Näin esittelet itsesi – 7 päävinkkiä

Tässä muutamia vinkkejä itsensä esittelyyn ja näitä voi hyödyntää myös sinkkutapahtumissa.

Kuinka esittelet itsesi

Itsesi esittely on paljon muutakin kuin nimen kertominen. Se on myös keino kommunikoida uuden henkilön kanssa sanoin ja usein myös fyysisesti (kättely, halaus).

Esittäytyminen täysin uudelle voi olla haastavaa, koska se mitä sanot, riippuu kontekstista. Voit esittäytyä eri tavalla kun kyseessä on esittäytyminen yleisön edessä, kun verkostoidut tapahtumassa, kun esittelet itsesi luokan edessä tai vain aloitat keskustelun juhlissa.

On tärkeää esittäytyä sopivalla tavalla saaden ihmiset pitämään ja muistamaan sinut.

Itsenä esittely sosiaalisessa tilanteessa

Ota katsekontakti. Se on merkki, että olet osallistuvana keskustelussa

Katsekontakti on yksi keino ottaa yhteys toiseen henkilöön ja näyttää toiselle, että tämä on saanut huomiosi. Kun otat katsekontaktin, viestii se sinun olevan avoin avaamaan yhteyden.

Jos sinulle suoran katsekontaktin ottaminen ei tunnu luontevalta, niin katso kulmakarvojen väliseen kohtaan. Näin toinen ei huomaa ettet katso häntä suoraan silmiin.

Jos olet ryhmässä, niin ota jaksoittaisia katsekontakteja ihmisiin ryhmässäsi.

Hymyile

tekemistä sinkuille

Aito ja iloinen hymy on tärkeää kun kohtaat uuden henkilön.

Osoita olevasi aidon kiinnostunut tapaamaan sinulle uusi henkilö. Jaatte yhteisen kokemuksen toisistanne ja siitä tulee nopeammin positiivinen kun hymyilette toisillenne.

 

Käytä sopivaa kehonkieltä

Kehonkielesi olisi hyvä kommunikoida varmuutta ja levollisuutta. Seiso selkä suorana ryhdikkäästi ja varo vetelyyttä.

Peilaa muiden läsnäolijoiden kehonkieltä. Yritä myös pysyä samassa puheen tempossa ja sävyssä muiden läsnäolijoiden kanssa ylläpitääksesi positiivista yhteisymmärrystä.

Esittäytyminen yhdelle henkilölle

Nimen kertominen

Jos esittäytyminen vaatii muodollisuutta, niin sano ”Hei, olen [etunimi][sukunimi].” Jos tilaisuus on epämuodollinen niin riittää, että sanot ”Hei, olen [etunimi]”.

Kun olet kertonut nimesi, niin kysy toiselta hänen nimeään miellyttävällä äänensävyllä ”Mikä on sinun nimesi?”

Kun saat tietää toisen henkilön nimen, kerro, että on mukavaa tutustua joko hänen nimensä kanssa tai ilman: ”Mukava tavata sinut Maija.” Sanomalla henkilön nimen ääneen, muistat sen myös paremmin jatkossa sekä se antaa keskustelulle vähän enemmän henkilökohtaisemman fiiliksen.

Tarjoudu kättelemään

Jos kättely on tilanteeseen sopivaan, niin tarjoa kättäsi ensimmäisenä. Suomessa se on yleisin tervehtimismuoto ja monessa muussakin maassa.

Huolehdi, että kädenpuristuksesi ei ole liian vetelä. Eikä liian kova.

Jos olet epävarma siitä, mikä on sopiva tervehdysmuoto, niin seuraa miten muut ympärilläsi toimivat.

Esitä kysymyksiä

On tärkeää osoittaa kiinnostusta toiselle henkilölle. Voit esimerkiksi kysyä mistä päin hän on, mitä hän tekee työkseen tai jotain, joka on teille yhdistävänä tekijänä.

Kysy mistä asioita toinen pitää ja mitä asioita hän pitää elämässä tärkeinä.

Kertomalla toiselle vaikka missä olet töissä tai että rakastat kiipeilyä, saattaa johtaa pidempään keskusteluun yhteisten kiinnostuskohteiden merkeissä.

Tätä ei kannata käyttää pelkästään siihen, että kertoo itsestään. Tällöin on vaarana antaa itsestään itsekäs kuva tai ettei ole toisesta henkilöstä aidosti kiinnostunut.

Osoita olevasi kiinnostunut siitä mitä toinen sanoo. Voit itsekin kertoa taustastasi osallistuaksesi keskusteluun.

Päätä keskustelu

Kun olet tavannut henkilön ensimmäistä kertaa, kerro, että oli mukava tavata. Voit myös lisätä, että toivottavasti näette jossain uudelleen.

Esittäytyminen sinkkutapahtumassa

Hyödyt sinkkuudesta

Sinkkutapahtumissa ei puhuta juurikaan politiikasta tai työstä. Tapahtumat ovat epämuodollisia, joten itsensä esittely on suht helppoa.

Kätellä ei juurikaan tarvitse.

Nimi

Tapahtuman järjestäjä on myös yksi osallistuja, joten voit rohkeasti tehdä itse sen aloitteen kommunikaatiolle. Tapahtumassa on jokaisen omalla kontolla esittäytyminen. Jos olet ujo, niin kahdenkeskiset esittäytymiset ovat yhtä hyviä kuin ne isommalle kerralla esittäytymiset.

Helppoja tapoja aloittaa on kertoa oma etunimi sekä onko ensimmäistä kertaa tai useamminkin käynyt sinkkutapahtumissa.

Keskustelun aiheet

Hyviä keskustelun aiheita on esimerkiksi muut sinkkutapahtumat tai millaiset aktiviteetit ylipäätään kiinnostaa. Voit samalla kysellä millaista on järjestää sinkkutapahtumia sekä myös osallistua niihin.

Tapahtuman päätteeksi

Tapahtuman päättyessä on kohteliasta huikata kaikille hei-hei’t sekä kiittää tapahtuman järjestäjää tapahtumasta. Näin annat itsestäsi mukavan kuvan kaikille läsnäolijoille huomioimalla heidät kaikki yhteisesti.

Tässä oli muutamia esimerkkejä kuinka esittelet itsesi. Onko sinulla lisää? Laita kommenttikenttään vinkkisi.

Toimiiko sinulla intuitio kun tapaat uuden? Voisiko sitä hyödyntää itsensä esittelyyn? Kommentoi ja kerro mielipiteesi.

Liity mukaan

Inspiraation lähteenä mm. Wikihow

Picture of Sari

Sari

Sari on ollut Sinkkutapahtumissa mukana alusta lähtien ja perustajajäseniä. Hän on Sinkkujuhannuksen pääjärkkäri sekä järjestää retkeilyä, fillarointia, vuohikävelyitä, pikadeittejä, retriittejä ym. Sinkkuuden aalloilla jo kaksinumeroinen luku vuosia, joten genre on hyvin tuttu.
0 0 ääntä
Arvio artikkeli
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Kaikki kommentit

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki

Sinkkujuhannus ☀️

Tuu mukaan 💘

Varaa paikkasi NYT - vielä ehdit.

Naisille jonotuslista käytössä.