Mitä sinulle ei kerrota deittisovelluksista

Mitä sinulle ei kerrota deittisovelluksista? Pyyhkäisyjen ja digitaalisten yhteyksien aikakaudella deittisovelluksista on tullut normi mahdollisten kumppaneiden tapaamisessa.

Pyyhkäisyjen ja digitaalisten yhteyksien aikakaudella deittisovelluksista on tullut normi mahdollisten kumppaneiden tapaamisessa. Olemme kaikki kuulleet menestystarinoita, tarinoita rakkauden kukoistamisesta pelkän oikealle pyyhkäisyn seurauksena. Jännityksen ja odotuksen keskellä deittisovelluksiin liittyy kuitenkin yksi tärkeä näkökohta, josta ei useinkaan puhuta: vaikutus itsetuntoon.

Mitä sinulle ei kerrota deittisovelluksista mutta olisi hyvä tietää

Mitä sinulle ei kerrota deittisovelluksista

Mitä sinulle ei kerrota deittisovelluksista?

Toivottavasti pidät vuoristoradasta…

Muutama vuosi sitten hyppäsin takaisin sovellusten pariin eron jälkeen. Sydämeni ei ollut erityisen särkynyt – minä olin aloittaja ja ero oli ollut tulossa jo muutaman kuukauden ajan – joten tunsin olevani valmis pitämään vähän hauskaa ja katsomaan, mihin elämä voisi viedä minut. Tunsin oloni melko hyväksi, loin uuden profiilin ja istuin odottamassa, että tykkäykset tulisivat. Ja niin kävikin. Asun melko pienessä kaupungissa, joten aina kun uusi profiili ilmestyy, se saa yleensä huomiota.

Hienoa, ajattelin. Tarvitsin juuri sen vahvistuksen, että minussa ei ollut mitään ”vikaa” ja että ex-poikaystäväni oli täysin syyllinen siihen, että suhteemme meni pieleen. Tuttu dopamiinihyökkäys käynnistyi, kun selasin, suostuin matchaamaan ja odotin chateja.

Muutama päivä kelauksella eteenpäin ja huuma oli alkanut hiipua. Vastaamattomia viestejä, poistettuja mätsejä, keskusteluja täynnä arvostamatonta diipa-daapaa. Arg! Ehkä minussa on jotain vikaa. Miksi tämä ei toimi? Mielialani laski.

Sitten – menestys! Joitakin hyvää läppää komean miehen kanssa ja sovimme ensimmäiset treffit. Rento työpäivän jälkeinen drinkki. Fiilis oli taas korkealla! Adrenaliini pumppasi, kun suunnittelin asuani ja keksin nokkelan aloitusrepliikin, jolla osoittaisin hänelle, kuinka söpö ja fiksu olenkaan.

Mitä sinulle ei kerrota deittisovelluksista 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!
Mitä sinulle ei kerrota deittisovelluksista 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!
Mitä sinulle ei kerrota deittisovelluksista

Treffit sujuvat hyvin. Olen melko varma, että olin koko ajan viehättävä (peittämällä hermoni ja itse-epäilyni suurella lasillisella viiniä), ja hän näytti nauttivan olostaan. Halasimme ja hyvästelemme, ja minulla tuli pieni hyppy askelissani, kun kävelen takaisin autolleni. Fiilis on nyt yhä korkeammalla.

Kului kaksi päivää ilman, että hän oli ottanut yhteyttä. Sitten hän ilmoittaa minulle, että hänellä oli hauskaa, mutta on tavannut jonkun muun, johon hän haluaisi käyttää energiansa yksinomaan. Ei hätää, sanon, pidä huolta itsestäsi! Minä taasen olen täynnä huolta. Kysyn jälleen kerran, mikä minua vaivaa? Miksi en ollut tarpeeksi riittävä hänelle? Miksi en ollut parempi kuin se toinen nainen? Jälleen kerran vajoan huonon itsetunnon synkkyyteen.

Uuvuttavaa, eikö? Jatkuvat ylä- ja alamäet, joissa tunsin itseni mahtavaksi ja sitten tunsin itseni melko huonoksi, tekivät valtavasti halla tuona aikana elämässäni. Olen melko itsereflektiotietoinen ihminen, joten halusin kovasti yrittää selvittää, miten selviytyä treffeistä ilman sitä vuoristorataa.

Voisin olla erittäin varuillani ja olla heittäytymättä mukaan – tämä saattaisi tarjota illuusiota suojasta, mutta myös sulkea minut pois mahdolliselta aidolta yhteydeltä.

Voisin lopettaa deittailun kokonaan – tämä lopettaisi koko deittailun vuoristoradan, mutta ei auttaisi halussani löytää sitä oikeaa.

Mitä sinulle ei kerrota deittisovelluksista

Mitä sinulle ei kerrota deittisovelluksista

Oivallus – Kyse ei olekaan sinusta.

Oivallus, johon päädyin, oli kuitenkin se, että deittailu on haavoittuvuuden peliä. Saadaksesi siitä mitään irti, sinun on voitava laittaa itsesi likoon ja mahdollisesti tulla satutetuksi. Missä menin pieleen, oli se, että liitin itsetuntoni siihen, miten deittailu sujui. Kiinnitin itsearvoni siihen, miten treffit menivät.

On iso ero sen välillä, onko halukas olemaan haavoittuvainen treffeillä, ja sen välillä, että kiinnität itsetuntosi lopputulokseen.

Se, että on valmis olemaan haavoittuvainen treffeillä, tarkoittaa sitä, että avautuu emotionaalisesti ja jakaa ajatuksensa ja tunteensa aidosti. Kyse on kahden ihmisen välisestä yhteydestä ja siitä, että tiedät tehneesi parhaasi nähdäksesi, miltä se voisi näyttää. Et voi rakentaa yhteyttä tyhjiössä, etkä myöskään voi syyttää itseäsi, jos sitä ei yksinkertaisesti ole.

Toisaalta se, että kiinnität itsetuntosi deittailun tulokseen, tarkoittaa, että arvioit arvosi yksilönä sen perusteella, onko yhteys vahva ja onnistunut vai heikko ja epäonnistunut. Tämä on ihan turhaa, sillä miksi kiinnität arvosi johonkin, joka on vain osittain sinun hallinnassasi?

Tämä voi tuntua jopa oudolta, mutta on tärkeää, jos olet nykypäivän deittimaailman villissä lännessä. Tämä pätee erityisesti, jos käytät sovelluksia.

Deittisovellusten viehätysvoima piilee niiden lupaamassa tehokkuudessa. Ne ylpeilevät algoritmeilla, jotka on muka suunniteltu löytämään täydellinen kumppanisi lukemattomien tekijöiden perusteella (vaikka todellinen tavoite on tehdä rahaa) . Vaikka tämä teknologinen lähestymistapa on epäilemättä nopeuttanut kontaktiointia, se on myös synnyttänyt välittömän tyydytyksen ja nopeiden tuomioiden kulttuurin.

Arvosi tiivistyy profiilikuvaan ja muutamaan tekstiriviin. Pelkkä pyyhkäisyjen ja osumien määrä saa helposti unohtamaan, että jokaisen profiilin takana on todellinen, monitahoinen yksilö, jolla on tunteita ja epävarmuutta aivan kuten sinullakin. On helppo herättää toiveita muutaman kuvan, nokkelan profiilin ja muutaman tekstiviestin perusteella. Muista kuitenkin, että kyseessä on silti hyvin yksinkertaistettu versio ihmisestä – myös sinusta – ja on tärkeää yrittää olla antamatta tälle deittailun vaiheelle tai henkilölle valtaa tai rikkoa sinut.

Et ole kaikkia varten, eivätkä kaikki ole sinua varten.

