Siirry työkalupalkkiin
st sinkkutapahtumat

Lakkaa murehtimasta pienistä ja merkityksettömistä asioista

Opi arvostamaan elämääsi. Ole kiitollinen elämästäsi ja keskity hyvään. Elämä on hauras, arvokas ja ennalta-arvaamaton. Jokainen saamamme päivä on lahja eikä mikään itsestäänselvyys.

Asenne ratkaisee

Holly Butcher, australialainen nainen, kirjoitti elämänohjeita FB-päivityksenä ennen kuolemaansa.

Holly menehtyi tammikuussa 2018 vain 27-vuotiaana. Ennen poismenoaan hän ehti ajatella elämää syvällisesti aivan uudesta perspektiivistä ja hän myös halusi jakaa oivalluksensa muille. Holly kirjoitti pitkän Facebook-päivityksen, jossa hän antaa elämänohjeita kaikille meille vielä elossa oleville.

Syöpä opetti naiselle, että elämä on hauras, arvokas ja ennalta-arvaamaton. Hän haluaa kaikkien tajuavan, että jokainen saamamme päivä on lahja eikä mikään itsestäänselvyys.

Hän kirjoittaa:

”Haluan ihmisten lakkaavan murehtimasta pienistä, merkityksettömistä asioista elämässä ja yrittävän muistaa, että meillä on lopulta sama kohtalo kaikilla. Tee mitä voit, jotta saat aikasi täällä tuntumaan arvokkaalta ja hyvältä.”

Butcherin mukaan ihmisten tulisi olla kiitollisia myös itsestään selvinä pidetyistä asioista, kuten hengittämisestä ja kyvystä liikkua. Elämän pienet ärsytykset ja ongelmat tulee asettaa perspektiiviin ja miettiä elämän kokonaiskuvaa.

”Monesti ihmiset valittavat, kuinka kamalaa töissä on tai miten rankkaa on kuntoilla. Ole kiitollinen, että olet fyysisesti tekemään näitä asioita. Työ ja kuntoilu saattavat tuntua merkityksettömiltä asioilta, kunnes kehosi ei enää pysty tekemään kumpaakaan niistä.”

Nainen kehottaa ihmisiä vaalimaan paitsi fyysistä, myös henkistä hyvinvointiaan. Itseensä keskittymisen lisäksi tärkeää on myös tehdä hyvää muille ja olla antelias. Butcher ehti oppia myös sen, että kokemukset ovat arvokkaampia kuin materia.

Nainen kritisoi kirjoituksessa sosiaalisen median ylivaltaa nykyihmisten elämässä.

”Yritä olla läsnä ja nauttia hetkistä sen sijaan että taltioit hetket kännykkäsi ruudun kautta. Elämää ei ole tarkoitettu elettäväksi ruudun kautta eikä siinä ole kyse siitä, saatko otettua täydellisen kuvan. Nauttikaa hetkessä elämisestä, hyvänen aika!

Butcher kehottaa ihmisiä rakastamaan läheisiään, mutta myös itseään.

 • ”Jos jokin tekee olosi kurjaksi, sinulla on voima muuttaa asia, koski se sitten työtä tai rakkauselämää tai mitä vain. Älä pelkää muutoksia. Et tiedä, kuinka paljon sinulla on aikaa jäljellä, joten älä tuhlaa sitä olemalla onneton.”
 • “Niinä hetkinä kun valitat jostain hemmetin pienestä asiasta, ajattele ihmisiä joilla on oikeasti vakavia ongelmia. Vaikka jokin tilanne olisikin ärsyttävä ole kiitollinen siitä, että juuri sinulla on noin pieniä ja mitättömiä ongelmia.”
 • “Arvosta muiden aikaa. Älä tuhlaa toisten aikaa sen takia, että olet itse aina myöhässä. Jos et ole vieläkään oppinut olemaan ajoissa, herää aikaisemmin, valmistaudu nopeammin.”
 • “Ehkä olet juuttunut ruuhkaan tai nukkunut liian vähän, koska ihanat lapsesi pitivät sinua hereillä. Ehkä kampaaja leikkasi hiuksesi liian lyhyeksi tai tekokynsiin on tullut lohkeama. Rintasi ovat liian pienet, takapuolessa on selluliittia ja vatsa pömpöttää. Älä välitä noista asioista paskaakaan. Lupaan, että nuo asiat eivät merkitse mitään silloin kun tulee sinun vuorosi lähteä.”
 • “Arvosta jokaista päivää kun et joudu kärsimään kovista kivuista. Vaikka tulee päiviä kun selkää särkee, flunssa iskee tai pää on kipeä – hyväksy ne asiat ja ole vain tyytyväinen siihen, että ne eivät ole hengenvaarallisia asioita.”
 • “Anna muille. Jos ei itse joudu avunsaajaksi, ei luultavasti osaa arvostaa sitä kuinka paljon apua voi saada tuntemattomilta ihmisiltä. Osta ystävillesi ja perheellesi lahjoja.”
 • “Ketään ei kiinnosta käytätkö samaa mekkoa useammin kuin kerran.”
 • “Käytä rahaa kokemuksiin. Tai älä ainakaan jää uusista kokemuksista pois sen takia, että olet tuhlannut rahat johonkin materialistiseen roskaan.”
 • “Luovuta verta. Se on äärimmäisen tärkeää ja voit oikeasti pelastaa ihmishenkiä. Kiitos verenluovutuksen, minä sain vuoden lisäaikaa. Vuoden, jonka vietin rakkaideni kanssa. Voden, joka sisälsi elämäni parhaimpia kokemuksia.”
 • “Herää edes kerran aikaisin aamulla vain sen takia, jotta voisit katsoa auringon nousua ja kuunnella linnunlaulua.”
 • “Poista se ihminen kaverilistaltasi, jonka päivitykset saavat tuntemaan olosi paskaksi. Kaveri tai ei, pistä oma hyvänvointisi etusijalle.”
 • Tee sitä, mikä tekee sinut onnelliseksi.

Hollyn postaus löytyy täältä.
Jakaminen on kaunista

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Tilaa blogi- ja viikkokirje

Vahvista osoitteesi liittymisen jälkeen saamastasi sähköpostista. Kiitos.
Sinkkutapahtumia

Sponsoroitu linkki