Miten jatkaa eron jälkeen?

Meillä kaikilla on ollut sydänsuruja. Älä anna sen estää sinua kohtaamasta rakkautta. Käsittele kipu ja jatka elämääsi. Vain sydän auki olet avoin rakkaudelle.
Oletko hiljattain eronnut?

Sinkkutapahtumista löydät tapahtumia ja hyvää seuraa eron jälkeen, joten lähde rohkeasti mukaan.

Jokainen meistä on kokenut sen ensimmäisen tapahtuman ja ollut hämmästynyt siitä kuinka helppoa siihen on ollut tulla. Aloita vaikka sinkkujuhannuksesta.

Tässä kuitenkin neljä eron jälkeen muistettavaa asiaa.

Älä sulje sydäntäsi

Nuorena kun meillä vielä ei ole ollut suuria sydänsuruja, annamme kaikkemme.

Kun saamme tarpeeksi kipua parisuhteissa, olemme varautuneita. Suljemme pikkuhiljaa sydämemme suojellakseen itseämme kivulta. Tuomme tuon pelon kivusta suhteisiimme emmekä ole siinä täysillä mukana. Sen mitä annat, sen myös saat.

Jos olet sydän auki, kohtaat myös sydän auki olevia ihmisiä.

Meillä kaikilla on ollut sydänsuruja. Älä anna sen estää sinua kohtaamasta elämäsi rakkautta. Käsittele kipu ja jatka elämääsi. Vain sydän auki olet avoin rakkaudelle.

Olet rakastettava

Surun hetkellä aivomme etsivät syitä tapahtuneelle. Usein keksimme tarinoita, jotka eivät oikeasti pidä paikkaansa. Aivomme vain ei tiedä tätä.

Nämä itsellemme kertomamme tarinat lukkiutuvat sisäämme ja vaikuttavat siihen miten käyttäydymme samanlaisissa tilanteissa tulevaisuudessakin.

Joten vakuuta itsesi, että kun tämä rakkaustarina ei toiminut, niin silti voit löytää rakkauden.

Sinussa ei ole mitään vikaa. Olet rakastettava ja sinua rakastetaan.

Illuusio pysyvyydestä

Eron jälkeen tulee suru, joka on hyvä käsitellä. Katso surun ohi ja mieti mitä siellä takana on. Miksi suhde epäonnistui?

Olitko kiinni henkilössä, joka ei oikeastaan koskaan ollutkaan sinun? Olitko kiinni tulevaisuudenkuvissa, jotka eivät koskaan toteutuneet?

Mikään ei ole pysyvää.

Kaikki asiat, niin kipu kuin mielihyväkin, poistuu jossain vaiheessa. Kaikki maailmassa muuttuu. Vaikka jotain ei enää olekaan, niin se on joskus ollut.

Keskity hyvään

On helppoa etsiä vain sitä kaikkea pahaa mitä on tapahtunut. Miten helppoa onkaan jäädä surun ja kivun syihin.

On toki hyvä tunnistaa ja käsitellä kipu ja suru. Kaikelle on aikansa ja paikkansa.

Surun keskellä älä unohda nähdä myös hyviä asioita. Ne ovat vieläkin olemassa.

Mitä enemmän keskityt hyvää, sitä enemmän sitä löydät. Kiitollisuuden tunteminen vaikuttaa aivoihin ja lisää hyvää oloa. Pidä vaikka kiitollisuuspäiväkirjaa. Jokainen meistä löytää syitä olla kiitollinen. Kiitollisuus aktivoi hypotalamusta, joka säätelee mm. unta, janontunnetta ja ruokahalua + vaikuttaa stressitasoihin ja aineenvaihduntaan. Kiitollisuus myös lisää dopamiinin eritystä ja se on hyvän olon välittäjäaine. Kun tunnet kiitollisuutta, aivosi välittämät dopamiinia ja se tuntuu hyvältä sekä saa tekemään lisää asioita, jotka tuntuvat hyvältä.

Aivomme eivät kykene kovin helposti keskittymään negatiivisiin ja positiivisiin ärsykkeisiin yhtä aikaa. Kun keskityt kiitollisiin asioihin, aivosi hakevat lisää kiitollisia asioita.

Ihmiset ovat myös ”rakennettu” niin, että emme viihdy yksiksemme kovin pitkään.

Vaikka olet mahdollisesti kokenut hiljattain eron, niin on hyvä käydä ns. ihmisten ilmoilla tuulettumassa. Ja mikäs sen sopivampi paikka kuin sinkkutapahtumat, jonka tapahtumiin olet lämpimästi tervetullut. Saat kivoja kokemuksia ja löydät hyvää seuraa. Siinä taas yksi syy olla kiitollinen.

Kirjoituksen inspiraationa käytetty mm. Tinybuddhaa sekä aivotutkimuksia useammasta lähteestä.

Sinkkujussi

Sinkkujuhannus Kiljavanrannassa, Sääksjärven rannalla. Et jää yksin.

Picture of Sari

Sari

Sari on ollut Sinkkutapahtumissa mukana alusta lähtien ja perustajajäseniä. Hän on Sinkkujuhannuksen pääjärkkäri sekä järjestää retkeilyä, fillarointia, vuohikävelyitä, pikadeittejä, retriittejä ym. Sinkkuuden aalloilla jo kaksinumeroinen luku vuosia, joten genre on hyvin tuttu.
0 0 ääntä
Arvio artikkeli
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Kaikki kommentit

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki