Deittailu yli 4-kymppisenä

"Shoppailla" kumppania, mutta sitä se on. Rakkauden ja ihmissuhteiden tuotteistaminen. Kokemuksia Deittailu yli 4-kymppisenä.

Nettideittailu on lisännyt tarjontaa muttei laatua.

Deittailu yli 4-kymppisenä

Deittailu yli 4-kymppisenä 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!
Deittailu yli 4-kymppisenä

Kuva kertoo tavallaan kaiken. Istut makuuhuoneessasi yöllä, tarkistat nettideittitilejäsi ja selaat loputtomasti kuvia ja profiileja. Se ei oikein tunnu oikealta. ”Shoppailla” kumppania, mutta sitä se on. Rakkauden ja ihmissuhteiden tuotteistaminen. Tämä on nettideittailun maailma minun kokemukseni mukaan ja minun on sanottava, että se on ollut enimmäkseen masentavaa muutamin valopilkkuin.

En voi kuvitellakaan, millaista olisi ollut yliopistossa, jos olisi voinut vain paikantaa, mitkä miehet tai naiset ympärilläsi olivat tiettynä ajankohtana yön aikana kiimaisia ja halukkaita seurustelemaan. Tuntuu, että se olisi vienyt kaiken ennakoinnin ja jännityksen pois prosessista. Muistan, millaista oli olla sinkku yliopistossa, valmistautua lähtemään ulos ystävien kanssa ja miettiä, mitä ilta voisi tuoda tullessaan.

Palasin nettideittailuun muutama kuukausi sitten pidettyäni pitkän tauon suhteista. Tarvitsin aikaa työstää itseäni ja käsitellä viimeisintä suhdettani. No, aloin vihdoin tuntea, että se voisi olla jotain, josta olisin taas kiinnostunut, joten päivitin profiilini ja otin parhaat mahdolliset kuvat (miksi ihmiset käyttävät vanhoja kuvia ja valehtelevat profiileissaan?). Tein hieman tutkimusta (viimeksi yritin sitä melkein 10 vuotta sitten) nykyisistä sovelluksista/verkkosivustoista, jotka ovat saatavilla, ja tein sitten muutaman tilin.

Deittailu yli 4-kymppisenä 2 | 2 Tapahtumia sinkuille!
Deittailu yli 4-kymppisenä 2 | 2 Tapahtumia sinkuille!

Unohdin, kuinka aikaa vievää on kirjoittaa kunnollisia viestejä naisille.

Tiedän, että suurin osa ihmisistä ei panosta kovinkaan paljon ensimmäiseen yhteydenottoonsa, mutta se on kokemukseni mukaan resepti katastrofiin. Tiedättehän, että naiset saavat joka päivä tonneittain viestejä. Jos et tee mitään vaivaa erottuaksesi, et saa yhtään vastausta. Hitto vie kuitenkin aikaa!

Naiset tuntuvat olevan kiinnostuneempia urasta kuin mitä muistan.

Siinä ei tietenkään ole mitään väärää, mutta huomasin, että suurin osa ikäisistäni naisista oli selvästi asettanut uransa parisuhteen ja ehkä jopa perheen edelle. Kuten voitte kuvitella, nettideittailuun osallistuvilla 40-50-vuotiailla naisilla on yleensä jo perhe ja he ovat eronneet ainakin kerran, tai he ovat päättäneet olla hankkimatta lapsia. Olen tyypillisesti kiinnostunut älykkäistä ja menestyneistä naisista, mutta heidän profiileissaan vaikutti siltä, etteivät he oikeasti halunneet suhdetta, vaan he ikään kuin tunsivat velvollisuudekseen laittaa sen esille siltä varalta, että se aivan täydellinen tilanne kävelee ovesta sisään. Muuten he eivät vaikuttaneet halukkailta panostamaan seurusteluun.

Deittisuhteiden joukossa on paljon naisia (ja varmaan myös miehiä), joilla on kiintymyssuhteen välttämis- ja luottamusongelmia yleensä.

