Sinkkuuden hyvät puolet – 7 vinkkiä

Sinkkuvuodet voivat olla kaikista tuottavimpia ja vapauttavampia aikoja elämässäsi.

Onko niitä – sinkkuuden hyvät puolet?

Sinkkuna oleminen: mitä se oikeastaan on ja miksi se voi olla paras tapa elää?

On pahempiakin asioita kuin olla yksin. Usein vain vie vuosikymmeniä oivaltaa asia. Ja kun vihdoin oivallat, niin se liian myöhäistä. Mikään ei ole pahempaa kuin liian myöhään.
– Charles Bukowski –

Kyllä, todellakin. Yksinolemistakin pahempiakin asioita on.

Itse asiassa sinkkuvuodet voivat olla kaikista tuottavimpia ja vapauttavampia aikoja elämässäsi. Jotkut eivät halua tuntea itseään sinkuksi, vaan pakenevat ja välttelevät asiaa kaikin keinoin. Tiedät varmaan tyypin joka epätoivoisesti käy baareissa etsimässä seuraa, ihan ketä vain, saadakseen turvaa ja seuraa. Sen jälkeen kaikki onkin kunnossa. Eikö?
Todennäköisesti ei.

On suorastaan harmillista, että jotkut ihmiset näkevät parisuhteen elämän parhaimpana osana. Sinkkuna oleminen tarjoaa niin paljon mahdollisuuksia, jotka eivät olisi mahdollisia parisuhteessa.

Sinkkuaika olisi hyvä käyttää kehittymiseen sen sijaan, että ”lukitsisi itsensä häkkiin” sosiaalisten paineiden vuoksi. Sinkkuus voi olla niin paljon enemmän kuin vain se väliaika yhden suhteen päättymisestä toisen alkamiseen.

Sinkkuna oleminen on oikeastaan parasta aikaa elämässäsi. Ja tässä syitä miksi:

1. Opit tuntemaan itsesi

On tiettyjä fyysisiä ominaisuuksia, joita tiedämme itsestämme: pituus, paino ja sukupuoli näin alkajaisiksi. Mutta sinkkuna olo tarjoaa sinulle oivallisen mahdollisuuden oppia todella tuntemaan itsesi niin hyvässä kuin pahassa. Vahvuutesi, heikkoutesi ja haavoittuvaisuutesi.

Käytä hyväksesi aika oppia kaikki itsestäsi. Käsittele taakkasi sen sijaan, että yrittäisit piilottaa sitä.

Moni potentiaalisesti hyvä parisuhde tuhoutuu sen vuoksi, että kannamme mukanamme taakkaa edellisistä suhteista seuraavaan.

Sinkkuna olo on parhaimmillaan itseensä tutustumista ja tutkimista kuka olet ja miksi.

2. Sinkkuus tarjoaa tilaisuuden tutkia mitä haluat elämältäsi

Sinkkuna olo tarkoitti aikoinaan, ettei kukaan huolinut sinua. Nyt se tarkoittaa sitä, että olet vetovoimainen ja selvität mitä elämältäsi haluat ja kenen kanssa sitä haluat viettää.
– Sarah Jessica Parker –

Tunnetko ihmisiä, joilla oli unelmia ja isoja suunnitelmia, mutta kuitenkin ovat nykyisin onnettomassa parisuhteessa?

He ehkä kokivat tarpeelliseksi ottaa velvollisuuksia, joita eivät koskaan oikeastaan halunneet tai odottaneet? Surullista.

Nyt ei kannata ymmärtää väärin. On hienoa elää toisille ja laittaa heidän tarpeensa omien edelle. On aikoja, jolloin tämä on jopa välttämätöntä ja se oikea tapa toimia.

Mutta etkö haluaisi, että omat lapsesi voisivat tavoitella omaa unelmaansa ja elää omaa elämäänsä? Mikä siis on sinun tekosyysi, ettet tee näin?

Käytä tämä aika tavoitellaksesi sitä, mikä tekee sinut onnelliseksi. Uppoudu siihen kokonaan. Et koskaan ole onnellinen, jollet tee sitä mikä tekee sinut onnelliseski. Löydä ne asiat, jotka tekevä.

3. Luottamuksen löytäminen

Sinkkuna voi kehittää taitoja ja taipumuksiasi, joita ehkä et tiennyt omaavasi tai olit ne jo unohtanut.

Oman elämän luominen on matka. Matkan palkinto on itsensä löytäminen ja luottamus itseensä sekä sen oppiminen, mikä tekee sinut onnelliseksi.

Mahdollisuudet ja vapautesi tutkia näitä ovat rajattomat. Luottamus tarttua näihin tilaisuuksiin tarjoaa sinulle mahdollisuuden elää sitä elämää, jota sinä itse haluat.

 

4. Tieto

Matka itsensä löytämiseen vaatii kulttuurien tutkimista, omien uskomusten tarkastelua ja omaa tapaa elää.

Se on tiedon keräämistä ja viisauden saavuttamista. Kun olet vastuussa vain itsellesi, niin sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus mennä sinne, minne sydämesi sinua kutsuu.

Halu oppia lisää ja utelias mieli toimii hyvin. Lue se hyvä kirja, jota et vielä ehtinyt lukea. Lue klassikoita uudelleen ja laajenna näkemyksiäsi uuden kirjallisuuden parissa.

Matkusta pitkälle ja uppoudu uusiin kokemuksiin. Tallenna hajut, äänet, näkemäsi, kokemasi ja eksoottiset ruokalajit muistiisi.

Voit tehdä sinkkuudestasi innostavan matkan itseesi.

5. Terveyden ylläpito

Huono parisuhde voi aiheuttaa tunnetason ongelmia eikä onneton suhde tee hyvää vyötäröllekään. Huonossa suhteessa voi joko syödä suruunsa tai vain omistautua TV:n äärelle naposteltavan kanssa.

Tuttu ja turvallinen parisuhde harvemmin herättää sisäistä leijonaasi liikkeelle. Fyysinen ja henkinen hyvinvointi ovat toisiinsa sidoksissa.

Käytä sinkkuaika pitääksesi huolta kehostasi hyvällä ja laadukkaalla ruualla sekä tunne endorfiinien aiheuttama hyvä olo liikunnan jälkeen.

Saat tästä itseluottamusta, tyydytystä ja saavutuksen tunnetta, jota vain vahva ja terve keho tuntee. Saatat jopa joutua torjumaan muutaman kosiskelijan, joita hyvä itseluottamuksesi ja terveyttä säteilevä olemuksesi on alkanut vetää puoleensa.

6. Omat säännöt

yhteistyö sinkkujen kanssa

Suhteessa usein laittaa toisen tarpeet omiensa edelle. Omat tarpeesi eivät aina välttämättä toteudu.

Sinkkuus tarjoaa sinulle mahdollisuuden olla itsekäs ja oikeista syistä.

Tunnetko tarvetta matkustaa? Sen kuin vain varaat matkan.

Haluatko aamiaisen sänkyyn, pitkän aamukävelyn ja uinnin sen päätteksi sekä illallisen puolitaöin? Tee niin.

Kukaan ei pidättele sinua, paitsi ehkä pelkosi. Tee niille jotain.

 



7. Itsensä rakastaminen

Sanotaan, että ensin on rakastettava itseään ennen kuin voi rakastaa toista. Ehkei kuitenkaan? Voit kyllä rakastaa jotain vaikka elämäsi olisi kuinka synkkää vain. Mutta et voi todella syvällä tasolla rakastaa ketään jos olet jumissa huonon itsetuntosi ja katkeruutesi kanssa.

Löydä siis se todellinen oma itsesi ja kehity siksi ihmiseksi, joka sisimmässäsi olet.

Löydä ne ihmiset, jotka kuvastavat tätä sisintäsi. Näin ne ihmiset, jotka viettävät aikaa kanssasi kokevat saavansa jotain ja samoin sinä.

Älä piiloudu naamion taakse vaan ole oma itsesi. Ihmiset, jotka kykenevät rakastamaan ja hyväksymään itsensä, usein luovat onnellisen ja hyvän elämän itselleen.

Olisiko elämä parempaa kun sen jakaa kumppanin kanssa? Joskus kyllä, mutta usein ei.

Jos valitsemasi elämä ei tyydytä sinua etkä ole onnellinen, niin ehkä olisi parempi laittaa kumppanin etsintä jäihin ja laittaa oma elämä ensin kuntoon.

Kumppanin tehtävä ei ole tehdä sinua onnelliseksi, sinun on. Voit jakaa onnea kumppanin kanssa ja se tunne lähtee sinusta itsestäsi eikä tule ulkopuolelta.

Hanki ensin se onnellisuus elämääsi. Sen jälkeen olet todennäköisesti valmis olemaan onnellinen myös parisuhteessa.

Tule sinkuille suunnattuihin tapahtumiin ja huomaat sinkkuuden hyvät puolet!

Lähde Lifehack.

0 0 ääntä
Arvio artikkeli
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Kaikki kommentit

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki

st-logo-192

Tilaa viikkokirje

Sinkkulistan kautta voit saada, tapahtumien lisäksi,  samanhenkisten ihmisten viisaita neuvoja ja inspiroivia tarinoita suoraan sähköpostiisi.