Siirry työkalupalkkiin
Seksin tärkeys myös sinkuille

Seksin puute voi saada vaginan masentuneeksi

Kaikkihan me tiedämme säännöllisen seksin hyödyt. Tiesitkö, että sen lisäksi, että nainen haluaa seksiä, niin hän voi myös tarvita sitä? Lontoolainen seksiterapeutti, Louise Mazanti, kertoo: "Terve seksielämä on tärkeää joko partnerin kanssa tai soolona. Moni usein kertookin, ettei hänellä ole seksielämää kumppanin puuttumisen vuoksi ...

Kaikkihan me tiedämme säännöllisen seksin hyödyt. Tiesitkö, että sen lisäksi, että nainen haluaa seksiä, niin hän voi myös tarvita sitä?

Naiset, jos koette kuumottavaa tai kutkuttavaa tunnetta pöksyissänne, niin siihen saattaa auttaa vain seksi.

Tämän tietää jo tiedekin.

Peitto heilumaan paremman terveyden vuoksi.

Tutkimus osoittaa, että seksuaalisen aktiviteetin puute voi tehdä vaginan masentuneeksi sekä johtaa jopa vaginan surkastumiseen.

Vaginan surkastuminen on melko yleinen parannettavissa oleva tila, jossa vaginan seinämät ohenevat. Tämä on lääketieteellinen ongelma, jota esiintyy kaikissa ikäryhmissä. Erityisesti jos ollaan vaihdevuosissa.

Ongelmaa tavataan myös syövästä selviytyneillä naisilla, varsinkin jos he ovat ottaneet hormonaalisia lääkityksiä rintasyöpään.

Muut asiat, jotka vaikuttavat vaginan surkastumiseen ovat tupakointi, ei alatie synnytyksiä sekä seksin puute.

Tässä tilanteessa naisen keho yleensä tuotaa normaalia vähemmän estrogenia, joka taasen vaikuttaa suoraan vaginan seinämiin.

Lontoolainen seksiterapeutti, Louise Mazanti, kertoo:

”Terve seksielämä on tärkeää joko partnerin kanssa tai soolona. Moni usein kertookin, ettei hänellä ole seksielämää kumppanin puuttumisen vuoksi, mutta unohda se ja luo seksisuhde itsesi kanssa. Kaikki lähtee kudoksia aktivoivasta hieronnasta ja kosketuksesta, joka saa veren virtaamaan saaden kudosten elastisuuden lisääntymään. Se on oikeastaan kudoksen jumppaamista.”

Avain vaginan terveyden ylläpitämiselle on säännöllinen veren virtaaminen kyseisellä alueella. Mikä voikaan olla stimuloivampaa kuin energiatasoja lisäävä seksi, joka päättyy huimaan orgasmiin?

Verenvirtauksen lisääminen lisää myös vaginan hapensaantia, joka edesauttaa ylläpitämään tervettä ja liukasta kudosta, vähentäen kuivutta ja tulehtuneisuutta.

Mazantin kertoo, että mikäli solut kärsivät hapenpuutteesta, niillä ei ole kykyä eliminoida kudoksiin kertyvää jämää ja tämä voi johtaa vaginan surkastumiseen.

Estrogeeni on yksi tärkeimmistä hormooneista, joka vaikuttaa ovulaatioihin sekä kuukautiskiertoon. Kun keho on siirtynyt vaihdevuosiin ja lakkaa tuottamasta estrogeenia, vaginan seinämät muuttuvat ohuemmiksi ja kuivemmiksi.

Mistä voit tietää onko kyseessä vaginan surkastuminen?

Riipuen oireista, voi olla kuivuuden tuntemuksia, polton tunnetta erityisesti virtsatessa, kutinaa, vähäinen verenvuoto seksin jälkeen, kuivuus seksin aikana, tulehdukset.

Vaikka nämä oireet mahdollisesti ovat turn off, niin säännöllinen yhdyntä, huimat orkut ja ”itsestään huoltapitäminen” aina silloin tällöin voivat estää kokemasta jotain vieläkin ikävämpää kuten ”masentunut vagina”.
Voiko vaginan surkastumista parantaa?

Kyllä, koska se on fyysinen tila, niin sitä voidaan hoitaa.

Ihanan ja kiihkeän sooloseksin lisäksi, voidaan käyttää kosteuttajia ja liukasteita parantamaan kudoksia. Voiteet ja estrogeenilääkitys (pillerit) ovat myös suositeltavia.

Kannattaa ostaa luomuliukkareita, joissa ei ole aineita, joiden imeytymisestä elimistöön ei tiedetä. Kysy seksikaupassa lisää aiheesta, he osaavat neuvoa.

Tärkeää on myös sopiva kumppani, joka ylläpitää niin henkistä kuin fyysistä hyvinvointia. Toimiva parisuhde ja säännöllinen seksi = vähemmän valitusta.

Ymmärrys ja hidas eteneminen seksissä ovat tärkeitä, jotta naisen keho ehtii mukaan.

Jos nainen kitisee ja valittaa, saattaa se olla merkki, että hänellä on akuutti seksintarve. Talkoot pystyyn?

Sitoutuminen

Liity postituslistalle – siellä ne naiset on. Miehiä kaivataan lisää. Intohimoisesti.

Saat tietoa uusista jännistä kirjoituksista sekä sinkuille suunnatuista tapahtumista!

 

 

 

Kirjoituksen lähteitä: MirrorMayoClinic & Curiosmindmagazine

Jakaminen on kaunista

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Tilaa blogi- ja viikkokirje

Vahvista osoitteesi liittymisen jälkeen saamastasi sähköpostista. Kiitos.
Sinkkutapahtumia

Sponsoroitu linkki