Jos sinulla on yhtään perusymmärrystä psykologiasta ja jonkin verran itsetuntemusta, voit nähdä kertomukset heidän profiileistaan. Niistä, jotka kertovat suoraan, että heillä on ongelmia, ” ei valehtelijoita tai pettäjiä, kiitos”. Tarvitseeko sitä edes sanoa? Torjuuko se todella epärehelliset miehet? Tuskinpa. Se kertoo kuitenkin, että sinulla on vakavia luottamusongelmia, ja se estää rehellisiä miehiä kyselemästä lisää. Tai he puhuvat kaikista syistä/tavoista, joiden vuoksi heillä ei ole aikaa sinulle ”kiireisen elämänsä/ystäviensä/lapsiensa/uransa/koiriensa…” vuoksi. Ei varsinaisesti huuda, että he ovat todella avoimia suhteelle!

On paljon ihmisiä, joita on loukattu. PALJON.

Deittailu yli 4-kymppisenä 4 | 4 Tapahtumia sinkuille!
Deittailu yli 4-kymppisenä

Tämä voi olla todella sydäntäsärkevää, kun luet ihmisten profiileja. Kun olet nelikymppinen tai viisikymppinen ja olet sinkku, sinulla on varmasti jonkin verran matkatavaraa. Tuntuu vain siltä, että se on pahempaa kuin odotin. Se sai minut tuntemaan myötätuntoa kaikkia näitä rohkeita sieluja kohtaan, jotka olivat halukkaita kokeilemaan rakkautta uudelleen menneistä virheistään ja arpeistaan huolimatta. Se oli varmasti inspiroivaa ja antoi minulle toivoa.

En odota kenenkään terveen aikuisen päästävän sinua sielunsa syvimpiin syövereihin viikkojen kuluessa, mutta se jätti minut miettimään, päästäisivätkö he koskaan ketään sisään. Mietin, eikö useampien ihmisten pitäisi käydä säännöllisesti terapiassa. Olen käynyt terapeutilla viikoittain jo vuosia, koska en vain ymmärrä, miksi et haluaisi sitä näkökulmaa, joka auttaa sinua kasvamaan ja käsittelemään elämäsi tapahtumia, mutta mielenterveyspalveluihin näyttää edelleen liittyvän leimautumista ikäryhmääni kuuluvien naisten keskuudessa.

sinkkujen uusi vuosi

Lopulta kävin treffeillä kolmen naisen kanssa ja ajattelin, että saattaisin pitää kolmannesta, mutta hänellä osoittautui olevan melko välttelevä kiintymyssuhdetyyli. Mikä ei sopinut yhteen joidenkin ongelmieni kanssa. Sanon, että minusta oli hienoa, että minulla oli tilaisuus tavata ihmisiä, ja olin hyvin kiitollinen niistä muutamista treffeistä, joihin menin. Se osoitti minulle, etten luultavasti ole aivan niin valmis kuin luulin, joten olen ripustanut niin sanotusti treffeille ja katson, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Millaisia kokemuksia sinulla on deittailusta?

Sinkkutapahtumien Avec seuranhaku on sinkuille suunnattu täysin ilmainen väylä löytää seuraa ja saat ilmoituksen sähköpostiisi kun joku ottaa yhteyttä. Viestittely turvallisesti Avec’in sisällä.

Tai tule tapahtumiin ja kohtaa livenä – tervetuloa!

Sinkkutapahtumat - kivaa tekemistä sinkuille
Sinkkutapahtumat -sinkuille ohjelmaa ja seuraa

Artikkelin Deittailu yli 4-kymppisenä kirjoittaja on Domenic Thomas.

Seuraatko sinkkuja Instagramissa?

0 kommenttia

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki

st-logo-192

Tilaa viikkokirje

Sinkkulistan kautta voit saada, tapahtumien lisäksi,  samanhenkisten ihmisten viisaita neuvoja ja inspiroivia tarinoita suoraan sähköpostiisi.