Psykologiset tekijät nostavat biologista ikääsi jopa 1,65 vuotta

Psykologiset tekijät nostavat biologista ikääsi jopa 1,65 vuotta. Uusi tutkimus osoittaa, että yksinäisyys ja surullisuus voivat vanhentaa nopeammin kuin tupakointi. Britney Spears saattoi olla oikeilla jäljillä vuonna 1998, kun hän lauloi: "yksinäisyyteni tappaa minut".

Uusi tutkimus osoittaa, että yksinäisyys ja surullisuus voivat vanhentaa nopeammin kuin tupakointi.

Psykologiset tekijät nostavat biologista ikääsi jopa 1,65 vuotta.

Britney Spears saattoi olla oikeilla jäljillä vuonna 1998, kun hän lauloi: ”yksinäisyyteni tappaa minut”. Pitkäikäisyyttä tutkivan Deep Longevity -yrityksen tutkimusartikkelin mukaan toivottomuuden, surullisuuden tai yksinäisyyden tunne voi nopeuttaa ihmisen ikääntymisprosessia enemmän kuin tupakointi. Tutkijat totesivat, että nämä psykologiset tekijät voivat lisätä biologista ikääsi jopa 1,65 vuotta, kun taas tupakointi voi lisätä sitä 1,25 vuotta.

”Vuosikymmeniä ihmiset ovat ajatelleet, että he voivat ylläpitää hyvinvointiaan ja organisaatiot ovat ajatelleet, että ne voivat lisätä tuottavuuttaan tekemällä työtä niin itsensä kuin työntekijöidensä biologisen terveyden eteen. Esimerkiksi tarjoamalla lääkärintarkastuksia”, johtava tutkija Helene H. Fung Hongkongin kiinalaisesta yliopistosta sanoo lehdistötiedotteessa. ”Tuloksemme viittaavat kuitenkin siihen, että psykologisten tekijöiden, kuten positiivisen mielialan ylläpitäminen voi olla yhtä tärkeää.”

Miten sinkkuus vaikuttaa tähän?

Tutkimuksessa, jossa arvioitiin tekoälyn avulla 11 914 kiinalaisen aikuisen veri- ja biometrisiä tietoja, tarkasteltiin yksinäisyyden ja onnettomuuden vaikutuksia ikääntymiseen. Nopeutunutta ikääntymistä, prosessia, jossa ”molekyylivauriot kasautuvat ja edistävät ikääntymiseen liittyvän haurastumisen ja vakavien sairauksien kehittymistä”, havaittiin ihmisillä, joilla oli aiemmin ollut aivohalvaus, maksa- ja keuhkosairauksia ja jotka tupakoivat. Tutkimuksessa todettiin myös, että muut tekijät, kuten naimattomuus eli sinkkuus ja asuminen maaseudulla, jossa on heikommat mahdollisuudet saada terveydenhuoltopalveluja, vaikuttivat osaltaan ikääntymisen nopeutumiseen.

”Yksilöt suoriutuvat paremmin, elävät pidempään ja heillä on alhaisempi riskisuhde, kun he ovat psykologisesti ja biologisesti kronologista ikäänsä nuorempia”, sanoo tutkimuksen toinen kirjoittaja ja Insilico Medicine -yhtiön toimitusjohtaja Alex Zhavoronko lehdistötiedotteessa. ”Tämä tutkimus antaa meille tulkittavissa olevia tekoälyyn perustuvia oivalluksia siitä, miten psykologista vanhenemista voidaan mahdollisesti hidastaa tai jopa kääntää päinvastaiseksi.”

Psykologiset tekijät nostavat biologista ikääsi jopa 1,65 vuotta 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!
Psykologiset tekijät nostavat biologista ikääsi jopa 1,65 vuotta 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!

Ei ystäviä?

Yliopistotutkija Niina Junttilan tuorein teos Kavereita nolla ilmestyi tammikuun 2015 lopussa. Se paljastaa yksinäisyyden monet muodot  ja että kyse on vakavasta, laajasta, jopa fyysisesti sairastuttavasta asiasta.

