12 keinoa lisätä onnellisuutta elämääsi

Oletko tullut ajatelleeksi, että jokainen ajatuksesi ja asenteesi muovaa elämäsi kokemukset ja että se, mitä tällä hetkellä haudot mielessäsi, luo tulevaisuutesi. Entä oletko tullut ajatelleeksi sitä, että voit itse valita sellaisia ajatuksia, jotka muuttavat elämääsi parempaan suuntaan?

Miten lisätä onnellisuutta elämääsi? Alla löydät 12 helppoa askelta, jotka HayHousen perustaja ja Heal Your Life kirjan kirjoittaja Louise Hay on listannut edistämään onnellisuutta.

12 keinoa lisätä onnellisuutta

Oletko tullut ajatelleeksi, että jokainen ajatuksesi ja asenteesi muovaa elämäsi kokemukset ja että se, mitä tällä hetkellä haudot mielessäsi, luo tulevaisuutesi.

Entä oletko tullut ajatelleeksi sitä, että voit itse valita sellaisia ajatuksia, jotka muuttavat elämääsi parempaan suuntaan?

Louise L. Hay opastaa meitä tiedostamaan niitä ajatuksiamme ja asenteitamme, jotka estävät meitä elämästä täyttä ja onnellista elämää. Hän auttaa meitä hyväksymään itsemme ja rakastamaan itseämme, sillä vain siltä pohjalta voi elämämme muodostua eheäksi.

Oletko valmis?

Lopeta kaikki kritisointi

Kritisointi ei muuta asioita. Älä enää kritisoi itseäsi vaan hyväksy itsesi sellaisena kuin olet.

Ihmiset muuttuvat.

Kun kritisoit itseäsi, niin keskitys negatiiviseen ja yleensä se tuottaa juuri sitä mitä ajattelet. Kun keskityt hyvään & positiiviset, muutokset ovat positiivisia.

Anna itsellesi anteeksi

Anna menneiden olla. Teit aikanaan parhaasi sillä ymmärryksellä, tietoisuudella ja tiedolla, jota sinulla silloin oli. Nyt olet kehittynyt ja muuttunut sekä elät eri tavalla.

Älä pelottele itseäsi

Lopeta itsesi terrorisointi ajatuksillasi, sillä se on huono tapa elää. Visualisoi itsellesi kuva, josta saat hyvän olon. Muuta näin pelottava ajatus miellyttäväksi ajatukseksi.

Ole lempeä, ystävällinen ja kärsivällinen

Ole lempeä itsellesi. Ole ystävällinen itsellesi. Ole kärsivällinen itsellesi kun opit uusia tapoja ajatella.

Kohtele itseäsi kuten kohtelisit sellaista, jota todella arvostat/rakastat.

Kohtele mieltäsi lempeästi

Itseinho kuvastaa vihaa omia ajatuksiasi kohtaan. Älä vihaa itseäsi ajatustesi vuoksi. Käytä lempeyttä kun muutat ajatuksiasi.

Kehu itseäsi

Kritiiki murjoo meidän sisäisen olemuksen. Kehu rakentaa sitä.
Kehu siis itseäsi niin paljon kuin mahdollista. Kerro itsellesi kuinka hyvin olet pärjännyt jopa ihan pienissä asioissa.

Ajatus Tunne Toiminta

Tue itseäsi

Löydä tapoja olla itsellesi tuki ja turva. Anna ystävien auttaa siinä.

Osoittaa vahvuutta pyytää apua kun sitä tarvitsee.

Osoita ymmärrystä negatiivisille ajatuksillesi

Tunnusta ja ymmärrä, että loit ne täyttääksesi jonkun tarpeen.

Nyt voit löytää uuden ja postiivisen tavan täyttää noita tarpeita. Luovu negatiivisista malleista.

Pidä huolta kehostasi

Etsi tietoa ravitsemuksesta. Mitä polttoainetta sinun kehosi tarvitsee, jotta sillä on optimaalinen määrä energiaa ja elinvoimaisuutta? Etsi tietoa liikunnasta. Millaisesta liikunnasta nautit?

Arvosta kehoasi.

Peili työvälineenä

Katso usein omiin silmiisi peilin kautta. Tunne arvostus itseäsi kohtaan ja anna sen kasvaa. Samalla kun katsot peiliin, niin anna itsellesi anteeksi.

Puhu vanhemmillesi kun katsot peiliin. Anna heillekin anteeksi.

Sano vähintään kerran päivässä itsellesi peilin kautta, että rakastat ja arvostat itseäsi.

Arvosta itseäsi – tee se nyt

Älä odota kunnes tunnet olosi hyväksi, olet laihtunut, saanut uuden työpaikan, löytänyt parisuhteen.

Aloita nyt. Ja tee se niin hyvin kuin pystyt.

Pidä hauskaa

Muistatko niitä asioita, jotka tekivät sinut iloiseksi lapsena? Liitä niitä nykyiseen elämääsi.

Löydä tapoja pitää hauskaa kaikessa mitä teet. Anna itsellesi lupa pitää hauskaa.

Naura ja riemuiste.

Lisätietoja

Sinkkutapahtumat on oiva väylä löytää uusia ystäviä elämääsi sekä tehdä kivoja ja sinua kiinnostavia asioita. Katso tapahtumakalenterista tapahtumia sekä liity sinkkulistalle, niin tiedät kun tapahtuu. Monet tapahtumassa käyneet ovat kertoneet ilon lisääntyneen elämäänsä tapahtumissa käynnin yhteydessä. Hyödynnä siis sinäkin!

Voit kuunnella tästä samasta aiheesta ”12 keinoa lisätä onnellisuutta” noin tunnin kestävän tallenteen englanniksi. Tässä löydät tarkemmat kuvaukset jokaiseen 12 askeleeseen. Suosittelen lämpimästi kuuntelemaan.

How to love yourself now in 12 easy ways

Artikkelin How To Love Yourself Now in 12 Easy Ways on vapaasti kääntänyt Sari, joka on mm. LCF Life Coach ja sertifioitu Louise Hay Heal Your Life teacher.

Tsekkaa myös Sinkkutapahtumien verkkokurssit osio, jonne on tulossa lisää sinkkuille suunattua sisältöä.

Mikäli haluat tietää Louise Hayn filosofiasta enemmän, niin voit ostaa tai lainata kirjastosta hänen 1. kirjansa ”Muuta ajatuksesi, muutat elämäsi” jonka englannin kielinen versio on ”You can heal your life.”

“Anteeksianto on lahja itsellesi, koska se vapauttaa sinut. Se päästää sinut ulos vankilasta, johon olet itse lukinnut itsesi.”

”Luomme sen mitä ajattelemme.”

”Kun rakastamme itseämme, ihmeitä tapahtuu.”

Yllä muutama Louise Hayn suosittuja sitaatteja.

Picture of Sari

Sari

Sari on ollut Sinkkutapahtumissa mukana alusta lähtien ja perustajajäseniä. Hän on Sinkkujuhannuksen pääjärkkäri sekä järjestää retkeilyä, fillarointia, vuohikävelyitä, pikadeittejä, retriittejä ym. Sinkkuuden aalloilla jo kaksinumeroinen luku vuosia, joten genre on hyvin tuttu.

0 kommenttia

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki