Onnellinen sinkku nauttii vapaudesta

Oletko tyytyväinen sinkkuna? Onnellinen sinkkuus on monelle luonnollinen olotila ja vain ympäristö voi sitä ihmetellä. Yleensä tämä johtuu heidän omasta epävarmuudesta ja pelosta, sillä he itse voivat pelätä olla ”yksin”. Sinä olet heille peilinä kun (uskallat) olla sinkkuna. Tiedät varmaan suhteita, jotka eivät toimi, mutta niissä ollaan kun ei uskalleta lähteä? Sinä sinkkkuna olet tehnyt sen askeleen ja se voi hämmentää muita. He eivät välttämättä uskallalla sitä askelta ottaa, koska tuntematon pelottaa heitä.

Vaikka ympärilläsi olisikin paljon ystäviä ja sukulaisia, jotka toivovat sinun löytävän kumppanin elämääsi, ei sinkkuus ole ollenkaan huono asia. Monenlaisia mahdollisuuksia avautuu, kun kuljet omaa tietäsi ja elät ilman parisuhdenormeja. Sinkkuudesta voi löytää paljon iloa ja onnea, jos osaa nähdä sen kiinnostavana elämäntyylivaihtoehtona.

Sinkkutapahtumat - hauskoja hetkiä ja ohjelmaa sinkuille
Oletko sinä onnellinen sinkku?

Sinkkuudentilaa ei tarvitse pelätä tai hävetä, sillä sen hyödyt ovat moninaisia. Yksin elävän ihmisen elämä on yllättävän vapaata ja itsenäistä. Voit tehdä mitä haluat, milloin haluat, ilman että sinun tarvitsee kysyä keneltäkään lupaa. Sinkkuus on myös mahdollisuus keskittyä omien harrastusten, uran ja sosiaalisten suhteiden kehittämiseen. Se, että on oma itsensä ja tekee asioita omalla tahdolla, luo merkittävää tyytyväisyyttä omaan elämään.

Sinkkuus tuo mukanaan myös terveyshyötyjä, sillä yksin asuminen voi olla stressivapaampaa, ja yksilölliset elämänvalinnat luovat uusia energisoivia mahdollisuuksia. Tämän lisäksi taloudellinen tilanne parantuu, sillä kaiken voi jakaa itse itsensä kanssa, eikä rahaa tarvitse käyttää toisen huomioimiseen.

Kun olet yksin, sinulla on aikaa keskittyä itseesi ja kehittyä siinä mitä teet. Sinun ei tarvitse käyttää aikaa jonkun toisen tarpeiden täyttämiseen, jolloin voit saavuttaa todella suuria asioita. Voit käyttää aikaa esimerkiksi lukemiseen, opiskeluun tai ammattitaidon kehittämiseen. Sinusta tulee paras versio itsestäsi, kun keskityt vain itseesi.

Jos olet tällä hetkellä sinkku, voit saada vieläkin enemmän irti elämästäsi. Sinulla on vapaus kokeilla uusia asioita, kuten uuden kielen oppiminen tai lajin aloittaminen, jota et ole koskaan kokeillut ennen. Tutustu uusiin ihmisiin ja luo uusia suhteita, aivan oman itsesi vuoksi. Aloita uusi harrastus tai käy kuntoilemassa, jolloin tapaat samankaltaisia ihmisiä ja tulet paremmalla mielellä kotiin.

Muista myös, että kaikki elämänvaiheet ovat ajankohtaisia. Joskus voit tuntea olevasi yksinäinen, masentunut tai epävarma, mutta tämä on yleensä vain hetkittäistä. Yritä nähdä hyvät puolet tilanteessa ja käytä aikaa oppiaksesi, kuka olet ja mitä elämässä haluat. Usko itseesi ja anna ajan kulua – kaikki tulee järjestymään omaan tahtiinsa.

Joten, kun nyt olet onnellinen sinkku, jatka vain samalla tiellä. Elämästä nauttiminen ja uusien elämänkokemusten saaminen ovat tärkeitä asioita. Nauti vapaudesta ja tee itsesi iloiseksi. Näin tehtynä olet valmis hyppäämään uusien haasteiden ja kokemusten pariin juuri silloin, kun se tuntuu sinusta luonnolliselta.

Millainen on onnellinen sinkku?

Onnellinen sinkku on onnellinen itsenäisyydestään ja vapauden tunteesta. Hänellä on terve suhde yksinoloon ja osaa nauttia omasta seurastaan. Hänellä on oma elämä, joka täyttää hänen tarpeensa ja intohimonsa.

Onnellinen sinkku ei vertaa itseään muihin, vaan hyväksyy itsensä ja oman tilanteensa. Hän on tyytyväinen omaan elämäänsä ja löytää iloa pienistä asioista.

Onnellinen sinkku osaa olla yhteydessä muihin ihmisiin ja nauttia ystävyydestä ja sosiaalisesta elämästä. Hän on avoin uusille kokemuksille ja tapaamisille, mutta ei tunne tarvetta hakeutua parisuhteeseen vain täyttääkseen jonkinlaista normia.

Onnellinen sinkku arvostaa itseään ja ymmärtää omat tarpeensa. Hän ei koe tarvetta olla suhteessa, joka ei tarjoa hänelle aitoa tyydytystä tai joka haittaa hänen itsenäisyyttään ja hyvinvointiaan. Hän etsii mahdollisesti kumppania, mutta vain silloin, kun hän tuntee sen oikeaksi ja järkeväksi.

Onnellinen sinkku on siis se, joka löytää tasapainon itsenäisyyden ja yhteisön tarpeiden välillä, joka hyväksyy ja rakastaa itseään ja joka nauttii elämästä kaikessa monimuotoisuudessaan!

Onnellisia sinkkuja kohtaat myös Sinkkujuhannuksessa. Osa etsii kumppania ja osa ei. Molemmat ovat ok. Pääasia, että sinä olet sinut asian kanssa ja olet sen suhteen rehellinen niin itsellesi kuin muillekin. Juhannus on kerran vuodessa kohokohtana ja tapahtumat pyörivät ympäri vuoden.

Sinkkutapahtumat - kivaa tekemistä sinkuille
Sinkkutapahtumat -sinkuille livetapahtumia ja seuranhakua.
Lue myös tutkimus

Sinkkuus Suomessa : Monimenetelmäinen tutkimus parisuhdenormatiivisuudesta ja hyvinvointitekijöistä.

0 0 ääntä
Arvio artikkeli
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Kaikki kommentit

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki

st-logo-192

Tilaa viikkokirje

Sinkkulistan kautta voit saada, tapahtumien lisäksi,  samanhenkisten ihmisten viisaita neuvoja ja inspiroivia tarinoita suoraan sähköpostiisi.