Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin?

Ikuisuuskysymys: miksi naiset aina rakastuvat renttuihin ja kunnolliset miehet kyllästyttävät?

Rakastuvatkohan naiset todella aina renttuihin? Moni nainen osaa toivoa kumppaniltaan vakautta, varmuutta ja turvallisuutta, mitä renttu ei juuri tarjoile.

Mutta mitä renttu sitten tarjoilee? Ennen kaikkea lähde pohtimaan sitä, millaiseksi koet itse oman olosi rentun tai kunnollisen miehen kanssa – sekä kaikkien niiden, jotka jäävät siihen väliin.

Kumppania etsiessään ei niinkään tulisi miettiä sitä, millainen hänen tulisi olla ja mitä hänen tulisi elämässäni täyttää. Ennemminkin kehotan kuuntelemaan sitä, millainen oma olo on toisen kanssa, miten aidosti voin olla toisen lähellä oma itseni ja millaisin ehdoin tunnun kelpaavan hänelle? Mitä jään kaipaamaan ja miten hän kuulee sen?

Monen naisen historiassa on kuitenkin myös tosiasiallisia kokemuksia siitä, että veri vetää yhä uudelleen pahan pojan tai rentun kylkeen. Mitä rentukka siis tuo mukanaan? Tuoko hän kiehtovaa haastetta, vahvistaako hän tunnetta naiseudesta vai antaako naiselle kutsuja olla hoivaaja ja huolehtija?

Tuleeko miehestä naisen kunnollistamisprojekti, joka on kuitenkin tuomittu epäonnistumaan? Onko miehessä jotain sellaista uhmaa tai voimaa, jota naisen olisi tärkeä löytää itse itsestään?

Tutkimuksissa on näyttäytynyt, että seksikumppania ja elämänkumppania etsitään eri kriteerein. Seksikumppanissa painavat enemmän ulkoiset asiat, komeus, seksikkyys ja seksitaidot, kun elämänkumppanilta kaivataan enemmän vahvaa kokonaisuutta ulkoisten ja eroottisten ominaisuuksien edelle.

Kun olet selvittänyt itsellesi, oletko etsimässä enemmän hetken hurmaa vai pitkäaikaista kumppania, osaat pohtia tarkemmin myös sitä, mihin on kiinnitettävä enemmän huomiota. Renttu voi tarjota sekä haastetta ja hoivaamisen mahdollisuutta – mitkä ovat myös niitä piirteitä, jotka usein ajan myötä tuottavat naiselle tuskaa ja turhautumista. Suhteessa on tärkeää saada hoivata toista, mutta tulla myös itse hoivatuksi – siis vastavuoroisesti molemmissa rooleissa olemista.

Onneksi maailma tai ihminen ei kuitenkaan koskaan ole vain joko-tai, vaan sekä-että. Siinä missä et itsekään ole pelkkä pubiruusu tai yltiökunnollinen tapettitulppaani, ei niin ole miestenkään kohdalla.

Oman tiensä tietävä, sopivasti itsevarma, mutta toista vakaasti kunnioittava ja turvallinen ihminen on hyvä kumppani sukupuolesta riippumatta. Siinä missä sinun on osattava ottaa myös itsestäsi huoli ja vastuu, on se parisuhteen kannalta tärkeä ominaisuus myös toisella.

Piditkö lukemastasi?

Haluatko saada ilmoitukset kun uusi sinkkublogiartikkeli on julkaistu? Liity postituslistalle.

miksi naiset aina rakastuvat renttuihin ja kunnolliset miehet kyllästyttävät?
Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin ja kunnolliset miehet kyllästyttävät?Sinkkutapahtumat
Sinkkutapahtumat

Psykoterapeutti Maaret Kallion artikkeli Kauneus ja terveys lehdessä

Picture of Sari

Sari

Sari on ollut Sinkkutapahtumissa mukana alusta lähtien ja perustajajäseniä. Hän on Sinkkujuhannuksen pääjärkkäri sekä järjestää retkeilyä, fillarointia, vuohikävelyitä, pikadeittejä, retriittejä ym. Sinkkuuden aalloilla jo kaksinumeroinen luku vuosia, joten genre on hyvin tuttu.
0 0 ääntä
Arvio artikkeli
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Kaikki kommentit

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki