Mitä on ehdoton rakkaus ja miksi tarvitsemme sitä kipeästi?

Mitä on ehdoton rakkaus kun suurin osa "rakkaudesta" ei nykyään ole oikeastaan todellista rakkautta, vaan sen sijaan erilaisia ihastumisen, himon, kiintymyksen, kiintymyksen, läheisriippuvuuden tai itsekkään tarvitsevuuden muotoja.
Rakkauden kesä - sinkut

Mitä on ehdoton rakkaus ja miksi tarvitsemme sitä kipeästi?

Ehdoton rakkaus eroaa niin paljon siitä rakkaudesta, jota olemme tottuneet saamaan, että useimmat meistä eivät oikeastaan tiedä, mitä se on.

Itse asiassa suurin osa ”rakkaudesta” ei nykyään ole oikeastaan todellista rakkautta, vaan sen sijaan erilaisia ihastumisen, himon, kiintymyksen, kiintymyksen, läheisriippuvuuden tai itsekkään tarvitsevuuden muotoja.

Todellisuudessa todellinen rakkaus on harvinaista ja äärettömän arvokasta. Se hetki, jolloin koet todellista ehdotonta rakkautta, on se hetki, jolloin tunnet itsesi täysin nähdyksi, ymmärretyksi, anteeksiannetuksi, hyväksytyksi ja rakastetuksi juuri sellaisena kuin olet.

Tämä tunne on syleilevin ja vapauttavin tunne, jonka tulet koskaan kokemaan.

Ehdoton rakkaus on todellakin maailmankaikkeuden parantavin voima. Valitettavasti emme kuitenkaan niin usein koe sitä säännöllisesti jokapäiväisessä elämässämme, että meistä tulee emotionaalisesti ja henkisesti sairaita. Yksi surullisimmista näkymistä, jonka voitte koskaan nähdä, on olento, joka on täysin vailla ehdotonta rakkautta – ja me kaikki olemme kokeneet sen jossain vaiheessa.

Mutta sinun ei tarvitse enää jäädä aliravitsemukseen. Kuten tulemme tutkimaan, ehdoton rakkaus on avoinna sinulle joka hetki, riippumatta siitä, missä olet tai mitä teet.

Mitä on ehdoton rakkaus ja miksi tarvitsemme sitä kipeästi? 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!
Mitä on ehdoton rakkaus ja miksi tarvitsemme sitä kipeästi? 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!

Mitä on ehdoton rakkaus?

Ehdottomassa rakkaudessa ei ole niinkään kyse siitä, miten otamme vastaan ja kestämme toisiamme, vaan siitä syvällisestä lupauksesta, ettemme koskaan, missään olosuhteissa, lakkaa tuomasta toisillemme sitä virheellistä totuutta siitä, keitä olemme.

Mark Nepo

Ehdoton rakkaus tarkoittaa pohjimmiltaan sitä, että rakastetaan jotakuta tai jotakin ilman mitään ehtoja.

Toisin sanoen, riippumatta siitä, mitä toinen sanoo, tekee, tuntee, ajattelee tai uskoo, rakastamme häntä silti ehdoitta.

Ehdotonta rakkautta voidaan soveltaa myös muihin olentoihin, kuten eläimiin ja jopa tunteisiin ja ajatuksiin. Mutta ehkä tärkeintä on, että ehdotonta rakkautta voidaan soveltaa suoraan itseemme itserakkauden muodossa.

Mitä enemmän pystymme rakastamaan itseämme ehdoitta, sitä enemmän meillä on valmiuksia rakastaa muita samalla tavalla.

Tämä periaate toistaa Jeesuksen kuuluisat sanat ”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi” ja muiden valaistuneiden mestareiden, kuten Lao Tzun, joka sanoi: ”Kun hyväksyt itsesi, koko maailma hyväksyy sinut”.

Mitä on ehdollinen rakkaus?

Ehdollinen rakkaus on ehdottoman rakkauden täydellinen vastakohta. Itse asiassa ehdollinen rakkaus ei oikeastaan ole ”rakkautta” sanan varsinaisessa merkityksessä, koska se tulee egosta, ei sydämestä.

Toisin kuin ehdoton rakkaus, joka annetaan ilmaiseksi, ehdollinen rakkaus on ”ansaittava”. Kun tämä vääränlainen rakkauden muoto on ansaittu, vasta sitten annetaan hellyyttä, kunnioitusta ja ystävällisyyttä.

Siinä missä ehdoton rakkaus on rajatonta ja rajatonta, ehdollinen rakkaus on rajoitettua ja rajallista. Siinä missä ehdoton rakkaus ei tarvitse toiselta mitään, ehdollinen rakkaus annetaan vain silloin, kun jotain saadaan.

Yhtälö näyttää tältä:

Rakastan sinua vain, jos ………. (teet tämän, sanot tuon, tarjoat tämän, saat minut tuntemaan näin).

Ehdollinen rakkaus on luonnostaan itsekästä ja egokeskeistä. Ehdollinen rakkaus kestää vain niin kauan kuin tietyt sanomattomat säännöt säilyvät tai täyttyvät. Yleisimpiä ehdollisen rakkauden taustalla olevia sanattomia sääntöjä ovat muun muassa seuraavat:

 • Rakastan sinua vain, jos saat minut tuntemaan itseni hyväksi.
 • Rakastan sinua vain, jos säilytät viehättävän ulkonäkönsä.
 • Rakastan sinua vain, jos olet menestyvä ja suosittu.
 • Rakastan sinua vain, jos sinulla on hyvä ura.
 • Rakastan sinua vain, jos teet niin kuin sanon.
 • Rakastan sinua vain, jos uskot siihen, mihin minä uskon.
 • Rakastan sinua vain, jos kannatat huonoja tapojani.
 • Rakastan sinua vain, jos annat minulle rahaa.
 • Rakastan sinua vain, jos olet hyvä sängyssä.
 • Rakastan sinua vain, jos voin hallita sinua.
 • Rakastan sinua vain, jos hyväksyn elämäsi päätökset.
 • Rakastan sinua vain, jos käyttäydyt kunnolla.
 • Rakastan sinua vain, jos uhraat jotain puolestani.
 • Rakastan sinua vain, jos hylkäät unelmasi.
 • Rakastan sinua vain, jos rakastat minua.

Näetkö, miten ehdollinen rakkaus on resepti epäonnistumiseen ja täydelliseen kurjuuteen?

Todellisen rakkauden löytäminen on vaikeaa
Todellisen rakkauden löytäminen on vaikeaa?
Mitä on ehdoton rakkaus ja miksi tarvitsemme sitä kipeästi? 3 | 3 Tapahtumia sinkuille!

Ja kyllä, suhteet kumppaniin, lapsiin, perheeseen, ystäviin ja vanhempiin voivat kaikki perustua ehdolliseen rakkauteen.

Niin monet meistä ovat kokeneet tällaisia pinnallisia suhteita. Myönnettäköön, että jossain vaiheessa elämäämme (ehkä jopa juuri nyt) olemme jakaneet ehdollista rakkautta myös muille ihmisille.

Miksi tarvitsemme epätoivoisesti ehdotonta rakkautta?

Ehdoton rakkaus on sen ytimessä, mitä me ihmisinä etsimme. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ilman rakkautta ja kiintymystä pikkulapset joko kehittävät vakavia kognitiivisia ja psykologisia toimintahäiriöitä tai kuolevat.

Ehdoton rakkaus ei ole välttämätöntä ainoastaan fyysisen, emotionaalisen ja psykologisen terveytemme kannalta, vaan se on elintärkeää myös hengellisen hyvinvointimme kannalta. Jos emme tiedä, miten pääsemme käsiksi sisällämme oleviin syviin rakkauden lähteisiin, tyydymme turmeltuneisiin kiintymyksen muotoihin ja egoistiseen tyydytykseen.

Surullista on se, että useimmat ihmiset eivät edes tiedä kantavansa sisällään ehdottoman rakkauden lähdettä. Meillä on taipumus uskoa, että rakkaus löytyy aina ulkoisesta maailmasta, jostakin ihmisestä, eläimestä, paikasta tai olotilasta.

On välttämätöntä, että opimme, miten pääsemme käsiksi ehdottomaan rakkauteen, sillä ilman sitä kuihtumme pois. Kuten kasvit, jotka eivät saa auringonvaloa, meistä tulee sairaita, nälkiintyneitä ja jopa epätoivoisia. Tämä epätoivo voi saada meidät solmimaan suhteita, jotka vahingoittavat meitä suoraan, uhraamaan unelmamme toisten puolesta ja sabotoimaan onnellisuuttamme hyväksynnän vuoksi.

Ehdoton rakkaus on ainoa asia koko maailmankaikkeudessa, joka voi todella auttaa meitä kokemaan sitä iloa, vapautta, hyväksyntää ja rauhaa, jota niin kaipaamme.

Tässä kirjoituksessa käsiteltiin mitä on ehdoton rakkaus ja seuraavassa kirjoituksessa käsitellään kuinka kokea ehdotonta rakkautta.

Avec seuranhaku
Avec seuranhaku on ilmainen sinkuille – löydä seuraa tai tule tapahtumiin.

Artikkelin ”Mitä on ehdoton rakkaus ja miksi tarvitsemme sitä kipeästi?” on kirjoittanut Aletheia.

Picture of Sari

Sari

Sari on ollut Sinkkutapahtumissa mukana alusta lähtien ja perustajajäseniä. Hän on Sinkkujuhannuksen pääjärkkäri sekä järjestää retkeilyä, fillarointia, vuohikävelyitä, pikadeittejä, retriittejä ym. Sinkkuuden aalloilla jo kaksinumeroinen luku vuosia, joten genre on hyvin tuttu.

0 kommenttia

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki