että uusi kumppanisi sattumalta ilmestyisi ovellesi soittamalla kelloa. Toki näin voi tapahtua – jos valintasi on DHL-kuski ja aktiivisesti näin etsit. Kuitenkin suurimmalle osalle vaaditaan jopa hieman fyysistä työtä löytää kumppani.

Löydä sielunkumppani – näin onnistut

Kuuden askeleen vinkit sielunkumppanin löytämiseen:

1. Rakkauden etsiminen oikeista paikoista

Paikalla, jossa löydät kumppanisi, on vaikutusta tulevaan suhteeseesi. Eikä pelkästään sen vuoksi, että tietyn tyyppiset ihmiset viihtyvät tietyn tyyppisissä paikoissa. On melko todennäköistä, että vietätte paikassa jatkossakin aikaa. Joten älä mene paikkoihin, joissa et tunne viihtyväsi. Jos et esimerkiksi viihdy baareissa, kumppanin etsiminen niistä on huono idea. Vaikka löytäisitkin alkoholin kohtuukäyttäjän, niin todennäköisesti kumppanisi viihtyisi jatkossakin baareissa.

Sama pätee myös tanssipaikkoihin, liikuntatapahtumiin ja uskonnollisiin tilaisuuksiin. Jos et luonnostaan jo pidä niistä, niin ei kannata myöskään mennä sinne etsimään kumppania.

Jos kuitenkin sinulla on tiettyjä kiinnostuksen kohteita – olivatpa ne kuinka epätavallisia tahansa – on sinulla parempi mahdollisuus löytää muita, joilla on sama kiinnostuksen kohde, menemällä tällaisiin tilaisuuksiin.

Voit löytää hyvinkin erilaisia tapahtumia netistä ja menemällä sinua itseäsi kiinnostavaan, tapaat todennäköisesti muita samasta aiheesta kiinnostuneita.

Samojen kiinnostuksen kohteiden merkitystä ei kannata vähätellä. Liian usein ihmiset etsivät kumppania pinnallisen viehättävyyden tai tietyn jännittävyyden perusteella. Vaikkakin tämä on ihan ok vielä kun hurvittelet, niin paras perusta pitkäaikaiselle suhteelle se ei kuitenkaan välttämättä ole.

Ennemmin tai myöhemmin nämä aluksi viehättävät ja jännittävät ominaisuudet alkavat ärsyttää kun persoonallisuustyyppinne ovat niin erilaiset.

Jos yrität pakottaa itsesi tiettyyn elämäntyyliin löytääkseni elämänkumppanisi, päädyt todennäköisesti pettymyksiin.

Ole siis rehellinen myös itsellesi siitä, mitkä ovat arvosi ja kiinnostuksesi. Näin löydät onnellisemman suhteen.

2. Uskaltaudu ulos tapaamaan ihmisiä

Ennen kuin lähdet ulos tavataksesi mahdollisen kumppanisi, on syytä ottaa huomioon muutama asia, jotka parantavat mahdollisuuksiasi.

Kun olet tekemisissä yksilön kanssa ja hänellä on omat arvonsa, elämäntyylinsä ja tunteensa, niin kukaan ei voi pakottaa häntä olemaan kanssasi vaikka mielestäsi sopisitte yhteen. Vapaaseen tahtoon et voi vaikuttaa, ei sinun eikä kenenkään toisenkaan. Älä siis kehittele mitään rakkausloitsuja saadaksesi jonkun tietyn henkilön lumottua.

On toimivampaa olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Oletko kuullut sanonnan ”Saat sen mihin uskot?” Kehitä siis luottamustasi siihen, että löydät itsellesi sopivan kumppanin ja lähde ulos pitämään hauskaa sillä välin. Ties kenet kohtaat!

3. Yhteensopivuus

Kun alat etsimään uutta kumppania, voi tulevaisuudennäkymät olla pelottavat. Varsinkin jos olet ollut sinkkuna jo jonkin aikaa tai sinkkuna pysyminen pitkään ajatuksena stressaa. Deittailu, kuten mikä tahansa taito, tulee helpommaksi kun sitä harjoittaa. Jonkin ajan kuluttua et enää todennäköisesti pelkää tai häkelly etsiessäsi uutta elämänkumppania. Sinun kannattaa ehkä muotoilla uudelleen kriteerisi päästäksesi eteenpäin asian suhteen.

Ensimmäiseksi; et enää etsi satunnaista seuraa, vaan todennäköisesti ihan eri tyyppistä henkilöä. Fyysinen olemus, vaikkakin tärkeä, ei saisi olla tärkein valintakriteeri. Tärkeintä on, että henkilö asettuu kriteeriesi sisäpuolelle mahdollisimman kattavasti.

Toiseksi; henkilön on hyvä olla vakaa, kykenevä pitkäaikaiseen parisuhteeseen (sitoutuminen) sekä yhteensopiva kanssasi. Vastakohdat voivat toki viehättää, mutta harvoin kovin pitkään.

Kolmanneksi; tärkeä kriteeri, jota et voi ohittaa on se, että henkilön on oltava sinkku. Sillä ei ole merkitystä, että joku väittää, ettei heidän kumppaninsa ymmärrä heitä tai että he ovat valmiita lähtemään nykyisestä suhteesta. Jos he eivät ole jo vapaita, niin unohda heidät. Ei kannata rikkoa kenenkään perhettä missään olosuhteissa. Lupaa tämä itsellesi jo oman hyvinvointisi kannalta.

4. Rohkeus

Rohkeus ja itsevarmuus vaikuttavat paljon kumppani löytämiseen. Todennäköisesti kohtaat toisen, jota myös vähän pelottaa ihan kuten sinuakin. Kun etsit pitkäaikaista kumppania, sellaiset traditiot kuten kuka lähestyy ensin ketä, eivät ole merkityksellisiä. Satunnaisseuraa etsiessä voit leikkiä näitä leikkejä. Jotkut miehet voivat huomioida naisen henkilökohtaisen tilan (ja toisinpäin), eivätkä tästä syystä lähesty innokkaasti.

Kun kohtaat kiinnostavan henkilön, osoita hänelle, että haluat keskustella hänen kanssaan. Monilla voi olla sosiaalisia pelkoja eivätkä uskalla lähteä juttelemaan. Sen sijaan katsellaan vain ympärille pienen pelonpoikasen kera. Jonkun on siis tehtävä aloite ja yhtä hyvin se voit olla sinä. Naisille vinkkinä, että jos etsit sitoutumiskykyistä kumppania, joka kuuntelee mitä puhut ja on kiinnostunut siitä mitä sanot, niin se ei ole välttämättä se ”aggressiivisesti” lähestyvä mies. Anna myös niille ujoimmille mahdollisuus.

5. Määrätietoisuus ja kärsivällisyys

Sinun on hyvä tiedostaa, että olet jo tehnyt ison työn rakentaessasi perustukset kumppanin löytämiseen. Kulje hyvillä mielin eteenpäin ja jatka uusien ihmisten tapaamisia. Älä tyydy ensimmäiseen tapaamaasi henkilön, ellei hän sitten ole ole se oikea. Pidä mielessäsi mitä olet etsimässä ja asetu aloillesi kun olet etsimäsi löytänyt. Ei kannata tyytyä siihen, että olisi parempi olla yhdessä edes jonkun kanssa kuin ei kenenkään kanssa.

Ollessasi suhteessa sinulle sopimattoman henkilön kanssa, se oikea voi mennä sinulta ohi.

Ihmiset ovat myös erilaisissa elämäntilanteissa. Vaikka toinen onkin vapaa, voi hän olla sellaisessa elämäntilanteessa, että parisuhde ei ole ajankohtainen tai mahdollinen. Sinun on itse selvitettävä itsellesi oletko valmis odottamaan ja kuinka pitkään. Aina ns valmis paketti ei ole mahdollista ja kannattaakin hieman odottaa. Oletko valmis hyväksymään potentiaalin vai jatkatko etsimistä odottaen kohtaavasi ”valmiin paketin” on oma valintasi. Mieti sitä harkiten. Kuinka kärsivällinen olet? Joskus nimittäin kannattaa odottaa. Joskus on parempi jatkaa matkaa. Pitkä ja kestävä suhde ei välttämättä rakennu hetkessä vaan vaatii aikaa.

6. Kun sinusta tuntuu, että olet löytänyt Sen Oikean

Pääsääntöisesti tunnet keneen sinun kannattaa tutustua, kun olet jossain tilaisuudessa. Voit aistia toisessa henkilössä sitä jotain tai tunnet kiinnostusta häntä kohtaan. Kun sinusta tuntuu tältä, kannattaa sinun päästä keskusteluyhteyteen henkilön kanssa. Haluathan selvittää kuka tämä tyyppi oikein on.

Kiinnitä myös huomiota mahdollisiin varoitusmerkkeihin. On tärkeää olla itselleen rehellinen tässä prosessissa. Ystäväsi/tuttusi voivat tarkoittaa hyvää neuvoillaan, mutta vain sinä tiedät oman totuutesi. Ota siis vastuu elämästäsi ja toimi sen mukaan.

Enemmin tai myöhemmin löydät itsesi keskustelemassa sen oikean kanssa. Ole kuitenkin varovainen siinä, ettet heti kerro aikeitasi elämänkumppanin suhteen. Se voi nimittäin pelotella jonkun pois, varsinkin jos juuri tapasitte.

Käytä aikasi hyvin kun kohtaat potentiaalisen kumppanin. Pidä toki hauskaa jos ympäristö sen sallii. Tanssi ja juhli. Jätä kuitenkin aikaa yhteisen pohjan rakentamiselle. Etsi se teitä yhdistävä tekijä. Ja muista ottaa yhteystiedot! Vaikkakin saattaa kuulostaa romanttiselle, että jos teidät on tarkoitettu yhteen, tapaatte vielä, niin älä jätä asiaa sen varaan. Elämä on tässä ja nyt. Kun mahdollisuus astuu elämääsi, on sinusta kiinni toimitko.

Priorisoi yhteydenotto potentiaaliseen kumppaniin korkealle. Jos teistä kummastakin tuntuu siltä, että olette tarkoitettuja toisillenne – hienoa. Nyt on kuitenkin hyvä olla kärsivällinen jälleen kerran. Jos kumppani on sinulle sopiva, ei se ole päivästä parista kiinni. Ei kuitenkaan kannata antaa odotuttaa liian pitkään. Odota vain sen verran, että saat itse hieman etäisyyttä ja ehdit miettiä rauhassa voisiko henkilö olla sinulle sopiva.

Järjestä aikaa tutustumiseen. Sen voi aluksi hyvin tehdä mailitse tai puhelimitse. Pikkuhiljaa tulee selvemmäksi ja selvemmäksi, että haluatte molemmat tavata kasvotusten.

Löydä sielunkumppani -> Onnea matkaan!

Potentiaalisen kumppanin voi löytää vaikka Sinkkujuhannuksesta! Tule mukaan.

Löydä sielunkumppani
Löydä sielunkumppani – tule sinkkutapahtumiin edistämään asiaa!

Löydä sielunkumppani – mistä sinä etsit?

Insiraation lähteenä: Heal Your Life

Jaa artikkelia

Share on telegram
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print
Tilaa sinkkujen viikkokirje

Sinkkutapahtumia

Sponsoroitu linkki

Sinkkujuhannus

Vietä elämäsi paras juhannus hyvässä sinkkuseurassa

>100 sinkkua, rantaa, ruokaa, yhdessäoloa, säpinää, sutinaa, saunaa, tanssia, keskusteluja ja niin paljon muutakin