THE JOHN O’ GROATS TRAIL

on 240 kilometrin kävelyreitti rannikolla Invernessistä John O ’Groatsiin, kulkien pitkin Skotlannin ylämaan rantoja, kallio harjanteita- ja jyrkänteitä, takamaita ja kävelyteitä. Reitti on uusi ja vielä keskeneräinen, osa on syrjäistä, polutonta ja haastavaa maastoa, ylitetään piikkilanka-aitoja, kallioseinämiä ja virtapaikkoja, muut osiot ovat jo ennestään suosittuja vanhoja kävelyreittejä.

Osallistuminen edellyttää joustavaa sosiaalista luonnetta ja aikaisempaa kokemusta pitkistä ja vaativista patikoinneista, sekä ainakin kohtuullista kuntopohjaa ja asiallista patikointivarustusta.

Varoituksen sana, mikäli päätät osallistua JOGT- patikoinnille, saattaa sisältää esteitä, joita vakiintuneilla reiteillä ei yleensä ole. Jotkut vaiheet vaativat vielä tällä hetkellä piikkilanka-aidan ylittämistä, kiviseinälle kiipeilyä, jokien ylittämistä, louhikko kävelyä ja haastavaa etenemistä kesäkasvillisuuden läpi. Osallistujalta edellytetään kohtalaista kuntoa, kokemusta ja huolellisuutta. Iso osa kävelystä kulkee myös kallio jyrkänteillä. 

Reitti on edelleen vasta kehitteillä, joten lue sivustolta huolellisesti läpi jokaisen etapin kuvaukset. Parhaiten reittiä kuvaa, rinteillä kävelyä välillä vaativalla pohjalla, ilman suuria korkeuseroja. Pitkospuut, sillat ja reittimerkinnät auttavat etenemistä, osa reitistä kulkee kuitenkin maastossa ilman valmista polkua. 

Tärkein muistutus JOGT- patikoinnille on, että suurin osa reitistä kulkee yksityisellä maalla. Vaikka Skotlannin jokamiehen oikeudet sallii kävelyn suurimmalla osalla yksityisiä maita, se ei anna oikeutta merkitä reittiä tai rakentaa pitkospuita ja siltoja. Siksi ollaan täysin riippuvaisia maanomistajista, ja on elintärkeää, että ylläpidämme hyviä suhteita kaikkien maanomistajien kanssa.

MATKAOHJELMA 
30.4 Lento Helsinki-Amsterdam-Inverness 07:00-12:40
1.5 Stage 1: Inverness to Culbokie 26 km
2.5 Stage 2: Culbokie to Alness 15 km
3.5 Stage 3: Alness to Tain 21 km
4.5 Stage 4: Tain to Dornoch 15 km
5.5 Stage 5: Dornoch to Golspie 24 km
6.5 Stage 6: Golspie to Brora 10 km
7.5 Stage 7: Brora to Helmsdale 20 km
8.5 Stage 8: Berriedale to Dunbeath 23 km
9.5 Stage 9: Dunbeath to Lybster 15 km
10.5 Stage 10: Lybster to Whaligoe 13 km
11.5 Stage 11: Whaligoe to Wick 19 km
12.5 Stage 12: Wick to Keiss  16 km
13.5 Stage 13: Keiss to John o’ Groats 24 km
14.5 Bussi Inverness
15.5 Lento Inverness-Amsterdam-Helsinki 13:35-00:00 

HINTA 1605 €  (alustava)
Sis. lennot, majoitukset ja yhden matkalaukun kuljetus majoitusten välillä.
Ei sisällä, ruokia, juomia, vakuutusta…
Hinta perustuu vaihtokurssiin 1 GBP = 1.100 € 

PERUUTUSEHDOT
Maksa ennakkomaksu 200€ heti, kun olet saanut kutsun matkalle mukaan, vain ennakkomaksulla varmistat oman paikkasi. Jonosta valitaan seuraava, mikäli ennakkomaksua ei suorita kohtuullisessa ajassa. Älä käytä viivakoodia. Mikäli sinulle tulee este, käy ITSE perumassa osallistumisesi ja paikkasi vapautuu jonottajalle! Ennakkomaksu palautetaan eräpäivään asti täysimääräisenä, mikäli ei aiheuta kuluja promoottorille. Eräpäivän 15.3.2020  jälkeen peruutuskulut 100%, mikäli tilalle ei saada uutta osallistujaa. 

LENNOT
Tiedot FB-ryhmässä 

MAJOITUKSET
Inverness, Culbokie, Alness, Tain, Dornoch, Golspie, Brora, Helmsdale, Dunbeath, Lybster, Whaligoe, Wick, Keiss, John o’ Groats, Inverness. 

————————————— 

PATIKOINTI
Ohjeellinen kävelyvauhti noin 3km/h sisältäen tauot (20km n. 6-7h).
Tarkoitus edetä hyvin rauhalliseen tahtiin, ryhmänä, pareina tai yksin, tärkeämpää itse matka kuin määränpää. Sopivan rauhallinen tahti vie matkaa joutuisammin kuin turha reuhtominen. Reitti on uusi ja reittimerkinnät ovat vasta työnalla. Pidä huoli, että pysyt aina kartalla tai näköyhteydessä muihin, jotka ovat. Juo riittävästi ja pidä tarvittaessa taukoja, sinun pitää jaksaa kävellä vaihtelevassa maastossa useampia tunteja, sormien turpoaminen on selkeä merkki nostehukasta. Ryhmän mukana liikkuessasi kunnioitat ryhmän sääntöjä, muu ryhmä ei voi sopeutua yhden vauhtiin, eli et voi sooloilla, rynniä tai pysähdellä milloin ja missä haluat. Sää ja lämpötila voi muuttua nopeasti. Kunnon reppua on miellyttävä kantaa, mutta muista pakatessasi, että joudut kantamaan varusteita koko päivän (älä liioittele). Vaikka matkan pääasia onkin lomasta ja luonnosta nauttiminen, pitää välillä noudattaa tiettyä aikataulua, esim. kuljetuksen vuoksi. Kaduilla kävellään aina oikeaa reunaa, kohti vastaan tulevaa liikennettä, paitsi oikealle kääntyvissä kurveissa. 

VARUSTEET
Ohjeet FB-ryhmässä

Virallinen sivusto – http://www.jogt.org.uk/

Kaikki tiedotus ja yhteydenpito vain FB-ryhmässä.
Ryhmään otetaan ilmoittautuneita saamaan lisätietoa, mahdollisuus myös kysymyksille, osallistua keskusteluun ja reissun toteutukseen. Maksutiedot saa sähköpostilla, kun sopiva saman henkinen 10 hengen ryhmä on saatu kasaan! Mukaan ei oteta täysin anonyymejä/tuntemattomia.

Oxa


Tapahtuman tiedot

Päivä
pe 30.04.2021 - la 15.05.2021

Aika:
00:00

Paikka
JOGT patikointi reitti

Osoite
Invesness
Inverness

Merkitse muistiin

webcal / iCal

0


Muuta:

  • Osallistumalla tapahtumaan hyväksyt sen toimintaperiaatteet.
  • Ekaa kertaa tapahtumassa? Lue vinkit.
  • Kohtasitko tapahtumassa jonkun mielenkiintoisen? Voit löytää hänet täältä.
  • Tapahtuman suora linkki: https://sinkkutapahtumat.fi/tapahtumat/the-john-o-groats-trail-skotlanti/

Kommentoi

Voit myös kysyä ja tarjota kyytiä.

Promoottori

Tapahtuman järjestäjä:

Oxa
Lisätietoja: Lähetä viestiä tiimi -sivulta promoottorille tai laita julkista viestiä yllä olevan disqus kommentoinin kautta.


Kategoriat:

Oxa

Espoo, Matinkylä

4 kommenttia

Oxa & #183;13.11.2019 09:10

Kolme paikkaa vapaana!

Oxa & #183;31.12.2019 09:22

YKSI paikka vapaana!

Oxa & #183;17.1.2020 12:22

Yksi paikka vapaana mukavassa 10 hengen ryhmässä, tilanne 9/10.

Oxa & #183;8.2.2020 20:17

Loppuunmyynty

Vastaa

Siirry työkalupalkkiin