Facebook Dating kokemuksia – osa 2

Kuukausi kokemusta Facebook Dating seuranhausta. Miten näin, koin, haistoin ja maistoin asian?

Henkilökohtaisesti olin pettynyt. Kuvittelin Facebookin pääsevän parempaan kuin vain kopioimaan Tinderiä.

Tinder kopio?

FB Dating’in ruksi ja sydän on täysi kopio Tinderin oikealle ja vasemmalle pyyhkimisestä. Kun painat Datingissa ruksia, tyyppi lähtee vasemmalle ja kun painat sydäntä, lähtee hän oikealle. Siis ihan täysi Tinder kopio.

Toki profiilissa oli mahdollisesti enemmän tietoa kuin Tinderissä, mutta harva sitä luki kun se Tinder moodi päällä tuollakin? Myönnän, etten itsekään lukenut pääosin. Kun oli kiva kuva, niin yleensä rullasin alaspäin katsomaan lisätietoja + lisäkuvia.Facebook Dating valokuvat

Miksi monet miehet eivät panosta kuviin?

Voisitte pyytää esim. kaveria ottamaan kuvan. Jos tämä ei onnistu, niin on muitakin keinoja esim. hidastettu laukaisu. Hitaasti laukeava on monessa hyvä asia.

Millaisia kuvia sitten bongasin:

 • vessaselfie (osassa myös salamalla – peiliheijastus)
 • kaljapullo kuvassa
 • tupakka kuvassa
 • sottapyttykuvia

Millainen on hyvä profiilikuva?

 • Olet kammannut hiuksesi
 • Olet siistinyt parran
 • Sinulla on siisti paita päällä
 • Hymyilet
 • Kuvan valaistus on kunnossa
 • Tausta on siisti
 • Kuva on suurinpiirtein suoraan edestä otettu (yleensä miehillä alasuunnasta, naisilla taitaa olla mammaselfie eli yläkulmasta)
 • Olet ryhdikäs
 • Rajaa kuva jos tarpeen

Ei se kuva rakettitiedettä ole. Sillä kuitenkin on merkitystä tällaisessa ikkunaostos-sovelluksessa.

Miehissä olisi niin paljon potentiaalia jos vain viitsisivät valokuviin panostaa. Naisista en deittimarkkinoilla tiedä. Miehet, olkaa se paras versio itsestänne. Myös ulkoisesti. Ottakaa se hyödyntämätön potentiaalinne käyttöön!

Jos kuvaan panostaminen tällaisessa sovelluksessa ei jaksa panostaa, niin sitten jää keinoksi etsiä seuraa tapaamalla netin ulkopuolella. Tämä on pinnallinen sovellus.

Naisilla varmasti on omat puutteensa sovelluksissa, joista joku mies voisi erikseen kirjoittaa.

Mitä yhteistä voi olla keskenään?

Facebook Dating sovelluksessa voit myös etsiä seuraa sen perusteella oletteko olleet samassa tapahtumassa tai samassa ryhmässä.

Jos olet menneisyydessä ollut sellaisessa tapahtumassa, jonka nykypäivänä haluaisit piilottaa, niin tässä kohtaa voi sydän pompsahtaa. Saat nimittäin matchia samaisessa tapahtumassa/tilaisuudessa olleen kanssa. Tämä kohta sai menemään Facebook historiaan poistamaan tapahtumat menneisyydestä. Ei sillä, että niissä mitään pahaa oli, mutta menneet ovat menneitä eivätkä ne deittailuun tässä hetkessä kuulu.

Toinen millä voit hakea on samat Facebook-ryhmät. Tuli muutamien kanssa matchit kun samassa roskalavaryhmässä ollaan. Ei tämäkään nyt ihan ole sitä, mikä deittailuun mielestäni kuuluu. Monesti oli samoja sinkkuryhmiä.

Vaikka en itse edellä mainittuja kohtia sovelluksessa käyttäisi, saati tarvitse, niin minua voidaan niiden kautta matchata. Haluanko sitä? No en halua.

Sinusta tykännet

Pääset katsomaan ketkä ovat sinulle laittaneet sydäntä. Voit heitä tästä omasta kohdasta pyyhkiä haluamaasi suhtaan. Jos tulee hylky, niin siitä ei liene tule tietoa. Ainoastaan matchista.

Eli sovellus kertoo kuka sinusta on tykännyt.

Tämä ominaisuus muistaakseni on Tinderissä maksullinen. FB:ssä ilmainen.

Match

Kun kumpikin osapuoli on laittanut toiselleen sydäntä, niin tulee match ja nämä näkyvät omassa paikassaan.

Pääset lähettämään heille viestiä.

Toiminto on ulkonäköä myöten hyvin samanlainen kuin Tinder.

Myös toiminnallisuus: Match ei ota yhteyttä. Ei niin Tinderissä kuin ei FB Datingissa.

Tuo oli ehkä vähän kärjistettyä, mutta selvästi suurin osa vain roikkuu eikä yhteydenottoja tule.

Miksi en itse naisena ota yhteyttä olisi sitten jo oman aiheensa juttu, joten en sitä tässä aukaise.

Monta matchia tuli ja vain kaksi lähestyi. Kirjoittelu oli hyvin väkinäistä puolin ja toisin. Tai näin ne ainakin itse koin. Pitää väkisin yrittää vääntää jotain juttua.Salainen ihastus

FB Dating ehdottaa sinulle muita kuin omia kavereita (kaverilistaltasi olevat).

Jos kuitenkin sinulla on tunteita jotain kaveriasi kohtaan, voit käydä laittamassa hänet salaiseksi ihastukseksi. Mikäli sama hlö laittaa myös sinut salaiseksi ihastukseksi, niin tulette toisillenne näkyviin matchissa muiden matchien kanssa.

Jos tunne on yksipuolinen tai ominaisuutta vain ei käytä, niin sitten mitään ei tapahdu eikä ihastuksen kohde tai kukaan mukaan ulkopuolinen saa tietää tunteistasi.

Yhteenveto

Kuukauden aikana tuli ruksittua suurinta osaa vasemmalle. Harvalle sydän. Peiliselfiet ei oikein sytytä eikä ne dokauskuvat. Harvat siistit kuvat kylläkin.

Matcheja tuli reilusti yli 10 kpl (en tarkemmin katsellut) ja näistä otti yhteyttä kaksi henkilöä. Eivät johtaneet mihinkään. Olen siitä itsekin yhtä vastuussa kun ei viestittely ollut soljuvaa puolin eikä toisin.

Tinder on parempi, koska voit säilyttää siellä yksityisyytesi paremmin kuin Facebook Dating sovelluksessa. Tinderiin voit rekisteröityä myös prepaid liittymällä. Se ei myöskään paljasta potentiaaliselle (tai lähinnä randomille) menneisyyttäsi ryhmien ja tapahtumien kautta.

Poistin FB:n Dating’in. Eikä ole Tinderiäkään. Molemmat ovat minulle vastanmielisiä sovelluksia. Tinderiä käytin joskus vuosia eikä sekään kohdallani toiminut: yhdet treffit eikä toiste nähty. Matchien kanssa keskustelu vain hyytyi eikä johtanut eteenpäin. Samoin näytti tekevän myös FB Dating.

Toisille sovellukset toimii, toisille ei.

Tämä on yhden (entisen) käyttäjän kokemus.

Mistä löytää seuraa jos ei viihdy sovelluksissa?

Tätä on tullut pohdittua yhden jos toisenkin kanssa. Blogista löytyy vinkkejä, että tapahtumista. Jotkut vannovat harrastusten nimiin, että sieltä löytyisi. Kun sitten juttelemme syvemmin harrastusten mahdollisuudesta, niin eipä siellä taida enää tässä iässä löytää. Joskus nuorena se oli yleistä ja siitä jäi mielikuva. Harrastuksissakin on niitä varattuja toisin kuin silloin nuoruudessa.

Mistä sinä löydät seuraa? Haluatko kertoa mikä toimii sinulla?

Hanki sinkkupäähine ja bongaa sinkku.

Löydä ja tule löydetyksi sinkkupipolla tai sinkkulippiksellä. Kummassakin Sinkkutapahtumien st-logo.

sinkkupipo
Sinkkupäähineet>>
Picture of Bloggaaja

Bloggaaja

SinkkuBloggaajan takana on vieraskynäkirjoitukset. Useita eri kirjoittajia.

0 kommenttia

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki

Sinkkujuhannus ☀️

Tuu mukaan 💘

Varaa paikkasi NYT - vielä ehdit.

Naisille jonotuslista käytössä.