Sinkkuopas rohkeaan elämään

Sinkkuopas rohkeaan elämään: Olet vapaa tekemään mitä haluat. Kukaan ei rajoita sinua paitsi ehkä sinä itse. Ota elämästä kaikki irti. Ole rohkea.

Miten opit rohkeaan elämään

Voi olla päivä tai kaksi, jolloin olen valittanut sinkkustatuksestani. Myönnän sen. Vaikka olen yleensä onnellisesti sinkku, olisi mukavaa käydä treffeillä silloin tällöin. Ilman sitä voin olla aika hankala ämmä. Mutta kun pääsen sen yli, kuten melkein aina pääsen, niin muistan, että on monia asioita, joista pidän sinkkuna olemisessa.

Ensinnäkin kukaan ei estä meitä sinkkuja elämästä rohkeasti, olemaan ns badass. Mahdollinen kumppani ei aina kannusta meitä kasvamaan ja kehittymään. Itse asiassa joskus kumppanimme vain pidättelevät meitä. Kokemusta on. Jotkut kumppanit eivät pidä tästä toiminnasta tai tällaisesta tyylistä, joten he joko estävät meitä aktiivisesti tekemästä sitä tai kieltäytyvät tukemasta meitä. Ehkä he jopa pitävät meidät kiireisinä heidän kiinnostuksensa parissa, eikä meillä koskaan ole aikaa omallemme.

Koska olen vapaa ihmissuhteista, kukaan ei rajoita minua asioissa, joista pidän. Jos haluan viettää vapaa-aikani vaeltaen tai meloen, teen sen. Jos haluan rentoutua klassisen elokuvan parissa tai tanssia levyn mukana, voin myös tehdä niin. Jos haluan oppia italiaa, kokeilla uutta reseptiä ja kuunnella Ted Talkia, se onnistuu. Voin lukea niin kauan kuin haluan. Voin ilmoittautua radalle ja kilpailuihin haluamallani tavalla.

Koska minulla on lapsia ja velvollisuuksia, niin en voi tehdä mitään milloin tahansa. Mutta minä olen varmasti ainoa päätöksentekijä kuinka elän päivästä toiseen. Olen tämän linnan kuningatar.

Siinä on tiettyä vapautta. Sinkut ovat vapaampia ja voivat omistautua elämyksille paremmin. Yleensä olemme itse niitä ainoita, jotka pidättelevät itseämme. No, me ja joskus taloudelliset rajoituksemme, koska matkustaisin ympäri maailmaa, jos budjetti sallisi. Mutta kaiken kaikkiaan voimme oppia omaksumaan henkilökohtaisen voimamme.

Jos mietit, miten tämä onnistuu, niin minulla on siihen muutamia ideoita. Kuten varmaan huomaat, olen miettinyt tätä hieman. Tietenkin käsityksemme kuinka elää täysillä voivat poiketa, mutta kaikki nämä ideat on suunniteltu ajatuksesta henkilökohtaiselle vahvuudelle.

Tässä on vain muutamia tapoja keskittyä tähän vahvuuteen ja parantaa sitä. Rohkeaan elämään:

Joogaa

Jos pyöräytit nyt päätäsi, niin ole avoin. Jooga on äärimmäisen kovaa kamaa. Voit kehittää voimaa, tasapainoa ja hengitystä yhdellä harjoituksella. Voit oppia keskittymään itsesi fyysisesti, henkisesti ja emotionaalisesti.

Jos ajattelet, että sinun on oltava joustava, niin mieti vielä uudelleen. Toki se auttaa sinua saamaan joustavuutta. Jos ajattelet, että se ei ole haastavaa, et selvästikään ole koskaan kokeillut sitä. Jos ajattelet, että se on jonkinlaista hippi-dippi-hölynpölyä, haastan sinut lopettamaan ajattelemasta, mitä muut sanoisivat, ja kokeilemaan sitä – anna palaa.

Ota osaa este-, elämysradalle

Ei ole juurikaan sellaista, mikä saa sinut tuntemaan olosi enemmän kovaksi soturijumalattareksi (tai jumalaksi, mitä näitä nyt on) kuin esteradan suorittaminen. Joillakin niistä on vesihaasteita, paloesteitä ja jopa mutaratoja. Kiipeilyä ja liukumista ja tietysti paljon juoksua.

Sinkkuopas rohkeaan elämään 1 | 1 Tapahtumia sinkuille!

Tein ensimmäisen esteratani pienellä harjoittelulla. Se oli mutajuoksua ja minulla oli aivan mahtavaa. Tietysti olin lopussa täysin likainen, mutta menin kotiin uudella paidalla, mitalilla ja luottamuksen tunteella, joka liittyy kilpailun suorittamiseen muiden ihmisten kanssa. Siellä on yleensä upeita teemoja ja hauska jälkijuhla.

Harjoittele kilpailua varten

Ehkä juokseminen ei ole sinun juttusi, mutta useimmat ihmiset pystyvät suorittamaan 5 km-matkan, vaikka kävellen. Jos se tuntuu mahdottomalta, sitä se oli myös minulle. Olin juossut vain reilun kilsan ja sekin oli aikoja sitten. Nyt olen kokenut puolimaratonia ja haluan vielä lisää. Nopeuden ja kestävyyden lisääminen voi olla loistava tapa tuntea olosi vahvemmiksi.

Liity kuntosalille tai kuntoiluryhmään

Sinkkuopas rohkeaan elämään 2 | 2 Tapahtumia sinkuille!