Kokemukseni oli minulle arvokas opetus. Vaikka en tullut immuuniksi sille, että tunteeni loukkaantuvat, kun joku, josta pidin, ei pitänyt minusta takaisin (on ihan ok myöntää, että joskus egomme tulee ensimmäisenä esiin tuossa tilanteessa), sain paljon paremman valmiuden poistaa itsearvostukseni yhtälöstä. Mantrastani tuli ”et ole kaikkia varten, eivätkä kaikki ole sinua varten”. Pidin myös emotionaalisen panostukseni minimaalisena ainakin muutamaan viikon ajan. Olin aina aito itseni, jotta voisin olla varma, että annoin potentiaalisille kumppanille parhaan mahdollisuuden muodostua.

Lue myös dopamiinista deittailussa.
Mitä sinulle ei kerrota deittisovelluksista

Muutamia muita hyödyllisiä vinkkejä

Tietoinen pyyhkiminen: Käytä hetki ennen pyyhkäisyä muistuttaaksesi itseäsi siitä, että jokaisen profiilin takana on ainutlaatuinen yksilö. Yritä olla pelkistämättä ihmisiä pelkkään vasemmalle tai oikealle pyyhkäisyyn pinnallisten kriteerien perusteella.

Aitous on tärkeää: Ole aito omassa profiilissasi ja pyri aitouteen muussakin. Hyväksy epätäydellisyydet ja monimutkaisuudet, jotka tekevät sinusta sen, mikä olet, ja etsi samaa mahdollisista kumppaneistasi.

Viestintä on avainasemassa: Jos kohtaaminen ei johda keskusteluun tai treffeihin, muista, että se ei ole osoitus arvostasi. Ihmisillä on erilaisia syitä olla ottamatta yhteyttä, ja monilla niistä ei ole mitään tekemistä sinun kanssasi.

Aseta realistiset odotukset: Ymmärrä, että jokainen yhteys ei muutu pitkäaikaiseksi suhteeksi, ja se on ihan okei. Nauti uusien ihmisten tapaamisprosessista asettamatta kohtuuttomia paineita jokaiselle vuorovaikutukselle.

Pidä taukoja: Jos deittisovelluskokemus tuntuu ylivoimaiselta tai lannistavalta, voit pitää taukoja. Ota askel taaksepäin, keskity itsestäsi huolehtimiseen ja palaa takaisin, kun olet positiivisemmassa mielentilassa.

Deittisovellukset voivat olla tehokas väline potentiaalisten kumppaneiden löytämiseen, mutta niiden ei pitäisi olla sitä itsetuntosi kustannuksella. Lähestymällä sitä tietoisuudella, aitoudella ja realistisilla odotuksilla voit liikkua deittailun maailmassa ja säilyttää samalla terveen itsetunnon. Loppujen lopuksi oikeassa yhteydessä on kyse muustakin kuin vain pyyhkäisyistä – kyse on aidosta inhimillisestä yhteydestä ja ymmärryksestä.

Eikä sillä ole mitään tekemistä ihmisarvosi kanssa.

Mitä sinulle ei kerrota deittisovelluksista? 

Oletko jo tutustunut sinkkujen omaan syvälliseen seuranhakupalveluun? Sinkkujen Avec seuranahaussa voit viestiellä rajoituksetta.

Entä oletko käynyt kohtaamassa sinkkuja tapahtumissa? Tutustut kerralla useampaan sinkkuun ja saat paremmin tuntumaan potentiaalista kuin deittiäpeissä konsanaan.

Picture of Sari

Sari

Sari on ollut Sinkkutapahtumissa mukana alusta lähtien ja perustajajäseniä. Hän on Sinkkujuhannuksen pääjärkkäri sekä järjestää retkeilyä, fillarointia, vuohikävelyitä, pikadeittejä, retriittejä ym. Sinkkuuden aalloilla jo kaksinumeroinen luku vuosia, joten genre on hyvin tuttu.
5 2 ääntä
Arvio artikkeli
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Kaikki kommentit

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki