Ukrainan matka – osa 5: Pyhitä lepopäivä

Ukrainan matka - osa 5: Lepopäivä. Sireenit ulvoivat aamusta, baarireissu sekä edistyminen rakkausrintamalla.

Ensin unohdus eiliseltä: Yllätyksenä hanaolut maksoi baarissa 32 hryvnaa. Euro on noin 36 hryvnaa. Mutta lähikaupassa sama tuote on 34 hryvnaa pullossa. Erikoista.

Ukrainan matka – osa 5: Lepopäivä

Aamu oli jännittävä. Sireeni ulvoi. Tuli hypättyä kärppänä ylös. Sitten katse kelloon. Tasan 6.00. Ulkoa ei kuulu ihmisten hälinää.

Johtopäätös : Kyse oli säännöllisestä sireenitestistä. Ensin kellonaika tuntui kummalta, mutta sitten tajuttiin: hyvä testata sitä, herääkö hätätilassa. Läpäistiin testin ja jatkettiin unta. On muuten oppilaitoksen puolesta erinomaiset patjat.

Lämpöä riittää

Lähipäivinä tai itse asiassa öinä univelka ei ole päässyt olennaisesti lyhenemään. Tänään ei ollut mitään järjestettyä ohjelmaa, joten päivä meni suunnilleen kokonaan sängyssä. Pohdittiin, ollaanko muka vanhoja. Ja, kyllä ollaan, epäilemättä. Osasyyllinen oli +29C, joka vähentää kävelymotivaatiota.

Tavoitteet

Mutta, rakas lukijani, olen tehnyt sinulle lupauksen omasta henkilökohtaisesta tavoitteestani. Myös pippelini (miten kiltti sana) muistaa lupauksen. Niinpä lähdin kävelylle.

Ukrainan matka - osa 5: Pyhitä lepopäivä 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!
Täällä monissa autoliikennevaloissa ja melkein kaikissa jalankulkijavaloissa on sama logiikka: siellä kerrotaan, paljonko on vaihtumiseen aikaa. Toivoisin samaa Suomeen.

Minulla oli suunnitelma kirjoittaa tänään lauantaina siitä, miten ja miksi olen täällä. Oletin, ettei mitään olennaista tapahdu ja enintään käydään katsomassa auringonkukkapeltoja, jotka ovat sangen näyttäviä. Onneksi olin väärässä. Eli taustat saavat odottaa paluumatkaa.

Ukrainan matka - osa 5: Pyhitä lepopäivä 2 | 2 Tapahtumia sinkuille!
Maisemaa

Käveltiin keskustaan ja mentiin toiselle puolen jokea. Ja nyt alkoi löytyä.

Baari-ilta

Muistatteko eilisen kuvan, jota vertasin Italiaan ja muistelin siinä ensimmäistä yötä Ukrainassa? Sen kadun varrella on useampi mielenkiintoinen piste.

Ukrainan matka - osa 5: Pyhitä lepopäivä 3 | 3 Tapahtumia sinkuille!
Baari Ukrainassa.

Tuli mentyä ensimmäiseen. Baari, jossa soitetaan Dead Kennedysiä, ei voi olla huono. Baaritiskillä ensimmäinen kohdattu asiakas puhui täydellistä jenkkinatiivienglantia. Sieltä löytyi myös useampi kielitaitoinen, jotka olivat kaikki kiitollisia siitä, että olen paikalla ja haluan tukea Ukrainaa. Yhteistä oli, ettei kukaan halunnut puhua Venäjästä tai sodasta tarkemmin, kipu oli iso.

Löytyykö rakkaus?

Mutta nyt olen saanut kaksi asiaa hoitoon.

  1. Olen tehnyt tiettäväksi, että olen täällä ja kiinnostunut vastakkaisesta sukupuolesta
  2. Olen saanut asian kerrotuksi useammalle miehelle, jotka eittämättä kertovat asiaa eteenpäin.

Keskustelin asiasta Mishan kanssa. Misha esitteli minut Anatolille, joka esitteli minut veljelleen Valentinille. Valentin vielä tarjosi juoman. Kaikki halusivat nähdä minut huomenna. Ja useampi tyttönen sanoi minulle englanniksi hei.

Eli hip – nyt minulla on hyvä syy nousta huomenna sängystä.

Paluu nukkumaan

Takaisin yöpaikkaan taksilla. Matkaa oli noin 3km eli tuli oltua laiskaa. Maksoi noin 4e ja pidettiin sitä kalliina. Autossa oli taksivalo katolla, mutta ei tosiaan taksamittaria. Etupenkillä oli apukuski ja matkalta otettiin vielä kaveri kyytiin.

Hyvä, että tultiin taksilla, sillä asuntolan ovi takalukittiin minuutti ennen saapumista. Huomenna täytyy jutella ennen lähtöä sulkemisajasta.

Eli taas eletään onneksi mielenkiintoisia aikoja. Pysy kanavalla!

Lue aikaisempia kertomuksia aiheesta Ukrainan matka täältä.

0 kommenttia

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki

Tilaa viikkokirje

Löydä muita samassa elämäntilanteessa olevia sinkkuja.