Kuntosalille liittyminen nostamaan kuntoa tai liittyä kuntopiiriin, voi olla voimaannuttavaa. Jos budjettisi ei riitä kuntosalijäsenyyteen, niin kokeile seuroja. Netissä on vaellusryhmiä ja ryhmiä, joihin voi kokoontua vain kävelemään. Jos tämä vaikuttaa sinusta siltä, että keskityn liikaa kuntoiluun, niin fyysisen terveyden vaaliminen auttaa meitä lisäämään henkistä hyvinvointiamme.

Kokeile jotain, jota olet aina haaveillut kokeilevasi

Rohkeaan elämään:

Opi uusi asia. Liity kurssille. Lue sinua kiinnostavasta aiheesta. Kokeile reseptejä. Aloita uusi harrastus. Riippuen siitä, mikä herättää kiinnostuksesi ja tuntuu sinusta voimaannuttavalta, niin tee sitä. Ehkä et lopulta pidä siitä tai et ole hyvä siinä, mutta et voi tietää, ettet koskaan astu mukavuusalueesi ulkopuolelle. Mitä odotat?

Ota lävistys tai tatuointi

Jos tämä ei ole sinun juttusi, voit aina hankkia symbolisen korun tai jonkin väliaikaisista tatuoinneista. Mutta jos olet kuten minä ja olet aina halunnut tatuoinnin, niin nyt on sen aika! Sain ensimmäisen tatuointini avioerohakemuksen jälkeen. Toki on ihmisiä, jotka eivät pidä niistä, mutta en välitä mitä sanotaan. Vaali vapauttasi tehdä mikä sinusta tuntuu hyvälle!

Kehitä itseäsi

Paras tapa tuntea olonsa arkailemattoman rohkeaksi on omaksua itsensäkehittämisen moodi. Siinä et koe takaiskuja, sillä löydät enemmänkin mahdollisuuksia. Et tee virheitä vaan olet oppimassa. Sen sijaan, että syyttäisit kaikkia muita elämästäsi, otat vastuun elämästäsi. Selvität jopa sisäiset solmusi ja mietit, kuinka voit elää paremmin jatkossa.

Kehittyminen tarkoittaa itsesi tunnistamista ja hyväksymistä ja teet töitä tullakseen sellaiseksi henkilöksi, joka haluat olla. Se jos mikä tekee sinusta rohkean. Se pumppaa henkistä rautaa sisuksiisi.

Sinkkuopas rohkeaan elämään 3 | 3 Tapahtumia sinkuille!

Ole lempeä, mutta älä ota kuraa niskaasi

Tämä on aika kova juttu. Lakkaa välittämästä siitä, mitä muut ihmiset ajattelevat. Sillä mitä muut ajattelevat, ei ole väliä. Meidän täytyy välittää enemmän siitä, mitä itse ajattelemme, kuin siitä, mitä muut ihmiset sanovat tai tekevät. Ole oma itsesi. Anna heidän olla mitä ovat. Olennaista on olla tekemättä muille pahaa. Älä ota paskaa niskaasi -filosofiaa tarkoittaa, että huolehdit myös omista tarpeistasi ja hyvinvoinnistasi.

Mitä muut ihmiset tekevät henkilökohtaisessa elämässään ei ole sinun asiasi. Juoru on negaa. Tuomitsevat asenteet ovat negaa. Älä ole ovimatto muille, mutta älä myöskään kiusaaja.

Olet sinkku ja joskus se voi olla ikävää. Tiedän tunteen. Mutta olet sinkku ja enimmäkseen se on mahtavaa. Ajattele kaikkea sitä vapaa-aikaa, jota sinulla on, ei niinkään tuomiona, vaan vapautena elää sellaista elämää, josta nautit. Voit valita, miten käytät aikasi ja jos käytät kaiken sen mollaten sinkkustatustasi, niin tuhlaat aikaasi. Monet parisuhteessa olevat ihmiset toivovat, että heillä olisi enemmän aikaa keskittyä omiin juttuihinsa. Meiltä se onnistuu. Ei muuta kuin kohti rohkeaa elämää.

En sano, ettet tuntisi olosi välillä yksinäiseksi tai teeskentele olevasi onnellinen 24/7. Olen kiinnostunut aitoudesta. Mutta sanon, että tässä elämässä on niin monia etuja. Arvosta vapauttasi.

Toivon, että kun opimme omaksumaan vahvuutemme, emme luovu siitä seuraavassa suhteessamme. Muistamme todennäköisemmin oman arvomme ja puolustamme omia mieltymyksiämme menettämättä niitä kun/jos parisuhde kutsuu.

Ehkä kysyt, oletko rohkea ollenkaan. Tai ehkä tämä kirjoitus ei vain houkuttele sinua. Se on ihan ok. Sinulla on siihen oikeus. Voit olla rohkea jos haluat olla sitä. Uskon, että meillä on siihen kaikilla mahdollisuus. Meillä on kaikki tämä vapaus ja olemme täysin vapaita käyttämään aikamme itseemme. Minäkin voin aika ajoin olla mestari haaskaamaan aikaa. Mutta meillä on myös uskomaton mahdollisuus tehdä elämästämme juuri sellaista kuin haluamme.

Joten, mitä sinä odotat? Aloita matkasi kohti rohkeaan elämää. Ota ensiaskel, ota sen jälkeen toinen jne.

Sinkkuopas rohkeaan elämään 4 | 4 Tapahtumia sinkuille!
Picture of Sari

Sari

Sari on ollut Sinkkutapahtumissa mukana alusta lähtien ja perustajajäseniä. Hän on Sinkkujuhannuksen pääjärkkäri sekä järjestää retkeilyä, fillarointia, vuohikävelyitä, pikadeittejä, retriittejä ym. Sinkkuuden aalloilla jo kaksinumeroinen luku vuosia, joten genre on hyvin tuttu.

0 kommenttia

Artikkeleita randomisti

Sponsoroitu linkki