Psykologiset tekijät nostavat biologista ikääsi: Tutkimusten mukaan yksinäisyys heikentää immuunipuolustusjärjestelmää, lisää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä ja muuttaa aivojen hormoni- ja stressinsäätelymekanismeja.

30.000 vastauksen perusteella joka neljäs yksinäinen olisi valmis alentamaan elintasoaan, jos saisi edes yhden ystävän. Näin siitä huolimatta että tilastojen mukaan yksinäisten bruttotulot ovat keskimääräistä alhaisemmat.

Jatkuessaan yksinäisyys muuttaa sosiaalisen informaation prosessointiamme. Kaikki ihmiset ”lukevat” toisten ihmisten kehonkieltä ja viestintää, mutta yksinäisillä ihmisillä on vahvistunut tapa hakea negatiivisia pieniä vihjeitä kuten sitä, katsooko toinen päin vai poispäin”.

Mitä on yksinäisyys?

Yksinäisyys on täysin subjektiivinen, yksilön oma kokemus. Henkilö, joka on suuren porukan mukana, saattaa olla tunnetasolla hyvinkin yksinäinen. Toisaalta henkilö, jota ei juuri muiden ihmisten parissa liiku, ei välttämättä koe itseään lainkaan yksinäiseksi.

sinkkutapahtumat

Mistä löytyy ystäviä?

Koska psykologiset tekijät nostavat biologista ikääsi ja laskevat elämäntasoasi, kannattaa sinun miettiä mitä asialle voisi tehdä.

Sinkku löytää uusia ystäviä helposti Sinkkutapahtumien kautta. Vuosien varrella on syntynyt niin parisuhteita kuin luotu uusia ystävyyssuhteita.

Sinkkutapahtumien kautta on 55% löytänyt uusia ystäviä (kysely verkossa sinkuille).

Tapahtumiin on helppo kynnys tulla sekä niitä järjestää. Kun tapahtumakalenterista löytyy oman mielenkiinnon tapahtuma, niin tulet paikalle. Muut osallistujat ovat myös sinkkuja eivätkä välttämättä tunne toisiaan. Järjestäjään on helppo luoda kontaktia kysymällä paikanpäällä lisää tapahtumasta sekä muista tapahtumista.

Mikäli tapahtumakalenterista ei löydy sopivaa tapahtumaa, niin sellaisen voi itse järjestää. Mieti aihe ja sen jälkeen tapahtumalle paikka + aika. Teet tapahtumasta ilmoituksen sivustolle ja sinkut löytävät sen tapahtumakalenterista, saavat siitä sähköpostia + somessakin on ilmoitus.

Kuka voi ilmoittaa tapahtuman ja paljonko se maksaa?

Kaikki sinkut voivat ilmoittaa tapahtumia ilmaiseksi. Sinun ei tarvitse kysyä lupaa erikseen. Huomioithan, että politiikka ja uskonto eivät sovi sivustolle. Saat hyödyntää sinkuille suunnattua alustaa ja kohtaamispaikkaa eli sivustoa.

Löydät sivulta kivoja tapahtumia, johon olet tervetullut mukaan. Tapahtumien kautta tutustut mukaviin sinkkuihin. Osasta tulee usein jopa hyviä ystäviäsi.

Teitä yhdistää kiinnostus samaan asiaan (tapahtuman aihe) ja aivan kuin harrastuksen kautta löytäisit uusia tuttavuuksia.

Sinun ei tarvitse tuntea itseäsi yksinäiseksi, kutsut muita sinkkuja mukaan johonkin kivaa tekemisiseen. Sinä päätät aiheen ja paikan + kutsut muut mukaan.

Hyödynnä myös sinkkujen ilmaista ja rajoituksetonta seuranhakua Avec’ia. Ystävä voi olla vain viestin päässä.

Psykologiset tekijät nostavat biologista ikääsi jopa 1,65 vuotta 3 | 3 Tapahtumia sinkuille!

Artikkeli: Psykologiset tekijät nostavat biologista ikääsi

0 kommenttia

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki

st-logo-192

Tilaa viikkokirje

Sinkkulistan kautta voit saada, tapahtumien lisäksi,  samanhenkisten ihmisten viisaita neuvoja ja inspiroivia tarinoita suoraan sähköpostiisi.